malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

trettionde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Mascara och Atlantis

idag har jag spenderat den största delen av min tid i stallet och i badhuset. Det började ifs med att jag tittade på en animerad spökfilm medan jag åt frukost. Monster House tror jag att den hette. Den var väl egentligen inte sådär jättebra men ändå fastnade jag vid den.
Hur som helst så cyklade jag sedan till stallet och vad jag kan minnas så var det nog första gången som jag cyklar i snö. Lite halvknäppt egentligen. När jag väl kom till stallet blev det först longering av Mascara i tjugo minuter innan jag satte upp och red en stund. Men guud vilken bitch hon var emellanåt idag. Stundvis ville hon inte alls som jag ville och snacka om att det gick mig på nerverna. Tacka vet jag Soldier som lyssnar på en gång när jag harklar mig för det gjorde inte direkt Cara. Det gick bra  och det var riktigt roligt att få rida iallafall. :)
Här är en av de bästa bilderna jag lyckades få på madam idag. Bakom ser ni ridhuset och även lite hur ddet ser ut utanför boxarna.



Halv tre mötte jag, Leo och Ronja sedan upp Jessica vid Atlantis, äventyrsbadet här. Där badade vi och lekte i två timmar innan jag sedan åkte hem med barnen, åt med dem och lade dem sedan i sängen. Det är helt otroligt hur Leo är i vattnet. Han är verkligen som en fisk. Han älskar det och han bryr sig inte alls i att han får vatten i näsa eller att huvudet hamnar under ytan. Han hoppar nämligen från kanten om och om och om igen och eftersom han har såna här puffar på armarna som kommer han upp på en gång igen. Och simma kan han också, någorlunda. Jätteduktig är han iallafall och det är så kul att titta när han och Ronja leker i vattnet för de tycker att det är så roligt.

Just det, Marcus åkte till Kina med jobbet idag också och han kommer inte hem förrän om tio eller om det är fjorton dagar. Vilket betyder att det bara är jag och Pia hemma med barnen och eftersom Pia var i München med jobbet igår så fick jag lägga barnen. Men det gör inte mig så mycket egentligen. :)

Ja, dt var väl min måndag.
Puss på e

tjugoåttonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

snööö, musse pigg och Lora

Jag vaknade relativt tidigt för att det var helg och när Marcus åkte för att hämta Ronja, Freja, Evelina och Magnus på tennisen lekte jag med Leo ute i snön eftersom Pia var hos frisören. Det blev då en musse pigg-snögubbe och så gjorde vi även musse piggs klubbhus. i like it.



När Pia kom hem från frisören åkte i och handlade mat och detta är vad vi kom hem med. skapligt tungt att bära kan jag lova.



Senare åkte jag till Lora och efter en sväng till Nürnberg lagade vi mat som vi åt hemma hos henne innan vi tittade på tv och satt och pratade ett bra tag. Trevligt var det men jag måste säga att det skulle kunna vara roligare.. Men men. Runt halv två var jag hemma igen och eftersom alla sov smög jag tyst in och ner till mig och hoppade i säng.
Mysigt som tusan att hoppa ner i den.

Puss

tjugosjunde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

jogging, svenska skolan och pizza

fredaaaaaaaaaaaaaaaag! Jag vaknade på ett superbra humör vilket resulterade i att jag stack ut och sprang när jag hade lämnat Leo på Kindergarten. Han var för övrigt inte på humör för det idag så det blev en hel del gråt .  

 
anyway, när Leo var på plats tog jag tillfället i akt att ta en jogginrunda och det var så sjukt jobbigt i början så jag ville bara vända hemåt igen. Men efter en en halvtimme gick det riktigt bra och innan jag sprang hem sprang jag förbi stallet. Där träffade jag på Karin och tog då tillfället i akt att prata lite med henne innan jag sprang hem igen. När jag väl sprang hemåt var jag riktigt kall men dt gick då så bra att jag sprang i ytterliggare en halvtimme. sjukt skönt.

Ronja hämtades vid hort direkt efter lunchen och då gick vi hem och gjorde lite läxor innan vi gick och hämtade Leo och sedan fortsatte till svenska skolan.

Efter svenska skolan gick vi och åt pizza med Lisa och barnen. Riktigt trevligt men inte lika trevligt de stunder då jag hade fyra barn hängandes på mig. Då var det skådespel från min sida kan jag lova. Anyway, det här är den otroligt nyttiga pizzan jag beställde och titta noga på all sallad jag fick! Jag menar, det är ju nästan så att man undrar vart pizzan har tagit vägen?



Det vard et mest intressanta som hände denna dag.

puss

tjugonionde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Det har blivit något fel och därför är detta inlägg före 27:e och 28:e. sorry

Vad har jag gjort idag? Jo, det ska ni nu få veta. Jag vaknade runt tio och efter en dusch och frukost åkte vi allihop till Nürnberg Tiergarten. Det är ett zoo och det är verkligen ett riktigt stort och fint zoo måste jag säga. Därför kommer det nästan bara bli bilder i detta inlägg. Jag har tagit så många idag så det är inte klokt. Men det allra bästa på hela besöket var nog delfinshowen. Eller nja, eller jag vet inte. Jag blev verkligen som ett barn när vi kom in där. (:



 
     Sjölejon. Tränaren var för övrigt riktigt snygg.

   

hjälp mig? Vad är det för uggla? Jag känner ju igen den.
 
  

 

otroligt att de kan hoppa så högt!
 
Och så sist men inte minst två snöleopader.



Ja, det var några av djuren vi såg. Vi var där i några timmar och han se väldigt mycket men lite senare berättade Pia att jag bara sett hälften . Och det var en riktigt fin djurpark måste jag säga. :)

Just det, till kvällsmat åt vi detta.


Ehm, det ser inte lika gott ut på bilden... Men gott var det iallafall. Ris, kyckling, sallad och karl-johan-svampsstuvning. Det sistnämnda var det enda som vi blev lite besvikna på men men.

Puss på er

tjugosjätte januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

hin und hier/hit och dit

jag var sjukt trött när jag skrev det här så därför är det kortfattat och jag lyckades klicka på fel knapp..

idag blev det en tur till stallet där jag tog hand om Mascara i några timmar innan jag åkte och hämtade Ronja vid skolan klockan ett. Klockan två hade jag följt med henne till hennes kinderturnen där hennes lärare för övrigt är otroligt gullig. Efter en snabbsväng till McDonalds där jag köpte en cappucino hämtade jag Leo halv tre och sedan gick vi till Ronjas turnen och hämtade Ronja igen klockan tre. det blev då lek i lekplatsen vid hennes turnen. och jagv måste säga att jag var helt knäpp. Jag hade så mycket energi efter cappucinon så jag vet inte hur länge vi sprang runt och lekte. Barnen ble iallafall trötta före mig och det är inte det vanligaste när det gäller Leo och Ronja.

Anyway vi gick hem runt halv fem och då skalade vi potatis och morötter alla tre, eller naja, Leo tittade mest på men han hjälpte senare till att göra potatismoset. Till middag blev det nämligen bratwurst med potatis och morotsmos, brysselkål och ärtor. Brysselkål är verkligen underskattat. :o Yummie.

Mellan halv åtta och åtta stoppade jag in barnen i duschen eftersom pia var på fest med jobbet och Marcus åkte till Nürnberg för att hämta Opa Peter som kom med tåget. Jag läste sedan en bröderna lejonhjärta för dem och både Leo och Ronja hann sedan somna innan Marcus kom tillbaka knappt en timme senare. hihi sötnosarna.

Ja, det var min stressiga torsdag. Hur var eran?

pusshej

tjugofjärde januari tjugoundratolv

Kategori: Au Pair

zumba, nudelbox och soppa

Idag var den sista zumbalektionen för denna kurs. Det suger måste jag säga, för zumba är verkligen en träningsform som jag tycker otroligt mycket om. Men de goda nyheterna är iallafall att hon som håller i kursen även har en dansstudio här i Herzo och ajg har fått tiderna som hon har kurser. :D fortsättningskursen på den jag går nu är nästa vecka och det är super men "problemet" är att den börjaar redan klockan nio coh det är en timme tidigare så jag ska testa nästa vecka och se om jag hinner i tid. Med tanke på morgontrafik och så.

Anyways, efter zumban pratade jag en hel del med Dalrin(en av tjejerna på kursen) och vi bestämde oss för att försöka dricka en kaffe nästa gång. Idag gick jag däremot runt en stund på stan innan jag åkte hem två skivor rikare och ett antal euro fattigare. Vilka skivor blev det då? Jo, dessa. Lady Gagas i princip bara för att den var billig och nickelback måste man ju bara ha!

 

när jag hade hämtat Leo och Ronja blev det en hel del lek på lekplatsen vid Ronjas skola och efter två timmars lek gick vi hem och jag värmde maten. det var nämligen soppa och den gjorde jag innan jag hämtade dem från fritids och Kindergarten. Soppor är verkligen otroligt smidiga! :D

Ja, det var Malins tisdag.

tjolahopp

tjugotredje januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

måndag, måndag, måndag

Det här inlägget skrivs i efterhand så jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag gjorde denna dag. Jag kommer ihåg att jag var sjukt trött.. Jo, nu kommer jag ihåg. Jag vilade en stund efter att jag hade lämnat Leo och tog sedan en promenad till stallet där jag longerade och red Mascara, men hon kändes inte riktigt hundra i frambenet så det blev mest longering och så så hon fick röra på sig.

När jag sedan var klar i stallet åkte jag hem och åt lite mat innan jag hämtade barnen. Med dem åkte jag sedan till lekplatsen bakom stora edeka och innan vi åkte hem handlade vi även lite grann. Ronja och Leo fick även en varsin tidning av mig så då hade Leo något att sysselsätta sig med när Ronja gjorde lite läxor som hon hade kvar och jag lagade mat. Till middag denna kväll blev det ris och kyckling i typ paprikasås a la malin och jag blev så glad när till och med leo tyckte om paprikan i maten. :D

Ja, det var i princip allt som hände denna dag.. Eller nej, jag skypade ju med min underbara familj på kvällen också. :D i love it.

Pusshej

tjugoandra januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

slalom, gulasch och hemfärd

även denna dag blev det slalom men det var en lugnare start på dagen vilket betyder att vi sov lite längre.
mellan elva och tolv någon gång åkte vi till Imberg där vi mötte upp Lisa, Jan och barnen och Opa Peter. Vi åkte då upp på berget och därefter blev det skidåkning i cirka två timmar. Då hade jag nämligen så ont i fötterna att jag nästan grät. Detta eftersom mina pjäxor var lite för stora så Marcus hjälpte mig att spänna dem. Och om han spände dem! De gick inte att spänna mer och det klämde kan jag lova. Men de kändes ändå lite stora så det var lite tråkigt men det var ju å andra sidan sjukt roligt att få åka så. Jag var riktigt arg när jag var tvungen att sluta men det blev bättre när jag satte mig med Lisa inne i toppstugan och när sedan de andra kom beställde vi mat och åt lite lunch. Det blev återigen gulasch för min del och när soppan var uppäten åkte vi skidor nerför berget.

Hemma i lägenheten skjutsade jag Ronja och Pia till badhuset och sedan plockade jag och Marcus ihop alla grejer innan vi åkte till Oma Heidi för att äta middag. Där var även Leo eftersom han åkte med Opa från Imberg och Pia och Ronja kom också dit efter badet. Vad fick vi äta då tror ni? Jo, GULASCH! Haha . Men jag lovar er, Heidis gulasch, den är god den.

Ja, vad sa jag mer berätta... Vi satte oss i bilen och åkte hem runt halv åtta och jag däckade även denna gång.
Det var väl det.

Pusshej

tjugofemte januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

T X 3, nämligen tvätt, tennis och tyska

för det första måste jag säga att jag verkligen suger på att blogga. Helt seriöst..

Idag är nog den mest händelselösa dagen på länge. På förmiddagen har jag endast tvättat, torktumlat, köpt tvättmedel och tagit en liten promenad. När jag hade hämtat Ronja fick hon lite mellis och sedan åkte vi och hämtade upp Emma innan vi styrde kosan mot tennisen. Där gick jag en promenad innan jag satte mig på en av bänkarna utanför planerna och tittade på Ronjas träning. Och jag måste säga att jag var riktigt besviken över att den snygga tennis-killen inte var där. :(

Efter att vi ätit spaghettoch köttfärssås åkte jag sedan till min tyskakurs, vilken var mycket roligare idag (mest för att dubai(j)saren inte var där) och därefter pratade jag en hel del med Hye Won innan jag åkte hem.

Just det, Lora ringde mig idag och frågade mig: "Malin, I don't know what to do, my hands are hurting. They're so cold. What do I have to do? what do you do when your hands are hurting?"
herreguuud! sätter på ett par vantar? värmer dem? stoppar dem i armhålorna om det är illa?
Ja, vad ska man säga?

Nu är min varma mjölk slut så nu ska jag sova
Pusshej

tjugoförsta januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

slalom och barnvakt

Idag har det hänt otroligt mycket cch därför kommer jag bara att redogöra lite mer kortfattat om den.  
Till en början sov jag till halv nio och då åt jag frukost med Leo och Ronja medan Marcus och Pia åkte till skidbacken för att åka lite i djupsnön. Lagom när jag hade fått på barnen kläder kom de tillbaka och då åkte vi till en annan backe där vi mötte upp Jan, Lisa och deras barn och så åkte vi slalom tillsammans i dryga två timmar innan det blev lunch. Vädret var dock inte det bästa utan det snöade och regnade om vartannat så när det väl var dags för lunch var alla blöta oh nästan alla var blöta igenom. Jag var en av de som var blöta igenom allt så jag gjorde samma sak som de flesta av barnen, jag tog nämligen av mig alla ytterkläder och satt i endast understället.

Det lustiga med att underställ och slalom är att det faktiskt inte är någon(verkar det iallafall som) som bryr sig speciellt mycket om att gå i endast underställ i toppstugorna eller liknande. Annars är det ju så himla noga med att inte gå runt i långkalsonger  när det kommer folk. Komisch finde ich.

Jaja, efter lunchen, som för mig blev en gulaschsoppa(yummie), hade kläderna torkat någotsånär. Underställen var torra och ytterkläderna bara typ. Men det stoppade inte oss inte, så vi gick ut och åkte i ytterliggare två timmar innan vi åkte hem till lägenheten där jag tog mig en dusch innan jag började skala potatis. Och Pia, vet ni vad hon gjorde? hon låg på en massagebänk och fick massage. Tror ni att jag vart lite avis? Nej, nej! Verkligen inte..

Anyway, på kvällen gick Marcus och Lisa ut och åt middag med Lisa och Jan så jag blev barnvakt åt alla fem barnen. Och helt ärligt, nu vet jag bestämt att jag inte ska jobba som dagmamma hela mitt liv och jag vet också att jag INTE ska ha fem barn. De var snälla och så men busiga som tusan. Det gick iallafall bra och nu har jag även sett samma film två gånger. En gång på tyska och en gång på engelska. Basil någonting.

ja, det var min lördag. :)

Pusshej

tjugonde januari tjugoundratolv

Kategori: Au Pair

Ridning och snö i mängder

Denna morgon var det inte lätt att gå upp ur sängen kan jag lova er. Jag har verkligen inte sovit gott denna natt och det slutade med att jag gick upp och tog en varm dusch innan jag slutligen kunde somna.. Det betyder ju att jag var riktigt trött när klockan väl ringde och jag ville så gärna somna om men det kunde jag ju inte göra. Istället låg jag och snoozade i en kvart. Det är något som verkligen är underbart, att kunna ligga och snooza. Men, det är inte jätteskönt när man har sovit för lite.
Auf jeden fall, när Leo var avlämnad på kindergarten åkte jag till stallet och red Mascara. Eller det blev mest longering och sedan lite mjukgörande övningar då jag satt på henne. Detta eftersom hon runt jul fick kolik och det var så pass illa att de var tvungna att åka till kliniken med henne och hon har även blivit sparkad av en annan häst så hon har varit halt i vänster framben. Nu är det mycket bättre och hon haltar inte men hon går ändå inte hundra på det benet.

Efter en dusch satte jag mig och tittade på senaste avsnittet av The Secret Circle och jag måste säga att jag har fastnat för den serien. Och snyggingar till skådespelare har de också.
vid två satte vi oss i bilen och styrde kosan till Oberstaufen. Jag satt först och längtade efter att få sova men det gick inte. Jag var superpigg och när sedan Ronja somnade bredvid mig blev jag lite frustrerad över att jag inte kunde somna. Men sedan hände det något och i ena stunden pratade jag med Pia och i nästa sov jag som en stock. Ingen aning om vad som hände men jag sedan sov jag hela vägen ner och när jag vaknade vard et snö överallt och det fortsatte att komma ner från himlen också.

Efter att vi varit och hyrt skidor åkte vi till Oma och Opa och där blev det middag bestående av kött, sås, potatis och morötter. Yummie!!

Och nu sitter jag här i lägenheten, utan internet, spelar Mahjong titans, äter en blåbärsjoghurt(min nya obsession) och tittar på fotboll. Plus att jag skriver detta. Det är väl helt otroligt vad jag kan va? ;)

Nu får det räcka för nu.

Pusshej

nittonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Scrubs och gulaschsoppa

Denna dag började alldeles för tidigt enligt mig och därför tog jag och lade mig i soffan en stund efter att jag fixt iväg leo till kindergarten . Därefter blev det en tur till stallet och där stannade jag i några timmar och därefter åkte jag hem och åt lite lunch, sittandes i soffan med en filt runt om mig framför tv:n. Scrubs och Gulaschsoppa. Myyyyys. Gulaschsoppa är nog bland det godaste jag vet. Bara så att ni vet.

Med barnen lekte jag inte speciellt mycket ute med idag eftersom regnet stod som spön i backen och jag kände mig inte tillräckligt frisk för att vara springa ute i regnet och leka. Det blev en hel del lek inne i alla fall.
Till middag gjorde jag en laxsås som blev fruktansvärt god, enligt min egen åsikt och även enligt Ronja, Pia och Marcus så jag måste ju ha gjort någonting rätt, eller hur?
Just ja, Pia kom ju hem från Berlin idag och det märktes hur glada barnen blev. J

Men det allra bästa på hela dagen var ändå när jag på kvällen satte mig och chattade med min bästa Zandra. J

Ja, det var allt för denna gång.
Pusshej

artonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

feber och en högljudd diskussion

Denna dag är det otroligt lätt att skriva om. Why? Jo, pga av att jag sov typ hela dagen eftersom jag hade feber och jag tittade även på "How to loose a guy in 10 days". I just love that movie. Anyway så hämtade jag Ronja och Leo strax efter två och då blev det lite mellis innan Ronja blev upphämtad av Emmas mamma. Hon har ju tennis på onsdagar och medan Leo lekte med sin bilbana lagade jag en chili con carne.

Efter att vi ätit senare på kvällen pkte jag mycket motvilligt till min tyskakurs. Där pratade vi denna dag om läkare och vilka undersökningar man kallas till coh vad man får betala och så i de olika länderna. Självklart visste jag inte speciellt mycket om hur det ser ut i sverige så jag sade att jag skulle kolla upp det till nästa gång. Men jag hann iallafall få en känga av den otroligt irriterande mannen från Dubai. Jag har verkligen svårt för honom. han frågade iallafall om jag verkligen kom ifrån Sverige eftersom jag inte visste hur det såg ut med boenden och inte heller med sjukvården i Sverige. Dumma, dumma dubaines. (jag vet att det inte heter så men det låter fult)

 Lite senare kom vi in på ämnet graviditet, födsel och babys och då uppstod en diskussion mellan två kvinnor. Naturligtvis var det de två bredvid mig så jag hamnade i mitten och till en början var det mest underhållande men när de sedan satt med ansiktena ganska nära varandra så skrattade de andra inte längre bara åt dem utan även åt mig som försökte luta mig så långt tillbaka jag kunde. haha

Någon som kan hjälpa mig med min uppgift? vilka undersökningar måste man göra? Vilka blir man kallade till?

hehe

Pusshej

sjuttonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

let's zumba!

Ja, det blev lite rolig zumba och sedan en sväng inne i arcaden som slutade med att jag köpte två linnen, en randig tröja och strumpor inne på H&M och så blev det ju lite pina colada-shake, supergod.
Väl hemma igen tog jag mig en liten tupplur innan jag hämtade barnen och det blev en sväng till lekparken innan vi sedan gick hem och åt middag. Eftersom Pia är i Berlin och Marcus hade en middag med arbetet blev det jag som lade barnen och det gic förvånansvärt bra denna dag. Efter att vi ätit potatismoset, köttbullarna och gräddsåsen som jag och Leo gjorde. Han tycker för övrigt att det är riktigt roligt att laga mat. :)  Just det, efter maten satte jag barnen i badkaret och därefter blev det sagostund inne hos Ronja. Jag läste bröderna Lejonhjärta som vanligt och efter att Ronja somnat som en stock gick jag och Leo in i hans rum och där läste jag lite nalle puh för honom och efter en stund sov både han och jag. Cirkus fyrtio minuter senare vaknade jag till och då var jag ju självklart väldigt pigg istället. Inte kul. Jag satte mig då vid tv och dator en stund tills marcus kom hem.

Just det, lite matteläxa blev det med Ronjlein också :)



Pusshej

sextonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

storhandling och sophie

Även detta skrivs i efterhand och helt ärligt så kommer jag inte ihåg mycket av denna dag.
Jag var och handlade och tog det mest lugnt på förmiddagen eftersom jag hade sjukt ont i halsen.
På eftermiddagen när jag hade hämtat Leo skulle vi även hämta upp Ronja och Sophie på fritids. Jag var lite sen och var beredd på att få en utskällning av Ronja för att jag var dr kvart över två istället för två. Men varken Ronja eller Sophie var klara med sina läxor så jag och Leo väntade en stund innan jag bestämde mig för att gå hem en sväng med honom och byta till torra byxor på honom för att sedan gå tillbaka och hämta Ronja och sophie. Grejen var då den att när vi kom tillbaka vid tre hade de precis ommit ut från läxläsningen men ingen av dem var ännu helt färdig och då hade de ändå suttit där inne i nästan två timmar.
Vi gick då iallafall till lekplatsen där vi stannade och lekte i någon timme innan vi gick tillbaka hem där jag gjorde mat. Potatismos med morötter, sallad och korv. Sån där god korv.

sen blev det msn och facebook på kvällen. Trevligt värre.

Pusshej

femtonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

sömn, tennis och skype

underrubriken är det enda vikiga som sedde idag. Jag sov otroligt länge och när jag väl vaknat till liv satte jag mig framför facebook en stund , åt en apelsin och en stund senare kom pia, Marcus och barnen tillbaka från sin utflykt till lekparken. Jag vet inte riktigt när de stack dit eftersom jag sov då men men. I varje fall gick jag och Ronja ut i trädgården och lekte en stund medan Pia gjorde lunch. Potatismos och fläskfilésås som var riktigt gott och jag var ju väldigt hungrig eftersom jag inte ätit speciellt mycket.

Efter några huvudvärkstabletter och en liten tupplus gick jag sedan ut och spelade tennis på gatan med Ronja. Eller ja, hon hade lektion för mig i mer än en timme och jag måste medge att det är riktigt roligt att spela tennis!!

Sen var det dags för kvällsmat och därefter blev det skype med min underbara familj. :)
Love you!

det var min söndag, kul att läsa om va? ;)

Pusshej

fjortonde januari tjuhogundratolv

Kategori: Au Pair

eftersom detta inlägg skrivs i efterhand tänker jag fatta mig kort.

Efter en lugn förmiddag och lunch hemma åkte jag på eftermiddagen hem till Lora som nu har flyttat och bor sj'lv i en egen lägenhet. Det var mycket trevligt att träffa henne och vi hade riktigt roligt. Vi lyckades missa tre tåg, lördagsshoppade i olika mataffärer och avrundade med middag, glass, fruktsallad och film hemma hos henne. Vi somnade dock när vi tittade på den andra och vaknade som tur var till av att hon fick ett sms och jag insåg då att jag borde åka tillbaka.

Det var väl dagen. Typ. här är några bilder.

 
utsikt från köksfönstret i Loras lilla lägenhet           


Mr. Cat följde med oss en bra bit innan han försvann
 Vet inte vems katt det var och därav namnet.
                                                                                    
    
 
Vi tog oss en promenad också            


                           Fruktsalladen. Yummie!


Pusshej

trettonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

snowstorm

Det enda som egentligen är värt att nämna från denna dag är att vädret var helt stört. Först regnade det lite, sen kom det snö, sen blev det sol och då passade jag på att sticka ut och springa men det började snöregna lika fort som det slutade någon minut senare. När jag precis hade vänt om och skulle springa hemåt var det sjukt stark vind och det var ritigt jäla jobbigt att springa eftersom det var motvind. Jag var inte alls trevlig då kan jag lova och det blev en hel del svordomar som kom ut ur min mun där.

När jag sedan hade hämtat Ronja blev det värsta snöstormen. Den varade i kanske en kvart och efteråt vard det alldeles vitt på backen.



Just på grund av att vädret var så näppt satte jag och Ronja på oss regnbyxor när vi senare rollade till svenska skolan, men självklart kom det varen regn eller snö under den tiden. På svenska skolan hade vi julplundring, vilket bland annat betydde att vi hade långdans och vi dansade runt denna fina gran. :)

 

Och det var det mest intressanta som hände denna dag. :)

pusshej

tolfte januari tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

promenad och magnum

ja, morgonen var som vanligt och när allt var gjort gick jag ut på en promenad som faktiskt blev rätt lång. Två och en halv timme var jag ute och jag svängde även in på müller och köpte ett minneskort till min kamera och sedan stannade jag till på edeka och köpte en magnum. Jag kommer inte ihåg namnet på den men den var otroligt god iallafall och det var mörk choklad istälelt för mjölkchoklad. Det är typ det jag remember.

När jag kom hem igen åt jag lunch som bestod av spaghetti och min kycklingwok från i måndags.

Ronja och Leo hämtades efter tre och då lekte vi ute i trädgården till kvart över fem. Vi lekte bland annat tjuv och polis, tatten, att leo var ett monster.. man var väldgt varm när man kom in iallafall.

Till middag blev det fiskgratäng med potatismos och när det var uppätet satt jag och Ronja och pärlade en liten stund innan Marcus gick upp och lade dem i sängarna och jag gick ner till mig.

Det var inget roligare än så som hände denna dag. (y)

pusshej

elfte januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Hotter than fire

Denna dag vaknade jag upp och var tröttare än vad jag var igår när jag vaknade. Inte jättekonstigt egentligen kanske med tanke på att jag gick och lade mig senare. Men men.
I vilket fall som helst blev det cykling i en och en halv timme, vilket motsvarade 4,5 mil efter att alla vanliga morgonsysslor var gjorda. När jag hade duschat åkte jag och handlade mjölk, fisk potatis och annat smått och gott.  Eftersom jag var sjukt hungrig och var i närheten av en Döner-kiosk blev det en dönder kebab till lunch också. Riktigt, riktigt gott måste jag säga att det var. Dock åt jag den inte förrän jag kommit hem. När det var avklarat förberedde jag middagen som bestod av lasagne.

Klockan två gick jag till Ronjas fritids för att hämta henne men eftersom hon inte var färdig med sina läxor så satt jag och pratade med en av hennes fröknar en bra stund innan jag tittade på klockan för säkert hundrade gången och då frågade hon om hon skulle hämta Ronja. Eftersom hon då var fem i halv tre så tyckte jag att det var en bra idé att hon hämtade Ronja om vi skulle komma i tid till tennisen.

Väl på tennisen gick jag en liten promenad gick jag tillbaka in i tennishallen och satte mig på en bänk och läste lite i en av mina julklappar. Nämligen en bok som jag fick av mamma, Sommar i New York. I like it. Men okej, jag medger att jag tjuvkikade en hel del på Mr. Hot guy som också tränade idag. Ehe, han är seriöst hot hot!.Men Ronja, hon var duktig idag och efteråt pratade jag lite med hennes tränare medan hon var på toa och hon fick otroligt mycket beröm.

Efter att jag och Jessica senare på kvällen ätit lasagne med barnen, Pia åkte nämligen till Dortmund med jobbet på eftermiddagen och Marcus skulle äta middag med jobbet, åkte jag till min tyskakurs som var riktigt rolig de första 45 minutrarna. Då pratade vi nämligen om julen och nyår och alla fick berätta vad de hade gjort. Det var riktigt trevligt och roligt att få veta hur folk firade. Dock var de sista 45 minutrarna otroligt långa eftersom vi pratade om sopor. Sjukt tråkigt och jag var trött så jag satt mest och gäspade. Vilket inte var det lättaste att dölja.
Anyway så följde Hye Won mig till  bilen efteråt och det var lika trevligt som alltid.

Ja, det var min onsdag och jag tror faktiskt inte att jag har glömt någonting denna gång. ..
Isåfall bara att det har blivit mycket tyska idag eftersom jag bland annat har pratat mycket med Jessica och några andra.

Pusshej

nionde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

jag glömde helt bort att berätta om julklapparna barnen fick på kvällen av mig och min familj. Marcus och Pia fick en elvisp av mig och den var väldigt uppskattad. :)
Ronja fick två böcker, en polly pocket-docka, ett smyckesset som man får pärla själv. Har jag glömt något?
leo fick en playmobil-soldat, en film+bok+tidning, en gitarr, en mask/orm som Fanny har gjort och tre små hundar.  De blev riktigt glada över presenterna och det var så roligt att titta när de öppnade paketen. :)

Pusshej

tionde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Let's Zumba!

Efter de vanliga morgonrutinerna satte jag mig i bilen och åkte till Erlangen för min zumba-lektion. Sjukt rolig var den men jag svettades återigen som en gris! Därefter träffade jag Hye Won på stan och vi gick då till en vietnamesisk restaurang och åt lunch. Detta var vad vi åt.
Riktigt, riktigt gott var det också. :)

 


Därefter gick vi runt och pratade och knäppte kort en stund innan jag var tvungen att åka hem. På vägen till bilen stannade jag till vid The juicepress och köpte jordgubbar och en mangoshake. Så sjukt gott!



Jag åkte hem och lämnade bilen innan jag gick och hämtade Leo och Ronja och därefter bar det av till lekplatsen där vi stannade och lekte i nästan två timmar då vi var tvungna att åka hem eftersom det vart mörkt och det var dags att äta. Just det apropå mat så gjorde jag en soppa innan jag hämtade barnen. Morötter, potatis, quinoa och purjolök + lite gemüsebrühe. Riktigt gott.


Ja, det var min tisdag. :)

pusshej

nionde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Back to reality

Den förbaskade klockan ringde klockan sju och väckte mig ur min underbart sköna sömn. Jag kände mig dock ganska pigg så det var egentligen inte speciellt svårt att ta sig upp ur sängen.
Efter mina vanliga morgonrutiner och efter att Pia skjutsat Ronja till skolan försökte Marcus få liv i Leo så att han kunde skjutsa oss till kindergarten. Men den lilla rackaren vill inte alls till kidnergarten och det kan jag nästan förstå också för han var sjukt trött. Därför fick han vara hemma och fick lägga sig en stund till i sängen. Dock somnade han och vaknade inte förrän jag fick nog av att sitta och vänta och gick upp och väckte honom. Då var klockan kvart över tio och eftersom jag behövde åka och handla en massa mat m.m kunde han inte heller sova speciellt mycket längre.
I alla fall åkte vi runt och storhandlade i någon timme innan vi åkte hem och åt lunch bestående av makaroner och köttfärssås. Därefter lekte vi en liten stund innan vi gick och hämtade Ronja och Sophie. Vi lekte ute en stund innna det var dags för mig att påbörja maten medan de lekte med Ronjas Schleich-häststall som hon fick i julklapp.
Till middag blev det något så gott som ris och kycklingwok ála Malin. ;)
Mums.



ja, det var väl det viktigaste om min måndag.

Pusshej

åttonde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Denna söndag vaknade jag upp i ett kallt sovrum och det blev inte bättre när jag kom upp heller. Det blev därför sockor och varma kläder på.
Det hände faktiskt inte överdrivet mycket denna dag. Jag lekte med barnen en bra stund, lagade pytt i panna och när Marcus, Pia och barnen sedan var på bio slog jag in paket till Ronja och Leo och gick sedan ut för en powerwalk.
Ja just det, till frukost åt vi förresten min mammas underbart goda hembakta bröd och det var riktigt uppskattat. J Och det åts även senare till kvällsmaten eftersom vi då drack te och åt smörgås. Mycket gott och mysigt. Vi åt förresten även gustafskorv då och det var något som Leo tyckte väldigt mycket om!


Näej ni, nu sa jag sova eftersom mitt internet just dog och så är det rätt sent också men det räknas inte just nu.

Pusshej

mitt internet spökar

Kategori: Au Pair

Eftersom jag har ett internet som verkligen inte vill som jag vill för tillfället så ska jag passa på att lägga upp så många inlägg jag kan nu. det borde gå eftersom jag redan har skrivit några. :)
puss

sjunde januari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Ja, som jag tidigare skrev flög jag tillbaka till Tyskland idag oh jag måste säga att det var blandade känslor när jag var på Arlanda. Jag var både glad och ledsen på samma gång liksom och jag kan inte förklara hur det kändes eller riktigt varför heller egentligen. Iallafall skjutsade mamma mig till Arlanda och mina kära systrar följde också med.Det jobbigaste är verkligen när man står där och ska gå igenom säkerhetsontrollen och man måste säga hejdå. Usch säger jag bara, men det gick ändå och sedan innan jag gick på planet ringde pappa. :)

Efter byte i Berlin tog jag en taxi från flygplatsen och hem. Och fy fan säger jag bara. Det var så sjukt kallt där inne! Pia, Marcus och barnen har ännu inte kommit hem och planerar inte att göra det förrän imorgon.
angående värmen, Pia hade sagt redan tidigare att de skulle skruva ner värmen lite grann, inte helt eftersom det då skulle vara sjukt kallt och det skulle ta tid att få upp värmen igen. Nu var det dock på det viset att värmepannan, heter det så?, hade slagit av sig själv av någon anledning och jag lovar er. Ett stenhus som inte har haft värme på i åtminstone en vecka, när det är vinter, det huset är det inte mysigt att vara i. Jag lyckades dock få på värmepannan och därefter stack jag ner på stan en liten stund innan jag åkte till edeka och handlade lite innan jag åkte hem igen. Väl hemma i huset gick jag runt med sockor, långkalsonger, mjukisbyxor, tjocktröja, halsduk, vantar och mössa. Det var snorkallt verkligen!
Jag pratade lite med Pia, Marcus och barnen och de berättade att de tänkte komma hem redan nu ikväll och så sa Pia att det fanns ett värmeelement nere i källaren så det tog jag upp illa kvickt. 
Jag satt sedan med datorn i knät i soffan bredvid elementet tills jag frös så mycket att jag hackade tänder och då tyckte jag att det var dags att laga mat. Spaghetti Carbonara med kantareller blev det framför Charlie St.Cloud som i övrigt faktiskt är en bra film.

Ja, efter att ha blivit attackerad och överfallen av två barn som kom inspringandes genom dörren när de kom hem fick jag öppna ett litet paket av Ronja. Det var ett kort som hon har gjort själv. Riktigt sött. Ska se om jag kan knäppa ett ort på det senare.

Ja, nu sitter jag här nere och är så trött att jag mår illa, vilket dels beror på att jag gick upp runt halv tre i morse och klockan nu är kvart i elva på kvällen och att jag fick fullt upp med att leka med barenen när de kommit hem. Det var riktigt roligt att se dem igen och det bästa av allt var att jag för det första inte längre var själv och att jag blev varm av all lek. :)

Nej nu blir det sängen så ajg orkar upp imorgon. :)

Pusshej

nytt år nya tag

Kategori: Au Pair

Hejsan på er alla!

Som ni har märkt har jag inte uppdaterat denna blogg på ett bra tag nu och dert beror dels på att jag haft myket att göra och dels att jag har varit hemma i Sverige hos min underbara familj och då kände jag inte att jag behövde skriva någonting.
Dagarna innan jag åkte hem var otroligt hektiska och jag hade verkligen inte tid att skriva några inlägg. Men det enda jag gjorde var i princip att handla julklappar, städa, slå in julklappar, zumba, tyskakurs, rida, skjutsa Ronja till tennis osv osv.

Jag flög iallafall till Sverige den tjugotredje december och det var verkligen helt underbart att få krama mina föräldrar och systrar, min älskade häst och djuren när jag om hem! OTtroligt roligt och skönt att få träffa släkt och vänner också.  Jag har verkligen haft två underbara veckor hemma. (:

Men nu är det nytt år och nya tag. like it

Puss