malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

tjugonionde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Först och främst måste jag säga att det börjar bli riktigt drygt och enformigt med mina rubriker. Tycker inte ni också det? Det gör det ju i och för sig mycket lättare att gå tillbaka och se vad jag gjorde just den och den dagen, men ändå. Lite tjatigt och tråkigt tycker jag nog att det är .

Även denna tisdag tog jag mig en tur i Erlangen efter min zumba och en butik gjorde mig verkligen på bra humör. För det första stod det "SALE" med stora bokstäver på skyltfönstren och där inne hittade jag först en massa skor till bra priser men jag hittade inga som jag riktigt fastnade för tills jag kom till dessa sköningar.
 
Jag måste erkänna att jag ville köpa dem! Men, det gjorde jag inte eftersom jag stod där och funderade över hur ofta jag kommer att använda dem och sedan insåg att det kanske inte skulle bli så ofta som jag vill. Men seriöst, jag har velat ha ett par blåa pumps ett bra tag och jag älskar den höga klacken! och helt ärligt så vill jag nu nästan åka tillbaka och köpa dem på direkten.

Ett annat plagg jag hittade var ett par jeans som gjorde mig på ett superduperbra humör. För det första är de grymt snygga. För det andra tyckte jag själv att jag fick en snyggare rumpa i dem och detaljerna bak på rumpan är riktigt snygga, Och så sist men inte minst, eller jo. Jag kunde ta en storlek mindre! I like it like it! Och en bonus var att de var nedsatta i pris så de kostade "bara" 22,95 Euro men det tyckte jag var ett bra pris för dem. och när Ronja senare såg dem ville hon också ha sådana. Haha

För att byta samtalsämne:Hur kan det få plats så mycket mat i en thai take away- förpackning? Jag får inte ihop det om jag ska vara ärlig, och då har jag ändå gått Nv. Det är illa!

Just det, vet ni vad jag har gjort mer idag? det var riktigt halt ute idag så när jag hade lämnat Leo på dagis och hade gått hem igen tänkte jag att jag skulle hämta vattenflaskan som jag hade glömt i bilen innan jag gick in. Vad tror ni att jag gör? Jo, halkar och sätter mig pladask på rumpan mitt där på uppfarten och grannen tvärs över var ju såklart ute och skrapade rutorna på sin bil... Hm, lite öm men ingenting värre iallafall.

Barnen och jag tog oss ut på en cykeltur och kollade på en massa fina trädgårdsbelysningar i trädgårdarna innan vi åkte hem, åt mat och sedan pysslade julpyssel. Vi målade bland annat julgrans-ljuslyktor, änglar och två trägranar i det lite större formatet.

Åh, jag höll på att glömma. Igår när jag tittade på Glee sjöng de låten"animal" och jag har haft den på hjärnan sedan dess. Så jag sitter nu här och skriver detta inlägg som egentligen inte har någonting viktigt att meddela och lyssnar på Animal med Neon Trees för sjuttioelfte gången idag. haha

 

Nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig i tid för en gångs skull.

pusshej

tjugoåttonde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

denna dag har haft ofattbart många timmar måste jag säga.
 
Jag har hunnit med att ta en tupplur, städa, tvätta flera maskiner, handla, posta paket, springa, luncha, hämta två barn strax före tre, köpa joghurt, äta mellis, leka, laga mat... Jag förstår faktiskt inte riktigt hur allt hanns med men jag lyckades med det på något sätt. I och för sig så satte jag igång en maskin tvätt innan jag tog en tupplur, en innan jag åkte och handlade frukt och grönt, en till innan jag sprang och sedan torktumlaren innan det blev lunch.
Nej, alltså jag har egentligen ingenting varken intressant eller roligt att säga nu så jag tänker hoppa i säng eftersom det är ganska sent.

Pusshej och godnatt

tjugosjunde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Sunday bloody Sunday!
Fråga mig inte varför jag kom att tänka på den men det gjorde jag.
Jag sov bort även halva denna dag men när jag väl vaknat stack jag nästan på en gång till Natalie och Nürnberg.
Efter att jag ätit min goda frukost dvs. Havregryn, mjölk och Pink Lady-äpple. Mumma.

Det ser inte gott ut men det är det. Jag lovar!

Anyway, I nürnberg gick jag och Natalie på en promenad innan vi besökte Christkindlmarkt. Snacka om mycket folk och glühwein och korv och nötter och choklad. Efter ett snabbt stopp på McDonalds blev det balettföreställning eftersom Natalie hade fribiljetter. Hänsel und Gretel var det (Hans och Greta, om ni inte förstod det)  Jag måste säga att de var riktigt duktiga, de som dansade.


Efteråt blev det tunnelbana tillbaka till Natalie och där var vi sedan tvungna att säga hejdå och det var egentligen ingen av oss som ville det men vi var ju tvungna.

Väl hemma åt jag lite fruktsallad, en smörgås och ett ägg till kvällis innan jag försökte titta på sändningarna från globen på weben men det gick inte alls eftersom sändningarna pga rättighetsskäl inte kan visas utanför Sverige. Det suger riktigt mycket eftersom de inte visar det på någon av kanalerna här i tyskland.
Jag somnade iallafall tidigare än vanligt denna kväll vilket verkligen behövdes.

Pusshej

tjugosjätte november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

lööööördag!

Jag sov typ bort halva dagen och när jag väl hade vaknat blev det frukost och sedan åkte jag iväg och handlade lite frukt och grönt i grönsaksståndet uppe vid stora edeka.
När jag kom hem igen värmde Marcus soppa till sig och barnen. Själv tog jag ett äpple eftersom jag inte var speciellt hungrig. Inte så konstigt med tanke på att jag ätit frukost lite drygt en timme tidigare. Just ja, det glömde jag ju att säga också. Pia åkte till Dortmund med jobbet tidigare på förmiddagen så därför tog jag han om barnen i någon timme efter att vi ätit lunch så Marcus kunde ta sig ut på en joggingtur. Själv lekte jag tjuv och polis i trädgården med barnen och det tyckte de båda om kan jag lova. De blev riktigt sura på mig när jag efter 1,5 timmes jagandes sade att vi var tvungna att sluta. Jag skulle nämligen ut till stallet igen och provrida den andra hästen, Ricky.

Dock blev det ingen provridning eftersom han krånglade så mycket när den andra medryttaren red så när hon väl fick som hon ville var han helt dyngsur i svett och de frågade då om det gick bra att vi planerade in en annan gång.

Efter en dusch, påklädning, sminkning och lite pytt i panna-ätande åkte jag sedan till Natalie i Nürnberg. VI tig oss ner på stan och klockan åtta tittade vi på en musikal. Jag måste säga att den faktiskt var bra men i början av den var jag väldigt kritiskt. Många låtar som har fastnat på hjärnan nu också. " hast du schon gehört? Hast du schon gehört?"
"Seit Christa hier ist... Seit Christa hier ist"
Musikalen hette Christa och är specialskriven för Nürnberg. Den utspelade sig i Nürnberg strax efter det trettioåriga kriget och huvudpersonen Christa kommer efter en mycket svår tid med mycket sorg till en präst som tar hand om henne som om hon vore hans eget barn. Christa predikar om Guds vilja och säger bland annat att Gud inte bryr sig om vilken tro vi har eftersomd et bara finns en Gud och det är honom vi ska tro på, typ. Självklart får hon folket emot sig och det blir en himla soppa av allt. Men, men den var sevärd tycker jag. Dock tycker jag att de skulle ha sänkt tonarten en aning på vissa ställen för det blev lite för högt för några. 



 sedan blev det iallafall en utgång på det! Sjuuukt roligt! Dock var det lite tråkigt att musiken inte var jättebra inne på klubben. Den blev liksom alladeles för tjatig efter några timmar.
Men åh så kul jag har tillsammans med Natalie! Krampanfall i magen ett antal gånger på grund utav alla skrattattacker.
När vi gick tillbaka till Natalie's place vid tre hade vi båda riktigt ont i fötterna av allt dansande. Men det var det värt.

Jag kom iallafall inte i säng förrän strax före fem och då somnade jag på en gång kan jag lova.

Pusshej

tjugofemte november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Rullade presic som tidigare dagar denna vecka ur sängen och ner på golvet när klockan ringde för tredje gången. Försökte att kvickna till med en kopp kaffe men det gick inte, då tänkte jag att jag skulle ta en liten tupplur när jag hade lämnat Leo på kindergarten. Dock blev det inte riktigt så. Leo stannade hemma denna dag eftersom han inte ville till kindergarten och dessutom väldigt snorig. Pia skulle jobba hemifrån så det var inte något stort problem.
Leo satte sig efter frukosten vid TV:n, Pia stack ut på en joggingtur och jag själv lade mig i soffan vid Leo och somnade nästan på en gång. 

Klockan tio var jag sedan åter i stallet och provred denna gång en annan häst. Ett femtonårigt halvblodssto, tävlat både hoppning och dressyr. Jag kan säga direkt att det är ingen häst som jag själv skulle köpa men det är en mysig häst och hon var riktigt roli att rida. Stel till en början men efter lite uppvärmning och mjukgörande gick det finfint. Men man kunde verkligen märka att det var ett sto må jag lugnt säga.
Anyway, så ska jag börja rida henne någon eller några gånger i veckan. Roligt, roligt!

Efter att ha kommit hem och bytt om tog jag med mig Leo och handlade lite köttfärs innan vi hämtade Ronja och när vi sedan kom hem gjorde jag spaghetti och köttfärssås. Pia hade nu åkt till jobbet eftersom de behövde henne där så jag tog med mig båda barnen på laufrad respektive roller och så tog vi oss till svenska skolan som började klockan tre. När den var slut rollade/sparkcyklade vi oss först till Edeka där Ronja fick en tidning eftersom jag hade gett en till Leo tidigare när vi var och handlade.

Hemma blev det spaghetti och köttfärssås(igen) till middag och efter att jag och Pia städat undan en massa i köket blev det skype med min underbara familj i någon timme. :)
Ja, det var min fredag.

tjugofjärde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Jag måste verkligen börja lägga mig tidigare på kvällarna!
Idag var jag återigen tvungen att rulla ur sängen för att ta mig upp och alltså om man inte ens piggnar till av att ramla ner på golvet med en duns, då är man trött! 
Att en kopp kaffe inte väcker mig, det är jag inte lika förvånad över, det är inget ovanligt. Den raska promenaden på tjugo minuter som jag tog efter att ha lämnat Leo fungerade inte heller speciellt bra. Vill ni veta vad som verkligen väckte mig och gjorde mig på ett betydligt bättre humör än det jag vaknade med?
Äh, ni behöver inte svara för jag tänker berätta det i vilket fall som helst. Halv elva träffade jag nämligen Karin, en kvinna som hört av sig angående min reitbeteiligung-lapp. Hon var en otroligt trevlig kvinna och hästen var så söt. Han är en 157-160 cm hög 4,5-årig American Paint ( här har ni bilder ) och han är så himla lik både Soldier och Herta på så många vis. Det enda "problemet" med honom är att krin rider western på/med honom. Och western har jag ju aldrig ridit mer än det lilla då jag lattjat runt tillsammans med Tove och Sandra. Tror dock inte att man kan kalla det för western, men men.
Jag blev iallafall kär i hästen och Karin var verkligen jättetrevlig. Och vet ni vad? Hon har släkt i Sverige! Och hon säger att jag är en kopia av hennes kusin, både sättet jag pratar på och hur jag ser ut. Det måste verkligen vara någonting med dubbelgångare och Tyskland! :s

När jag sedan hade hämtat barnen blev det en massa lek här hemma i trädgården innan vi åt chickensticks och ris till middag. Eftersom Pia och Marcus är ute nu ikväll så har jag haft barnen även på kvällen och de var ofattbart lätta att få i säng ikväll! Inte för att de brukar vara svåra att få i säng men jag brukar iallafall få lov att lirka lite grann innan det går. Idag on the other hand sov de som stockar halv nio båda två. Jag tror tom att Ronja somnade runt åtta, jag är inte riktigt säker eftersom jag låg inne hos Leo och läste en saga och när jag sedan gick till henne kvart över sov hon som en stock med tänd lampa och allt. Så jag gick tillbaka och låg hos Leo tills han somnat och gick sedan ner och satte mig här i vardagsrummet. Loggade in på skype och har sedan väntat på att min kära familj ska logga in någon gång men än har de inte gjort det. tror dock att de inte kommer att göra det heller eftersom klockan redan är tio i elva.

det blir nog sängen för mig strax alltså.

Just ja, jag bara måste dela med mig av den här reklamen. den kommer typ hela tiden och jag HATAR den. Det är i och för sig inte alltid för strumpor, men det är samma röst, samma kvinna i slutet och JAG BLIR TOKIG!!

 

Puss och godnatt!

tjugotredje november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Min onsdag var låååååååång.
Den började med att jag vaknade och tvungen att rulla ur sängen och ner på golvet för att komma upp. När jag satt uppe och åt frukost höll jag på att somna sittande så jag längtade verkligen efter att få gå och lägga mig igen, men det kunde jag inte göra eftersom Ronja inte mådde så jättebra och därför skulle vara hemma från skolan.
 Helt ärligt, det sämsta/värsta med barn är att när de blir sjuka så måste någon ta hand om dem eftersom de inte an göra det själva.
Oj, vad hemskt det där lät. Det är verkligen inte så att jag inte vill vara med dem men det var ju just typiskt att det var just samma dag som jag verkligen ville gå och lägga mig igen. Jag hade även planerat att ta mig ut och springa men det rann ju också ut i sanden.
Anyway så fick Ronja gå upp och lägga sig i sin säng och lyssna på en saga på sin bandspelare. Vad heter det?hörbok? Nej, så kan det ju inte heta. Eller? Tillbaka till poängen, jag plockade undan efter frukosten och lade mig sedan i soffan och jag somnade på en gång. Dock vaknade jag med ett ryck en halvtimme senare då Ronja skrek som en galning:"MAAALIIIN!!"..."MAAALIIIN!!".."MAAAALIIN!!". Jag frågade hest och sömndrucket vad det var och hon svarade, som om det var självklart, att bandet var slut och att man var tvungen att byta sida. Elaka Malin frågade om hon inte kunde byta själv, men det kunde hon inte. Så jag reste mig mödosamt upp och mumlade irriterat för mig själv hela vägen upp för trappan. Efter att ha somnat en gång till blev jag den här gången väckt av att brevbäraren plingade på dörren blev jag ganska pissed off och helt ärligt så ville jag bara smälla igen dörren i ansiktet på honom, men det var den snygga brevbäraren så det kunde jag ju inte göra.
När jag hade skrivit på att jag hade mottagit ett stort spelade jag och Ronja spel, åt lunch och sedan skjutsatde jag henne till Sophie som hade födelsedagskalas innan jag hämtade Leo. Egentligen skulle hon bara ha varit där och fikat men eftersom hon  inte var speciellt dålig fick hon åka med dem till badhuset och alltså vara med på hela kalaset.
Leo och jag lekte, läste, cyklade och dukade fram kvällsmat. Det blev typiskt tyskt och alltså brotzeit. Och ja, därefter åkte jag till min tyskalektion som faktiskt var riktigt rolig denna dag.
Dock var det inte lika roligt när jag kom tillbaka  till bilen. Seriöst, 5,40 Euro för att ha parkerat i 2 timmar och 5 minuter. Inte kul...
När jag kom hem blev jag dock på ett riktigt bra humör när jag fick chatta lite med Zandra och Evelina! (:

tjugoandra november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

tisdag.

Jag var hur trött som helst när jag vaknade. Men, men annars var det som vilken annan tisdagmorgon som helst. Jag åkte till min zumba och den var aprolig men det typ rann om alla efteråt. haha  Efter en dusch gick jag runt på stan en stund och köpte bland annat både fruktsallad och thainudlar. Mums.
Men seriöst, det är helt otroligt hur mycket det får plats i en sån där liten pappförpackning! :o
När jag sedan hade hämtat barnen lekte vi i trädgården innan det blev dags att laga mat. Potatismos, kassler, kokta morötter och rödbetor blev det. Jag kom då att tänka på något lite knäppt. Fråga mig inte varför. Men om man äter mycket rödbetor, blir avföringen röd då?

Ursäkta, men jag kom bara att tänka på det.
 
 Efter chattande med vänner och ytterliggare ett försök till att överföra pengar till mina föräldrar, som misslyckades, somnade jag.

pusshej

tjugoförsta november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

måndag..
Ja, min måndag var inte så jättehändelserik.
Jag gick upp som vanligt, jag tvättade, handlade, städade och hämtade barnen runt två.
Det blev mellis och sedan en tur till lekplatsen med linbanan. Till kvällsmat blev det sedan potatis- och blomkålssoppa med morötter och korv.

Jo, det allra bästa med hela dagen var att mamma ringde upp mig och så pratade vi en liten stund. :) <3
Det näst bästa var att jag fick ett sms av en kvinna som sett min reitbeiligunglapp i det stallet som ligger på gång-/cykelavstånd.
Ja, det var min måndag, det hände som sagt inte jättemycket.

puss

tjugonde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

vaknade sent även denna dag och när jag kom upp i köket strax efter elva höll Pia och Marcus på att duka fram frukost. haha guess everybody was tired .

Efter frukost och fotbollsspelande åkte jag och Marcus ut och satte upp mina reitbeteiligung-lappar i några stall så nu hoppas jag att jag får tag i en häst att rida på. :)
När jag kom hem satt jag och chattade med Zandra en stund innan jag och Pia lagade mat och efter maten gick jag ner till mig och satte mig återigen med datorn i knät.

Ja, det var min söndag det.,
Puss

nittonde november tjugohundrelva

Kategori: Au Pair

Jag är ju så seg på att skriva mina blogginlägg iböand så här kommer ytterliggare ett lite försent..

Idag sov jag till elva och efter att inte ha gjort speciellt mycket i fyra timmar åkte jag sedan till Fürth där jag mötte och hämtade upp Lora. Vi begav oss till Nürnberg där vi bland annat gick på bio. Det blev två kortfilmer i 3D med stolar som rörde sig och pizza på det. Lora hade riktigt roligt åt servitören eftersom hon fick för sig att han tyckte att jag var snygg. Jag tyckte däremot att det var lite roligt att han frågade mig varfifrån jag kom när jag hade beställt något att dricka. Och ja, jag kan hålla med om att han stannade till vid vårat bord lite för ofta och att han tittade dit mest hela tiden men ändå. Jag hävdar att det är för att jag är svenska. ;)
Efter en drink, kaffe och glass på ett café som var lite för kallt skjutsade jag hem henne innan jag själv åkte hem.

Hemma var Titti, Micke och barnen på besök. De hade ätit middag med Pia, Marcus och barnen. Så det blev lite talk med dem innan jag gick ner och lade mig och sov. sköööööööööönt var det!

puss

artonde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan svejsan!

Min fredag var riktigt lång måste jag säga.
Den började med frukost och därefter gick jag fatiskt och lade mig och sov en stund för jag var så sjukt trött. Jag sov alltså från kvart över åtta till halv elva och klockan elva stod jag utanför Ronjas skola och väntade på henne. Tjugo över kom hon ut och då gick vi hem och åt lunch. Oma Heidi hade nämligen gjort en soppa på potatis och morötter, bland annat, och den var riktigt god måste jag säga.
Inte lång stund efter att vi ätit åkte oma och opa hem till sig och jag tog med mig barnen på en cykeltur. Vi stannade och lekte på en lekplats en bra stund innan vi cyklade in till stan och gick in på Ellwanger, en leksaksaffär som både Ronja och Leo älskar. Efter ett tag cyklade vi vidare till edeka innan vi återvände hem igen. Väl hemma gjorde jag iordning kvällsmaten som blev potatis, kokt torsk, ägg, tomat, smält smör, ärtor och lök.. Yummie!
Därefter satt jag och Ronja i köket och pratade och pysslade. Hon bestämde även vem jag ska gifta mig med och hur mitt bröllop ska se ut..

När Pia sedan kom hem och Leo gått och lagt sig ville Ronja dansa. Hon hämtade partymusik och så började hon och Pia att dansa och jag måste säga att jag blev väldigt, väldigt sugen på att dansa så jag skickade ett sms till Natalie och frågade om hon ville hänga med ut och dansa.
Så runt tio hade jag duschat, klätt på mig, fixat hår och sminkat mig och satte mig i bilen och körde till Nürnberg. Taggad till tusen var jag och jag måste säga att detta spontana och impulsiva beslut var ett av de bästa jag har gjort för dt var så sjukt roligt! Klubben vi gick till var jättefin och det kändes som en klubb som rika folk går till. 
Det billigaste man kunde köpa var shot, till och med vattnet var dyrare. Inte kul eftersom jag var min egen chaufför. En shot kostade iallafall ca 20 svenska kronor. Och eftersom vattnet var så dyrt så körde jag på en cappuccino innan det bar av till dansgolvet som vi sedan spenderade flera timmar på, när vi inte stod på scenen eller var på toaletten. Vet ni förresten vad som fanns där till gästerna? Hårspray och rexona deospray. Skapligt bra måste jag säga.
Här är några bilder på klubben.







Anyway, efter flera timmars dansande gick vi sedan och åt lite på McDonalds innan vi gick tillbaka hem till Natalie och jag hoppade in i bilen. Väl hemma var jag sedan tio i fem och det enda jag gjorde var att borsta tänderna och tvätta bort sminket innan jag gick och lade mig. Jag hann inte ens släcka lampan innan jag somnade. Haha.
Men sjuuuuuukt roligt hade jag iallafall denna kväll!

Pusshej

Sjuttonde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan svejsan! Det här inlägget kommer inte att bli det längsta ni har sett eftersom jag just nu skriver det på mobilen. Min torsdag var faktiskt ganska händelserik. Den började i princip som vanligt fast idag skjutsade jag ronja till skolan efter frukosten och leo stannade hemma eftersom oma och opa är här och hälsar på. Senare på förmiddagen gick jag, oma heidi och leo ut på en promenad. Leo på sin laufrad och vi andra två gick. Vi tog en paus vid en lekplats, gick sedan och handlade och gick sedan hem igen. Hemma satte vi jag mig med en kaffe i soffan och läste tidningen innan jag gick och hämtade ronja vid skolan vid ett. Men snacka om att hon kan vara seg på att komma ut. Jag gick liksom dit lite tidigare eftersom de får sluta lite tidigare ibland men hon kom inte ut förrän tjugo över. Segt att stå där och vänta. Jag kan säga att jag inte avundas pappa eller mamma de gånger de har stått och väntat på mig efter skolan. Men men. Ronja och jag tog och åt lunch innan vi cyklade till hennes sport. Hon har nämligen börjat på en sån här "efter skolan-grej" jag kommer verkligen inte på vad det heter på svenska. Iallafall så är det jättenära och tar bara någon minut att cykla. Och vet ni vad? Han som håller i det var jättesnygg och ungefär i min ålder. I like it. ;-) Iallafall. Jag lämnade ronja, cyklade hem och väckte leo som sovit middag, gav honom en joghurt och åkte sedan och hämtade upp ronja. Vi stannade så lekplatsen intill i drygt en timme innan vi sedan cyklade hem igen och återigen var det folk som trodde att jag var deras mamma. Det stör mig måste jag säga... Att de tror att jag är mamma till leo har jag ner förståelse för. Vi är ju båda blonda och det skulle ju egentligen inte vara ovanligt om det var så. Men till ronja? Där förstår jag inte hur de tänker. Hm, nu blev jag lite putt. Till kvällsmat blev det i vilket fall som helst min lasagne och jag fick mycket beröm för min matlagning. Kul tycker jag. Ja och sedan på kvällen satt jag vid datorn en stund samtidigt som jag tittade på high school musical 3 och chattade med zandra. Sedan var klockan så mycket att jag inte orkade skriva det har inlägget så jag gick och lade mig och sov istället. Pusshej

sextonde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Good day!

Jag har pratat tyska mest hela dagen idag och det har gått jättebra. Jag älskar det.
Anyway, det var varken skola eller dagis för barnen idag eftersom det är feiertag. Röd dag.
På grund av det började dagen lite senare idag och efter att vi ätit frukost och lekt lite åkte jag och Ronja och handlade. Därefter blev det lek, lunch, förberedelser inför kvällens lasagne med Ronja, lek, Ronja åkte på tennis, Heidi och jag spenderade då tid i stan med Leo. Jag lekte pirat och viking med Leo på en av lekplatserna i stan innan vi åkte hem och jag gjorde klart lasagnen och en tomat och mozzarella-sallad. Gooooooott!
Och ja, nu sitter jag här och tittar på 10 Things I Hate About You (love that movie) och dampar pga att jag inte har något internet. .
Just det, innan jag gick ner hade jag ett ganska långt samtal med Oma Heidi om killar. Haha. J
Näej, nu ska jag återgå till filmen för den är i princip slut nu och sedan blir det sängen.
Jag såg just att jag hade internet!!! Men det blir i alla fall sängen nu J

pusshej

femtonde november tjugohundrelva

Kategori: Au Pair

Tjenare!

Eftersom jag inte hade något internet när jag skrev detta så kommer det inte upp förrän nu.
I morse vaknade jag som vanligt och efter att jag lämnat Leo på dagis åkte jag till min zumbaträning och vet ni vad? Jag behövde inte betala för min parkering! När jag skulle gå och betala så stoppade en man mig och gav mig sedan sin parkeringsbiljett och sade att den räckte fram till ett.
Jag hävdar fortfarande att det är för att jag är svensk. ;)

Efter zumban, som var riktigt, riktigt rolig, blev det en fruktsallad till lunch och därefter tog jag en sväng in på H&M. Där blev det en kofta, en bh, ett par trosor och ett linne mer i min garderob.
När jag kom hem var Oma Heidi och Opa Heidi redan där och när jag och Heidi hade hämtat Ronja och Leo åkte vi till en lekpark och lekte i drygt en timme innan vi åkte hem och åt potatismos och bratwürstle.
det har alltså blivit väldigt mycket tyska idag , i like!

På kvällen tittade jag på ett avsnitt av Hart of Dixie och fick sedan damp på att mitt internet försvann just när jag satt och pratade med Zandra! Gaaaah , hate it!

pusshej

fjortonde november tjugohundrelva

Kategori: Au Pair

min förmiddag bestod idag av att tvätta hur mycket kläder som helst och att städa min lägenhet. Så nu är det skinande rent här och jag har rena kläder också!

När jag hade hämtat barnen strax efter två åkte vi hem och åt apelsinris till mellis innan vi åkte till lekplatsen "bakom" McDonald´s, den med linbanan. Där var vi i två timmar och lekte tatten och kurragömma bland annat.
Hemma igen gjorde jag iordning soppan som vi skulle äta(jag hade förberett den på dagen så det var inte så mycket att göra egentligen) Potatissoppa med morötter, blomkål och purjolök blev det. Just det jag hade i lite korv också.

Därefter hjälpte Marcus mig att sätta in ett myggnät i mitt fönster i sovrummet så nu kan jag äntligen öppna det igen! det behöver verkligen vädras här nere då och då.

Nej, nu ska jag krypa ner i min sköna säng och sova för jag är så sjukt trött.


Pusshej

trettonde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Min söndag..
Jag vaknade kvart i elva, duschade, klädde på mig och gick upp och åt frukost runt halv tolv. Vid den tiden hade Marcus, Pia och barnen åkt till ett zoo så jag tog det lugnt och gjorde mig en räkmacka och en cappuccino.
Strax efter ett satte jag mig på cykeln och letade mig fram till Erlangen, cyklade runt där i en och en halv timme och cyklade sedan hem igen. Väl hemma ogen hade klockan hunnit bli kvart över fyra och eftersom jag var både hungrig och kall gjorde jag mig en varm choklad med grädde och åt lite mjölk och havregryn. Med koppen i handen, en filt runt om mig satt jag i en fåtölj när de andra kom hem strax före fem.



Efter kvällsmaten som bestod av potatis, brysselkål, roulader och kantarellsås skypade jag med min älskade familj i två timmar.
Såååååå sköönt att få prata med dem och inte bara skriva. :)
Puss

tolfte november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Tjenixen!
 
Min lördag var ganska händelselös tills det blev kväll/natt dvs så därför kommer jag bara att berätta om det.

Jag vaknade runt halv elva, gick upp, åt frukost. Lekte lite med barnen. Tog en springtur vid tre och därefter hoppade jag in i duschen, klädde på mig, sminkade mig, fixade håret.. Allt tog ganska lång tid men tillslut var jag klar och satte mig i bilen och körde till Nürnberg. När jag skulle svänga av autobahn fick jag dock träna på att hitta dragläget i tjugo minuter innan jag kom av. Det är verkligen ett bra ställe att träna på att hitta dragläget här i tyskland med alla sina bilköer. Tjugo minuter för att åka drygt en kilometer....

Anyways, när jag har parkerat bilen utanför ett l'genhershus och stigit ur bilen inser jag att jag har tappat bort nyckeln. Så jag och Natalie letade som tokar efter den ett bra tag tills en man kom ut från trappuppgången intill och hjälpte ss att leta. Tillsut hittade jag iallafall nyckeln under passagerarsätet och då sa mannen att det var tack vare något helgon.
 Utekvällen fortsatte sedan med lite mat eftersom jag inte hade ätit och efter en bra stund letande stannade vi och åt Döner Kebab. Där frågade han som jobbade där om vi skulle ut på kvällen. Han sa att vi var riktigt snygga och sa sedan att om vi väntade i trettio minuter till han slutade så kunde han skjutsa oss och följa med oss. Natalie sa då: Åh, vilken god mat.
Innan vi gick frågade han än en gång om vi inte kunde vänta , i tio minuter nu, men då körde vi på att vi skulle hem först.
Väl på klubben kom vi in gratis eftersom vakten sa att "de snygga svenskorna är våra gäster." Tyvärr hade klubbarna bara öppet till tolv denna kväll eftersom det var feiertag i söndags och då fick de inte spela musik efter tolv.

Riktigt kul var det iallafall och vi dansade den tid vi var där. Därefter blev det tunnelbana on till stan där vi efter cirkus en timmes vandring  på stan blev det en sväng in på mcdonalds och därefter gick vi tillbaka till lägenheten där Natalie bor och jag satte mig i bilen och åkte hem. Hemma gick jag och lade mig och somnade på en gång, 03.20.

elfte november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

hejsan!

Denna dag har jag inte gjort speciellt mycket på. Jag cyklade med Leo till Kindergarten imorse och cyklade därefter hem, gick och lade mig och sov en stund, hade zumbakurs för och med mig själv och tittade sedan på ett avsnitt av The Secret Circle. I really like that show.

Anyway, precis när jag satt och tänkte att jag skulle ta en dusch och sedan åka och hämta Ronja vid skolan kom hon intrippanades i mitt vardagsrum. Efter en stund gick vi upp och åt lunch. Hon slutar ju tidigare på fredagar och eftersom Pia jobbade hemifrån idag åkte hon och hämtade Ronja kvart över elva då hon slutar skolan.
Efter lunchen, som bestod av rester (spaghetti och laxsås) cyklade vi och hämtade Leo. VI lämnade av honom hemma och cyklade sedan till svenska skolan där vi idag sjöng en massa luciasånger.

Ja, därefter cyklade vi till Ronjas fritids/Leos kindergarten och mötte upp Pia, Leo och Marcus. Det var nämligen Laternenumzug. Då har alla en lykta som de bär på och man går en runda innan man, i detta fall, stannar vid kyrkan och dricker glühwein(typ glögg), äter korv, Brezeln... och umgås .Trevligt var det, men lite kallt. Det är verkligen råkallt just nu och det har blivit det på bara någon dag.

Därefter åkte vi hem och efter mycket om och men bestämde vi att jag skulle åka och handla bland annat kött. Och så sa Marcus "kan du köpa en sexpack öl också?" Jag tänkte att det kan väl inte vara så himla svårt.. Men seriöst, jag tappade hakan när jag kom in på detta ställe. Detta är inne i mataffären.


Hur skulle jag veta vilken jag skulle ta? Sjukt..
Jag lyckades hitta en öl som jag vet att de har haft tidigare.  Men sen blev det nästa problem, att hitta rätt rödvin till Pia och det är samma sak där. Hur många som helst att läsa på innan jag såg rätt vin.
Jag blev dock besviken över att jag inte behövde visa mitt leg när jag betalade.
Till middag blev det stekt nötkött, ungstekt potatis, morötter och brysselkål och kantarellsås. MUMS!
 

Eftersom Sophie följde med hem från Laternumzug kom hennes mamma och skullehämta henne senare på kvällen. Dock blev det ett flera timmar långt besök med mycket vindrickande. Trevligt sällskap!!!

Och nu måste jag verkligen sova för jag kan knappt hålla ögonen öppna.
Pusshej

tionde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halloj!

Denna dag började som vanligt, med det enda undantaget att jag faktiskt inte behövde sparka mig själv ur sängen. Efter att Leo hade lämnats vid dagis åkte jag och handlade lite innan jag åkte hem och bytte kläder för att sedan sätta mig i bilen och åka till Nürnberg.
Väl i Nürnberg satte jag kurs mot Black Bean där jag köpte en cappuccino innan jag gick runt på stan i lite drygt två timmar. Jag var även in i St. Jakobs-kyrkan och där tände jag bland annat tände ljus och knäppte kort.

Jag har hittat så många skor som jag vill ha, bara så att ni vet.
Halv ett träffade jag Natalie utanför VaPiano och vi gick därefter till en/ett restaurang/café och käkade lunch. Riktigt gott var det och man fick precis lagom mycket för en lunch. Jag tog en Tapas-någonting. Gott var det iallafall och såhär såg min tallrik ut:


och såhär såg Natalies ut:


Just det, det har jag ju inte sagt. Natalie är också från Sverige och jobbar just nu som Au Pair i Nürnberg. Hon rä en riktigt trevlig tjej måste jag säga och jag tycker nog att vi faktiskt har en hel del gemensamt. Väldigt många egenskaper i vilket fall.

Ja, efter den mycket trevliga och roliga lunchen, som vi friskt och alldeles för fort pratade oss igenom åkte jag tillbaka och hämtade Leo och Ronja. Vi åt apelsinris till mellis och därefter cyklade vi runt en stund, cyklade till Edeka och köpte paprika och så fick de en varsin tidning av mig. Sedan tog vi oss till en lekplats där vi stannade en stund innan vi cyklade hem igen och jag lagade mat. Kycklingwok med paprika, bönor, lök, soja, sweet chili, thai curry... och ris till det. Riktigt gott tycker jag faktiskt att det blev också.
:)

Och ja, just nu sitter jag och tittar på BAMBI-galan 2011. Jag vet inte riktigt vad det är egentligen men det är trevligt och väldigt bra för tyskan iallafall, men det är skapligt jobbigt när typ Gwyneth Paltrow pratar eftersom man hör henne och samtidigt en tysk kvinna som översätter vad hon säger. Det stör mig mycket mer än när det är dubbat måste jag säga. Men tillbaka till BAMBI, de delar ut priser till skådespelare, artister, filmer..

Nej, nu är det paus så nu ska jag borsta tänderna och sedan blir det nog faktiskt sängen för nu är jag tröööööött.

Pusshej

nionde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Today was a lazy day. 
 
Jag vaknade, gick upp, klädde på mig, fixade frukost och lunchboxar, åt frukost bestående av vindruvor och granatäpple(kvar sen gårdagen) med joghurt och lite, lite honung. MUMS!

Jag följde sedan Leo till kindergarten och på hemvägen svängde jag in på kyrkogården. Och vet ni vad jag lade märke till? Det var bara familjegravar där. Jag undrar om det är så man gör i Tyskland. Det skulle ju inte direkt förvåna mig med tanke på att de är skapligt många och att det inte finns alltför mycket plats.
Apropå det, jag har fått för mig att man nästan bara kremerar folk i japan och kina, kan det bero på samma sak? Eller är det helt enkelt så att det har med religion att göra? Någon som har någon aning?
Här kommer lite bilder iallafall, för gravarna var riktigt fina och STORA.









Vad hände sen, jo jag gick en promenad och bänkade mig sedan i soffan och tittade på No Strings Attached. Det var faktiskt en riktigt rolig liten film.
Sedan gjorde jag en sen lunch till mig själv, spaghetti och skinksås med kantareller i. Gott.
En stund senare cyklade jag och hämtade Ronja. Vi cyklade hem, packade in tennisgrejerna i bieln åt ett snabbt mellanmål och sedan kom Emmas mamma och lämnade av Emma och vi kunde åka. Vi kommer nämligen köra varannan vecka från och med nu.
Väl på tennisen blev jag skapligt besviken på att den där snygga killen inte hade träning idag. Hans kompisar var där men inte han, det såg jag dock redan ute på parkeringen. (a) Stalker? Nejdå.
Så jag gick på en promenad och när jag kom tillbaka pratade jag med en av mammorna en stund.

Till middag blev det spaghetti och pastasås bestående av lök, tomater, lax, räkor, grädde och mjölk. Mumma.

Tyskakursen var inte jätterolig idag men alla var där den här gången så det var trevligt och alla är faktiskt riktigt trevlig. Något som inte var lika trevligt var dock att min mage började låta som bara den och då frågade en av de andra om de åskade. Alla satt tysta och lyssnade och när min mage lät igen blev jag röd som en tomat i ansiktet. Jaja så kan det vara.

Nu ska jag sooooooova.
Pusshej

åttonde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

God dag!

Idag vard et lättare att gå upp måste jag säga. Jag klädde på mig, sprang upp, gjorde frukost och lunchboxar innan jag och Leo fick skjuts till hans kindergarten av Marcus.
Därefter gick jag hem och hämtade cykel och pengar, cyklade till bageriet och köpte bröd, cyklade hem igen och packade iordning min väska. Sedan satte jag mig i bilen och åkte till Erlangen eftersom jag hade zumba idag. Den var riktigt, riktigt rolig idag men jag svettades som en gris, vilket inte var lika roligt.

Ja, därefter gick jag runt på stan i Erlangen till kvart över två. Då hoppade jag in i bilen, åkte till Edeka och köpte bland annat mjölk och glass, åkte hem, stoppade in mjölken i kylskåpet, cyklade och hämtade barnen och åt mellis med dem. Frukt, smörgås och chokladglass blev det. Till lunch åt jag förresten en fruktsallad idag. Mums!

När vi hade ätit mellis gick vi ut och lekte i trädgården i två timmar innan vi gick in. De satte sig vid tv:n och jag värmde soppa som Pia gjorde i söndags, gjorde en sallad och dukade bordet. Sedan åt vi och lite senare gick jag ner till mig där jag satte mig vid datorn och nu ska jag gå och lägga mig för jag är TRÖTT!

Pusshej!

sjunde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

tjenixen!

Min måndag startade med ett marathon; nämligen att ta sig upp ur sängen för att gå upp och göra frukost. Höstlovet är ju slut nu och det var verkligen sjukt jobbigt att gå upp strax efter sju. Jag lyckades iallafall och väl uppe klädde jag på mig innan jag sprang upp och gjorde iordning frukost och lunchboxar till barnen. 

När jag och Marcus hade lämnat Leo på hans nya Kindergarten gick jag ut på en liten promenad. Att Leo är i en ny kindergarten beror på at de ska renovera byggnaden där de egentligen ska vara. Så det är inte en ny grupp utan bara nya lokaler. Det är förresten på samma ställe som Ronjas fritids så det är superbra för mig. Nu kan jag hämts båda två samtidigt. :)

Efter promenaden gick jag hem, tryckte igång tvättmaskinen och satte mig i soffan med datorn i knät en stund. Sedan ringde det på dörren och där stod brevbäraren med posten och ett paket till mig. Paket från mamma! Snacka om att jag blev glad! :) 
 

Efter att ha läst lite i tidningen hängde jag tvätten, städade lite nere hos mig, lagade lunch och föreberedde middagen som skulle bli minestronesoppa. Cyklade till Edeka oh handlade lite innan jag cyklade hem och tittade lite på "This is it" innan jag cyklade och hämtade Leo och Ronja vid två.

Vi cyklade hem, åt mellis och rollade sedan ner på stan. Och herregud vad jag höll på att bli tokig på dem båda idag.Bland annat: När jag sa åt Leo att åka så stannade han och när jag sa stanna så åkte han.
På stan fick de återigen åka karusell och sedan red en man på en vit häst igenom staden med ett följe av hur många barnfamiljer som helst. Och i princip alla höll i en lykta. Det är tradition att denna ritt genomförs och cet är till minne av "Sankt Martin". Jag vet typ inget om honom förutom att han är ett helgon. Jag måste ta reda på lite mer om honom.

Efter prat med Lisa och hennes mamma åkte vi hem och åt. Soppan blev god men makaronerna var lite stora så de sög upp det mesta av soppan. Lite missnöjd blev jag men alla tyckte att det var gott iallafall. :)

Senare pratade jag i telefon med Min morbror och mina kusiner och åt svenskt godis(det var så gott) innan jag tillslut gick och lade mig i min säng och somnade på en gång.

pusshej

sjätte november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan!

Idag låg jag och drog mig i sängen bra länge innan jag slutligen gick upp och åt frukost tillsammans med de andra runt halv elva. Därefter läste jag tidningen, vilket tog en bra stund, innan jag tittade på när Marcus bytte till vinterdäck på bilen. Därefter stack jag ut och sprang i drygt en timme. Fy fan vad jobbigt det var att springa idag. Helt sjukt!
Iallafall så duschade jag och cyklade sedan ner till stan och mötte upp Pia, Marcus och barnen. De åkte karuseller och vi gick runt och tittade i alla stånd som fanns där. Det är nämligen marknad just nu. Det är till minne av något helgon. Jag tror att det var Martin men jag är inte riktigt säker.
Jag gjorde iallafall kvällsmaten senare och det blev fläskfilé med kantareller i ugn och potatis. Riktigt gott måste jag säga att det var, men det slog inte mammas fläskfilé.
Och ja, sedan sprang jag ner och satte mig vid tv:n framför MTV European Music Awards och där sitter jag fortfarande.
Jag har även skypat med min älskade familj hemma i Sverige en stund. Ja det var min dag.

Puss och kram på er

femte november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halli hallå!

Jag hoppas att allt är bra med er!
Denna dag vaknade jag runt tio och gick då upp och åt frukost tillsammans med Marcus, Pia och barnen. Därefter cyklade jag in till centrum och postade bland annat ett stort kuvert till mormor. Haha jag tyckte att det var lite roligt när jag kom in dit, för kvinnan som jobbar där sade goddag och frågade seda, utan att titta på brevet, "Till Sverige?"
Jag svarade ja och så fick jag frimärken. Jag menar, jag har inte varit där ofta, bara två gånger men i och för sig så har jag ju båda gångerna skickat något till Sverige, plus att det ju är en liten stad.
Därefter gick jag runt på stan en stund och det var jättemysigt eftersom det är marknad. Det är fullt med stånd och karuseller så vi ska gå dit med barnen imorgon. :)
När jag kom hem igen åt jag lite frukt innan jag gick ner till mig och målade mina naglar med det orangea nagellacket jag köpte, läste lite grann i en bok och sedan stack jag ut och sprang i drygt en timme.
Efter att jag duschat gick jag upp och åt middag. Det blev pizza som Marcus hade gjort, sallad gjord av Pia och tomat-mozzarella gjord av mig. Gott gott. Och ja, sedan läste jag lite med Ronja, städade i köket tillsammans med Pia och gick sedan ner till mig och satte mig en stund vid facebook.
Jag förstår inte hur helgerna kan gå så fort! på en veckodag hinner jag ju med hur mycket som helst, men inte på en helgdag. Stört.

Jo, just det. Jag hittade ju ett till gult stenhus också. Så här ar du ett kort mamma. Det här är dock mycket finare än det andra gula jag har hittat och otroligt mycket finare än det orangea. Jag måste knäppa kort på dem och visa er också :)


Nej ni, nu ska jag sova för jag kan knappt hålla ögonen öppna!.

Pusshej!

Fjärde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Detta inlägg blir också kort men beror nu på att jag ska sova istället.

Jag och Leo gick och hämtade Ronja hos Farmor och farfar idag efter frukost och Marcus stack ut på en cykeltur som de andra dagarna. Idag gick vi ner i centrum och gick i lite affärer innan vi gick till ett café och beställde apfelschorle, cappuccino och en morotskaka. Gott var det.

Sedan blev det en liten omväg så barnen fick röra lite mer på sig innan vi gick tillbaka till Oma Heidi och åt lunch. Potatismos med kyckling och bärmüsli till efterrätt.



 Därefter lekte jag, Leo och Ronja en stund med lego innan vi återigen gick ut på en promenad. Denna gång besteg vi Staufen. Ännu ett berg. Och därifrån kunde jag se de Schweiziska bergen, Österrike och Lichtenstein. Pretty coolt.


(liten bild jag vet, förlåt)
Fint var det iallafall.

Anyways efter en fika hos Oma Heidi åkte vi tillbaka till lägenheten, packade och satte oss i bilen och åkte tillbaka hem igen. Vi kom fram runt halv tio och när Pia sedan kom hem satt hon och jag och pratade i drygt en timme innan jag gick ner till mig och satte mig här i soffan med datorn i knät. J

Nu ska jag sova.
Kram

tredje november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Idag blir det ett lite kort inlägg eftersom jag skriver det nu under pausen. Jag sitter nämligen här i soffan i lägenheten och tittar på ett program som heter Upps! Och med en sovande Leo i rummet intill. Detta program visar i alla fall en massa roliga amatörfilmer. Sjukt roligt måste jag säga att det är.
Idag gick jag och Ronja och hämtade Leo hos Oma Heidi innan vi gick ut på en långpromenad en bra stund. Vi gick även förbi lekparken en sväng innan vi gick tillbaka hem och åt lunch runt halv ett. Käsespätzle blev det och det är väldigt likt pasta men det är det inte riktigt och så har man rostad lök och riven ost på. Förra gången tyckte jag att det var jättegott men denna gång fick jag lite för mycket ost på och denna ost är riktigt stark så jag tyckte inte att det var lika gott denna gång.

Därefter gick vi ut på en promenad igen, jag, Heidi, barnen, Marcus och Janik. Vi gick på ett av alla berg som finns här nere och efter en stund satte vi oss på en uteservering hos ett café/bar. Det blev en cappuccino till mig och lite annat smått och gott beställdes också in(ut).  Därefter tog vi oss hem till Heidi igen och jag och leo målade lite grann innan vi gick tillbaka till lägenheten. Ronja skulle nämligen sova hos farmor och Marcus hade åkt för att hälsa på en kompis så jag fick lägga Leo själv. Promenaden var trevlig och han är så himla söt ibland. Han fick äta lite, vi lekte en stund och sedan fick han hoppa i säng. Och nu sitter jag här och väntar på att Marcus ska komma hem så vi kan titta på Black Swan.



kram

andra november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Servus!

Hur är det med er?
Med mig är det bra, lite trött efter dagens alla aktiviteter bara. Dagen började för mig när Leo kom in i rummet och hämtade en sopkvast, eller egentligen lite tidigare för jag var halvvaken när han kom in strax efter nio. Efter en snabbdusch klädde jag på mig och medan jag höll på med det kom Oma Heidi och Ronja till lägenheten. Jag åt frukost, Marcus stack iväg och cyklade och Heidi åkte tillbaka till sig med barnen. När jag hade ätit klart och borstat tänderna gick även jag bort till Heidi och därifrån gick sedan jag till lekparken med barnen. Där mötte vi Janik(barnens kusin) och efter en timme gick vi tillbaka till Heidi och åt lunch. Potatissopppa och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Gott var det men jag blev mätt som tusan.
Efter att vi ätit gick Heidi och lade sig tillsammans med Leo, Ronja och Janik satte sig vid Tv:n och jag gick ut och satte mig på balkongen och läste tyska skvallertidningar. Och vet ni? Jag satt där ute i linne och tyckte att det var för varmt! Psycho.
När sedan Marcus om och hade ätit åkte vi till ett ställe där man kunde åka rodel. Heter det så på svenska också? Roligt var det men det hade varit roligare om kvinnan framför mig hade åkt lite snabbare för då hade ju jag kunnat åka snabbare.


När vi hade åkt några gånger satte vi oss på caféet som var där, på uteserveringen, och beställde kaffe. Jag tog en cappuccino som såg såhär god ut. (Oma Heidi fick en stjärna.) Och vet ni vad? Han som om ut med min Cappuccino var så sjukt lik min kusin Andreas. Jag höll på att tappa hakan! Den största skillnaden var dock längden eftersom jag tror att Andreas är längre men ändå. Och jag fick höra: ”hörru, jag tror att du har en fin kandidat till man där” *blink blink* Men det kändes bara fel eftersom han var så lik Andreas.

En stund senare åkte vi till en annan lekpark och var där en stund innan vi åkte hem till lägenheten ett tag innan vi åkte iväg, beställde pizza, lämnade av Leo hos farmor och farfar, hämtade pizzan och slutligen parkerade vi utanför Andreas lägenhet. Kvällen där var riktigt trevlig och vi spelade bland annat sanning eller konka, rullade tungorna, tittade på sex and the city och pratade. Trevligt var det!
kram

första november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hallå på er!

Just för tillfället sitter jag här i köket/vardagsrummet i Marcus och Pias lägenhet. Men när jag postar det här på bloggen kommer jag antagligen att sitta nere i mitt vardagsrum i deras hus istället. Detta beror på att vi för tillfället är nere och hälsar på hos Marcus föräldrar. Med vi menar jag Marcus, jag, Leo och Ronja. Pia var tvungen att stanna hemma och jobba, men hon kommer kanske ner på fredag. Vi får se helt enkelt.

Dagen då, den började med att jag vaknade runt nio och efter att jag tagit en snabbdusch klädde jag på mig och gick upp för att äta frukost. Eller först stoppade jag in en massa kläder i tvättmaskinen innan jag åt frukosten och när jag väl hade ätit upp den tog jag ut tvätten och stoppade in den i torktumlaren istället.  Vid det här laget hade Pia och barnen cyklat till en lekplats och Marcus var ute och joggade. Själv satte jag mig vid datorn en stund innan jag ringde mamma och pratade med henne. Man uppskattar verkligen de samtal som man har med sina föräldrar, systrar eller vänner när man är bortrest. Knäppt att man inte gör det när man är hemma. Det är verkligen sant som de säger; att man inte inser vad man har förrän man har förlorat det. Nu är det ju verkligen inte så att jag har förlorat min familj och mina vänner bara för att jag har åkt till Tyskland, men ni förstår vad jag menar va?

Efter att jag pratat med mamma lagade jag i alla fall pyttipanna och den blev faktiskt godare än vanligt. Jag tror att det berodde på att jag rev morötter och hade i. När maten var uppäten packade jag snabbt en väska och sedan satte vi oss i bilen och åkte den fyra timmar långa resan ner till Oberstaufen.  Väl framme åkte vi direkt till Oma Heidi och Opa Peters lägenhet och där fick vi spaghetti och köttfärssås. Därefter blev det en tur till lekplatsen en stund innan det blev så mörkt att vi var tvungna at gå tillbaka. Lite Tv-tittande blev det innan Marcus, jag och Leo åkte vidare till Marcus syster Andrea. Ronja stannade kvar hos farmor och farfar eftersom hon ville sova kvar där.
Riktigt trevligt var det hos Andrea och jag fick även träffa hennes dotter Lena denna gång.  Hon är i samma ålder som mig och även hon väldigt trevlig. Och ja runt halv tio åkte vi till lägenheten och nu sitter jag här och skriver detta inlägg som ni inte kommer kunna läsa förrän om några dagar.
Kram på er!

trettioförsta oktober tjgohundraelva

Kategori: Au Pair

Happy Halloween!

Eftersom att det nu är höstlov här i Bayern och både Marcus och Pia är lediga,  hade jag sovmorgon till nio idag och när jag hade vaknat och klätt på mig gick jag upp och åt frukost.
Efter frukosten cyklade jag till lekparken tillsammans med Ronja och Leo. Där mötte vi Sophie och efter tre timmars lek cyklade vi till rådjuren och gav dem lite gammalt bröd innan vi sedan cyklade hem igen och åt lunch. Det blev spaghetti och makaroner som Marcus hade lagat och när det var uppätet åkte arcus och barnen till Erlangen och köpte en halloweenkostym till Ronja.

Runt fem åkte vi hem till Sophie och jag sminkade Ronja till häxa medan Sophies mamma Yvonne och Pia skar en pumpa. Sedan gick vi ut och knackade dörrar. "Süsses sonst gibt's saures" sa Ronja, Sophie och Leo vid alla dörrar som öppnades och vid alla fick de godis.

Efter att vi hade gått runt i drygt en timme gick vi hem till oss och åt pizza tillsammans med Sophie och hennes föräldrar. Riktigt trevligt var det.
Ja, det var ett kortfattat inlägg om min måndag.

Och apropå det. jag kommer kanske inte kunna ladda upp några inlägg förrän i helgen eftersom jag ska åka till Marcus föräldrar och där har vi inget internet. Men jag ska försöka fixa till det. Om inte annat så tar jag med mig datorn och skriver ett inlägg för varje dag.

Kram och godnatt!