malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

ni får en kvällslåt iallafall

Kategori: musik

busiga kattunge

Kategori: malinjennybirgitta

Tänkte skriva ett inlägg om min dag och berätta lite annat, men jag lovar er att med en busig kattunge som hela tiden hoppar upp på bordet och ställer sig på tangentbordet och river ner en massa saker om vartannat så är det verkligen inte det lättaste. Så därför tänker jag säga godnatt nu istället.

så nu ska jag och wilda krypa ner i sängen. 


                                                                                  puss och godnatt!

kvällens låt

Kategori: musik

Godnatt

Kategori: malinjennybirgitta

ja, mobilbloggen vill eju inte riktigt fungera som ni antagligen har sett men jag tänker fanimig inte ge upp, för jag ska minsann få den att fungera.
Idag var jag och soldier och tävlade våran första dressyrtävling och det gick väl sådär. Men men , jag är ändå ganska nöjd.

Nej nu orkar jag inte skriva något mer för mina ögon vill inte vara öppna.

Puss och godnatt!

det var inte igår

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan!

Jag är ledsen att det inte har uppdaterats någonting i veckan, men jag har inte haft tid att sätta mig vid datorn. Jag måste verkligen försöka få ordning på mobil-bloggen. Jag har försökt att blogga med hjälp av den funktionen tidigare men har inte alls lyckats. Iallafalöl så ska jag försöka igen och förhoppningsvis kommer bloggen då att bli lite roligare att gå in på för er som fortsätter att kolla den dagligen. :)

Just nu gör jag inte så mycket annat än att jag sitter i sängen med laptopen i knät och försöker att inte somna. Det är verkligen inte det lättaste kan jag lova er. Jag är sjukt trött! Så nu tänker jag inte skriva mer strunt utan tänker istället krypa till kojs och så skriver jag mer imorgon. Då tänker jag berätta om min vecka också. Det blir bl.a. några drömmar, lite om skolan, killen som sårade men sa förlät(dock långt senare), en konstig prick som hela tiden iakttar mig.
Nej, mer får ni läsa imorgon alltså.

Pusshej och Godnatt!

090823

Kategori: hästar

Tjenixen!

Idag var jag och Fanny till Storbyn och tävlade. I fFannys försa klass utgick hon efter två stopp och var arg som ett bi och i laget fick hon två stopp och tre tidsfel, men hon var nöjd iallafall. Jag rev första hindret i omhoppningen och kom precis utanför placering, men jag är grymt nöjd med Soldier iallfall för han hoppade jättefina språng och det kändes erkligen jättehärligt och kul att rida. !
Åsebos ena lag kom tvåa totalt och det andra, som fanny var med i, kom fyra. Av totalt 12 lag så det var ju riktigt bra. :)

Nu har vi käkat kycklinggryta med nudlar och kronärtskocka med smör. Det sistnämda skulle jag kunna stå över nästa gång, men det var inte äckligt.
Nu ska jag ut och klippa gräsmattan och sen ska jag försöka att hitta mina teoripapper som jag har lagt på något konstigt ställe, antagligen för att jag inte ska hitta dem.
IMorgon börjar skolan, men inte förrän kl. 12 så jag ska rida före. Och kl.17-20 ska jag vara i stallet och jobba. Ridlektionerna börjar igen. Roligt, roligt.
Nej nu måste jag gå, annars kommer knotten att äta upp mig.
Ciao!

090822

Kategori: malinjennybirgitta

Hellu!

Idag var vi ner på stan och gick metallmilen tillsammans med släkten på pappas sida. Det är en tipspromenad som IFMETALL arrangerar och när man har gått tipspromenaden får man korv med bröd, festis eller kaffe, kaka, och en lott som man sedan kan vinna jättefina priser för i lottodragningen.
Iallafall, vem tror ni var den första med att ha ALLA rätt då?  Jo, jag såklart! Rätt gissat. Men inte fick jag något pris för det inte så jag hade inte riktigt turen på min sida. Men men mamma vann en ficklampa som man måste veva för att den ska lysa iallafall. Och när jag kkom hem red jag och sen var det surströmming, men jag år potatis istället eftersom att jag inte tycker om varken korv eller surströmming. Mamma stekte liksom korv och potatis till oss som inte äter surströmming.
Därefter vart det fika och sedan film. Djävulens Advokat. Den är lite bra den :)
 

Det var min lördag det. :)

loving you

Kategori: musik

Just ja! Jag cyklade och plockade en massa svamp igår också. 2,5 liter blev det! :)

Den låt som jag sitter och lyssnar på hela tiden just nu är ;


090821

Kategori: malinjennybirgitta

Idag då, jo jag gick upp kvart i sju och väckte mina systrar och sen stack vi upp till Lenas ridvolt. Tove och jag cyklade och Fanny red, väl där hade jag lektion för Fanny igen. Riktigt duktiga har hon och Cotten blivit och det är så grymt roligt att se. Sen cyklade vi hem och på vägen hittade vi en massa kantareller. Hemma duschade vi, klädde på oss, fixade håret och sen skjutsade pappa in oss till stan där vi träffade mamma och så åt hela familjen på Kina-restaurangen. Mmm! Så gott det var.! Därefter gick jag, Tove och Fanny på stan en stund innan vi cyklade hem och då bakade jag en kladdkaka som vi nyss åt lite av. Den blev riktigt kladdig och de andra tyckte om den men jag ble inte riktigt nöjd. Den blev för kladdig.

Nej, nu ska jag ut i stallet och rida. :)

090820

Kategori: hästar

Jag vaknade kvart i åtta och låg och drog mig fram till klockan åtta, då jag gick ner och duschade, klädde på mig, käkade frukost och sen tog jag moppen in till stan och min frisör, Eva. Vi hade riktigt roligt och håret blev ganska bra, dock väldigt kort. Men det var så himla slitet att vi var tvngna att ta bort jättemycket. Men, men vi får väl hoppas att det växer ut snabbt!
Efter klippningen gick jag runt en stund inne i PLUS-huset och köpte lite kläder. Det blev; ett axelbandslöst grönt linne, en svart kortärmad halvkofta, en vit spets-BH med rosa blommor på, ett par trosor och en deo. ;)
Därefter åkte jag hem, lagade mat åt Fanny, eller ja, lagade och lagade, vi värmde en varsin pan-pizza och tog en glass till efterrätt. Sedan hade jag en hopplektion för Fanny och Cotten hoppade riktigt fint. Och Fanny red jättebra. Hon brås antagligen på mig. ;) Haha .
Sen bar det av till Isaksbo med hästarna för en hopträning. Soldier hoppade jättefint i böran men sen skulle vi hoppa bana och då höjde Fia till 1m och då ville han inte riktigt utan stog emot jättemycket. Men när vi sänkte så gick det superduper. Jag förstår verkligen inte varför han måste hålla på såhär nu för. Det hade ju börjat gå så himla bra. :/ Men, men vi få jobba vidare för jag ill verkligen åka ner till Ljungby och rida finalen av Mountain Horse Pony Cup.
Esmeralda hoppade däremot jättefint. Tove tyckte att hon kändes lite trött men det såg fint ut iallafall.

Det var gårdagen det.

don't worry, i'm not dead ;)

Kategori: malinjennybirgitta

Hellu!

Nej, jag har inte dött. Jag har bara haft otroligt mycket att göra både idag och igår.
Nu kommer uppdateringar från gårdagen och idag.
Enjoy!

musiken

Kategori: musik


Sweet dreams!

Godnatt

Kategori: malinjennybirgitta

Nu har jag sett Mrs Marple och en liten bit av filmen som går på sexan just nu, Murder at 1600 tror jag att den hette men jag är inte alls säker. Den handlade om ett mord i vita huset iallafall och det mordet mörkas av vita huset och secret service.
Anyway, när jag gck in ifrån stallet för ett tag sen kom jag att tänka på drömmen jag hade inatt. Den var sjuk kan jag lova. Jag orkar inte berätta hela men lite iallafall. Jag var i USA på college och av någon anledning var jag utklädd till kille. Det var nästan precis som i filmen she's the man, fast nu var det jag och inte Amanda Bynes. Det var helt stört iallafall.

Jag ska gå och lägga mig nu men slänger in två låtar som jag verkligen tycker om. The Kelly Family, vilka röster alltså!

Godnatt!

dagen

Kategori: malinjennybirgitta

Ridturen var mysig och fikat likaså. När jag kom hem lagade jag mat, spagetti och köttfärssås, det blev väldigt uppskattat och tog helt slut. :) Pappa frågade till och med om tips för att få den så som jag hade gjort.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga just nu mer än att jag alldeles strax ska palta mig ut och plocka kantarellerna som jag hittade under ridturen, sen kanske jag slänger in ett inlägg senare. Vi får se.
Imorgon ska jag klippa mig kl. 9 och hoppas på fint väder så jag kan cykla istället för att ta moppen. Sen ska jag klippa gräset och rida. Efter det vet jag faktiskt inte riktigt, men det visar sig.
Det känns som att det här inlägget inte hade någon direkt mening. men men.
Just ja, det är Mrs Marple ikväll också. hm, om jag skyndar mig nu hinner jag kanske se det. Eller en snutt iallafall.

Iallafall ,
Puss på er!

090819

Kategori: malinjennybirgitta

Godmorgon!

Jag vaknade kvart i sju av en kattunge som tydligen ville leka inne i mitt rum. Det gick väl ganska bra och jag hade nästan somnat om när hon välte några av mina foton som står på en byrå. Då förökte jag få henne att lägga sig i sängen och sova, men då sklle hon klättra i min bokhylla istället. Ja, det gick ju inte så bra. Så efter en stund kom hon och la sig på min mage. Så då kunde jag somna om och vaknade alldeles nyss av att det ringde, och mina systrar sitter vid datorn så de hörde inget. Det konstiga med det är ju att telefonen är på nedervåningen där de är och jag var uppe.
Nu ska jag iallfall ner och käka frukost, ut och rida en sväng och sen ska jag ner till holmen en sväng och fika med Elvira och Emmy. Riktigt trevligt kommer det att bli, det känner jag på mig. VI har ju inte träffats något i sommar så .
Nej nu ska jag inte uppehålla er någe mer.
Vi hörs senare!

onödigt

Kategori: malinjennybirgitta

Är så sjukt sugen på att åka utomlands just nu.  Nån gång ska jag åka till Maldiverna. Det är ju så sjukt fint på alla bilder och vattnet är turkost. :) Men det är ju så grymt dyrt att åka dit. :(

Iallafall så har jag bestämt mig för att jag ska släpa med mig några kompisar och åka utomlands när jag har fyllt 18. :)
Nej, nu ska jag dammsuga.
Hejs!

God förmiddag!

Kategori: familj och vänner

idag vaknade jag typ kvart i nio av att Fanny kom och väckte mig. Shit vad trött jag var då. Då gick jag upp och när jag var utanför Toves rum bara svartnade det framför ögonen på mig. Jag höll på att svimma. Så jag nästan slängde mig ner på Fannys säng och då började jag må så illa att jag var tvungen att springa ner på toaletten. Väl där nere kändes det som att magen skulle vända sig men istället för att spy så försvann allt ljud och det bara susade i öronen, det svartnade och jag var tvungen att lägga mig ner med fötterna på toalettstolen. Jag koncentrerade mig på att andas och mitt upp i allt så börjar jag svettas som jäkla gris. Men efter en stund slutade det susa i öronen och jag kunde sätta mig upp. Efter det har jag inte haft några fler svimningsanfall idag. Men usch vad obehagligt det var.
Jag måste verkligen gå och lägga mig tidigare på kvällen.

Igår var jag ju som sagt med Soffe och det var verkligen jättetrevligt. :) Vi pratade en massa och sen gick vi till en lekpark i Högbo, vi lyckades nästan gå vilse på vägen dit. Men bara nästan. Haha, väl där cyklade vi runt på några små cyklar. Ni vet en sån där som finns i lekparker med cyklar i en ring typ? Sen snurrade vi runt på en annan konstig greh som jag inte ens orkar förklara. Kul var det iallafall. Därefter gick vi hem till henne igen och efter en tripp till Tempo spelade vi Nintendo Wii. Det blev bl.a. Mario Galaxy, bowling, boxning och korace. Jätteroligt var det.
Just ja, jag fick bilderna från Tysklandsresan också, så nu ska jag sortera dem och sen kanske jag lägger upp någon. Vem vet?

Ha det!

ridturen

Kategori: hästar

Jag måste bara berätta vad jag och Soldier stötte på ute på ridturen. Vi red upp, nästan, på gisselboberget och precis bredvid stigen, på en stor sten ligger det en HUGGORM! Jäklarenamma vad rädd jag blev men det tror jag nog att den blev också för den slingrade sig iväg fort som attan när den fick syn på oss. Usch, usch.
Soldier var iallafall jättemysig och han lyssnade på varenda liten hjälp. Älskade ponny:)




Nu ska jag hoppa in i duschen, käka och sen åker jag till Soffe.

Vi hörs!

Gomorron!

Kategori: malinjennybirgitta

jag vaknade nyss av att Fanny startade dammsugaren. Usch, jag är verkligen grymt trött idag och ryggen värker mer än vanligt. >.< Iallafall så ska jag snart palta mig ner och äta frukost sen ska jag ut i stallet och rida och efter det tror jag att jag ska till Soffe, bara hon vaknar någon gång. :P Hehe. Det ska iallafall bli riktigt roligt eftersom att jag inte har träffat henne på hela sommaren. :) Trevligt trevligt!

Just ja, våra scheman kom igår och fy fan för NV ibland alltså.. Fullspäckat som sjutton. Men så kanske det är i tvåan? Folk säger ju att tvåan är värst. Såhär ser det ut iallafall.


Nej, nu ska jag palta mig ner.
Vi hörs senare!

förälskad

Kategori: celebrities

Skit också!
Jag satt och läste Kenzas blogg och hittade ett inlägg om Tokio Hotel och av någon anledning så läste jag det. Hon hade skrivit om en dröm och sen om TH:s nya album som ska komma i september och så stod det två låttitlar på två av låtarna från albumet som har kommit ut. Eller ja, kommit ut och kommit ut, smakprov iallafall. Och av någon anledning så sökte jag på dem på Youtube. Herregud vilken tabbe! Jag blev riktigt förälskad och kan knappt bärga mig tills albumet kommer ut och jag kan lyssna på hela låtarna. Men ärligt talat så låter det bättre nu än vad det har gjort tidigare så det är ju positivt. Eller kanske inte för min närhet, för alla som känner mig vet hur besatt och förälskad jag var i dem förut...

Så nu sitter jag och knarkar Tokio Hotel, igen! Det är ju typiskt...
Plus att jag sitter och nynnar på Pain of love också..

And we go on
and we go on
and on
and on
and on

we don't belong
we don't belong
belong to anyone
 
the pain of love
will last forever


aaaaaaaaaaaaah!!

Eat you alive

Kategori: musik

Jag älskar den här låten.
Var bara tvungen att berätta det.
Enjoy!

right now

Kategori: malinjennybirgitta

Hello!

idag har jag bara suttit här och häckat. Gick upp kvart i elva då Fanny kom in och väckte mig. Åt frukost, lekte lite med Wilda, klädde på mig, städade lite på rummet och satte mig vid datorn. Musiken spelas för fullt, tangenterna glöder och mamma är riktigt arg på mig för att jag sitter här. Hon tycker att jag ska gå ut och klippa "min gräsmatta". Hm, jag hade ingen aning om att jag hade en egen gräsmatta, men i och för sig så är det ju bara jag som har klippt den i sommar. Eller vänta pappa har nog klippt en gång också tror jag. Jo, det har han nog. Äsch det var inte det jag skulle prata om, men allt prat om annat har fått mig att glömma bort vad jag skulle skriva för någonting egentligen.

Hm, jag kommer inte på vad jag skulle skriva om så jag tänker sticka ut och springa en sväng nu, sedan ta en tur med Soldier.
Hihi nu kom lilla Wilda hit också. Hon är så grymt söt och just nu leker hon med mina rosetter. Jag ska sluta nu och hämta ett garnnystan åt henne istället så att hon inte har sönder mins rosetter. :)

ni får ha det så bra!
Puss

välj aldrig en svart kattunge

Kategori: malinjennybirgitta

Jag säger då det; Köp ALDRIG en svart kattunge om ni inte håller koll på den hela tiden. Wilda har försvunnit och hon har inte ens varit här i ett dygn. Det är Jag har letat i flera timmar nu men jag kan inte hitta henne någonstans. Jag fattar inte var hon har gömt sig, för vi hittar henne inte på övervåningen och inte på undervåningen. Och hon har inte sprungit ut, för dörren har inte varit öppen.
Nej nu ska jag försöka hitta henne igen.

maskerad och kattunge

Kategori: hästar

Hejsan!

Just nu sitter jag och tittar på Tove som busar med lilla Wilda, våran kattunge som vi hämtade igår kväll efter maskeradhoppningen. Bilder på både maskeradhoppningen och WIlda kommer inom kort.
Maskeradhoppningen gick riktigt bra förresten. Med Fanny gick det inte jättebra eftersom Cotten började dumma sig och stanna på ett hinder några gånger, och Fanny hade inget spö så det tog lite tid, men Soldier var duktig. Jag däremot satt som en groda, fast jag skulle se ut som en ängel på en enhörning. I den andra red jag med Emma, eller vänta med Ronny blir det ju. VI hade nämligen klätt ut oss till Ronny och Ragge och hästarna var fårdar. ;) Solle var asfin och taggad och hoppade stort och fint. Riktigt nöjd med honom blev jag. Och Laget slutade på en andraplats vad gällde tiden och samm vad gällde utklädnaden. :)

Nej nu ska jag busa lite till med Wilda.

Ha det!

Heath Ledger

Kategori: celebrities

Åh, älskade. Jag sitter just nu och tittar på bilder på Heath Ledger, eller okej inte just exakt nu när jag skriver men ni fattar. Det är så himla synd att en sådan talang gick till spillo. Jag vet att det är 1 ½ år sedan han dog, men det är först nu som jag verkligen har blivit förälskad i honom. Det är en sådan där förälskelse som gör att man hela tiden vill se bilder och filmer på honom, och träffa honom. Det är ju egentligen inte honom som person som jag är förälskad i. Hur skulle jag kunna vara det när jag inte vet hur han var som person? Nej det är en sådan där idolförälskelse typ.
Iallafall så ville jag lägga upp den här videon som jag hittade. Den är riktigt fin och jag älskar låten. Men det är väl kanske därför som den blir så bra. Vem vet? Inte du, inte jag.

Taylor och Malin

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan svejsan!
Just nu sitter jag och lyssnar på Taylor Swift och väntar på att Malin ska komma upp igen. Vi ska nämligen skriva klart en inbjudan till en team-building helg. Riktigt trevligt låter det. 
Jag vet inte riktigt vsd jsg ska berätta mer just nu än att vi ska skriva klart den och sedan dra ner till sjön och bada. Jag skriver mer ikväll och berättar om dagen.

Ciao!

Ron Pope

Kategori: musik

Ron Pope
 Vilken bra sångare. Vilken härlig röst. Och vilka underbara sånger.

Det här mina vänner, det här är helt enkel ren och skär kärlek. 
Mina favoriter idag är Fireflies och Come to California.

Jag ville bara berätta det innan jag sticker ut i stallet för att göra iordning min älskling för Kerstin-träningen.
Hejs svejs!

tävlingar

Kategori: hästar

Lite uppdateringar från tävlingarna.

Folkärna:

Fredag:  L:C, 0+0 fel och en tredjeplats. Han kändes helt underbar och hoppade av stort och fint.
Lördag:  L:B, 4 fel och precis utanför placering. Han stannade på första hindret men resten av banan kändes han riktigt fin.

Väldigt nöjd med helgen!

Vikbolandet:

Fredag: L:C, 0+0 fel och precis utanför placering. Han kändes inte riktigt som han brukar och jag såg nästan inga avstånd.
L:B, utesl. Kändes lite trött och stannade på femman och sedan på sexan men hoppade sedan jättefint över sexan.
Lördag: L:B, 5 fel. Ett stopp och ett tidsfel, men kombinationen hoppade han faktiskt riktigt bra. Han kändes riktigt trött och kröp in i botte på varje hinder innan han hoppade. Inget flyt alls.

Den ritt som jag är mest nöjd med är förvånansvärt nog den första L:Bn. Det var i den som han hoppade finast.

Nu ska vi ta nya tag, lämna detta bakom oss och lära oss utav det istället. Jag vet ju att vi kan. Vi har ju hoppat 1,20 på träning så 1m är ju inget. Nej, nu jäklar blickar vi framåt.

Soldier
Puss

--

Kategori: malinjennybirgitta

hejsan.

jag vet att jag har varit grymt dålig på att uppdatera på sistone, men det är för att pappa stängde av mitt internet. aja nu kommer det iallafall lite uppdaterat material iallafall.
Enjoy!

hellu

Kategori: malinjennybirgitta

Hejhej,
det var ett riktigt bra tag sedan nu. Jag har väldigt ,mycket att berätta men det hinner jag inte just nu.
För tillfället är vi nere hos våra kusiner och roar oss. imorn ska tove och jag tävla i vikbolandet  så håll tummarna.Jag ska försöka uppdateraver imorgon om jag hinner annars blir det på måndag. Men nu ska vi sova.

Godnatt!