malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

saknad

Kategori: familj och vänner

Jag måste berätta för er om en person som verkligen lyste upp min dag idag. Johannes. :)
När vi var små lekte vi väldigt ofta och i skolan var det alltid Malin, Johannes och Martin eller så var det Malin och Fia, men det hör inte hit. Jag har haft så sjukt kul tillsammans med de pojkarna och sen vi började på gymnasiet så har vi inte setts alls. Johannes går liksom uppe i Älvdalen, Martin går typ i Borlänge och jag i Avesta. Gud vad jag saknar dem! Ibland har jag saknat dem så sjukt mycket att jag nästan har börjat gråta. Usch, vad jag hatar det.
Men idag så såg jag Johannes när jag var ute och red. Och ni må tro att jag blev glad! Även om vi bara hann säga hej, så var det så oerhört skönt att se honom!  :)

typiskt

Kategori: hästar

Ja idag skulle jag och tove på träning för Lotta Schultz uppe i Mora men jag, mamma och Agneta och Sandra hade sett fel tid så när vi kom upp dit hade halva lektionen redan gått så vi hann inte rida för henne. :( :( SKIT!!!  Jag hade verkligen sett fram emot de här träningarna. Men men jag får väl ansöka om att få vara med nästa år också. Nu ska jag snart åka till stallet för att hoppträna för Fia istället. jaja :/

morgonen

Kategori: malinjennybirgitta

Nu ska jag ner och äta frukost och sedan bär det av till stallet för träning. Trevligt, trevligt.
:)

Godmorgon!

Kategori: hästar

Tävlingen i söndags gick bra och resulterade i en andraplats i 1m. Priset var en ganska stor korg fylld med godis, frukt, kakor, halloweengirlanger, ansiktsfärg och en halloween-mask. Men jag måste verkligen dissa deras ridhus. Inne på framhoppningen var det tungt, djupt och halt. Medan underlaget inne på banan var hårt och gropigt och det kändes precis som det gör att rida på en hård grusväg. :S Så med tanke på att Soldier stod emot jättemycket så är jag väldigt nöjd! :)


En liten fuling :)

Kramar!

hej, jag orkar ingenting

Kategori: malinjennybirgitta

alltså jag har verkligen inte orkat uppdatera bloggen någonting nu den senaste tiden. Jag har haft så himla mycket i skolan och en massa utöver det. Men imorn blir det lov, även om jag fortfarande kommer att ha fullt upp hela tiden. men men, imorn ska jag iallafall uppdatera och så ska jag försöka att slänga in åtminstone ett om dagen i veckan som kommer.
Nej, nu ska jag sova. Puss och godnatt!

Ljungby

Kategori: hästar

Hallå!

Här kommer bilderna och min lilla reseberättelse från Ljungby! Inte en dag för tidigt va? ;)

Torsdag-Fredag:
Vi packade en massa på torsdag kväll och på fredag morgon bar det av. Vi åkte väl vid en kvart över åtta tror jag. Bilturen var riktigt trevlig, mamma och jag satt och småpratade i en timme innan jag kastade mig in i den oerhört roliga (not) boken Dödssynden. Den kan jag verkligen rekomendera att INTE läsa. Det händer ingenting och språket är ibland riktigt svårt att förstå. Vi stannade iallafall i Ödeshög på en riktigt fin rastplats. Det fanns restaurang, bensin och även en liten mysig picknikplats i skogen bara ca. 100 meter ifrån restaurangen.  Där fick Soldier komma ut och röra på sig. Haha jag tro att han hade lite överskottsenergi. Lastbilarna var jättefarliga, bladen som rörde sig i vinden var jättefarliga och han ville verkligen inte gå lugnt bredvid mig utan han var tvngen att hoppa och skutta och fara runt som en jäkla dåre. Det gick bra iallafall och efter tjugo minuters töntande fick han komma in i transporten igen och mamma och jag gick in på den lilla restaurangen. Maten var grymt god, det var inte speciellt dyrt, personalen var trevlig och atmosfären därinne var trevlig. Och, shit vilken härlig dialekt! Han som lade på mat åt mig pratade überhärligt! Jag skulle nästan kunna gifta mig med honom bara för att han hade en sån härlig dialekt.
Sen fortsatte resan och vi stannade några gånger till för toalettbesök och tankning.

När vi kommer fram får vi lasta ur och veterinärbesikta, vi ställer in honom i boxen och går och visar papper, sen sticker jag ut och rider en sväng och mamma går med.
Därefter går vi på invigningen av SM och det är därför det är en bild av en bil inne i ridhuset. Den var liksom med.

Här har ni boken också. Usch!


Lördag:
Klockan ringer kvart i sex och det är dags för frukost och att gå ner till Soldier. Jag går banan, fiar Solle och rider sedan fram. På framhoppningen känns han riktigt fin. Hoppar stort och runt, lyssnar på hjälperna och är väldigt pigg och framåt. Sen blir det våran tur och shit vad nervös jag var när jag red in på banan. Fullsatta läktare på tre sidor av ridhuset, stora hinder och så det största faktumet. Det är kvalet till finalen.
När jag har fått startsignal försvinner allt. Det är bara jag, Soldier och hindren. Mmmm! Vilken känsla! Jag älskar´t! Första hindret går bra, andra blir han för het på och hoppar av så stort att jag inte hänger med. Men, men. resten av banan flyter riktigt fint och jag är grymt nöjd med ritten. Han kändes mycket, mycket finare än vad han har gjort på väldigt länge. Sen blev det fotografering och väntan på resultaten. Två timmar senare kommer de och jag blir grymt besviken när jag ser att jag har missat finalen med 1 poäng. :( Men men, nästa år kommer vi igen! Då jäklar! 
Så vi tittade på kval 2 till SM och sedan åkte vi hem. Jag satt och läste svenskaboken hela i 6,5 timme och eftersom att det blev mörkt satt jag med en pannlampa :P Haha




Jag är iallfall Grymt nöjd med Soldiers och min insats. Och jag menar det är ju stort att bara ha kvalificerat sig till finalen.
Aja, nu ska jag ut och rida och sen ska jag åka hem till min underbara Malin. :)
Kram så länge!

matlagning

Kategori: familj och vänner

Hejsan!
Just nu är jag lite upptagen så jag ska försöka att ladda upp bilderna om en liten stund. För tillfället håller pappa och jag på att laga mat. Pizza blire, haha svårt va?
See yah soon!

ingen ork

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan!

Det var ett tag sen! Jag har inte hunnit blogga sen jag kom hem. Eller okej i söndags kunde jag ha gjort det men jag orkade inte . (A)
Iallafall så tänkte jag berätta att jag kommer att ladda upp lite bilder från helgen imorn, för nu måste jag sova. Så det var bara det jag ville säga för tillfället.

Godnatt och sov gott!

final nere i Ljungby

Kategori: hästar

Hej!
Nu drar jag ner till Ljungby för att rida finalen i Mountain Horse Pony Cup! Så därför kommer jag inte att kunna uppdatera något förrän jag kommer hem. Men då får ni resultat och allting. :)

Önska mig lycka till! :)

Kram
 

Godmorgon!

Kategori: malinjennybirgitta

Jag är hemma idag igen eftersom att jag fortfarande hade feber när jag gick och lade mig går kväll. Men nu har jag ingen feber alls, bara huvudvärk och stundvis har jag grymt ont i magen och det känns som att jag ska kräkas, men det kanske bara är för att jag inte har ätit något idag och igår åt jag endast tre clementiner. Hmm.. det är inte bra, jag vet men jag kan inte rå för det. När jag är såhär förkyld så känner jag inga lukter elelr smaker och då blir ag inte hungrig eller sugen på någonting.

Iallafall, jag tänkte ladda upp en helt oredigerad bild som jag tog för en inte så lång stund sedan, och samma där jag har redigerat den lite. Så säg vad ni tycker om dem. :) För av alla ni som läser min blogg så kan väl iallafall någon lämna en kommentar. ?





Nej, nu ska jag nog försöka äta något. Pusshej!

dålig humor

Kategori: celebrities

haha jag har riktigt sjuk humor idag. Jag satt just och kollade på de här klippen och gud vad jag garvade.


skolkare ?

Kategori: malinjennybirgitta

tja, jag sitter här hemma och skriver på vattenrapporten som ska vara inne imorgon. Imorse när jag vaknade hade jag feber och ingen röst så mamma ringde och sjukanmälde mig. Men usch jag hatar att vara hemma och vara sjuk. Att vara ledig för att åka iväg är en helt annan sak än att vara hemma och vara sjuk. Det känns fan som att jag skolkar. Usch, jag tycker verkligen inte om det. Men egentligen så ärdet ju inte skolk eftersom att jag är sjuk.
Jag är verkligen glad att jag inte brukar vara sjuk för jag blir uttråkad väldigt fort när jag är hemma. Sist jag var hemma och sjuk var i 9:an eller om det var 8:an, jag kommer inte ihåg exakt, men då hade jag öroninflammation och magsjuka. Jag tror iallafall att det var magsjuka eller så var det en inflammation.. hmm. Iallafall så var jag hemma i en vecka och redan andra dagen var jag sjukt uttråkad och hade ingenting att göra, så jag satt och la pussel och tittade på alla filmer som vi hade för tillfället. Usch. Och inte fick jag rida heller.  Nej nu ska jag försöka skriva klart rapporten.
                                                                                                           Pusshej!

powerlåt

Kategori: musik

eftersom att jag har blivit grymt förkyld så tänker jag typ gå och lägga mig. men här får ni en riktigt bra låt iallafall. och så måste jag ju bara påpeka att rihanna är grymt snygg. :P

Godnatt!

texten

Kategori: musik

ursäkta mig nu alla ni som inte läser tyska. Men jag känner verkligen igen mig i texten. Jag kan nog ladda upp en överättning sen om ni vill?

Automatisch

Automatisch

So automatisch
Du bist wie ‘ne Maschine
Dein Herz schlägt nicht für mich

So automatisch
Berühren mich
Deine Hände
Spür alles, nur nicht dich

So automatisch
Deine Stimme – elektrisch
Wo bist du, wenn sie spricht?

So automatisch
Wie du sagst, ich bin dir wichtig
wer programmiert dich?

Wenn du lachst
Lachst du nicht
Wenn du weinst
Weinst du nicht
Wenn du fühlst
Fühlst du nichts
Weil du ohne Liebe bist

Wie automatisch
Renn ich durch alle Straßen
Und keine führt zu dir

Wie automatisch
Folgen mir deine Schatten
Und greifen kalt nach mir

Du bist wie
Ferngesteuert
Statisch und
Mechanisch
So automatisch

Wenn du lachst
Lachst du nicht
Wenn du weinst
Weinst du nicht
Wenn du fühlst
Fühlst du nichts
Weil du ohne Liebe bist
(Du bist)

Automatisch
Nur automatisch
Automatisch
So automatisch

Dein Blick so leer
Ich kann nicht mehr
Alles an dir
Wie einstudiert
Du stehst vor mir
Und warst nie wirklich hier

Wenn du lachst
Lachst du nicht
Wenn du weinst
(Weinst du nicht)

Wenn du lachst
Lachst du nicht

Wenn du weinst
Weinst du nicht

Wenn du lachst
Lachst du nicht
Wenn du weinst
Weinst du nicht
Wenn du fühlst
Fühlst du nichts
Weil du ohne Liebe bist
(Du bist)

Automatisch
(Wenn du fühlst)
Nur automatisch
(Fühlst du nicht)
Automatisch
(Weil du ohne)
So automatisch
(Liebe bist)
Automatisch

as you die

Kategori: musik



vilken underbar röst!
                                                                                                            Sweet dreams!

without a trace

Kategori: malinjennybirgitta

Har precis kollat på Brottskod:försvunnen. Jag älskade verkligen den serien förut och följde den slaviskt. Men nu känner jag att visst den är bra och så, men jag tror inte att jag kommer att följa den slaviskt den här säsongen. Vad tycker ni om den förresten? Har ni sett den?
nu tänker jag ladda upp en kvällslåt och därefter tänker jag försöka att sova bort den här förkylningen som verkar ha slagit rot i mig nu. Jag tror inte att det kommer att lyckas så bra eftersom att jag måste gå upp kl sju imorn också och sen ska jag vara ute hela dagen typ. Aja , jag får väl pälsa på mig en massa kläder. :P

trötter och prosit

Kategori: malinjennybirgitta

klockan är tio i fyra och jag är helt slut. Jag skulle kunna somna nästan var som helst just nu.
Tjugo i sju kom pappa in till mig imorse och sa: om fem minuter ska vi åka.
Jo visst. Han var minst lika trött som jag och hade gått upp typ två minuter tidigare än mig. Det tog cirkus en kvart innan vi satt i bilen påväg ner till Åsebo. Så nu har jag suttit inne i samma kalla rum från kvart över sju fram tills nu, med undantag för de toalettbesök, kafeteriabesök och matrumsbesök som jag har gjort. Och jag får inte åka hem än på typ en timme. Skapligt segt. Fast jag har ju haft sällskap av min kära kusin hela dagen så det har ju varit riktigt trevligt!
Och jag känner det nu att jag håller på att bli ännu sjukare än jag var tidigare. Skit också! Jag har svårt att andas för att jag är så täppt i näsan, jag har ont i halsen och det skulle inte förvåna mig om jag har feber också. Usch. Usch. Usch.

Och nu fick jag precis höra att Åsebos lag vann omhoppningen i Finalen av ridsportsallsvenskan div2.

Och nu ska jag mata in en massa resultat och sedan maila dem till tvu supermysiga reportrar. :) De diggar jag skarpt!

Pusshej, så hörs vi ikväll!

melissa horn

Kategori: musik

den här är så fin så det får bli kvällens låt :)

Herta ...

Kategori: malinjennybirgitta



Minnen som kommer tillbaka
ett stort hål i själen
en svart klump i halsen
en tår som rinner

Blicken dras till fotografiet
ett djupt andetag
försöker att hålla tillbaka
men känslorna svämmar över
Jag älskar dig fortfarande så att det gör ont

Flyg till mig i mina drömmar 
min egen ängel
<3

dagen

Kategori: malinjennybirgitta

nu har jag precis kommit in ifrån stallet och Soldier. Han har inte brunnit upp och stallet står kvar. Självklart är det så tänker ni kanske, men i förrgår så var det verkligen inte så självklart för mig.

Idag på biologin fick vi sitta och undersöka en massa vattenlevande djur som vi fångade när vi var ute och håvade för två veckor sedan. I början var det riktigt äckligt men efter ett tag så började det faktiskt bli lite intressant, precis som förra gången när vi kollade. Fast jag tycker verkligen inte om ryggsimmarna. De är sjukt äckliga.

Imorse på massagen masserade vi rumpan och baksidan av benet. Men bara den övre delen. Fattar ni vad jag menar? Matilda tyckte iallafall att det var skönt. :)

så, det var väl min dag. Nej, just ja. Vi hade matteprov efter massagen också, vilket gick käpprätt åt skogen... :/

men men..

yeeehaa!

Kategori: malinjennybirgitta

Jippie! Idag hade jag besöksrekord. Riktigt roligt att titta in då :)

Jag har inte mycket att säga om dagen mer än att jag har sprungit runt och nynnat på Framing Hanley's  Lollipop typ hela dagen. Vilket min omgivning inte har uppskattat lika mycket som jag själv. På idrotten hade vi cirkelträning, segt och lagomt jobbigt.
På hoppträningen var min älskling helt underbar och flög över 1,20 utan större problem. Så nu jäklar får ni passa er nere i Ljungby, because We're back! Haha

Nu ska jag sova för imorn har vi matteprov. Det kommer att skita sig, men men, ni får hålla tummarna iallafall och så ska jag försöka att hinna ladda upp ett inlägg imorn, men jag vet inte om jag hinner för eter skolan sen ska jag ut till ridskolan för att plocka ihop en massa papper och fixa med startlistor och liknande inför tävlingen som ska hållas på lördag. 

Nej, godnatt med er!
Sweet Dreams!

godnatt

Kategori: musik

Nu ska jag krypa till kojs och ni får en av mina nya favoriter. Den spelades medan eftertexterna rullade på dagens avsnitt av True Blood. Videon är ju härlig också :)




                                                                                                   Puss och godnatt!

känslor

Kategori: malinjennybirgitta

Ikväll har jag hunnit med Soldier,  2,5 timmes matte och True Blood. Mmm.. så bra det där första och sista var!

Nu får ni ursäkta men jag måste verkligen få ur mig det här.
... Jag saknar dig, jag saknar oss, jag saknar er alla. Vad var det som hände? Var det jag som gjorde någonting? Vi gick tillsammans, hand i hand, sida vid sida, men sen hände någit och helt plötsligt lämnade ni mig och lät mig stå kvar ensam. Jag har försökt hitta er igen men det verkar som att ni inte vill bli funna.
Det var alltid så lätt att prata, men nu verkar det inte finnas något att säga. Men jag har ju så många frågor, jag har så mycket jag vill berätta. Saker som bara ni skulle förstå, men det går inte. Snälla, sluta låtsas som om jag vore luft, som om jag inte vore där. Om ni inte vill, så vet jag att jag kan ta det. Men jag klarar inte av ovissheten, osäkerheten, som bara växer och växer. 
Det är Ni får mig att må bra. Ni får mig att betyda något, men när ni struntar i mig sådär, då gör det så ont inombords. Som om något går sönder.
Jag orkar snart inte mer...

tack, ni som läste detta :) <3