malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

internetproblem

Kategori: Au Pair

det kommer snart inlägg.
Jag satt och skrev två långa inlägg igår men eftersom mitt internet har bestämt sig för att göra som det vill försvann de helt plötsligt när jag skulle ladda upp dem.
Leo är ute och spelar fotboll med farfar, farmor ligger och vilar och jag ska alldeles strax åka och hämta Ronja vid skolan.
Puss på er så länge

skyfall

Kategori: Au Pair

i fredags gick jag, Elise och Pia på bio. Skyfall. Måste säga att jag är lite besviken på den, den var bra men jag har sett bättre. Hade det inte varit så pass mycet humor i den ändå så hade jag nog inte gillat den. Att jag är lite besviken på den beror på att den inte var riktigt som jag hade förväntat mig. Däremot hade jag väldigt roligt åt att Daniel Craig jagade Ola Rapace. Och just ja, den absoluta höjdpunkten var faktiskt den scen där Adeles Skyfall spelades. man fick höra hela låten eftersom den spelades när alla namn visades i början av filmen. grymt snyggt gjort!
Anyway, roligt hade vi iallafall. Vi åkte till McDonalds efteråt och åt glass och pratade. Väldigt trevligt måste jag säga. 

            
 
Ja, det var väl allt som hände i fredags. 

Puss

spenatlasagne, indianer och pirater

Kategori: Au Pair

tjohoo!

Jag har haft problem med internet och så har jag varit lite lat. I veckan hände det inte sådär jättemycket roligt. Jag och barnen var på Herzobase-lekplatsen i torsdags och lekte. Vi lekte indianer och pirater och skulle hitta en skatt. det kom däremot både tigrar, lejon, ormar, krokodiler och hajar efter oss. haha men tiden gick väldigt fort iallafall och innan vi visste ordet av var vi tvungna att åka till ellwanger och köpa födelsedagspresent till Sophie innan vi skyndade oss hem och lagade mat. Spenatlasagne. Faktiskt riktigt gott. 
                               
Puss

Mensch ärgere dich nicht

Kategori: Au Pair

Vill ni veta någonting roligt? Eftersom jag inte gjorde värst mycket igår mer än att cykla i 45 min och sedan ligga i soffan och tycka synd om mig själv för att jag inte har någon häst att rida ut på. Iallafall så kände jag inte att det fanns speciellt mycket att berätta igår.Jag och Leo lagade förresten chili con carne tillsammans medans Ronja var på gymnastik. Efter att vi ätit spelade vi fia med knuff tillsammans med Pia. Allting gick jättebra ända tills Leo blev utknuffad av både Pia och Ronja. Då började han först slå bort spelpjäserna med händerna men eftersom han satt i Pias knä och hon tog tag i hans händer försökte han med fötterna istället. Han lyckades inte riktigt med att få bort alla pjäser men istället lyckades han vicka ur Pias öl på spelplanen så Ronja blir jättearg och ledsen så hon börjar också skrika och gråta. Alltså sitter det jag och Pia och försöker att hålla oss för skratt samtidigt som båda barnen skriker och gråter, sparkar och slåss. Ja, spelet heter ju "Mensch ärgere dich nicht" på tyska så.. ;) Lyckat.

Just ja, det roliga. Jag bokade mitt flyg hem igår!. Höll dock på att bli tokig eftersom det mitt internet inte fungerade. Det var ioch för sig lite roligt det med. Internet började krångla redan i måndags kväll och igår fanns det ingenting alls. Jag prövade då att starta om modemet och då fungerade det igen (jag är bäst!). 

Just nu sitter jag i köket och tittar på Leo som provar skor. Jag hämtade honom direkt efter lunchen idag eftersom Ronja är hemma från skolan. Det är nämligen Buß-und Bettag så då är de lediga från skolan, därför har jag Leo, Ronja och Sofie här hemma idag. Nej, nu vill Leo spela fia med knuff. Vi hörs!

Puss

multitasking med kokosjoghurt

Kategori: Au Pair

Nytränad, nyduschad och med kurrande mage satte jag mig ute i solen och käkade lite soppa till lunch samtidigt som jag tittade på ett avsnitt av Vampire Diaries. Riktigt mysigt. Dock inte så varmt som man hade kunnat önska sig, satt med jacka och halsduk men sjukt skönt att det äntligen var sol! 

Tillsammans med barnen var jag sedan på lekplatsen i två timmar och när vi kom hem var vi svettiga alla tre. Så ja. det var bara att byta kläder och sätta igång med maten. Kokt potatis, broccoli, morötter och bratwurst nach fränkiscer art. (sån jag brukar ta med hem).  Curryketchup var ju såklart ett måste! 

Nu sitter jag här ner ehos mig och käkar kokosjoghurt och tittar på tv samtidigt som jag surfar och skriver blogginlägg. Multitasking you know. ;)

                             
Puss
 
 

flygplatshäng

Kategori: Au Pair

vet ni hur många gånger jag har fått hör hur duktiga tyskar är på att göra tårtor? Hur goda de är? Alldeles för många gånger. Jag måste ha någon speciell egen smak eftersom jag inte har smakat en enda som jag har tyckt om. Jag äter det i och för sig inte ofta alls men ändå. För det första är det nästan alltid körsbär med och jag gillar inte körsbär. Bara om det är färska. 
Att jag berättar detta är för att jag och Elise var och fikade i söndags och jag tog någon ägglikör-tårta för det var den enda som såg någorlunda god ut. Jag blev dcok väldigt besviken när jag provade. Hade kunnat vara så mycket godare. 

Den där som ser ut som en korv smakade typ som dammsugare. Dock är svenska dammsugare mycket godare och mer lagom storlek. Jag är glad att ag inet tog den för jag hade aldrig fått i mig hela den själv. 
Den varma chokladen smakade dock riktigt gott. 
                                     
 
 
Efter fikat åkte vi till flygplatsen och kolalde i souvenirshopen efter ölglas. En massa roliga saker hittade vi också. Både inne i shoppen och på flygplatsen. I vanliga fall har man ju lite annat att tänka på än ur det egentligen ser ut och vad som egentligen finns där.
Sist men inte minst blev det skype med bästa familjen innan jag invigde min nya Tv genom att titta på The Amazing Spiderman. Har ni sett den? Den är ju för tusan riktigt bra både filmen och tvn. Me like. 
 
Puss
 

julgranar och limousiner

Kategori: Au Pair

hejsan på er!

Försökte skriva ett inlägg igår kväll/inatt när jag kom hem men mitt internet laggade så pass mycket att jag gav upp. 
Igår åkte jag och Elise till Rothenburg och gick på museum. Ett julmuseum närmare bestämt. Vet ni hur många julkulor de hade där inne? GALET många. I glas, i plast, halm, glittriga, blanka, matta, genomskinliga, färgglada, fåglar, fjärilar, tomtar, änglar, nötknäppare, hjärtan, stjärnor.... Men vilken julkänsla man fick! Gud så mysigt! Man fick doc inte ta kort där inne så jag har inte fler än några få som vi tjuyknäppte. Dock har Elise dem så ni får se när jag har fått dem. 

Rothenburg var riktigt fint, dock var det svinkallt och det tog väldigt lång tid att åka dit. På vägen hem var det mörkt och även dimmigt vilket inte är den roligaste kombinationen jag kört bil i.
När vi kom tillbaka till Nürnberg var vi så hungriga att vi bestämde oss för att käka schnitzel och det finns inget bättre ställe än Schnitzelria då. Väl där bestämde vi oss för att köra på en trerätters. Egentligen bara för att vi ville ha efterrätten, eller jag iallafall. Anyways den bestod av pumpasoppa med en klick grädde, Schnitzel Cordon Bleu och varma hallon med vaniljglass och grädde till efterrätt. Supergott var det men efteråt var jag så mätt att jag ångrade mig. Men men sånt är livet. 


 
 
Just ja, när vi åkte hem hittade vi en limousine som vi följde efter också. Och vid varenda jäkla rödljus blev det grönt så fort limousinejäkeln kom körandes. Ska nog skaffa mig en sån tror jag. Men det måste vara en vit för det fungerar tydligen inte med svarta. Haha

Puss på er
 

ridning och varm choklad

Kategori: Au Pair

 
Som jag skrev tidigareskulle jag och Ronja åka till stallet eftersom hon hade ridlektion. Och shit vad kallt det var. kallt och jag längtade så sjukt mycket efter att få sitta upp och rida jag med. Gud, vad jag saknar att rida. Det är sjukt! 
Ronja tyckte iallafall att det var riktigt roligt och jobbigt. Jag tycker det är så gulligt när hon försöker rida lät i traven. Hon hittar inte rytmen och har jättesvårt att komma upp i lätt sits och när hon väl har kommit upp dunsar hon ner i sadeln igen för att fåterigen försöka "dra sig upp". Freja red tillsammans med henen och jag måste säga att jag blev imponerad av hennes lättridning. Hon är superduktig!

                                

När vi kom hem satte Ronja och jag oss vid bordet med en varm choklad och spelade fia med knuff och uno. Riktigt mysigt att få göra någonting enbart med Ronja för en gångs skull. När Leo och Marcus kom hem efter Leos fotbollsträning skulle hon dock prompt sitta i mitt knä och spela uno han med. Jag måste säga att det är väldigt värmande att de vill vara så mycket med mig fastän pappa Marcus precis kommit hem efter två veckor i Kina. Alltså att Leo till exempel skulle sitta i mitt knä fast Marcus satt mitt emot mig. Samma sak vid maten. Det var väldigt viktigt att jag skulle sitta mellan dem istället för Pia eller Marcus. Så sjukt glad att jag valde att åka hit igen. :)

Nu tänkte jag gå och lägga mig för jag är så sjukt trött. Det har varit två intensiva veckor. Glad att Marcus är hemma igen. 

Puss på er!

för självisk

Kategori: Au Pair

alltså denna natt är nog den längsta och kortaste natten på länge. Gick och lade mig halv ett och hade först svårt att somna men tillslut måste jag ha gjort det för halv tre vaknade jag av att Leo kom in och väckte mig. Han ville sova med mig och jag mumlade ja. Så han kröp upp i sängen och nu har jag inte längre någon koll alls på hur många gånger jag vaknade. Jag vaknade av bilar som körde utanför, vaknade av att Leo låg på min kudde- flyttade på honom och somnade om. Vaknade än en gpng av att Leo låg på min kudde och flyttade honom än en gång. Vaknar av att Ronja går på toaletten. Går upp och stänger fönstret. Halv sex kommer en fullt påklädd Ronja in och säger att jag måste gå upp och göra frukost till henne. Tittar på klockan och frågar vad sjutton hon gör vaken och påklädd redan halv sex? Hon svarar enkelt att klockan ringde. Jag säger åt henne att gå ner och lägga sig och sova lite i soffan så väcker jag henne när jag kommer kvart över sju. 
Vaknar och somnar ytterliggare några gånger innan mitt alarm ringer klockan sju. Snoozar till tio över då jag rullar ur sängen och i princip kryper till toaletten. Jippie! Pigga och glada, not!
 
Inser nu när jag sitter och skriver detta att jag har ont i midjan eftersom jag legat och spänt mig när jag balanserade på kanten av sängen. Seriöst, hur fan kan en liten fyraåring ta sån stor plats? Jag menar vi sov i en stor dubbelsäng och jag ligger och balanserar på kanten för att inte trilla ur eftersom han tar upp resten. 
Jag är nog alldeles för självisk för att sova med barn. När och Om jag får barn så tänker jag sova med hörselskydd i en egen säng, i ett eget rum, med låst dörr. Min kille eller man får ta hand om ungarna. Jag kan ta dem på dagen..
 
Marcus är hemma nu sen några timmar och barnen leker just nu skola. Ronja är lärare och Leo elev. Snart ska jag och Ronja åka till stallet eftersom hon har ridlektion klockan tre. Måste dock erkänna att jag inte vill till stallet. Eller jo, till stallet, men inte det stallet. Hästarna är så himal smala och omusklade. Plus att det är kallt. Jag gillar det inte. Dock är ridskolechefen (gubben i lådan) väldigt snäll och trevlig. 

Puss!

svenska artister och nattskift

Kategori: Au Pair

vet ni vad jag precis såg på tv? Eller hörde är väl egentligen rätt ord. De spelade Icona Pop's I love it under reklamen på tv. Tycker jag är lite coolt faktiskt. Inte lika coolt som att de spelar Lykke Li flera gånger om dagen på radio. Men det allra coolaste var ju när jag hörde Takidas You Learn inne på Edeka när jag handlade, Snacka om att jag blev förvånad och kunde inte hålla mig från att berätta det för Tove. Haha. 

Ja, vet ni? Eftersom det inte var någon fotboll idag lekte jag och barnen ute i trädgården tills vi höll på att frysa häckarna av oss. Inte klokt hur kallt det blir på en gång solen går ner. 
Till kvällsmat åt jag och barnen pasta carbonara med broccoli och efter både dusch och bad tittade vi på en film innan jag skickade dem i säng. Själv sitter jag nu och tittar på "Natt på museet" men ska snart gå upp till Leo och lägga mig, Pia är nämligen i München nu, hon åkte idag och kommer hem imorgon. Apropå att komma hem, Marcus kommer hem från Kina imorgon förmiddag. 
Näej, nu var filmen slut, vilket betyder att jag tänker gå och lägga mig.

puss och godnatt

fika med alejandra

Kategori: Au Pair

kom för en stund sedan hem från fika med Alejandra. Alejandra är en tjej från Colombia som jobbar som Au Pair på i en familj på samma gata som jag bor på. Hon kom hit för några veckor sedan och är väldigt trevlig. Lite jobbigt med språket dock eftersom hon inte är sådär jätteduktig på varken tyska eller engelska och hennes svenska suger. haha. Hon är ju väldigt duktig på spanska, såklart, men min spanska är ju inte den bästa så vi blandar allihop. Det blir ganska körigt för hjärnan dock. Hon frågade mig idag tex vad blåbär heter på tyska och jag sa blåbär, sen frågade hon vad det heter på svenska och då sa jag heidelbeeren innan jag insåg att det var tvärs om. 

Anyway så var Robin med också, ett av barnen hon tar hand om. Han är runt ett år, osäker på om han har fyllt eller inte och i början tyckte han att jag var riktigt läskig. Det gick dock över väldigt fort och efter en stund skulle han prompt sitta bredvid mig. 

                                           
                                                   Våffla med glas, grädde och skogsbär

Puss!

fotboll eller tennis

Kategori: Au Pair

hur svårt kan det vara att hålla reda på vilken dag det är? Jag gick runt hela dagen idag och var helt säker på att det var torsdag. Så först och främst hämtade jag Leo kvart över tre och jag skulle precis be Leo att sätta sig i bilen när jag såg Ronjas sparkcykel utanför hennes fritids. Hade jag inte sett den hade jag åkt upp till hennes skola och väntat på henne där, precis som jag och Leo gör varje torsdag. Ronja har nämligen teater efter skolan då. 
Däremot var jag fortfarande säker på att Leo skulle på fotboll och samma sak nu. Hade inte Emmas pappa ringt och sagt att han var på väg för att hämta Ronja, det var deras tur att skjutsa till tennisen, så hade jag satt på Leo hans fotbollskläder och satt honom i bilen.

Nu blev det istället Ronja som åkte iväg och jag och Leo lekte ute i trädgården. Han har en liten plastbil som han åkte på och jag försökte fånga honom, När jag väl fångade honom åkte jag runt på den och då försökte han fånga mig. Därefter blev det lite tatten innan vi gick in och lagade mat. Han gjorde sallad och jag gjorde fiskgratäng. Mycket gott. Till och med så att Leo ville ha tre portioner.
                                
När Pia kommit hem spelade vi fia med knuff tills Leo tröttnade och ville spela ett annat spel med mamma Pia. Ronja och jag spelade klart och hon vann... 
 

                                
 
puss!
 

fotboll och fia med knuff

Kategori: Au Pair

MIn förmiddag gick åt till att sova och tvätta. Eftermiddagen blev desto mer fartfylld dock, hämtade barnen vid tre och när vi kom hem spelade vi fotboll ute i trädgården tills Titti kom och hämtade Ronja. Så medans Ronja var på gymnastik lekte jag och Leo ute i trädgården. Vi spelade fotboll, frisbee, hoppade studsmatta, lekte kurragömma och tatten. När vi gick in vid halv sju värmde jag maten som bestod av minestronesoppa som blev kvar sedan i måndags. Väldigt uppskattad av barnen. 
                             

När vi hade ätit spelade jag och Ronja fia med knuff och efter en stund insåg Leo att han ville vara med så han satte sig i mitt knä och hjälpte mig, Mysigt. :)
därefter gick jag uppe och lade barnen och läste saga och satte jag mig och tittade på tv medan jag väntade på Pia. Dock blev mitt tvtittande stört av att Elise ringde. Mycket trevligt. 

Puss 

Laternenumzug

Kategori: Au Pair

igår var vi på tivoli pga St. Martin och idag var det laternenumzug med Leos dagis och Ronjas fritids. Då går man en runda med ljuslyktor som barnen själva har gjort och så sjunger man lite. Därefter äter man brezen, kakor och dricker glühwein och kinderpunsch. Det är i princip glögg. 

 
                                            

Höll ju på att glömma det roliaste! Efter att jag lagt barnen skypade jag med min kära familj. Trevligt, trevligt!

Puss 

minneskort och karuseller

Kategori: Au Pair

min söndag var faktiskt ganska lat fram till halv tre då jag skulle ta hand om barnen. Dock blev jag tvungen att åka och hämta Elise först eftersom hennes skjuts blev ändrad. När Elise och jag suttit och pratat en del i köket, Ronja gjort sina läxor och Leo hade vaknat åkte vi in till stan här i Herzo. Det var nämligen Martinikirchweih, Han var någon riddare och är nu ett helgon. Vet inte exakt vem eller vad han var mer än det. Katolskt vet jag också att det är . Duktigt va? haha

Iallafall blev det en del karusellåkande för barnen och Elise och jag tittade på. Låter roligt va? Ronja var förresten superduktig på att kasta pil på ballonger. Kommer inte ihåg exakt hur många hon träffade men det var runt10 av 15. Så hon fick en liten nallebjörn som kramar ett hjärta. 
                                          
 
Därefter skjutsade vi hem Elise och på vägen till bilen tappade jag mitt minneskort till mobilen. Vilket jag tagit ur mobilen för att vi lyssnade på den musiken i bilen. Arg som ett bi på mig själv var jag och det blev ju inte bättre av att Ronja och Leo hela tiden frågade om jag var arg och ledsen. de frågar ju bara för att de bryr sig men just då var jag inte på humör. Men men. Är man dum så är man. 

Puss
 

Neon-party

Kategori: Au Pair

jag har haft fullt upp sedan i lördags så har inte hunnit skriva något. Ledsen för det, men här kommer det en liten uppdatering.
 
min lördag spenderade jag med mina underbart härliga vänner Elise och Pia. Elise skulle köpa en kklänning till ett 60-årskalas och behövde hjlp med det. Det blev en hel del tramsande, skrattande och klädprovande.En hel del fotografering också för den delen. Elise hittade iallafall en skitsnygg svart klänning och själv köpte jag två par fingervantar, ett par skor och en blå transparent skjorta. 

Middag åt vi på en mexikansk resaturang med riktigt god mat. Jag tog quesadillas con pollo, typ fajitas. :) Supergott var det iallafall.
                                 
 
Därefter blev det party på planet, NEON PARTY. Så jag och mina lysande naglar stiftade ny bekantskap med min nya blå skjorta och de nya skorna. Aj, kan jag bara säga. Kunde knappt gå när vi gick därifrån, men dansa skulle jag ;)
                                
                                
                                


puss

to be continued...

Kategori: malinjennybirgitta

hejsan!

Har precis skrivit färdigt inlägg om helgen, de kommer dock upp imorgon eftersom jag har glömt minneskortet som bilderna ligger på,  uppe och orkar inte springa upp och hämta det nu. Tänkte faktiskt gå och lägga mig istället. 

kan ju ge er en liten låt så länge. Den här är helt underbar och är i princip det enda jag har lyssnat på sedan i söndags. :)
 
                      

Puss och godnatt

söt unge

Kategori: Au Pair

Leo: Malin, jag gillar dig.

Malin: aw, Leo, jag gillar dig också.

Leo: Malin vill du veta en hemlis?

Malin: Ja?

Leo: Jag vill gifta mig med dig.

Puss på er!

zumba och smällkarameller

Kategori: Au Pair

Hade tänkt ladda upp ett inlägg tidigare idag men jag hade fullt upp så det hade jag inte tid med. Dagen började med gå upp klockan 7 och göra frukost till Ronja och Pia, fixka frukostbox och lunchbox till Leo, väcka Leo när Ronja och Pia åkt till doktorn, klä på honom och skjutsa honom till Kindergarten. Skynda vidare till banken för att ta ut pengar innan jag stack till drumact för att dansa lite zumba. Gud vad det märks att det var ett tag sedan jag var där. För det första vard et nya danssteg och för det andra var jag så svettig att det bara rann om mig när timmen var slut. Men gud så roligt! Älskar zumba!

Därefter bar det av till, Lidl, Edeka och Norma innan jag, matvarorna och min torkade svett åkte och kastade tomflaskor. Väl hemma tvättade jag faktiskt två maskiner. Kände mig skapligt duktig. 
 När jag en timme senare hämtade barnen fick jag en stor kram och en fet puss av Leo, han var inte lika glad nrä jag sa att vi skulle gå till svenska skolan som ligger typ tre kilometer hemifrån. På svenska skolan sjöng vi luciasånger och gjorde smällkarameller. Malin gillar julpyssel. :D

                                           
Nu sitter jag här i soffan och försöker att inte somna. Jag ser typ i kors och är så trött att jag mår illa(har sovit alldeles för lite och dåligtd enna vecka). Nu undrar ni säkert varför jag inte går och lägger mig om jag nu är så trött som jag påstår? Jo, det ska jag tala om för er. Pia, jag och barnen käkade på fratellis tillsammans med Lisa, Magnus och Evelina och strax före nio skjutsade jag hem barnen. Så sedan barnen somnade, strax före tio, sitter jag nu här och väntar på att Pia ska komma hem. Hon ville nämligen ta en drink till med Lisa. Längtar så sjukt mycket efter min säng just nu!!

Nej, vet ni vad? Jag tänker nu stänga av datorn och lägga mig och sova i soffan tills pia kommer hem. 

Puss på er!
 

alina devecerski och fotboll

Kategori: Au Pair

Älskar att hämta Leo på dagis för tillfället. Han kommer alltid springandes och ger mig en riktigt bamsekram oc en puss innan han säger hur mycket han tycker om mig. Ni får inte berätta detta för någon, men jag tänka sno med mig honom hem när jag åker tillbaka till Sverige.

"Flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta,

flytta, flytta, flytta
Du måste flytta på dig"

Jag gjorde misstaget att spela Flytta på dig i bilen när jag hämtat barnen från dagis och skolpjäs. (Ronja har teater varje torsdag efter skolan). Ingen bra idé med två barn som kan svenska och som älskar att sjunga i baksätet. Jag var inte trött på den innan, men nu är den ganska uttjatad måste jag erkänna. De ville nämligen lyssna på den på vägen hem, sjunga med, sjunga när vi kom in, sjunga...

När jag skjutsade Leo och Pontus till fotbollen började även Pontus sjunga med. Visst ja, det har jag ju inte berättat, Leo har börjat spela fotboll på torsdagar och eftersom Titti skjutsar Ronja och Alma till gymnastiken på tisdagar så skjutsar jag killarna till fotbollen. Ja, Ronja har börjat på gymnastik ihop med Alma. Och för er som inte vet det så är Alma och Pontus två svenska barn som bor här några gator bort från oss. Deras pappa jobbar på siemens och det är därför de nu bor här. Titti är deras mamma och de har även en äldre bror som heter Lucas. den familjen tycker jag mycket om. :)

Anyways, väl framme vid fotbollen pratade jag först en stund med någon annan mamma innan jag gick och satte mig i bilen för att det blev så kallt. Innan ni kommenterar att jag skulle ha klätt på mig så hade jag faktiskt det, men, jag glömde leggings under byxorna och då blev det lite kallt. Tur att det är inomhus nästa gång så man slipper frysa. Och har jag tur kan jag sitta inne och titta när de spelar, vilket i sin tur innebär att jag, förhoppningsvis, ser tränaren bättre. Nej, just ja, det var ju Leo jag skulle titta på! vi tar om det: Och har jag tur kan jag sitta inne och titta när de spelar, vilket i sin tur innebär att jag, förhoppningsvis, ser Leo bättre. Det lät bättre.
Som det ser ut nu, är de alltid längst bort på planen och eftersom det är ett staket på den sidan kan man inte stå där och titta. Tillbaka till tränaren (jag vet, förlåt), jag vet inte vad han heter därför heter han tränaren, som är i min ålder är riktigt trevlig ser bättre och bättre ut varje gång jag är där. Och Leo tycker om honom, han tycker att han är snäll och rolig. Och nog syns det att Leo tycker att det är roligt att spela. Han är minst i laget, både kortast och yngst(han är ett år yngre än de yngsta som egentligen får vara med i det laget) men ahn är riktigt duktig. Han kan inte sjuta så hårt men han försöker verkligen och han ser så söt ut när han springer bland de andra, Nu låter det som att han är jätteliten men det är han inte. Han är mindre än de andra och man märker skillnaden mellan honom och de äldsta. Han är ju bara fyra och spelar med 5-7åringar. Men roligt har det iallafall och jag blir bara mer och mer sugen på att spela fotboll när jag är där.
                              

 
 
Nej, nu börjar batteriet ta slut i datorn och jag måste sova,
 
Godnatt!


fladenbrot och en träningsnissa

Kategori: Au Pair

Efter ett styrketräningspass och lite dans åkte jag till Elise och hjälpte henne att ta in hästar innan vi åkte till Der Beck och käkade lite lunch. Fladenbrot blev det. Riktigt gott är det, även om det inte ser jättegott ut på bilden.

Iallafall hittade vi två nissar inne på bageriet. Har inte berättat det men Tove och jag kom fram till att vi ska skaffa oss en varsin nisse. Alltså en kostymnisse. Anyway ångrade vi oss ganska så snabbt. Så fort de öppnade munnarna det vill säga. Nu brukar jag ju verkligen inte hålla med folks om säger att man kan se om någon är bög, eller höra om någon är bög. Jag har absolut ingen ting emot de som är homosexuella, ville bara påpeka det inna jag fortsätter. Dessa två nissar, som vi tror var baknmän (de körde nämligen en liten bil som det stod VR Raiffeisenbank på) hade väldigt "bögiga" röster. Åtminstone den ena. Det blev så fel för rösten passade liksom inte ihop med honom. Väldigt lång och smal, kändes vältränad och så hade han liksom en pipig röst. En träningsnissa med andra ord.

puss

fotboll, en liten apa och kyckling

Kategori: Au Pair

Kom för drygt en halvtimme sen ner från Leos rum där jag legat i 45 minuter och väntat på att han skulle somna. De sista tio minuterna hade jag en snarkande liten pojke som höll så hårt i mig att jag lovar att han hade hängt kvar om jag bara hade ställt mig upp. Han var nog en apa i sitt förra liv..

Apropå apor, efter att han tröttnat på att spela fotboll med mig ute i trädgården började han klättra i det lilla trädet på gården. (Ronja hade då åkt till sin tennis. Laurents, tror att han stavar så, pappa skjutsade denna gång.) När han klättrat klart i trädet cyklade vi(jag måste verkligen skaffa reflexvästar till barnen) till Edeka och köpte bacon och Cornetto citron-glass. Det är något som jag verkligen älskar med Tyskland, att man kan köpa Cornetto Citron. De brukade jag och mormor köpa när vi åkte någonstans. Det allra bästa minnet jag har är egentligen inget speciellt men jag kommer ihåg att vi hade åkt in till stan av någon anledning. Iallafall åkte vi till OKQ8 och tvättade bilen och medan den tvättades satt vi i grässlänten och åt Cornetto Citron. Mycket trevligt. :)
Men tillbaka till baconet. Jag lagade, med hjälp från Leo, körvelkyckling till middag och det var väldigt uppskattat   av barnen. Själv tycker jag att det blev rikitgt mumsigt, MEN det är inte som mammas körvelkyckling. 
 
                              
 
Förresten, berättade jag att Marcus är i Kina de två kommande veckorna och att Pia idag är i München? Så är det i vilket fall, så det har bara varit jag och barnen idag. Riktigt mysigt faktiskt .

Näej, nu ska jag titta klart på Suburgatory. 
Puss på er!

hjärtat

Kategori: hästar

god dag på er!
 
Jag var hemma nu på höstlovet och hälsade på, vilket var mycket trevligt och roligt. Jag gjorde faktiskt en hel del, middag med familjen och mormor, middag med familj och kusiner, fika med Fanny, lunch med Tove och Fanny, shopping med Fanny, med mormor och mina systrar, ridning, firande av min ridlärare... ja, en hel del hann jag med.
 
I måndags sålde vi även Soldier till en jättegullig liten tjej. Eller ja, liten och liten, hon är tretton år och har ridit sen hon var liten. Det ät hennes första häst men stallägaren till stallet där han nu står uppstallad har haft hästar sen hon var liten och hon har även ridlektioner. Hon kan med andra ord hästar. Det känns skönt att veta att de nya ägarna kan fråga henne om det är någonting de funderar över. Även om det var sjukt jobbigt att sälja honom så måste jag säga att jag är otroligt glad att det är just denna familj som har köpt honom. det märks verkligen att de tycker om honom. :) 
 
 
ja, det var väl det jag ville säga just nu.
 
puss på er

update

Kategori: Au Pair

Sedan jag kom har jag hunnit med att åka till München och besöka Oktoberfest två dagar. Sjukt kul var det! Öl, sång och dans på borden i ett fullproppat öltält. Okejdå, det blev inte så mycket öl för min del. Jag förstår verkligen inte hur folk kan dricka det frivilligt. Smakar ju pyton. Jag köpte i alla fall en öl men jag hällde över hälften till Elise som faktiskt (av någon anledning som jag inte förstår) tycker att det är gott. Men kul var det!


Elise och jag har även hunnit med en weekend i Berlin. Vi bodde hos Amanda och även om allt var emot oss så hade vi riktigt roligt. Tågresan gick bra även om den inte var skön. Vi försökte nämligen sova på två säten var. För Elise gick det bra. Hon fick ju plats i alla fall! Men jag, som ju egentligen inte är lång kände mig som en jäkla jätte där jag försökte knöla ihop mig så jag kunde sova. Eller så är det bara så att jag är dålig på att knöla ihop mig. Kanske är en blandning. Elise skulle hämta sitt pass på svenska ambassaden och när vi väl hittat den sa de att hon inte kunde hämta ut sitt pass eftersom klockan var efter ett och hon hade inte bokat någon tid. Men efter en del argumenterande från hennes sida kom det ner en kvinna med hennes pass och hon fick skriva på några papper och betala. 
den kvällen lagade vi köttfärssås och spaghetti hemma hos Amanda, måste säga tat jag är bäst på att göra köttfärssås, typ. 


Lördagen ägnades åt sightseeing och lite fika. På kvällen gick vi ut och åt på någon restaurang där mitt hår började brinna när jag lutade mig bakåt för att knäppa ett kort på Amanda. Men som tur var hann Elise släcka innan det hann ta riktig fyr, så det syns nästan inte. Därefter gicck vi ut och tog en drink innan jag och Elise bestämde oss för att gå ut och dansa, dock gick de planerna upp i rök eftersom vi aldrig hittade fram till en klubb. Det fanns ingen som hade lust att hjälpa oss helller. Jävla Berlinare. Skit samma, vi åkte hem till Amanda och gick och lade oss. Men vi hade lugnt de coolaste naglarna iallafall De lyste!

 
Söndag blev lite mer sightseeing innan Elise och jag åter åkte hem. :)

Så, nu har ni fått en liten update iallafall. 

Puss på er så länge!

jag är inte död, jag lovar

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan på er!

Det var ett  bra tag sen måste jag säga. Ingen bra förklaring på varför jag inte skrivit har jag heller men efter X antal påtryckningar från mina systrar och andra så tänkte jag att det var dags att höra av mig. Så ni inte tror att jag är död menar jag. Det har hänt en hel del sedan sist måste jag säga. För er som inte vet det så åkte jag ner till Tyskland igen eftersom jag och den tyska familjen förlängde kontraktet. Så efter en sommar späckad med jobb, familj och vänner har jag nu en höst späckad med barn och resor. Måste säga att det låter riktigt bra när jag läser det. 

puss