malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

lite trögt idag

Kategori: Au Pair

en sjuk Leo: Vart e ipaden?
jag: Jag vet inte.
Leo: Då letar jag efter den.

En stund senare.

Leo: Vart e ipaden?
jag: Jag vet inte.
Leo: aaaah! :(

...

Leo: hmm.. Vet du vart ipaden är?
jag: Nej!

die blaue nacht

Kategori: Au Pair

Jag vet inte hur många gånger jag försökte uppdatera min blogg igår innan jag gav upp. Höll på att bli tokig.
här är de inlägg jag försökte ladda upp.

yey vi klarade en kväll i Nürnberg utan att bli stoppade av polisen! Haha nejdå, men när jag och Elise var i nürnberg förra helgen blev vi stoppade av polisen eftersom de ville kolla om vi var fulla, men det var vi inte. :)
Men haha igår kväll köpte vi små blinkysar och de blinkade blått så när Elises hoppade igång när vi satt i bilen blev både hon och jag alldeles kallsvettiga eftersom vi trodde att det var polisen. Vi kände oss lite dumma efteråt bara.

Jo, men igår vard et Die Blaue Nacht i Nürnberg och helt ärligt så har jag fortfarande inte riktigt fattat vad det var. Alla lampor var utbytta så de lyste blått och de hade ljusshower på kyrkorna och på borgen.
Här är lite grann av det vi fick se på borgen. :)





ni får ursäkta mitt otroligt fina skratt. ..

här är bilder också. :)

 

 

 

sjukling

Kategori: Au Pair

nu har jag varit seg på att uppdatera igen men nu har det varit för att jag sedan i lördags har haft feber till och från. Så typ det enda jag har gjort är att ligga i soffan, titta på tv, tittat på Glee och sovit. Hämtat Leo och Ronja har jag också gjort men då har vi åkt till lekparken, de har lekt och jag har suttit och tittat på. Otroligt kul. not. Iallafall inte när man sitter och tycker att det är snorkallt i ena stunden och svinvarmt i andra. usch usch.

Nu ska jag åka och handla så uppdaterar jag lite mer när jag kommer tillbaka.

puss på er

bastu och reflexer

Kategori: Au Pair

Hallöchen!

Eftersom jag just nu sitter ute och snorar och försöker att inte smälta bort medan jag väntar på att pelletsgubbarna ska bli färdiga tänkte jag att det vore en bra idé att uppdatera lite.

Nu låter det nog som att jag klagar på vädret men det gör jag egentligen inte. Eller jo lite kanske. Nja. Alltså faktum är att jag tycker om när det är varmt och så men det är liksom så tryckande varmt så det känns precis som att sitta i en batu och jag tycker verkligen inte om att basta. Det är alldeles för varmt och man får ingen luft. Iallafall inte i en vanlig bastu. Ångbastu går bra för då får jag inte samma panik som i en vanlig,Förstår ni vad jag menar?
Något som jag däremot älskar med denna värme är attd et är varmt sent på kvällarna också. Igår till exempel åkte jag till Nürnberg för att hämta Pia vid tågstationen och det var då 23 grader varmt ute. Tio i elva på kvällen liksom. Det är ncie! Åh, apropå det. Jag höll på att köra på en cyklist igår också. Seriöst har de aldrig hört talas om reflexer? Jag brukar vara väldigt noga och kolal om det ommer någon cyklist som tänker åka över vägen, speciellt vid trafikljusen men när det är mörkt och de inte har några reflexer , hur har de då  tänkt sig att jag ska kunna se dem när de bara kommer ut mitt framför mig? Snacka om att jag blev shaky efter det. Och arg. Jag var riktigt arg och satt och svor en lång stund innan nästa jävel cyklade ut framför mig. Henne såg jag iallafall så jag hann anpassa farten men den första var jag ju verkligen tvungen att tvärnita för. Aja det gick bra iallafall och jag körde inte över någon. Otroligt va?

Näej, här får ni ett klipp som jag inte kan sluta skratta åt. Jag älskar The Ellen Degeneres Show.



tschüssi!

min lilla djungel och en viss kate middleton

Kategori: Au Pair

hallå där!

Jag kände att jag måste dela med mig av några bilder jag tog när jag var ute och sprang för cirka en timme sedan.




Vet ni förresten vad marcus berättade för mig idag? Kate Middleton har likadana skor som mig. hehe. Vet ni hur han vet det ? Jo, för att det är han som har gjort dem. :) cooolt

nu ska jag åka och köpa jorgubbar.  Livet är hårt alltså.. ;)

Puss

tiergarten och klättring

Kategori: Au Pair

På måndagen sen var Pia återigen borta och eftersom både fritids och dagis var stängt så hade jag barnen. Ronja hde dcok skola till 11:15 men jag och Leo hämtade upp henne och efter lite lunch på donken åkte vi och hämtade upp Elise. Därefter drog vi oss vidare till Tiergarten i Nürnberg. Det är så himla fint!

Här är några få bilder. :)

   

our little friend som Leo och Ronja sedan bestämde sig för att föröka klappa. Gick inte sådär jättebra..

 

Pelikaner är för tusan riktigt stora! :O               Seriously, finn ett fel.

 

Liten fågel.. vet ni hur lycklig jag var när jag stod bredvid den? och en liten tiger. :)

På kvällen gick jag och Elise ut och gick en promenad innan vi satte oss nere hos mig och tittade på film coh hade chokladfondue. Mums! :)


Tisdag

Först och främst sov jag och Elise ganska länge innan vi väl kom upp. detta eftersom det idag var röd dag coh jag var ledig.  Men när vi kommit upp och vaknat ordentligt satte vi oss i bilen och åkte till pottenstein där vi klättrade mellan träden. :D Det är så sjukt roligt! :D



Vet ni vad jag tänkte just där? "Undrar om han kan få mina fötter i huvudet?" haha älskar't .

just ja, såhär kallt hade vi det på kvällen. :)



Ser ni?

näej, nu ska jag sova. Puss och godnatt. mer kommer det imorgon. :)

superhelg med barnen och Elise

Kategori: Au Pair

Förra helgen var jag på lördagen ensam med barnen eftersom Marcus var i USA på affärsresa och Pia var i Düsseldorf med jobbet.

Lördag
Vi tog då tillfället i akt att åka till Playmobil Funpark i Zirndorf. Dum som jag är glömde jag min kamera men jag kan berätta att det var riktigt fint där. Höll på att smälta bort gjorde jag också för det var verkligen olidligt varmt i solen.
  

Barnen tyckte iallafall att det var roligt och det gjorde jag med, även fast jag höll på att svettas sönder där i mina shorts och linne.

Söndag

Grillning tillsammans med lisa och hennes barn. Jag var ju såklart grillmaster och helt ärligt så äger jag på det. :D hehe

PÅ kvällen blev det en glass tillsammans med Elise och Daniella innan vi åkte till Cinecitta. Bio igen;) Där mötte vi upp pia och sen såg vi The Lucky One. :) Den var riktigt bra men man visste redan i början hur den skulle sluta. Det gjorde dock ingenting eftersom den var otroligt fint gjord. :)

Att jag skrev bio igen beror på att jag och Elise var och såg The Hunger Games för någon vecka sedan och vi blev båda två helt sålda på den. Seriöst, jag funderar på att gå och se den igen för den är braaaaaa!!

 
Söndag samma vecka bgick vi sedan och såg titanic för första gången. Vi måste ha varit de enda som inte sett den men nu är det iallafall avklarat. ;)

fortsättning följer..

München

Kategori: Au Pair

Här kommer lite bilder från min, Elises och Pias roadtrip till München. :)
Berättade jag förresten att jag och Elise lyckades tappa bort Pia? Jag och Elise ville in och kolla på residenzmuseumet och då ville Pia sitta ute i solen och vänta. Men när vi kom ut var hon inte där och hon hade våra pengar och bilnyckeln. Ja allt. Vi ringde och ringde men fick inget svar. När vi till slut fick tag på henne sa hon att hon var på mango så då ick vi dit och letade men vi hittade henne inte. Vi ringde ett antal gånger igen och tillslut hittade vi henne. :)
Vi brukar tappa bort henne när vi går ut på en nattklubb men hon brukar alltid dyka upp tills vi ska åka iallafall. Jag och Elise funderade på att sätta sändare på henne, ni vet en sån där man har på djur? Typ en sådan.



Här är bilderna iallafall.


Kyrkan på torget mitt i stan.

 

Svensexa i lederhosen :D                              currywurst=lunch

 

Vi var in i en kyrka. :)

 


Detta är endast snäckor! :o





Det var väldigt många fina prydnader och otroligt många med asiatisk konst. ?

 

Seriöst, tänk er att bo i ett slott och ha de dörrarna..

Vi sprang lite vilse där inne också. Och så blev vi förföljda av några säkerhetsvakter. :O Hm.... ?!

Ja, pusshej

Riktigt kul hade vi i vilket fall som helst. :)

sammanfattning

Kategori: Au Pair

eftersom jag inte kan skriva ett inlgg om alla dagar som har gått så blir det nu ett långt sammanfattande inlägg. veckodagarna har egentligen inte varit sådär jättespeciella. Jag har hämtat barnen och vi har sedan åkt till olika lekplatser och lekt, vi har käkat glass, lekt hemma.
 
Just ja. Jag berättade ju tidigare att Andrea och hennes barn och en kompis till Lena var här. Kommer ni ihåg det? De kom iallafall på tisdagen efter att jag kommit tillbaka. Vilket var super för mig eftersom jag var sjuk och de tog då hand om Leo. Eller alltså. Janik lekte en massa med Leo när han var hemma och jag kunde bara ta det lugnt så att jag blev frisk. Ronja var även i Schweiz den veckan. Hon hälsade nämligen på Pias syster. :)
Så hon kom hem sen på lördagen.

Veckan därefter kom Oma och Opa på torsdagen och de stannade i några dagar innan de åkte hem igen. Riktigt trevligt var det. Jag följde förresten med Oma Heidi till Erlangen en förmiddag eftersom hon skulle köpa nya skor till Janiks konfirmation. Herregud säger jag bara. Hon är för sjutton värre än mig när det gäller att bestämma sig.
Hon hittade inga skor som hon ville ha. De var för bruna. De var för gråa. För röda. För prickiga. För fula. För hög klack. ... Ja...           Jag lovar, vi hade kollat på alla skor i hela butiken när hon till slut bestämde sig för ett par. 
Jag hittade också ett par skor som jag sjukt gärna ville ha, men just nu är jag faktiskt inte jätteledsen över att jag inte köpte dem. Bra va?  


På helgerna har jag mest varit med Pia och Elise och det har bland annat blivit roadtrips bland annat till münchen där vi knäppte en massa kort coh besökte ett gammalt slott. Det var häftigt men efter ett tag visste jag och Elise inte ens vilken våning vi var på. Snacka om stort! och snacka om att det är lätt att springa bort sig där. Inte kul alls.


Vad har vi mer gjort? Jag kommer faktiskt inte på något.

Jo, pappa fyllde år förra onsdagen och då fick han en adidas-tröja av mig. Orange-grå-svart. Tänk er lite militär-mönster i de färgerna. :)

Jo, nu kom jag på en till sak. Pappa ringde mig fredagen den 27:e april och berättade att jag fått sommarjobb! Samma som förra året. Snacka om att jag blev glad! Ni anar inte :) Så nu är det bestämt att jag åker hem första helgen i juni, börjar jobba den 11:e och åker sedan tillbaka till Tyskland sista helgen i augusti eftersom jag slutar jobba den 24:e. :) I love it!!

Ja det var väl det.
Puss på er allihop!

både kasper och jesper och jonathan

Kategori: Au Pair

ja ni. Nu är vädret sjukt fint kan jag lova. et är så pass varmt att man håller på att smälta bort!
Just därför har jag inte gjort mycket annat än att ta en promenad och sedan ligga ute på terassen  tills jag hämtade barnen. När jag hade hämtat dem åkte jag och Jessica till en sjö med dem och det var riktigt mysigt måste jag säga.

Ja, på kvällen nu så har jag skypat med min unerbara familj och bara för det så lägger jag upp denna sång.
 



Godnatt!

P.s. imorgon kommer det ett sammanfattande inlägg om ganska många veckor. be ready!