malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

andra mars tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

det känns fel att skriva andra. Man säger ju den andra, eller? Nej man säger kanske "den andra"?

idag blev det en springtur och det var sjukt skönt att få komma ut och det gick så himla lätt. Jag är faktiskt förvånad själv. Det var faktiskt så pass skönt att jag var ute väldigt länge.

På eftermiddagen vad det svenska skolan och den spenderade jag och Leo genom att läsa Alfons Åberg-böcker och sedan leka. Efteråt gick jag med Leo och Ronja till pizzerian på torget och då följde även Evelina med. Väl på pizzerian mötte vi Marcus och Pia och sen käkade vi lite grann innan vi åkte hem och tittade på star wars. Jag vet inte om jag har sagt det men Leo och Ronja är otroligt inne i Star Wars just nu. Allting handlar om Star Wars. Det är lasersvärd, Darth Vader, R2D2, Darth Maul, Anakin... sjukt. Den sistnämda har jag däremot inte så himla mycket emot för han ser riktigt bra ut.


Jao, vad mer ska jag säga. Godnatt?

första mars tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Vet ni vad jag just kom på att jag hörde på radion igår? Eftersom det är skottår så betyder det att vi spenderar otroligt mycket mer pengar än ett vanligt år. Nu kommer jag inte ihåg exakt hur mycket det var men jag vet att jag blev shockad när jag hörde det. Jag tror att det var strax under en miljon euro. Det är ju helt sjukt!

Anyway, idag var det dags för Ronjas Leichtathletik/sportAG/turnen eller whatever the name is. Jag tog då tillfället i akt att prata lite med Timo, hennes tränare/lärare. Han är riktigt trevlig.

vad hände sen? Jo, vi gick till lekplatsen en stund innan vi gick hem, Ronja gjorde läxor, Leo lekte att han var Darth Vader och jag gjorde mat.

Pusshej

tjugonionde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Det blev en springtur på förmiddagen och därefter åkte jag och storhandlade.

Eftersom Ronja hade tennis idag och det var Sabines tur att skjutsa så hämtade jag åde Leo och Ronja vid två och vi gick då hem och åt mellis innan Sabine kom och hämtade Ronja.

Leo och jag gick då ut och lekte i trädgården en stund innan vi gick in och lekte med Knete. Jag undrar vad det heter på svenska.. Modellera? Jag tror att det heter så. Leo tycker att det är riktigt roligt och jag måste medge att det inte är långtråkigt.



När Ronja kom hem åt vi sedan spaghetti och köttfärssås. Nice price vetni.;)

Kram

tjugoåttonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

idag blev det lek på lekplatsen i lite mer än en timme och sedan åkte vi hem och åt.
Jag var förresten i stallet på förmiddagen och det var riktigt härligt att vara det men jag måste medge att det inte alls är speciellt roligt att jag inte kan rida. Mascara är nämligen fortfarande halt. Och det stör mig så otroligt mycket att den andra tjejen fortfarande inte har hört av sig. Jag vet inte om jag har berättat det eller inte, men det var en tjej som hade frågat Karin om Karin visste någon som skulle kunna hjälpa henna att rida henens hst. Karin hade då gett henne mitt nummer. Typiskt.. 
näej, nu blev jag lite lack... 

Pusshej 

tjugosjunde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

jag ligger ju ganska mycket efter och detta beror på att jag verkligen inte har haft någon lust att skriva. Jag tycker att det är riktigt roligt att sriva men för att skriva behöver jag iallafall någonting att skriva om och sanningen att säga är att jag inte har gjort sådär jättemycket. De dagar jag har gjort något har jag faktiskt skrivit inlägg men har inte kunnat lägga upp dem eftersom det då skulle vara tomma dagar emellan. Det är verkligen ett dåligt argument men det är så jag har tänkt. Nu när jag tänker på det är det bara stört. men men.
till exempel gjorde jag inte speciellt mycket denna dag. Jag var ute och sprang på förmiddagen, hittade en ny väg att springa och hittade då även en ny lekpark. Dirt ska jag ta med mig barnen någon dag. Apropå barnen så tog vi oss till lekparken uppe vid Ronjas skola när jag hade hämtat dem och där stannade vi ett bra tag innan vi sedan gick hem och jag lagade mat som jag jsut nu inte är riktigt säker på vad det var. Jag har dock ett svagt minne av att det var korv, potatis, brysselkål och morötter. Apropå brysselkål så är det verligen något som jag har börjat tycka otroligt mycket om. :D

det får räcka för nu. Pusshej

tjugosjätte februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

jag gick ju och lade mig och sov runt sex och jag vaknade sedan mellan elva och tolv. Jag å då frukost innan jag sedan tittade på Helens små underverk  som gick på tv innan jag gick en liten promenad.
På kvällen kom Marcus, Pia, Leo och Ronja hem från Oberstaufen ¨vilket var väldigt trevligt. Jag satt just då och skypade med min underbara familj. :)

Det var vldigt kortfattat om vad som hände denna söndag. (:

pusshej

tjugofemte februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

utgåååååång

jag tog mig en låång sovmorgon och därefter blev det en springtur.
det är det enda ni behöver veta om dagen och det är typ bara det jag kommer ihåg om jag ska vara helt ärlig.
På kvällen gick jag iallafall ut med Elise, Pia och två kompisar till Elise. Jag mötte upp dem inne på planet strax efter elva och sedan blev det dans hela natten lång. Halv sex kom jag hem igen och då blev det direkt i sängen. sjuuuukt roligt hade jag iallafall. (:

men jag måste säga att det kändes lite konstigt att gå och lägga sig när det började ljusna ute och fåglarna kvittrade. Helt ärligt kändes det väldigt onödigt, men jag var så pass trött att jag somnade på en gång så det var nog inte så onödigt. ;)

Pusshej

tjugofjärde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

extremely loud & incredibly close

det enda som egentligen är värt att skriva om idag är att jag var på bio med Pia. Först sprang vi runt och letade efter biosalongen hur länge som helst innan vi till slut hittade rätt och kunde springa in och sätta oss. Just ja, innan vi sprnag runt och letade efter den köpte vi popcorn och cola. och vet ni? Det fanns saltade popcorn! Nu undrar ni kanske vad det är som är så speciellt med det? Jo, det ska jag tala om för er. Tyskar äter nämligen sockrade popcorn. SOCKRADE! Det är verkligen bland det vidrigaste och äcligaste jag någonsin har ätit. usch!

Anyway tittade vi på filmen extremely loud and incredibly close. På engelska faktiskt. Det var en lång film som jag inte riktigt kan säga om den var bra eller inte. Den var tänkvärd tycker jag och den var väldigt känslosam och fint gjord. Och jag tycker definitivt att den är värd att se. Här har ni trailern förresten.

Ja, innan jag satte mig i bilen och åkte hem igen träffade vi två kompisar till Pia och pratade en stund med dem.

Pia är förresten en svensk tjej som också är Au Pair, fast hon bor i Nürnberg.

pusshej


tjugotredje februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

vet ni vad? Denna dag var jag så sjukt tråkig så ni anar inte. Eftersom det regnade mest hela dagen hade jag inte direkt lust att göra speciellt mycket. Jag satt och skrev på mitt personliga brev och mitt cv, jag åkte in till Erlangen en snabbis och köpte några filmer som var på rea.
 

 

Jag svängde även in på rewe innan jag åkte hem. Väl hemma gjorde jag en fruktsallad och jag och mina turkos-blåa mjukisbyxor satte oss sedan i soffan och tittade på film. Det blev The Tourist som var bra, men jag vet inte om det blev någon favorit. Nära var det ändå men inte riktigt. Därefter tittade jag å Crazy Stupid Love. den var riktigt bra, några scener var väl sådär men allt som allt var det en riktigt bra film som jag skrattade mycket åt när jag tittade på den. En scen tyckte jag speciellt mycket om och den har jag nu tittat på så många gånger att jag kan replikerna utantill. (a) hehe.

Här är scenen. I love it.

 



Pusshej

tjugoandra februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

bam, bam, Bamberg!

Jag skulle egentligen ha åkt till Bamberg tillsammans med Hye Won idag men på morgonen fick jag ett sms av henne där hon skrev att hon hade feber. Men jag lät inte det stoppa mig så jag satte mig i bilen och åkte själv. :)
I Bamberg gick jag först runt i cirka två timmar innan det blev dags för en guidad tur som jag bestämt mig för att gå med på. :) det finns verkligen sjukt många fina byggnader i Bamberg. Därför tänker jag nu lägga upp en massa bilder därifrån.

för det första var vädret super!

 








pusshej