malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

trettionde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan!

Jag har kommit ikapp!! Nu ska jag fanimig skärpa till mig.

Idag vaknade jag runt åtta, tog en dusch och satte mig sedan och kollade på tv4nyheterna på tv4play, skrev något inlägg till bloggen och gick sedan upp för att äta frukost. Fruktsallad med mjölk och en rostad smörgås med vitlöksphiladelphia och salami på andra halvan. När jag hade ätit upp och borstat tänderna åkte vi, Pia, Marcus, Ronja, Leo och jag, till Nürnberg.
Det var Nürnberger Fischtage idag, vilket betydde att det fanns karuseller, otroligt många stånd där man unde köpa antingen färsk fisk eller tillagad fisk även stånd med godis och annat. Det var typ marknad.

Efter att ha druckit en kaffe latte på Black Bean, där man kunde sitta ute och fika eftersom de hade fårskinnsplädar och fleecefiltar på bänkar och så, åkte vi en guidad tur genom Nürnberg Altstadt (typ gamla stan). Riktigt intressant var det och jag bara måste visa denna stad för min familj sen. Så mycket fina byggnader.
Efter turen köpte vi vykort(turistvykort!!!) innan vi åt lunch på en restaurang som hette "va piano". God mat men mycket lång väntan. Jag tog en pasta carbonara och man får välja viken sorts pasta man vill ha och vilken sås så gör de den medan man står och väntar. Så man kan liksom se exakt vad de har i såsen och säga till vad man inte vill ha eller vill ha. De gör förresten sin pasta själva. Lite coolt tycker jag.
När vi hade ätit skulle vi gå till bilen men när vi gick förbi en av kyrkorna så var det en man som satt i luften. Det såg riktigt häftigt men konstigt ut och jag tror att jag lyckades lista ut hur det hela gick till.
sedan gick vi till bilen och seriöst alla affärer vi gick förbi. Det var Swarowski, Hermés, Louis Vuitton och sedan hittade jag H&M! :D

När vi kom hem gick jag ut och sprang i en timme innan kvällsmaten som var en riktigt god kycklingsås och ris. Ja, sedan gick jag ner och satte mig och tittade på Twilight innan jag skrev en massa inlägg till bloggen och nu sitter jag här och håller på att få damp på min dåliga mottagning. Jag åker ut hela tiden så jag ska gå ut till trappen en stund så att jag kan ladda upp lite bilder från idag.






















Det var allt för mig.
 
Puss och kram

tjugonionde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

lördag.

Min lördag spenderades i sängen fram till nio och när jag hade duschat gick jag upp och åt frukost. När det var klart åkte jag och postade lite vykort, köpte lite balsam och annat smått och gott på müller innan jag åkte hem igen. Hemma lekte ronja med emma, emma är en av tjejerna som spelar tennis i samma grupp som Ronja. Pia stod och lagade mat och när den var klar dukade vi ute och åt kassler, potatis, brysselkål och gurksallad.
Efter maten lekte jag lite med barnen ute i trädgården innan jag satte mig vid datorn och skrev klart min annons om reitbeteiligung.

det var förresten så pass varmt att man kunde springa runt och leka i t-shirt ute i trädgården. Skapligt lyxigt tycker jag med tanke på att det snart är november.

På kvällen åkte Pia och Marcus iväg och jag fick lägga barnen. Det var inte speciellt svårt eftersom de var riktigt trötta efter dagens lek. Efter att vi ätit kvällsmat fick Ronja sätta på sig pyjamas och Leo fick bada medan Ronja satte sig och tittade lite på Tv. När Leo var färdigbadad och hade fått på sig pyjamas gick vi ner för att titta lite på Tv med Ronja. Dock hade hon somnat så jag var tvungen att väcka henne eftersom jag inte orkar/vågar bära upp henne för trappen. Väl uppe läste jag en kort saga för henne innan jag gick ner till Leo igen. Han fick en mjölkflaska och så lade han sig på mig i soffan. Några minuter senare sov han och jag bar upp honom i sin säng. Just när jag gick ut ur hans rum ropade Ronja på mig och jag gick in till henne. Hon hade drömt en mardröm så jag satte på Pelle Svanslös-skivan och stannnade hos henen tills hon hade somnat. 

När allt detta var klart satta jag på datorn och loggade in på skype. Eftersom jag satt uppe i vardagsrummet hade jag en mycket bättre mottagning och jag kunde skypa med min familj utan avbrott. Jag visade hur det ser ut i nästan alla rum. När Marcus och Pia kom hem pratde även de med min mamma, pappa och syster en stund innan de sade godnattg och gick och lade sig. Pia sa förresten inna hon gick och lade sig att jag hade jättegulliga föräldrar och systrar. :) 

Ja, sedan sade jag godnatt och gick och lade mig.  

tjugoåttonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

fredag, fredag, fredag.

Dagen började tidigt som vanligt och allt flöt på bra och som vanligt. När jag hade lämnat Leo och gått en promenad satte jag mig vid datorn och tittade på Vampire diaries och The secret circle. Skapligt bra serier det där.

Sedan hämtade jag Ronja och åkte hem med henne, lämnade henne och åkte sedan och hämtade Leo eftersom han sov när jag åkte förbi tidigare. Att jag lämnade Ronja hemma berodde på att Pia kom hem tidigt.
Leo hämtades och det blev lite mellis innan vi gick ut och lekte i trädgården alla tre. Pia kom ut även hon, men lite senare när hon hade jobbat klart. Roligt var det iallafall och jag kände att jag nästan var frisk för jag hade mycket mer energi än dagarna innan.
Innan det blev mat krattade jag och Ronja en massa löv och när det nästan var klart var maten färdig. Pia hade gjort spaghetti och en tomat- och skink-sås som var riktigt god.

i sängen hoppade jag tidigare än föregående dagar och jag somnade på en gång.

kram

tjugosjunde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Torsdag.

Ja, lugn dag. Sov bort i princip hela förmiddagen så när jag gick upp var det dags för Alvina att gå. Bra gjort Malin. Men sovandet gjorde iallafall så att jag kände mig mycket piggare och huvudvärken och halsontet var inte lika illa längre. Jag drack en c-vitamindrink, åt räksås och spaghetti till lunch, hämtade Leo och Ronja och åkte därefter till Lekparken en stund innan vi åter åkte hem och jag stoppade in lasagnen i ugnen. Den blev god men mammas är så mycket godare!
ja, sen blev det lite chattande med vänner på datorn innan jag kollapsade av trötthet i sängen.

kram

tjugosjätte oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Onsdag. Hm, helt ärligt så kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde i onsdags mer än att jag tog det lugnt .
Jag åt en Ben & Jerrys, fruktsallad, hämtade Ronja vid fritids och sedan åkte vi till tennisen. Jag måste erkänna att jag tycker om hennes tennislektioner på onsdagarna. För det första är hennes tränare väldigt trevlig och gullig och för det andra så är det en otroligt snygg kille som har träning på planen bredvid den där Ronja spelar. Så jag kan verkligen roa mig med att titta på tennisträningen bredvid. Jag vet hur det här låter men jag tittar faktiskt på Ronjas träning ockås. Jag pratar även en hel del med de andra barnens föräldrar som är där. Trevliga typer.
När vi kom hem gjorde jag färdigt fiskgratängen och potatismoset medan jag pratade med Jessica som spelade monopol med Ronja.
God blev maten måste jag säga.
Ja, sen gick jag och lade mig ganska tidigt eftersom jag var trött som f*n.

kram

tjugofemte oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halli galli!

Även i tisdags tog jag det lugnt. Det blev ingen zumba eftersom jag kände mig skapligt dålig och jag hade inte speciellt mycket energi. Det resluterade i att jag stannade hemma och läste, tittade på one tree hill och när jag sedan hade hämtat Leo åkte vi hem och åt mellis innan vi åkte till lekplatsen med en linbana. Ronja hämtades av Marcus runt sex eftersom hon följde med hem till sophies mormor efter fritids.
På kvällen åkte Marcus och barnen och åt mat med en vän till Marcus. Jag stannade hemma och min middag bestod av scrambled eggs, kokt brysselkål och tomat. Gott och enkelt.
Senare skypade jag med min familj och även om mottagningen sög så lyckades vi till slut och det var riktigt önt att få prata med dem. <3

kram

tjugofjärde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halli hallå!

Måndagen började tidigt och som vanligt förutom att jag var så täppt i näsan att jag inte ens unde använda näsan att andas genom. Skapligt drygt.
När jag hdae lämnat Leo gick jag hem och tog det faktiskt lugnt. Städade lite nere i mina rum och tittade sedan lite på tyska barnprogram. Jag sov lite och åkte sedan och hämtade Leo och Ronja vid dagis och skola. Efter att vi ätit mellis cyklade vi till lekplatsen uppe vid Leos kindergarten. Där stannade vi i en timme innan vi åkte hem och jag värmde soppan som Pia gjorde dagen innan.
Ja, det var väl min Måndag. Just det, Pia åte till Dortmund eller om det var Düsseldorf med jobbet på kvällen.

tjugotredje oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

hallå igen!

Min söndag var ganska händelselös eftersom jag spenderade ganska mycket tid i sängen och sedan satt jag i en solstol ute i solen eftersom det var så fint väder. Att jag var så lat berodde på att jag hade uvudvärk och var täppt som tusan i näsan och jag tänkte att om jag tar det lugnt så blir jag kanske inte sjuk.  Just det, jag lekte lite med Leo och Ronja också innan de åkte till lekparken med Pia och Marcus.

På kvällen åkte vi till en biergarten och åt mat tillsammans med sophie och hennes föräldrar. Jag tog en schnitzel med pommes men herregud vad mycket mat man fick. Två stora schnitzlar och mycket pommes. Jag fick ta med mig hälften hem i en doggybag. :p

tjugoandra oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Denna dag spenderades delvis i sängen och resten i Fürth där jag hälsade på Lora. Den andra Au Pairen som jag träffade genom en kompis till Pias kompis. På grund av en massa problem med den familjen har nu Lora flyttat till Fürth där hon nu jobbar på en däckfirma. Vart hon bor? Hon delar lägenhet med en av hennes kollegor och han är faktiskt riktigt trevlig. Och vilken skillnad det var på henne! Hon skrattade, skojade och retades till och med en del med mig. Jag kan ju inte direkt säga att jag känner henne men det var en klar skillnad mot när jag träffade henne sist. Vi gick runt på stan i ett par timmar och pratade, fikade på ett glasscafé och shoppade loss inne på müller innan vi gick hem till henne och David och lagade mat. Det blev spaghetti carbonara á la malin och lora. Gott var det iallafall. Vi pratade en hel del igen och när jag åkte därifrån hade jag ont i magen och kinderna för att jag hade skrattat så mycket.
Riktigt, riktigt trevligt och roligt hade jag denna dag!
Jag åkte hem runt halv elva och mär jag kom hem satte jag mig vid tv:n i köket och åt en smörgås. Just när jag tänkte gå ner kom Pia, Marcus och barnen hem från Hanna och Thomas. Så jag stannade kvar och Pia och jag satt och pratade i drygt en timme innan vi beslöt oss för att gå och lägga oss.
kram

tjugoförsta oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Min fredag började även den som vanligt, det enda undantaget från igår var att jag var trött och att jag kunde ta en varm dusch på morgonen.
Frukost, lämnade Leo tillsammans med Marcus, tog en promenad och gick sedan hem för att duscha. Marcus jobbade hemifrån idag eftersom han kände sig lite sjuk.
Efter att jag duschat satte jag mig vid datorn och tittade på The Secret Circle och The Vampire Diaries. Jag tvättade även en del innan jag hämtade Leo och Ronja och vi åkte i princip till Svenska skolan på en gång. Jag pratade en hel del med Hanna och hon är riktigt trevlig. (:
Innan skolan var slut fick barnen göra en varsin spindel av oreokakor, godisremmar, nutella och smarties. Nu hittar jag inte min usbkabel till mobilen så jag kan inte visa er någon bild just nu men den kommer snart, i något inlägg.

Efter svenska skolan åkte jag hem, gjorde en kyckling"gryta" med ris och efter att vi ätit åkte jag hem till Lisa och var barnvakt åt hennes barn medan hon och Jan hade en mysig datekväll.
Det blev godis, glass, vindruvor, filmtittande och en hel del lekande innan det blev dags för tandborstning och sagoläsning. Jag kommer att bli så duktig på att borsta tänder på barn och på att läsa sagor. Det är väl bra?
När de hade lagt sig gick jag ner och satte mig en stund vid tv:n och en kopp varmt te innan jag underhöll mig med datorn. Strax efter elva kom Jan och Lisa hem och då stod vi och pratade en stund innan jag hopapde in i bilen, körde hem och gick och lade mig och sooooov.

Kram

tjugonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Min torsdag började som vanligt med att gå upp och göra frukost, följa Leo till Kindergarten och när jag var klar med det gick jag hem igen, slängde in tvätt i maskinen och gjorde en köttfärssås medan jag väntade på att gubben som skulle fixa vattnet skulle komma. Vi hade nämligen inget varmvatten. När han hade kommit och jag var klar med köttfärssåsen hängde jag upp tvätten och slängde in en ny laddning och sedan var "gubben". Snarare man men ändå.
När han hade gått ringde jag Titti och gick och mötte henne. Det blev en promenad på en och en halv timme. Skönt och trevligt, det enda negativa var att jag blev snorig som en unge.
När jag kom tillbaka duschade jag, åt lunch och åkte sedan en snabbis till Erlangen eftersom jag bland annat var tvungen att hämta min sportbh som jag lyckades glömma i dansstudions omklädningsrum i tisdags.

sedan hämtades barnen och vi lekte i lekparken och hemma innan jag kokade spaghetti, värmde köttfärssåsen och det var dags att äta middag. Pia kom hem lagom till middagen och när jag hade ätit åkte jag i princip på en gång över till Titti och var barnvakt eftersom hon skulle på en tjejmiddag. Hennes barn är så söta och det gick jättebra allting. Och nu har jag pratat med Tittis föräldrar på skype också.
När barnen hade somnat satte jag mig nere i vardagsrummet och skrev lite blogginlägg. Jag måste säga att jag inte direkt kände mig helt bekväm med att Tittis stora schäfer satt och glodde på mig. Men ändå var det skönt med två hundar där. Det var inte så ensamt.

bombning igen

Kategori: malinjennybirgitta

Nu kommer resten av alla inlägg från veckan som har varit. De kommer dock att bli korta, jag vet att jag sa det förra gången men jag höll det inte så bra.

nittonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halli hallå!

Min onsdag var riktigt lugn, jag städade lite och tittade på ett avsnitt av hart of dixie och ett av vampire diaries efter att jag gjort frukost och följt Leo till Kindergarten.
Riktigt trött var jag denna dag iallafall så det resulterade i att jag sov middag i en och en halv timme innan jag åkte och hämtade Ronja. Vi åkte hem bytte kläder, åt en joghurt och skyndade sedan iväg till tennisträningen. Dock upptäckte vi att vi hade glömt hennes racket när vi kom fram. Så jag frågade kvinnan i receptionen om de hade något som vi kunde låna. det hade de men det var för stort för Ronja så vi pratade med hennes tränare och då hade han som tur var med sig ett extra racket som var rätt storlek för henne.

medan ronja tränade underhöll jag mig genom att prata med de andra föräldrarna och det visade sig att den ena mamman kom från australien och bland annat bott i San Fransisco. Det visade sig även att en pappa nyss hade kommit hem från två veckors semester i Sverige och även han hade bott i San Fransisco. Och jag måste säga att jag nu har blivit otroligt sugen på att åka till San Fransisco. Ännu mer sugen än förut alltså. Jag ska nog kolla upp hur det är med skolor där, om jag kanske kan göra ett utbytesår där eller en termin. Det är något jag verkligen skulle vilja göra.

Efter träningen skjutsade jag även Emma, en annan tjej i Ronjas grupp, och när vi kom hem värmde jag en påse pytt i panna, typ pytt i panna. När det var uppätet lämnade jag barnen med Jessica och åkte därefter till Erlangen eftersom jag hade min första tyskalektion på kvällen. Det var ganska lätt att hitta men svårare att hitta en parkeringsplats. Jag hittade en i ett parkeringshus till slut iallafall.
Tyskakursen var trevlig och det var riktigt trevliga människor som var där. Dock kände jag mig lite för duktig, men det kommer nog att gå bra ändå. Jag kommer ju in i tyskan ännu mer iallafall och det är ju det jag är ute efter. För om jag kommer in i den ännu mer så kommer det ju att gå ännu fortare att lära sig om ni förstår hur jag menar.

När jag kom hem var Jessica fortfarande kvar eftersom Pia inte hade kommit hem än och Marcus var borta på affärsresa. Så vi satt och pratade en stund och jag kände att det gick ännu lättare med tyskan.
Ja, sen kom Pia hem och vi pratade en stund alla tre innan Jessica åkte hem och jag gick ner och lade mig i sängen och sooooooov.

artonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan!

Nu är det tredje gången som jag skriver september istället för oktober. Varför?
Klockan ringde sju och jag kände mig faktiskt utvilad och pigg så jag gick upp, klädde på mig, borstade tänderna och gick sedan upp till köket och gjorde frukost. Följde Leo till Kindergarten och när det var klart gick jag hem och bytte om till zumban. Åkte till Erlangen och gick på zumban som var riktigt rolig men jobbig och därefter gick jag in på Wicky en snabbis innnan jag köpte mig en fruktsallad och åkte hem.
Till lunch blev det fruktsallad med joghurt eftersom jag inte alls var sugen på att laga mat. . Jag skrev lite blogginlägg och tittade sedan på ett avsnitt av The Secret Circle innan jag gick och hämtade Leo och Ronja som blev väldigt glada när jag kom.
Vi åkte hem och åt joghurt och frukt(igen) innan vi lekte ute i trädgården. Sophie kom över och lekte med Ronja också och efter att jag lekt med dem i en timme gjorde jag mat. Det blev kokta morötter, brysselkål och maultaschen. Maultaschen är typ som ravioli eller om de heter tortellini. Ni vet de små kuddarna med typ spenat, svamp eller kött i? Dessa maultaschen var jättestora och med spenat i. Jag åt två sen var jag proppmätt. Goda var de iallafall, med ketchup.
Ja, sen kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde på kvällen. Jag vet att jag inte gick och lade mig så sent iallafall.

Kortfattat inläggom min tisdag :)
kram 

sjuttonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan, det här inlägget kommer inte att bli långt för jag har fler att skriva och inte jättemycket tid.

Det var ju ett tag sen det var den sjuttonde men jag tänkte bättre sent än aldrig.
I måndags gick jag iallafall upp före tre eftersom mamma och jag skulle åka hemifrån klockan tre. Dock blev hon närmare halv fyra innan vi kom iväg. Det var riktigt trevligt att få sitta och prata med mamma i bilen till arlanda. Det är sådana enkla saker som jag saknar lite grann när jag är i tyskland, men det finns ju telefon och internet iallafall.  Flyget lyfte halv sju och på planet fick jag ett jättegott bröd och apelsinjuice. när vi landade i Berlin var det bara för mig att gå till nästa gate eftersom det planet skulle yfta tjugofem minuter senare.
Det planet gick riktigt fort och rätt som det var hade vi landat i nürnberg. Där fick jag vänta en stund på att Marcus skulle komma och hämta mig och när han hade skjutsat hem mig och åkt tillbaka till jobbet ringde jag till mamma och berättade att jag hade kommit fram. Därefter gick jag och lade mig och sov en stund men jag måste säga att det var riktigt jobbigt för jag hade riktig hemlängtan. det blev ju inte direkt bättre av att jag var så himla trött heller men jag lyckades ta mig igenom det även om jag flera gånger höll på att bli tokig på mig själv eftersom det kom några tårar. Men men. Efter  att jag vaknat och packat upp alla kläder ringde jag till pappa och pratade en liten snabbis med honom innnan jag åkte och hämtade Leo på Kindergarten. Han blev jätteglad när han såg mig, ropade "Målin" och kom springandes till migl. Jag fick en riktig bamsekram och en blöt puss mitt på munnen av honom och sen kramade han mig igen. Söt unge.
Vi åkte och hämtade Ronja och därefter åkte vi hem och åt mellis innan vi åkte till lekparken där Ronja lekte med en klasskompis. Efter en och en halv timme bar det av hemåt igen och jag lagade mat, kommer dock inte ihåg vad vi åt i måndags. :o Jag gick i vilket fall som helst och lade mig runt nio eftersom jag var så sjukt trött.
 Japp, det var min måndag
kram

sextonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Sista dagen idag. Det suger. Dagen började med frukost efter nio och den bestod delvis av det självklara valet. Nämligen fil.
Tänderna borstades och jag satte på mig otroligt fina kläder innan jag gick ut i stallet och rakade Soldier. Jag hade en klarblå/turkos underställströja under en stor marinblå tjocktröja. Ett pannband med gul/blå fotbollar, ett par vit/grå-randiga tights och ett par röda gummistövlar. Otroligt snyggt måste jag säga att det var. Eller inte. Något som däremot blev riktigt snyggt är Soldier. Halva hästen försvann i princip men han blev så snygg. Oxh eftersom det var min sista dag så hade jag bestämt mig för att rida ett riktigt dressyrpass på min lilla älskling. Så det blev dressyr hemma på ridvolten och fy fabian säger jag bara. Vilken känsla! Helt otroligt vad fin han var och, jag vet hur det låter, men det var precis som om vi var en och samma varelse. Han lyssnade på varenda liten hjälp och åh, vad härligt det var! Jag ville inte sluta rida ! Men allt det roliga har ett slut säger man väl. När jag hade ridit klart skrittade jag av, knäppte lite kort, borstade av, satte på täcken och släppte sedan ut Solle i hagen innan jag sprang in och duschade och gjorde mig iordning för mat hos farmor.

Potatisgratäng med kött och brunsås blev det och det var så gott! Riktigt, riktigt trevligt sällskap och riktigt god mat plus efterrätt. Jag visade bilder från Tyskland och vi pratade en hel del om allt möjligt innan det var dags att åka hem och ta in hästarna. Tove och jag tog in dem men sedan ställde jag mig och ryktade Solleman ett bra tag innan jag gosade med honom i ytterligare ett bra tag för att sedan borsta av Cotten. Några fler pussar och kramar utdelades, de flesta till Soldier, innan jag gick in och packade resväskan. Jag förstår inte hur jag kunde ha så mycket med mig tillbaka. Visst kan jag förstå att täckbyxor, en vinterjackor, två tjockvästar och en ridhjälm tar mycket plats men ändå. Pappa hjälpte mig iallafall och det slutade med att vi lade alla kläder i en sopsäck, sög ur luften med dammsugaren och jag lovar, Mer än hälften av tjockleken försvann.
Vad hände sen? Jo, jag satt vid min gamla dator och lade över alla bilder och all musik på skivor och USB-minnen. Sedan blev det det där jobbiga med att säga hejdå och godnatt samtidigt till både Tove och Fanny och Pappa. och precis som förra gången var det när jag kramade pappa och sade hejdå till honom som mina tårkanaler blev riktigt irriterade och börjde producera en massa tårar. Jag lyckades dock hålla dem i schack tills jag kom in på mittt rum och lade mig i min säng.
kram

femtonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Denna lördag bestämde vi oss för att åka in till stan en sväng eftersom jag behövde in på apoteket och köpa ett par täckbyxor. Vi hade bestämt att komma iväg på förmiddagen direkt efter frukost, men det var ju inte det lättaste att komma iväg. Det hela slutade med att vi åkte iväg efter tolv. Franzéns blev det första stoppet och jag hittade faktiskt ett par täckbyxor som jag tyckte var både snygga och sköna. Ett par bruna med hängslen och de passar ju faktiskt bra ihop med min blåa tjocka jacka som jag fick av Oma Heidi och Opa Hans-Peter.
Nästa stopp blev parken eftersom det var typ loppis? En massa saker för riktigt billiga priser var det i vilket fall som helst. Vi gick runt där inne ett tag och innan vi åkte till plushuset knäppte jag några kort på Tove och Fanny när de hoppade ner från och jag Tove sprang in på apoteket. Det blev sedan parfymluktande inne på Åhléns innan Tove och jag gick till skoaffären och jag hittade ett par skor som var så sjukt snygga. Snacka om att jag vill ha dem! Ytterliggare ett besök inne på H&M blev det innan vi åkte hem igen. Där fikade /åt vi innan jag och mina systrar fixade ute i stallet innan jag red ut en sväng tillsammans med mamma som sprang i sina nya joggingskor. Som tur var passade dem. Och ni anar inte hur skönt det var att få sitta på en häst som jag verkligen litar på till 100%. Åh, vad jag har saknat min ponny!
Efter ridturen blev det middag bestående av kokospanerad fisk med ris och wok a la mamma. Supergott var det, så det ska jag göra någon gång. Till det drack Tove och Fanny jordgubbsvin och mamma, pappa och jag drack asti. Gotti gott gott.

Ja, det var väl min lördag det.
Kram

fjortonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Idag gick jag upp och tog ut hästarna vilket var riktigt mysigt. Och det var så fint ute eftersom det var frost på marken. I love it. Jag tog god tid på mig där ute med hästarna eftersom det var otroligt mysigt och det var ju inte direkt igår som jag tog ut dem på morgonen.
Efter att jag varit ute i stallet gick jag in och tog mig en snabbdusch, klädde på mig och åt sedan en frukost bestående av fil och cornflakes. Gud vad gott det var med fil! Jag tycker att det är ganska tråkigt att man inte kan köpa fil i Tyskland. Att det inte ens finns på IKEA tycker jag är lite konstigt med tanke på att man till och med kan köpa kräftor i IKEAs varuhus här i Tyskland. Men men. Jag kanske kan lämna in det som förslag till dem? Vad tror ni, skulle det sälja bra?

Anyway, efter frukosten skjutsade jag pappa till mammas jobb där han tog den andra bilen och jag själv åkte sedan vidare till tandläkaren innan jag åkte till mormor och hälsade på en sväng. Det var otroligt trevligt att få träffa mormor och vi satt och pratade i en timme innan jag var tvungen att åka och hämta Tove som skulle på hoppträning för Lotta Björe.

När vi kom hem bytte vi om snabbt som attan, gick ut i stallet och gjorde iordning Soldier, lastade in honom i transporten och åkte sedan till ridskolan. Hoppträningen gick jättebra. Tove är så duktig och jag måste säga att jag var lite avis på henne när hon red där, på min häst, för Lotta och fick hoppa.
Aja, effter träningen duschade jag Soldier inne i stallet och när vi sedan kom hem fixade jag, Tove och Fanny stallet medan mamma gjorde mat. Körvelkyckling med ris stod på menyn men mamma upptäckte sedan att det inte fanns någon körvel kvar så hon tog någon annan örtkrydda och jag måste säga att resultatet blev fantastiskt gott. Till efterrätt blev det en födelsedagstårta för mig, en Sir William. Heter den så mamma? Den var god men jag tyckte att den var lite för blöt.

Till tårtan fick jag en killepitsch. Det är typ snaps som mamma köpte i tyskland när hon var där. Ett gammalt recept, från andra världskriget tydligen och jag lovar er, det luktade sååå mycket godare än det smakade. Starkt som tusan och det brände ordentligt i halsen. Vad gjorde vi mer? Jo, vi spelade alfapet. Mamma vann och jag kom tvåa. Lite stolt faktiskt. Det roliga var iallafall att pappa och jag försökte hitta på egna ord medan mamma kom med ord som vi knappt visste vad de betydde. haha
Sedan blev det sängen för min del.

Kram

trettonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

idag gick jag upp halv fem och tänkte ta en dusch för att vakna till lite. och nog vaknade jag till alltid! Det fanns inget varmvatten så det var en kalldusch kan jag lova, men jag vaknade ju till iallafall. Och sedan, kvart över fem hoppade jag in i taxin som skulle ta mig till flygplatsen. Taxichauffören var riktigt trevlig och vi satt och pratade tills vi var framme vid flygplatsen runt halv sex. Jag checkade in min väska och satte mig sedan på ett av caféerna och drack en färskpressad apelsinjuice innan jag gick igenom säkerhetskontrollen och satte mig vid rätt gate. Halv sju fick vi börja gå på planet och jag var för en gångs skull en av de första. Det första flyget tog mig till Wien där jag hittade en liten souvenirshop där jag köpte vykort och choklad inne på flygplatsen. Den flygplatsen är stor må jag säga! Efter att ha ätit en joghurt och en fruktsallad på McDonalds gick jag bort mot säkerhetskontrollen. Men för att komma dit var man tvungen att gå igenom den del där de hade alla affärer. Och vet ni vad de hade för affärer? Hilfiger, Hugo Boss, Prada, Thomas Sabo, Salvatore Ferragamo... Inte speciellt billiga affärer så jag gick knappt in i dem innan jag hittade säkerhetskontrollen och därefter taxfreen som jag inte var inne i speciellt lång stund. Jag köpte en baguette och en flaska iste i en annan butik innan jag satte mig på en av stolarna utanför gaten och läste i min bok tills det var dags att stiga på planet. Mitt emot mig, vid gaten, satt två pretty heta killar som faktiskt också åkte med planet till Stockholm.
Väl på planet, som jag också var snabb att kliva på, satt jag omringad av fem killar. Två framför mig, två bakom mig och en bredvid mig. En framför och en bakom var riktigt snygga också så det var väl inte helt fel. Dock somnade jag efter en stund och när jag vaknade låg jag med huvudet på min grannes axel och senare somnade han och efter en stund hamnade hans huvud på min axel. Hans polare hade riktigt roligt åt det så de knäppte kort och retades hej vilt med honom när han vaknade.
Själv satt jag bara där och räknade ner till landningen som skulle vara 13.20. Jag måste säga att jag började bli riktigt stressad när klockan var kvart över och vi fortfarande inte hade påbörjat inflygningen mot arlanda. Jag hade ju liksom ett tåg som skulle gå 14.08 att passa. Tillslut landade vi 13.40 så det första jag gjorde var att fråga en man som jobbade där var tågen gick ifrån. Villket språk tror ni att jag frågade på? Ja, inte var det svenska inte. Jag frågade på tyska och han tittade på mig som om jag var knäpp. Jag fick reda på vägen och ställde mig sedan och väntade på bagaget. 14.02 fick jag min väska och då sprang jag så fort jag kunde mot tåget, som ju sålart låg på andra sidan flygplatsen. Jag hann iallafall dit i lagom tid för att se det åka därifrån.. Då var jag inte glad kan jag lova. Efter några samtal med mamma tog jag iallafall tåget till uppsala och missade självklart nästa tåg eftersom jag läste fel. Jag trodde nämligen att det skulle gå från spår 8n men det gick från spår 5. Så efter många om och men hoppade jag på en buss halv fyra som gick till sala. Där satt jag och hackade tänder i 1 timme och 25 minuter innan jag hopade av i sala och mamma och tove kom och hämtade mig. Så skönt att äntligen få träffa dem och att få kramar! Hemma var vi någon gång mellan halv sex och sex och då blev det kramkalas med både pappa, fanny, hund och häst.
Tove och jag fixade stallet innan vi gick in och åt lasagne. Efter att vi ätit efterrätt började jag visa bilder från tyskland och sedan kom Carro, Håkan och Andreas. Trevligt!! Jag fick min nya dator av Håkan också. En vit sony vaio är det.
Ja, det var väl min torsdag. Riktigt trevligt besök och det blev mycket kramar och prat innan det blev sängdags. Och åh, vad jag tycker om min säng! Och mitt täcke! Täcket är det bästa med min säng eftersom det är längre än det jag har i tyskland.

Kram

sorry

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan!

Jag är ledsen att jag inte har skrivit något på ett tag nu men jag var ju hemma och hälsade på i helgen och då orkade jag inte skriva något inlägg. Sen har jag haft fullt upp till sent på kvällarna i veckan också så därför kommer det nu en inläggsbomb, dock är inte inläggen så långa.

tolfte oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hola!

Hur mår ni? Själv mår jag jättebra förutom att jag är riktigt, riktigt trött så jag ska gå och lägga mig om en stund eftersom jag ska upp riktigt tidigt imorgon och åka till flygplatsen. Helgen ska nämligen spenderas hemma! Skapligt jag längtar!

Imorse väckte jag Leo efter att Marcus och Ronja hade åkt (efter den dagliga rutinen med frukosten) och klädde sedan på honom innan vi åkte til kindergarten. Det blev med bilen eftersom klockan var så mycket. När jag hade lämnat honom tog jag mig hemåt innan jag gick en promenad på fyrtio minuter. Därefter satte jag mig vid datorn och tittade på ett avsnitt av Hart of Dixie innan jag gjorde en omelett till lunch. När den var uppäten satte jag mig och läste i en tidning innan Pia ringde och frågade om allt var planerat inför Ronjas tennis. Hoppsan, den hade vi helt glömt bort. SOm turvar kunde Jessica hämta upp Leo vid fyra sp jag kunde skjutsa Ronja till tennisen. Men för att kunna skjutsa henne behövde jag en bil med en barnstol i och eftersom båda två ligger i marcus bil ringde jag och pratade med honom. Vi bestämde att jag skulle åka till parkeringen så vi kunde byta. Det enda problemet var att jag inte riktigt visste vägen till parkeringen vid hans jobb.  Och mamma ringde mig just när jag tog nycklarna så jag hade henne i örat samtidigt som jag försökte ta mig fram till rätt ställe. Det lyckades dock inte så Marcus tog bilen till mig istället. Snacka om att jag idag inte vart speciellt imponerad av mitt lokalsinne.
Tillslut hade jag han bil iallafall så jag åkte och hämtade Ronja, vi åkte hem åt lite mellis och åkte sedan till hennes tennisträning. Medan hon tränade gick jag ut på en liten promenad men ångrade mig ganska fort eftersom det började regna. Jag hittade dock ett jättestort hus med en jättelik trädgård och ett mur-staket runt om. Riktigt fint var det och det såg verkligen ut som att det skule kunna bo en riktigt rik en där.

Efter Ronjas träning åkte vi hem i spöregnet och jag måste säga att jag inte körde speciellt fort där på autobahn eftersom det var vatten överallt och jag var lite orolig för att få vattenplaning.

Väl hemma igen lagade jag fiskpinanr, spenat, ärtor och kokade potatis innan jag gick ner till mig och packade väskan. Nu är det bara kylväskan som ska i imorgon bitti. :)

Kort och kortfattat inlägg idag, men det får ni leva med. (:

Kram på er!

elfte oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan!

Det här inlägget blir inte jättelångt eftersom jag just såg att klockan är tio i tolv! Vart tog tiden vägen undrar jag?

Idag vaknade jag och var riktigt trött fastän jag sov i nästan åtta timmar, men jag tror nog att jag vaknade under fel del av min sömn. Typ. Iallafall gjorde jag frukost, åt, Marcus skjutsade mig och Leo till kindergarten och sedan gick jag hem igen. Där mötte jag Pia i full färd att packa det sista i hallen. Hon skulle på någonting som jag inte riktigt kommer ihåg vad det var med jobbet och kommer hem imorgon.
Jag gick i princip bara ner i min lägenhet packade handduk och rena kläder i väskan, bytte om och satte mig sedan i bilen och åkte iväg till erlangen för min zumbalektion. Idag parkerade jag på ett annat ställe så jag vart återigen lite imponerad av mitt lokalsinne eftersom jag hittade till dansstudion utan större problem och utan att varken fråga om vägen eller kolla skyltarna. Det enda jag hade att gå på var att leta komma till kyrkan , dock ser man inte så mycket av tornet när man går mellan två höghus.

Efter zumban duschade jag och bytte om där i omklädningsrummet innan jag gick tillbaka till bilen, lämnade väskan och tog med mig min handväska istället. Så från halv tolv till tjugo i tre gick jag runt i erlangen och jag köpte faktiskt några saker. Dock kan jag inte skriva om dem här eftersom det är presenter och det skulle verkligen förstöra om personerna fick reda på det redan nu. Lunch på subway blev det och jag har förresten köpt två nya calling-cards nu. :) Finally.

Tio över tre hämtade jag Ronja och då hade jag varit in på Edeka och köpt kyckling, lök och krydda. Ronja och jag åkte hem, åt en varsin joghurt och sedan hämtades Leo vid fyra eftersom de skulle ha haft utflykt idag, de hade de inte som ni kanske förstod av den meningen. När Leo hade ätit ett äpple gick vi ut i trädgården och lekte. Det blev kull, studsmatta, hopprep, gunga och fotboll innan jag va tvungen att gå i och göra mat. Kyckling med ris och tomat blev det. Enkelt och gott. Ronja sa till och med att det nästan var super-supergott. haha
Efter maten blev det lite Tv-tittande innan jag sa åt dem att de skulle sätta på sig pyjamas om de ville se simsalagrimm( eller vad det heter). Det är deras favorit programm iallafall.
Ronja bytte om själv och jag duschade Leo innan jag hjälpte honom med pyjamasen och vi gick ner och tittade på tv. Jag tänkte att jag kunde städa undan i köket medan de tittade men båda två envisades att jag skulle titta med dem så jag gjorde en snabbstädning innan jag satte mig mellan dem i soffan. Så där satt jag inklämd mellan två barn och tittade på barnprogram.  Varför jag satte på dem pyjamas och så ikväll berodde på att Marcus hade ett kvällsmöte och Pia är ju inte hemma.
Det betyder att det även var jag som fick gå och lägga dem. Heltotroligt att de är så snälla när Marcus och Pia nte är med. När jag säger att de ska gå och lägga sig så lyssnar de och gör det. Visst Ronja säger att hon inte vill men när jag säger att det är så sent så hon måste så gör hon det utan vidare kommentarer. När det är Pia eller Marcus så blir det ganska ofta skrik från hennes sida och det tar mycket längre tid att få henne i säng.
Med Leo är det också lätt när de inte är hemma och idag var det riktigt lätt. Jag sa åt dem halv nio och före nio sov de båda två som två stockar och då hade jag även läst två sagor för Leo och en för Ronja. Söta barn. :)

Det här blev inte så kort som jag hade tänkt. :s
Men men nu ska jag sova.

Kram på er

tionde oktober tjugoundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan svejsan!

Jag sitter just nu här och håller på att bli tokig på internetanslutningen. Jag åker ut hela tiden och det driver mig verkligen till vansinne kan jag lova. Jag sitter ju och chattar med mamma och kompisar!

Så nu kom jag in igen.

Idag vaknade jag av väckarklockan klockan sju och jag var så trött att jag inte ens orkade lyfta på armen och stänga av mobilen. När mobilen sedan ringde igen kände jag att jag var tvungen att gå upp så jag försökte att sätta mig upp men det var precis som att kroppen inte lydde mig. Därför kravlade jag mig så långt ut på kanten att jag ramlade ur sängen. Jag kan inte säga att det var skönt, inte heller att ag blev piggare men jag kunde i alla fall ställa mig upp och gå på toa, borsta tänderna, duscha och klä på mig innan jag masade mig uppför trappen. Till frukost blev det mintte och fruktsallad med mjölk. Apropå det, visste ni att gröna vindruvor smakar som krusbär när man blandar dem med mjölk? Knäppt.

Jag och Leo fick skjuts av Marcus till kindergarten och när jag hade lämnat honom gick jag hem och slängde in kläder i tvättmaskinen. När jag satt som bäst framför tv:n och nyheterna ringde Titti och frågade om jag ville hänga med ut på en promenad. Jag sa att det gjorde jag gärna och då lät hon nästan lite förvånad. Anledningen var att det regnade ut och hon sa även att det inte brukade vara så lätt att få med sig någon ut då. En två timmar lång promenad i rask takt blev det och en hel del prat blev det också. Titti är verkligen en pratkvarn! Det är inte den enda likheten mellan oss, jag tycker nämligen att vi är lika på många sätt. Jag känner verkligen igen mig i mycket av det hon berättar och det tycker jag är lite roligt. (:

När jag kom hem igen hängde jag tvätten, startade en ny maskin, duschade, åt lunch bestående av lite pasta och biffwok och även lite pizza. Rester helt enkelt. När det var klart hängde jag återigen tvätten och startade en tredje maskin innan jag satte mig i bilen och åkte och handlade lite. Bland annat köpte jag en massa citron-joghurt som jag ska ta med mig hem på torsdag. När det var färdighandlat var klockan redan tio över två så jag åkte och hämtade Leo som blev jätteglad när jag kom. Jag pratade en stund med en mamma som var där och hämtade sin son och därefter åkte jag och Leo till Ronjas fritids för att hämta henne. Hon var dock inte klar med läxorna så vi behövde vänta i drygt tjugo minuter. Dessa fördrev vi genom att leka med några små djur de hade i en låda och när Ronja kom åkte vi hem och åt mellis innan vi satte oss i bilen för att åka till Hockepack som visade sig vara stängt så vi åkte till en lekpark där i närheten istället. Där stannade vi i cirkus en och en halv timme innan vi åkte och köpte glass för att sedan styra kosan hemåt där jag lagade mat. På menyn stod fisk i folie, kokt potatis och färsk brysselkål. Bara så att ni vet så är färsk brysselkål riktigt gott, det smakar inte alls som den djupfrysta, eller jo, kanske lite med det är ytterst lite.

När maten var uppäten blev det lite trevligt prat innan Marcus gick ner och skruvade upp min hylla/garderob nere hos mig. En ny matta har jag fått nu också så jag slipper frysa om fötterna när jag är i vardagsrummet.
Ja, sedan satte jag mig med en aprikos-joghurt framför tv:n där det var en naturfilm och savannen. Där satt jag kvar tills jag fick ett sms av pappa. Dock visste jag inte vad mobilen var, jag hörde den bara, så jag sprang runt och letade efter den en bra stund innan jag kom på att jag faktiskt hade den i byxfickan. Så typiskt mig!

Nej, nu ska jag säga god natt till Zandra och sedan ska jag sova.
kram kram

nionde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Tjenare på er!

Det börjar bli svårt att veta vad jag ska börja med att skriva eftersom det känns som att jag måste säga ej eller något liknande men jag vill inet säga samma sak varenda gång. Jag själv tycker att det blir långtråkigt rätt fort.
Äsch, det kan jag oroa mig över senare.

Imorse sov jag till strax efter nio, gick upp, tog mig en dusch och klädde på mig innan jag satte mig i sängen oc skrev lite på bloggen. När det var klart gick jag upp och åt frukost med Pia och Marcus som fortfarande satt och åt. När frukosten var uppäten cyklade vi iväg till Lisa och Jan eftersom de hade streetparty. De bor nämligen på en återvändsgata så det kommer inga andra bilar än de som bor där. De har som en rondell mitt i och det var där de ade ställt fram några bord som var näst intil fullsatta när vi kom. Efter en stund kom Evelina och Freja fram till mig och Ronja, sa hej och sen frågade om jag kunde leka kull med dem. Då blev Ronja ganska sur, eller ja. Hon sa nämligen: "Jag tycker inte om Evelina och Freja. De vill inte leka med mig, de vill bara leka med dig. Men det får de inte, för du är MIN!"
vad svarar man på det?
Tillslut sprang hon iväg och lekte med dem och jag satte mig en stund med pia och marcus innan pia och jag bestämde oss för att gå in och hämta en kopp kaffe. det var nämligen inet speciellt varmt ute. Det var så att man var tvungen att ha en täckväst, jag fick låna en av marcus, och jag hade även en tjocktröja över mitt linne och min långärmade tröja. Plus en sjal. Knäppt. För precis en vecka sedan gick jag ju runt i bikini och tyckte att det var varmt, bara trettio minuters bilfärd härifrån. Men, men jag klagar inte.
Efter att jag druckit upp kaffet lekte jag en stund med Leo innan jag och Pia satte oss med Ronja, Leo, Evelina och Freja och åt korv inne i Lisa och Jans kök. Sen pratade jag en stund med Jan innan jag gick ut och smakade på Lisas kladdkaka med hallon på(jättegod) och en paj med hallon och något typ philadelphia-liknande på toppen. Jag måste säga att den hade varit god om den inte hade varit så blöt som den var. Tyvärr.

Efter att vi varit där i drygt två timmar cyklade i hem eftersom Leo behövde sova middag, Ronja ville däremot stanna kvar och leka så Lisa skjutsade hem henne kvart i fyra. Vid den tiden låg Pia, Leo och Marcus och vilade och jag satt i soffan i köket och läste tidningen och drack mintte. När jag hade läst tillräckligt bestämde jag mig för att skriva brev så nu har jag skrivit ett riktigt långt brev till mormor som jag ska skicka så fort som möjligt. Jag hade nästan precis skrivit klart det när pia frågade mig om jag ville följa med på bio. Självklart ville jag det så vi åkte allihop till Erlangen och tittade på Wickie auf grosser fahrt blev det. Här är trailern. Dock är den på tyska men ni ser ju lite iallafall vad den handlar om, kanske.
 




Ja, som ni ser handlar den om vikingar och Wickie är hövdingens son. De upptäcker att det det finns en "gudaskatt" och dagen innan de tänker ge sig av för att leta efter den blir hövdingen bortrövad. Wickie blir då utnämnd till hövding och under hans ledning måste de ta sig till förskäcklige Sven där hans far hålls fången. Men det går inet riktigt som de har tänkt sig.
Riktigt rolig film måste jag säga att det var och jag är så glad att jag förstod i princip allt i filmen. Det var något ord som jag inte riktigt uppfattade för att de pratade liet fort men för övrigt så förstod jag allt.

Och just det. Ronja hade popcorn och jag blev så sugen så jag frågade om jag kunde få smaka. Jag tog några stycken och stoppade sedan ett i munnen. Men FY! Det var SOCKRADE popcorn. Och jag lovar, det är inet gott. Jag tyckte verkligen att det var vidrigt. Jag kunde inte ens äta upp de andra så dem lade jag åt sidan. Det betyder att jag verkligen avråder er från att äta sockrade popcorn.

Väl hemma igen lagade jag och Marcus mat medan Ronja gjorde läxorna, Leo lekte och Pia stack ut på en springtur. Ris med köttwok blev det och det blev riktigt gott.
Ja, det var min dag det.
Nu ska jag sova och drömma om de snygga killarna jag såg när vi gick till och från bion. MUMS!

kram

åttonde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

hallåj!

Igår orkade jag inte skriva något inlägg innan jag gick och kade mig så det får komma upp nu istället. Jag vaknade typ tjugo över nio och gick upp, duschade och klädde på mig. Gick sedan upp för att äta frukost och efter frukosten åkte jag och Pia och handlade. Det var inte det enda ärende vi hade på stan utan vi åkte även och lämnade kläder på "sozialkaufhaus". Det är typ som en rööda korset-butik med skillnaden att pengarna inte går till röda korset. JAg vet inte vart pengarna går egentligen men det kan jag fråga Pia om.
Därefter handlade vi en massa mat inne på Norma, jag köpte lite rotfrukter i ett frukt- och grönsaksstånd med frukt oc grönt som kommer härifrån. Jag tycker att det är så mysigt med sådana stånd. Det känns lite gammalmodigt liksom.

Efter att vi handlat åkte vi till en slaktare och jag måste säga att jag tycker att namnet är riktigt roligt. Slakteriet heter Peter Fick och nu tänker väl ni, jaha? Vad var det som var så roligt med det? Jo, eftersom ordet fick betyder samma sak som fuck på tyska. Det är därför tyskar kollar konstigt på svenskar när de pratar om sin ficka, fickpengar eller att de bara fick något. hehe

Väl hemma igen åt vi mat ris och en färdiggjord köttgryta som vi köpte på slakteri fick. Riktigt gott var det faktiskt och det luktade lite som mammas köttgryta, dock är mammas godare. Men brukar det inte vara så? När vi hade ätit gick Pia, Marcus och leo och lade sig och jag och Ronja skulle ckla till en lekplats eftersom det var fint väder för tillfället. Dock råkade Ronja halka så att hon ramlade och slog i kinden/käken i en träpall i hallen så vi var tvungna att kyla det ett tag innan vi kunde åka. Medan hon låg i soffan läste jag lite ur bröderna Lejonhjärta för henne. Åh, vad jag tycker om Bröderna Lejonhjärta. Det är inte klokt egentligen, de dör ju? Efter ett kapitel åkte vi iallafall iväg och jag måste säga att himlen inte såg så lovande ut eftersom den var alldeles mörkgrå bakom oss och framför var den ljusblå, lite konstigt, men eftersom det såg ut att blåsa bort från oss så tänkte jag att vi åker iallafall. VI tog dock med oss regnkläder för säkerhets skull. Kallt att cykla utan vantar var det måste jag säga. Vi kom iallafall fram till lekparken och då hade det börjat blåsa ganska rejält så det var inte jättevarmt. Vi satte på oss våra regnjackor och gick sedan till en av klätterställningarna. Och Tror ni inte att Ronja bara hann klättra upp halvvägs innan det började regna. Och inte regnade det lite heller! Så vi hoppade på cyklarna och cyklade hem igen. kallt. Blött. Mot vinden och regnet. Ínte direkt det roligaste jag har gjort.

Hemma igen bytte vi om till torra kläder, jag gjorde en kopp te till mig(med pepparmintsbladen från Cornelia, gott) och sedan åt vi en lite joghurt och frukt innan vi satte oss inne i vardagsrummet och jag läste Bröderna Lejonhjörta för henne tills Leo kom ner.
Då åkte jag och Pia och lämnade en massa skor på en insamling som ska till tjeckien. Jag tyckte att det var lite roligt att det var en gammal tant som själv hade tagit initiativet och själv skulle köra ner det. Hoppas bara att det verkligen kommer fram, men dte tror jag.

När vi kom hem kom Jan(Lisas man) med Evelina och Freja eftersom de ville leka med Ronja. Jag lekte med tatten med barnen en stund ute i trädgården innan vi gick in och satte oss och pärlade i köket. Sedan kom Lisa, Jan och Magnus eftersom Pia och Lisa hade bestämt att vi skulle äta tillsammans. Sedan kom Marcus hem från Ikea, han var nämligen tvungen att köpa bland annat ett nytt handfat till mig. Dock vet jag nte om an gjorde det :o Mitt är iallafall sönder eftersom en av mina sprayer ramlade ner från skåpet ovanför och hamnade mitt på sprickan.. Snacka om att jag skämdes när jag berättade för Pia. Det är så jäkla typiskt mig!

Maten bestod av spaghetti och köttfärssås och fruktsallad med glass till efterrätt. Gott!
Kvällen var riktigt trevlig med trevligt sällskap och god mat och jag måste säga att jag tycker att Lisa och hennes familj är jättetrevliga. Jag ska förresten sitta barnvakt åt dem nästa fredag. :)

Nej nu ska jag gå upp och äta frukost innan de tror att jag har dött här nere. :)
Kram kram

sjunde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

nej, men se god morgon/dag/kväll på er. Trevligt att ni tittade förbi. :)

Eftersom jag hade riktigt svårt att somna igår var jag riktigt trött imorse när jag vaknade. Inte roligt.
Men jag släpade mig upp ur sängen iallafall, jag tvättade av mig, klädde på mig, borstade tänderna, gick upp och gjorde iordning frukost. Åt frukost, borstade tänderna, satte på mig jacka och skor och sedan hoppade vi, Pia, jag och Leo in i bilen och åkte till Kindergarten.
Där lämnade jag i princip bara honom och gick sedan hem och bytte ut minua mjukisbyxor till mina springbyxor istället. Sedan stack jag ut och sprang . Jag hade inte bestämt mig om jag skulle springa eller gå utan det bestämde jag mig för efter att jag hade gått i tio minuter. Hela turen blev en timme och tjugo minuter lång och jag är så glad att jag orkade springa hela tiden. :D Men jag måste säga att i den sista långa lutningen upp mot "vår" gata var det lite tungt att springa. Men det var bara att bita ihop. Skönt var det iallafall att springa.
När jag kom hem stretcade jag en stund åt ett äpple och duschade innan jag satte mig i soffan nere i min lägenhet och läste lite i en bok.

Runt tolv ar jag så hungrig så jag gick upp och värmde lite lasagne som jag åt till lunch samtidigt som jag tittade på BBC World News. I like BBC btw. När sedan pia kom hem igen (hon jobbade hemifrån idag) hade hon hämtat både Leo och Ronja. De hade även varit till tandläkaren eftersom Leo hade ett hål i tanden.
Jag och Ronja satte oss iallafall och spelade alfapet, Leo sov middag och Pia åt lasagne. Riktigt roligt att spela alfapet, eftersom jag vann. Det var förresten inte så att man skulle hitta på egna ord utan det fanns förtryckta ord som man skulle avsluta. Jag kan knäppa ett kort och visa er sen.

Runt halv tre tog jag och Ronja oss till Svenska skolan eftersom de hade lektion idag. Svenska skolan är en liten förening med svenskar och Lisa är svenskalärare där. Det betyder att on har svenskalektioner med barnen så de lär sig att skriva, läsa och prata svenska. Riktigt roligt tycker jag.
först fick de i uppgift att komma på svenska artister, sedan skulle de rimma och därefter hade de en liten tävling som gick ut på att jag spelade en låt och de skulle skriva upp så många ord de hörde i texten som de bara kunde. När jag sedan skulle bedömma vilka som vann den första omgången var jag så hård att de var tvungna att ha stavat rätt för att få poäng. Samma regler i andra omgången och det bästa var att tjejerna vann första gången och killarna den andra. 

När tävlingen var avslutad fick de göra en båt gjord av äpple, sura remmar och chokladsticks till åror och därefter fick de leka av sig en bra stund. 
Pia och Leo kom runt halv fem och då åkte vi nästan påen gång till samma restaurang som vi var på förra veckan. Det var Lisas familj, Titti och hennes, Hannas och så Pia, Marcus, Leo, Ronja och jag som åkte dit och åt. Riktigt trevligt var det om än otroligt högljutt. Hanna och Lisa och deras familjer gick nästan direkt efter maten så då var det bara vi och tittis familj kvar. de är så trevliga. Kvällen avslutades hemma hos Titti och medan Pia och Marcus satt och pratade med Titti och Micke satt jag och tittade på Mulan 2. Inte den bästa filmen jag vet men jag vet hur mycket jag tyckte om den första Mulan filmen plus att det var tre barn som tjatade på mig att jag skulle titta med dem. Det var väl mysigt förutom det faktum att jag kände mig skapligt inträngd ett tag när jag hade både Ronja och Leo klängandes på mig.
Ja, det var väl min dag och kväll . Nu ska jag sova. Btw, det kommer nog ett långt hissa och dissa imorgon eftersom jag inte har lagt upp det på några dagar. ;) 

Kram

sjätte oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

tjenixen!

Jag har internet!!! Det känns verkligen som en evighet sedan men det är väl antagligen bara för att jag är så långt hemifrån.
Anyway, dagen. Den har varit pretty lazy faktiskt. Jag vaknade en halvtmme före klocka i morse gick på toa och lade mig sedan för att sova och jag sov faktiskt tio minuter längre än vad jag egentligen skulle ha gjort men men. När jag sedan vaknade tvättade jag av mig lite snabbt, kastade på mig kläderna, satte upp mitt hår i den alltför vanliga hästsvansen och gick upp för att plocka fram frukosten. När den var uppäten tog Marcus med sig Ronja och lämnade av henne vid skolan innan han åkte till jobbet, Pia åkte till jobbet och jag gick upp för att väcka sömntutan på övervåningen. Anledningen till att jag fick väcka honom och fixa iordning honom själv idag berodde på att Pia beövde komma iväg till jobbet och det är ganska dumt om hon väcker Leo för att sedan åka på en gång eftersom han då blir väldigt gnällig, skrikig eller gråtig. Eller allt på samma gång, som oftast.
Allt gick iallafall bra och när jag hade lämnat honom på dagis åkte jag och handlade mjölk och ost innan jag åkte hem igen. Hemma tvättade jag lite kläder, pratade en stund med Alvina när hon kom och gick sedan ner i min lägenhet och tittade på film.


10 Things I Hate About You. Det är verkligen en bra film. Det finns inte så mycket mer att säga om den egentligen förutom att Julia Stiles och Heath Ledger är/var så duktiga skådespelare. Sen är det ju inte ett minus att Heath är så pass snygg som han är, till och med i den fula frisyren han har i filmen.  Det här är iallafall en av de två bästa scenerna i hela filmen. Eller det kanske rent av är den bästa? Jag vet inte riktigt, bra tycker jag att den är iallafall.



Ursäkta den dåliga kvalitén men it´s the best i could find.


Det har blivit mycket film här nu på senaste tiden, men det ska i ändra på. snart.

 Vad hände sen? Jo, jag gick upp och gjorde en köttfärssås till lasagnen som vi åt till middag. Jag tog lite av köttfärssåsen och kokade lite ärtor till lunch och efter att ha suttit och läst tidningen en bra stund hoppade jag på cykeln och hämtade Leo, Ronja och Sophie. Sopie är Ronjas bästa kompis och följde idag med hem för att leka. När vi kom hem fick de mellanmål bestående av joghurt och därefter lite äppelpaj med vaniljglass.
Därefter lekte jag med barnen ute i trädgården i nästan två timmar innan jag och Leo gick in och gjorde klar lasagnen. Jag tycker det är så roligt när han är med för han tycker det är så roligt, inte jämt men nästan hela alltid.
När Marcus sedan kom hem kom även Sophies mamma och hämtade Sophie så när de hade åkt satte vi oss ner och åt. GOTT!

Ja efter maten lekte jag lite med Leo innan jag tittade på Tv en stund med Ronja samtidigt som jag busade med Leo. Haha inte det lättaste men det gick. Sedan var det läggdags för barnen och jag gick ner till mig och ble nästan tokig innan jag lyckades få internet på datorn igen. :)
Och nu ska jag sova så godnatt på er.

Kram och puss

p.s. Just det. jag glömde ju skriva det igår. Jag satte även på mig en ansiktsmask på kvällen och gud vad skönt det var! Inte överskattat. Ville bara säga det.

ciao

femte oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hej på er!
Jag har fortfarande inget internet. Vet ni hur mycket det suger? Otroligt mycket skulle jag vilja säga.

Idag vaknade jag i alla fall återigen innan min väckarklocka ringde. Det betyder att jag vaknade typ en timme innan och det är inte det allra roligaste måste jag medge. I vilket fall som helst somnade jag om och vaknade sedan av min väckarklocka, jag tog en snabbdusch, klädde på mig och gick upp och gjorde frukost. Det är inte så mycket som ändrar sig på morgnarna så jag skulle egentligen kunna kopiera det jag skrev dagen innan. Eller något i den stilen.
Anyway, efter frukosten skjutsade Pia  Ronja till skolan och Marcus, Leo och jag cyklade tillsammans till Leo kindergarten. Det gick väldigt bra tills Marcus sa hejdå och det slutade med att han följde med in och sedan gick.
Själv cyklade jag hem , gick ut på en liten promenad och duschade sedan innan jag tog Marcus bil ner på stan. Där köpte jag brevpapper, kuvert, två filmer till priset av en inne på müller. Därefter åkte jag runt ett bra tag och letade efter posten som jag tillslut hittade innan jag åkte till pumas outlet, sport hoffmann och sist men inte minst svängde jag förbi McDonalds och köpte en jordgubbsmilkshake innan jag åkte hem igen.

Hemma hoppade jag på cykeln och åkte och hämtade Leo och Ronja innan vi åkte hem och åt lite mellis, lekte ute i trädgården och lekte tatten. Mellan fyra och halv fem kom Jessica och då åkte vi till Hockypack. ( jag är väldigt osäker på stavningen) Det är i alla fall ett ställe där de odlar tomater, gurkor, paprikor, hallon, björnbär, potatis… Man kan åka dit och plocka en massa grönsaker, man får självklart betala när man åker därifrån men det är ju så mycket godare när man plockar direkt från plantan. Vi lät Ronja och Leo leka en stund innan vi gick och plockade hallon och ägg från några av alla höns som fanns där. Det var inte bara några få kan jag lova, och de var frigående i två stora hägn.

Efter cirkus en och en halv timme åkte vi hem och jag slängde ihop en pyttipanna innan jag stack till stallet för en ridlektion. Det blev en ridlektion för samma tjej som förra gången men denna gång red jag återigen på Jonathan. Snacka om stel häst. Det gick i alla fall mycket bättre än de tidigare gångerna.
Väl hemma igen pratade jag med Pia en stund innan jag gick ner till mig . Så nu sitter jag här och är arg för att mitt internet inte fungerar och skriver i word. Jag tror nog att jag ska titta på en film. Life as we know it blir det:P


Eftersom det här inlägget inte kunde läggas in på rätt dag kan jag berätta att filmen var riktigt bra innan jag postar det. Jag tycker om Katherine Heigl, så rolig. Och att det är Josh Duhamel som är motspelare är ju inte fy skam. J

Kram kram  

fjärde oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Tjenixen!

Nu är det faktiskt inte min lathet som gör att det här inlägget inte kommit upp tidigare, eller jo lite kanske, men den största anledningen är att jag har haft problem med internetanslutningen. Och det har väl inte speciellt mycket med min lathet att göra, eller?

 Men nu till dagens händelser. Jag vaknade av min väckarklocka som ringer fem i sju nästan varje morgon. Lat och trött som jag är tryckte jag på snooze och efter fem minuter ringde den igen. Jag vet att jag tänkte att nu måste jag gå upp men jag klickade på snooze igen.. Jag gick dock upp innan den hann ringa igen, hoppade in i duschen och vaknade sakta men säkert till liv av det svala vattnet.

När jag sedan hade klätt på mig gick jag upp och gjorde frukost och lunchboxar. Min morgonrutin i köket går fortare och fortare, känns det som i alla fall. Men antagligen inte, inte nämnvärt i vilket fall. Efter frukosten fick jag och Leo skjuts till kindergarten, men vet ni vad? Jag kommer inte ihåg vem som skjutsade oss. Minne som en guldfisk va?

Hemma igen efter att jag hade lämnat honom startade jag tvättmaskinen, sorterade min tvätt och packade sedan iordning min väska, gick upp och tittade lite på BBC World News innan jag satte mig i bilen och åkte till min zumba.
Jag måste säga att det jobbigaste med zumban är att hitta en parkeringsplats . Jag lyckades i alla fall hitta en men jag var tvungen att gå i tio minuter , en kvart för att komma till dansstudion. Det var i och för sig inte något stort problem men ändå. Zumban idag var riktigt rolig men jag höll på att bli tokig på all svett som rann överallt. Det är inte klokt vad svettig man blir av zumba. Men det är klart, man är ju i en lite varm dansstudio och man rör verkligen på hela kroppen. Rör på benen samtidigt som man gör rörelser med armarna och arbetar med magen. Väldigt bra träning med andra ord, Och ROLIGT!

När lektionen var slut tvättade jag av mig lite snabbt, bytte tröja och satte på mig mina springbyxor, ett linne och en hoodtröja. Sedan gick jag till arcaden med vattenflaskan i högsta hugg och väl där inne, helt otroligt vilket lokalsinne jag har fått, köpte jag mig en mangosmoothie och lite kokosnötsbitar. Riktigt gott måste jag säga att det var. Sedan gick jag in på lite andra affärer och letade efter vykort och brevpapper. Men inte hittade jag något brevpapper inte, jag måste kolla på fel ställen. Men det allra stördaste är att jag fortfarande inte har hittat ett enda vykort med motiv härifrån. Jag måste till en turistbyrå, de måste väl ha några? Eller har ni några tips?

Efter en timme gick jag tillbaka till bilen, åkte hem och duschade, hängde tvätt, startade en ny, åt en joghurt och bakade sedan en äppelpaj med några av äpplena jag fick av cornelia.  När pajen var färdig cyklade jag och hämtade Ronja och innan vi hämtade Leo åkte vi hem och åt lite mellis. Leo har nämligen utflykt med kindergarten på tisdagseftermiddagar så jag kan inte hämta honom förrän efter fyra.
Vi hämtade honom i alla fall fem över fyra och vi gick då direkt till en lekpark och lekte där i trettio-fyrtio minuter innan vi åkte hem, lämnade Leos väska, bytte hans laufrad till påhängsvagnen och cyklade sedan och handlade. Hemma igen kokade jag potatis och stoppade sweetchili-laxen i ugnen, kokade ärtor, broccoli och dukade sedan bordet. Nästan precis innan maten var klar ringde Pia och sa de att hon skulle komma runt sju eftersom det var så mycket att göra på jobbet. Marcus skulle inte komma förrän efter nio eftersom han hade ett möte. Det blev alltså bara jag och barnen som åt mat. Inte direkt problemfritt eftersom Leo först sa att han ville ha broccoli, tog den största och sa sedan att han inte ville ha den. Jag sa då att jag tyckte att han kunde smaka i alla fall eftersom Ronja hade gjort det. Men han sa” jag vill inte ha broccoli”. Jag frågade varför han tog en så stor om han inte ville ha men han svarade” jag vill inte ha broccoli” och så fortsatte han säga han inte ville ha broccoli. Jag sa ”ät laxen och potatisen nu Leo” men vad tror ni att han svarade? Just det, jag vill inte ha broccoli. Tillslut frågade jag om han ville ha någon mat överhuvudtaget och samma svar igen. Då sa jag att jag inte bad honom att äta den utan laxen och potatisen, och han älskar lax, och även att om han sa så igen så skulle jag skicka upp honom på rummet. Efter en stund sa han det igen och kastade iväg gaffeln. Då fick jag nog och tog upp honom på rummet. Efter en stund sa han i alla fall att han ville ha mat och han bad även om ursäkt, duktigt av en treåring tycker jag. Väl nere igen ville han sitta i mitt knä och jag lät honom göra det och eftersom jag inte ville ha mat överallt matade jag honom. Och gissa vad han åt. Jo, broccolin.
När vi hade ätit upp åt vi äppelpaj med vaniljglas och eftersom Pia fortfarande inte hade kommit hem satte jag på barnen pyjamas. Vi hann leka en bra stund och titta på Tv ina Pia kom hem strax före nio. Hon gick upp och lade barnen och jag gick ut och tog lite luft innan jag gick in igen och eftersom Marcus då hade kommit hem satt vi tre i köket och pratade och planerade en stund innan jag gick ner och lade mig .
Ja, det var väl det. J

Jag hoppas att ni har det bra!
Kram kram

tredje oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

tjolahopp!

idag vaknade jag halv tio, tog en snabbdusch och satte sedan igång datorn och skrev lite här innan jag gick upp och åt frukost  som idag bestod av müsli med mjölk, en smörgås med skinka och tomat och ett glas äppeljuice till det. Därefter städade jag lite nere i min lägenhet, hängde ut kudde och täcke för att luftas. Just, det idag var det helgdag här i tyskland och därför kunde jag sova läge och därför var Pia och Marcus hemma idag.
Efter att jag städat upp berättade Pia att Beléns kompis hade ringt henne angående hennes häst. Så pia ringde upp Beléns kompis och de bestämde att jag skulle få provrida hästen redan samma dag och att hon skulle komma och hämta mig en halvtimme senare. Så det var bara för mig att springa ner och byta om till ridkläder.
Pia och jag bestämde dock senare att jag skulle låna Marcus bil och åka efter Cornelia, som hon heter, så slapp de åka och hämta mig senare och så skulle jag se vägen. Det är nämligen så att Cornelia bor cirka 40 minuters bilfärd härifrån och då åker man på autobahn. Jag åkte iallafall efter henne och herregud, hon tog det då inte lugnt på autobahn. Hastighetsmätan visade i snitt 180Km/H på min instrumentbräda. Visst, jag tycker att det är kul att åka fort men att åk ai 180km/h, tre bilar i bredd när det svänger är inte direkt det roligaste jag gjort. Så ja, jag erkänner att jag var lite rädd några gånger när det gick sådär fort. Men, det gick bra iallafall och tillslut kom vi fram till Fränkische Schweiz som området där Cornelia bor heter. Och herregud vilket fint hus hon bor i! Jag var ju självklart så dum att jag inte tog några kort men eftersom det gick riktigt bra så får jag knäppa kort nästa gång helt enkelt. 
Hon har förresten två afrikanska lejonhundar. För er som inte vet hur de ser ut så kan ni se här.

Vi lämnade henes hundar hemma och tog sedan henes bil ut till hästarna som stod en bit därifrån. De står inte i något stall uten hon har dem på lösdrift med ett stort nybygt skjul som tjänar som vindskydd, foderkammare, sadelkammare och på övervåningen finns hö.
Tre hästar har hon varav en är en korsning mellan frieser och andalusier, de andra två vet hon inte eftersom Dana, den hästen jag provred, är importerad från Rumänien och efter några månader tittade lilla Linda fram. De två är verkligen kopior av varandra förutom att Dana är lite mörkare fux än Linda.
Dana då, hon är sju år och 160 cm hög. Riktigt mysig häst måste jag säga, dock i väldigt dålig kondition men det är inet så konstigt eftersom Cornelia inte hinner rida henne så ofta. När hon rider, rider hon inte eller så mycket konditionskrävande utan det är mest skritt och bara lite trav. Väldigt annorlunda mot vad jag är van vid men.
Det var riktit trevligt iallafall och jag har pratat så mycket tyska idag. Det roliga var iallafall att när vi var ute och red fick jag även veta vad vissa växter heter på tyska och vilka som är giftiga och inte.





very bad picture



Efter att vi ridit i drygt en och en halv timme åkte vi tillbaka till hennes hus och väl där fick jag lite att dricka, vi bytte telefonnummer och därefter fick jag en stor kasse full med äpplen och pepparmintsväxter.
sedan satte jag mig i bilen igen och åkte tillbaka hem och jag kan ju säga att den här gången låg hastighetsmätaren i snitt på 120-130km/h. Fortfarande snabbt men det kändes iallafall inte lika läskigt som 180.
 
När jag kom tillbaka kom jag precis när maten var färdig så det var bara för mig att sätta mig ute i trädgården och börja äta det grillade köttet, den grillade korven(den som är så god) och potatisen.

Vad som hände därefter var inte så mycket mer än att Ronja och Leo gick och lade sig och jag gick ner till mig. Jo, förresten jag stod i en halvtimme och plockade av bladen från pepparmintsväxterna. Inte speciellt underhållande måste jag säga.

Nej, nu ska jag soav så jag orkar med min zumba imorgon. :D

Kramar

andra oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Vet ni vad? Jag tog mig en sovmorgon till strax efter tio idag igen. Det är tiktigt skönt att ligga kvar i sängen och sova länge när man kan. Inte ett dugg överskattat tycker jag.

Idag åkte vi till Rothsee i princip direkt efter frukosten som åts runt halv elva. Varför? Jo, därför att det var så himla varmt, återigen. Vid Rothsee låg vi först och solade en stund innan vi bestämde oss för att åka trampbåt. Jag måste påpeka att jag gick runt i bikini och tyckte att det var varmt. Vid trampbåtarna hade de stängt och öppnade inte förrän ett så vi fick vänta. Vi gick då tillbaka till vara handdukar och lade oss i solen en stund till. Marcus tog sig dock ut i vattnet och simmade en bra bit innan han kom tillbaka. Då sa han dock att han hade blivit lite yr av att vattent var så kallt. Inte bra.
Pia och Leo hade förresten gått iväg til trampbåtarna för att boka en åt oss och när de kom tillbaka sa Pia att hon ade bokat en kvart över två. Vi bestämde oss för att köpa någpt att äta så jag följde med henne bort till den "lilla" restaurangen och köpte mat. Det blev currywurst till mig och Marcus, würstschen och pommes till Ronja och Leo och en skinkbaguette till Pia. Efter att vi ätit tog oss till trampbåten igen och trampade runt på sjön i drygt en timme. Jag och marcus började och efter ett tag bytte Pia och Marcus. Då passade de även på att bada, alltså Leo, Ronja och Marcus medan jag och pia trampade. När vi efter en bra stund sedan upptäckte hur mycket klockan var trampade vi tillbaka mt stranden men eftersom vi var en bra bit därifrån gick det inte sådär jättefort fastän vi trampade på som sjutton. Efter en stund bytte iallafall Marcus och Pia igen så det återigen var jag och Marcus som trampade och jag måste säga att efter att ha trampat hela tiden och sedan trampa på riktigt fort så började jag känna av mitt knä när vi nästan var framme. jag tyckte dock att jag var riktigt duktig som trampade hela tiden. Hehe.

Ja, efter att vi stigit i land tog jag och Ronja oss ett bad innan vi lade oss i solen för att värma oss en stund innan vi satte oss i bilen och åkte hem igen. Det var dock väldigt kallt i vattnet innan man hade doppat sig.
haha i bilen somnade Leo efter bara någon minut och sedan somnade även Ronja. Och jag vet inte var det var, men någonting gjorde att även jag slocknade fastän jag visste att det bara var cirkus en halvtimmes resa hem igen.
Hemma hade jag hamnat i något som liknade paltkoma och inte ens sockerkicken från glassen vi åt hjälpte speciellt mycket. Det hjälpte dock väldigt mycket när jag och Ronja hoppade studsmatta en stund innan vi hoppade hopprep. Kommer ni ihåg hur man hoppade ABC? Det var iallafall det vi gjorde och första gången kom vi fram till att Ronja ska gifta sig med Olle. De kommer att bo i ett turkost hus med tolv barn.
Ronja tyckte dock inte om Olle så hon bestämde sig för att börja om från början. Det slutade med ett giftermål med Simon. De kommer att bo i Tyskland i ett grönt hus med tolv barn och fyrtio hästar i ett stort stall där de ska ha en ridskola. Det låterr väl trevligt?

Eftersom Pia och Marcus skulle ut och äte med två kompisar fick jag vara barnvakt på kvällen och det betydde att ja fick laga mat åt mig och barnen innan jag gick upp och lade dem. Maten bestod av köttbullar, ärtor, broccoli, brunsås och potatis.
Att sedan lägga barnen gick jättebra förutom att det tog lång tid för Leo att somna. Både läsa sagor och sjunga fick jag också göra.
När Leo tillslut ahde somnat gick jag ner i vardagsrummet och tittade på Red Rding Hood. Faktiskt en riktigt bra film men jag är ändå lite besviken på den. Dock kan jag inet sätta fingret på vad jag är besviken på. iallfall kom Pia och Marcus hem efter halva filmen så Marcus satte sig och tittade med mig.



japp, det var min söndag den andra oktober här i tyskland.

första oktober tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hallå hallå i stugorna!

Min lördag var faktiskt inte så himla händelserik. Jag vaknade tio över tio, tog en dusch och gick upp och åt frukost. Frukosten bestod av mjölk med Dinos müsli, ett äpple och ett glas apelsinjuice. Därefter följde jag med Marcus och Leo ut på gården eftersom Leo ville testa att cykla utan stödhjul. Självklart glömde jag mobilen och kameran inne i köket. Iallafall så gav an upp efter en liten stund eftersom han tyckte att det var för läskigt och jag gick in och skrev två inlägg på bloggen medan Marcus och Leo tog sig till lekparken vid Leos kindergarten.

När jag hade skrivit klart mina två inlägg kom Marcus och Leo hem och eftersom det var dags för Leo att sova middag så gick de två upp och sov middag. Själv hade jag så mycket energi så jag tog mig ut på en walking/joggingtur på dryga timmen. Skönt var det men jag dröp av svett när jag kom hem. Det gjorde att jag bestämde mig för att inte springa under den varmaste tiden på dagen nå fler gånger..
Väl hemma igen tog jag en snabbdusch och åkte sedan med Ronja till stallet eftersom hon hade en ridlektion halv tre.  Riktigt duktig var hon men jag tycker att han, ridäraren, går så fort framåt. Hon har endast ridit två lektioner och håller redan på att rida utan stigbyglar, trava, rida lätt. Jättemycket på en gång. men men, hon är ju duktig iallafall. (:

Sedan bar det hemåt igen och då blev det lite lättare lunch bestående av rester, frukt och joghurt innan jag stack iväg och storhandlade en massa mat.
När jag kom hem frågade Leo först var jag hade varit och då sa jag att jag hade varit och handlat. Då frågade han vart jag skulle nu och jag svarade att jag inte skulle någonstans. Han frågade återigen var jag hade varit och jag svarade samma sak igen men då blev han ledsen och sa att han hade velat följa med. Han ville följa med mig. Lite skrik och gråt. Jag sa att jag hade ju frågat honom om han ville följa med men att han då hade svarat nej.
Mer skrik och gråt. Jag frågade om han ville hjälpa mig att packa upp varorna och det ville han. Söt unge.

Vi hade nästan precis packat upp allt när Pia kom hem, hon hade varit tvungen att jobba, och då bestämde vi oss för att åka och käka pizza på en restaurang inte så långt hemifrån.
Det blev en tonfiskpizza till mig, en hawaii till barnen, lasagne åt Marcus och en pasta med musslor till Pia. Riktigt gott var det måste jag säga och när vi sedan åkte hem igen passade vi på att tvätta bilen.
Hemma igen ville Ronja titta på film med mig så vi satte oss uppe i Marcus och Pias sovrum och kollade på den nya Barbiefilmen, på tyska såklart, innan jag följde med och läste en saga för Ronja.

Ja, det var min lördag.
Och just det.  Det är den första pktober och vädret är fortfarande så att man kan gå i shorts och linne och tycka att det är varmt. Stört.

trettionde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hej igen!
Jag tänker börja med att säga att jag inte orkar skriva så långt nu eftersom jag är så sugen på att gå ut. Solen skiner, inte ett moln så långt ögat kan nå och det är varmt.

Jag vaknade upp klockan sju och kände mig helt utvilad så det var inga problem att gå upp och klä på sig. Jag var därför uppe kvart över sju idag och gjorde iordning frukosten. Skar upp äpple gjorde jag också eftersom jag var så sugen på joghurt och äpple, vilket även Pia var visade det sig. :) Barnens lunchbox respekive frukostbox blev klara i ett kick och efte att vi ätit upp skjutsade Pia mig och leo till kindergarten som jag sedan gick hem ifrån. Det är så mysigt att gå den vägen på morgonen för det är så många som är på väg till jobbet då och alla är så trevliga och säger godmorgon.
Jag gic i princip bara hem och lämnade jackan för sedan gick jag ut på en promenad igen. Samma runda som jag och Titti gick igår och jag var faktiskt ite förvånad över att jag kom ihåg vilken stig jag skulle ta och var jag skulle svänga och så vidare.
Det var skönt ute och jag hade så mycket energi att jag först gick nästan hela vägen och sedan vände och sprang tillbaka. Detta gjorde turen nästan två timmar lång och när jag kom hem hade jag fortfarande energi kvar. Det var en härlig känsla måste jag säga. (: Jag måste fråga Titti om vet hur lång den rundan kan vara.
När jag kom hem såg jag att jag hade fått ett brev från Fanny och jag blev så glad när jag läste det. Det enda problemet jag hade var att avgöra vilka droppar som var svett och vilka som var tårar i mitt ansikte. Jag grät med hela ansiktet helt enkelt ;)
Jag hoppade in i duschen och tittade sedan på ett avsnitt av The Secret Circle samtidigt som jag åt lunch. Spaghetti med köttfärssås.  The secret circle är en ny serie i usa som handlar om häxor, typ. Riktigt bra måste jag säga att den är, lite drygt bara att jag "måste" titta på den på nätet så kvalitén är inte jättebra med det duger.

Efter avsnittet åkte jag och hämtade Ronja och när vi kom hem åt vi lite glass och äpple innan vi gjorde iordning klyftpotatis till potatissaladen jag skulle göra till kvällen då vi skulle till Titti och henens familj och grilla. Receptet är mammas och jag jag blev så sugen på den tidigare i veckan. Efter att vi hämtat Leo åkte vi till Atlantis och badade för det var så sjukt varmt ute. Who needs Hawaii when we have Germany? Den känslan.

Efter badet åkte vi hem, jag gjorde klart potatissalladen, Pia kom hem, vi bytte om och åkte sedan till Titti. Jag måste säga att det var riktigt trevligt och Titti frågade tom om receptet på potatissalladen, (jag lyckades alltså, mamma! ). God mat och trevligt sällskap var det iallafall och när vi kom hem efter tolv slocknade alla i sina sängar på en gång. Ronja och Leo hade slocknat i soffan hos Titti i och för sig men de vaknade till när Marcus och Pia bar dem.

Så det var min fredagskväll. :) Kan ni inte berätta för mig om eran fredag? Jag skulle bli så glad om jag fick veta hur ni har det och vad ni har för er. :)

tjugonionde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hallå!

Nu ska vi se om jag kommer ihåg vad som hände i torsdags. Jag är ledsen att jag inte har gjort dessa inlägg tidigare men jag har haft fullt upp.

Iallfall, jag vaknade strax efter sju, gick på toa och tvättade av mig innan jag började klä på mig. Det enda problemet var att jag inte kunde hitta mina byxor som jag ville ha på mig. Jag sprang runt och letade som en virrig höna nere i min lägenhet men inte hittade jag några byxor inte. Tillslut satte jag på mig ett par andra och sprang upp och gjorde iordning frukost. Efter frukosten stack Pia iväg med Ronja, hon sprang och Ronja åkte roller. Jag och Leo skulle nämligen cykla till kindergarten och jag lirkade¨på honom kläder och  ytterkläder medan han spelade på ipoden. När det sedan var dags att gå tog jag av honom ipoden och då ville han att Marcus skulle följa med till Kindergarten, men eftersom Marcus var tvungen att åka till jobbet gick det inte. Vi lyckades iallafall lösa det utan att han började skrika och gråta genom att säga att jag och han cyklade före så kom Marcus efter. Marcus skulle bara springa in och lägga fram pengar till Alvina(städerskan). Leo och jag cyklade iväg, eller han cyklade och jag gick, och när vi nästan hade kommit fram till slutet av gatan där det är en fyrvägskorsning och vi skulle fortsätta rakt fram, tittade jag bakåt och såg att Marcus xmög efter oss med bilen, bara för att Leo inte skulle se bilen. Allt gick bra iallafall och när vi kom till kindergarten fick jag en hejdåkram och en puss innan jag gick hemåt. Hemma bytte jag byxor till mina springbyxor(som jag springer runt i mest hela tiden), bytte skor och sedan gick jag till Titti. Vi skulle nämligen ut och gå med hennes hundar.
Riktigt trevligt var det och vi var ute i en och en halv timme men det kändes som typ tjugo minuter.

Efter promenaden, som var i raskt tempo, hoppade jag in i duschen eftersom jag var ganska svettig. Tänk er liksom att ni går i raskt tempo i stekande sol och med en jacka på er. Inte speciellt skönt. Och jag förstår inte hur det kan vara så varmt redan runt nio när det är så sent som tjugonionde september!!
 Så, jag duschade, klädde på mig, gick upp och gjorde iordning en köttfärssås som vi skulle äta till kvällsmat.
Sen kommer jag faktiskt inte ihåg vad jag gjorde... Jo, jag skrev inlägget för den 28:e innan jag åt lite lunch bestående av soppa. Hönssoppa hette det, ´jag hade köpt en påse,  men det var mer som nudelsoppa med kycklingssmak. Gott var det iallafall.

Därefter var jag ut och cyklade en liten stund innan jag åkte och hämtade Leo och Ronja. Vi åt mellis och cyklade sedan till müller eftersom Ronja behövde ett nytt skolhäfte. Själv köpte jag mig Rihannas skiva och filmen Red Riding Hood( det fanns tom svensk textning). Sedan bar det av hemåt och jag kokade spaghetti och värmde köttfärssåsen.

När Pia kom hem runt niotiden hade jag och Marcus redan lagt Ronja och Leo och Pia frågade mig om jag kunde skjutsa in henne till Nürnberg eftersom de hade en personalfest där. På en torsdag(?!). Jag sa att det kunde jag göra och när jag sedan hade lyckats hitta hem igen var jag så trött att jag gick och lade mig och somnade på en gång. Typ tjugo över tio eller något.

Ja, det var min varma och soliga torsdag. :) Hur var eran torsdag?