malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

woho let's dance

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan!

Nu har jag inte hunnit med att blogga igen och det suger ganska mycket jag vet. Men jag skriver ju nu iallafall.
Just nu sitter vi (Tove och jag) och tittar på let's dance. Och shit jag måste ju tillägga att Mattias var sjukt bra idag. :) Men varför kunde inte Rabih åka ut? fuck
ciao for now 

musica

Kategori: musik

eftersom att jag förälskade mig i den här låten men inte vet vem som har gjort den så undrar jag om ni kanske vet?

näej, nu måste jag verkligen sova.

bloodlines

Kategori: celebrities

Marre! Kolla!
Jag lovar, jag håller på att bli tokig här. Jag måste verkligen ha det här avsnittet nu. Det här är verkligen inte hälsosamt.



helt stumma

Kategori: familj och vänner

Hallåj!

Idag(lördag) var jag hemma hos Malin på eftermiddagen och filmade till våran presentation om Södra och jag lovar, den kommer att äga ut de andra presentationerna så mycket att ni kommer att bli helt stumma. ;) Haha jag skulle ju iallafall inte kunna säga att mina skådespelartalanger är de bästa. Jag vet inte hu många gånger vi fick ta om bara för att jag började skratta. Ett antal iallafall..:p
Jag kan nog ladda upp en av de så kallade bloopers:ena senare för nu tänker jag sova.

Godnatt!

everything

Kategori: musik

Det blir den här låten ikväll eftersom att jag kom att tänka på den texten när jag stod och luktade på Soldier. :)
Riktigt bra!

Puss och godnatt!

jag har nog aldrig varit så rädd

Kategori: hästar

När jag kom hem från skolan idag så gick jag, efter att jag slutat prata med Malin i telefonen, in och tog en macka och precis när jag har ätit upp den så kommer Tove inspringandes och ropar att Soldier är borta. Va? säger jag och mamma i munnen på varandra och då svarar hon att "han är borta, han är inte i hagen." Jag kastar på mig ett par överdragsbyxor, jacka, skor och mössa. Utrustar mig med en pannlampa och en ficklampa och springer ut för att leta efter min bortsprungna häst.
Väl ute så ropar och visslar jag, som jag brukar när jag tar in honom från hagen. Och självklart så kommer han inte. Tove, jag, Fanny och Fannys kompis springer bort och kollar hagen och borta vid den lilla trädungen så hänger den översta tråden som ett U mellan två stolpar. Vi försöker då att kolla i snön vilket håll han kan ha gått åt men spåren är väldigt röriga och går åt alla håll och kanter. Jag ser ett som är på sidan av vägen och springer utmed det runt området men det försvinner snart och jag får ge upp det försöket. Vid det här laget har jag hunnit måla upp en massa olika scenarion i mitt huvud som kan ha skett. Bl.a. att han har sprungit ner till "stora" vägen och blivit påkörd. Eller att han har sprungit in i skogen och fastnat med hoven mellan två stenar. Eller att någon har stulit honom.
Jag fortsätter gråtandes att springa runt och leta. Längs vägen, i djupsnön på åkrarna och kollar på grannarnas tomter. Att ropa gick bra men alla som har försökt vissla när de gråter vet hur svårt det är... Efter ca. tio minuter känner jag plötsligt hur mina ben viker sig och jag ramlar ihop på vägen och bara gråter. Jag gråter av rädslan att han är borta, att jag inte får se honom igen. En liten stund senare kommer Tove fram till mig och jag ställer mig upp innan vi börjar leta tillsammans. Fanny och hennes kompis går mot stallet och Tove och jag bort ifrån det och upp på området. Vi letar i ytterligare fem minuter och nu är jag redo att bryta ihop igen. Jag gråter fortfarande men jag får bara gråtattacker emellanåt. Just som jag känner hur jag börjar hyperventilera igen så tycker jag att jag hör Fanny ropa och jag lyssnar spänt och jo visst. Fanny ropar att de har hittat honom. Jag blir så lättad och glad att jag börjar gråta igen. Jag springer det fortaste jag kan till stallet och där inne står Soldier i boxen. Jag rusar in till honom och i princip kastar mig om halsen på honom, drar några djupa, skakiga andetag och bara luktar på honom. Han verkar inte riktigt förstå varför all uppståndelse men ställer sig och blåser i ansiktet på mig och jag får en till gråtattack. Den här gången är det glädjetårar och jag känner mig så glad att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Fanny säger att hennes kompis mamma (hon skulle hämta fannys kompis) såg honom stå utanför stallet och titta in, när hon åkte runt hörnet.

Tove sa att hon aldrig har sett mig så rädd förut. Inte heller gråta så mycket glädjetårar.
Hon sa också att när jag bara föll ihop och låg och grät så blev hon riktigt rädd. Hon har inte sett mig gråta så mycket sedan vi fick reda på att vi var tvungna att ta bort Herta. Det stämmer. Alltihop. Jag har aldrig varit så rädd förut. Och jag har inte gråtit sådär mycket och häftigt sedan Herta för  fem år sedan.
Jag kan inte beskriva hur rädd jag blev, eller hur det kändes för allt som betydde något var att jag måste hitta Soldier. Det var bara Soldier som fyllde min hjärna.
Och nu står min älskade ponny instängd i sin box ute i stallet. :)

fullt som vanligt

Kategori: malinjennybirgitta

Hallå!
Denna vecka har jag haft fullt upp och har verkligen inte hunnit ladda upp något här. Jag hoppas verkligen att ni mår bra. :)

kläder

Kategori: kläder

Hallå!

Nu har jag suttit och räknat matte i en halvtimme och jag har redan tröttnat. FY för matte säger jag bara.
Eftersom att jag tog en liten paus från matten så kan jag visa er några saker som jag har blivit helt förälskad i. No kidding. (Klicka på bilden för att se den i större format.)



for you

Kategori: musik

These wounds won't seem to heal, this pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me, I've been alone all along



underbara älskade

Kategori: hästar

Idag när jag satt vid pappas dator och tog bort mina gamla bilder så hittade jag flera stycken på mina gamla hästar. Jag blev väldigt rörd då när jag såg dem, men nu. Ja nu. Det är helt sjukt. Jag satte på en av mina spellistor på spotify medan jag tittar på bilderna igen och samtidigt som You'll be in my heart med Phil Collins spelas så kommer bilderna på Herta och Lace fram.
Och shit. Jag kunde inte hejda dem.
Tårarna. De bara rinner och rinner. Eller forsar är väl en bättre benämning, för det är precis det de gör. De forsar fram. Och alla känslorna som jag kände när vi var tvungna att ta bort dem kommer fram igen. Jag känner lukten av Herta. Jag kan känna hennes huvud i mina händer. Precis som det kändes när vi var på Strömsholm och den tyska veterinären med låg röst berättade för mamma om skadan och att det inte fanns något de kunde göra. Jag hör hans röst inne i mitt huvud, jag känner lukten av Herta, jag hör hennes gnäggning, jag kan höra Lace's gnäggning.
Aaaaaaaaah! Jag har alltid saknar Herta och jag har haft svårt att prata om henne. Men jag trodde aldrig att saknaden kunde vara såhör stor. Lace betydde jättemycket för mig men Herta var verkligen något speciellt. Jag vet inte varför men hon är verkligen den som jag saknar mest, den som betydde mest. Jag saknar dem så det gör ont.
Förlåt Lace.

Jag ser knappt vad jag skriver längre. Det gör verkligen ont. Herregud, jag skulle ge så fruktansvärt mycket bara för att få en dag med Herta och Lace. Bara få se dem. Känna deras päls under mina fingrar. Få dra in deras lukt och känna deras mjuka mular mot handflatorna. Eller bara få se Hertas ögon igen. Jag skulle kunna ge så mycket. Ni anar inte...
 

älskade, älskade, underbara, underbara <3



Ni underbara, älskade mina tårar kommer att sluta rinna
mina minnen kommer att blekna
men ni kommer föralltid att vara i mitt hjärta
jag älskar er till stjärnorna och tillbaka

7-åring i en 17-årings kropp?

Kategori: familj och vänner

Sådär, nu var ännu en dag avklarad.
Jag har inte uppdaterat något eftersom att vihar haft strömavbrott till och från sen i förrår. Riktigt segt kan jag lova.
Iallafall så var jag och mina systrar på bio igår. Alvin och gänget 2 blev det. Haha jag kände mig skapligt töntig när jag stod där i kön med alla småungar. För att inte tala om att jag till råga på allt stod där och drack min kaffe latte. Haha undrar vad de tyckte om mig där egentligen. Det var några som tittade lite underligt på mig. Men vadå, det finns ju ingen övre åldersgräns på filmerna eller hur? Plus att det var riktigt trevligt att göra något med mina systrar.
Efter filmen gick vi till den nya pizzerian och åt pizza. Mums säger jag bara.

Idag var vi och slutmätte Soldier ute hos Danai, vi tog med oss Ester från ridskolan också. Hehe Solle är en ganska stor kille nu måste jag säga och det är tr att han har vilat så pass mycket som han har gjort nu under lovet och veckorna innan. Han har tappat lite mskler och jag tror att om han hade blivit mätt för typ två månader sedan så hade vi nog haft lite svårare att få honom inom ponnymåttet. ;) Men det gick bra och jag har nu en snygg kille på 147,0 cm. :)

Nej, nu ska jag kila.
Pusshej

your rocky spine

Kategori: musik

gosh! Den här låten är bara för skön!

vilden

Kategori: hästar

Tjenare!

Ja, idag har jag faktiskt ingenting att skriva. Eller iallafall inget av värde för er som inte är hästintresserade.

Jag och Soldier var ute och pulsade i snön idag och snacka om att min lilla älskling gillade det. Han var helt vild och jag kunde inte annat än att sitta och skratta åt honom. Men eftersom att jag red barbacka och vi höll på i snön ett bra tag så imorn och på tisdag kommer jag antagligen att ha lite träningsvärk. Btw, imorn ska jag tömköra Solle och försöka få honom att dra ett däck, eller så ska jag rida upp till volten och köra markarbete. Jag har inte riktigt bestämt mig än.
Nej, nu ska jag titta på ett avsnitt av Weeds (mm, i love that show) och sen blir det sängen.

(Bilden är från julafton)


Godnatt :*

shalaka

Kategori: musik

Eftersom att jag inte kan bestämma mig för vilken låt jag ska välja så får ni två istället. :)

en helt värdelös dag

Kategori: familj och vänner

Halloj!
Hoppas att ni hade en riktigt bra nyårsafton! Jag hade en riktigt trevlig kväll/natt med min familj, bästa vän
 och vänner till familjen. Det blev god mat, dryck, skratt och en lite sämre kvalitet på kareoken om man ska bedöma sången. ;)
haha visst ja, vi lyckades krossa 8 glas också! (Y)

Just nu sitter jag och smuttar på en kaffe latte och lyssnar på musik, Rihanna för tillfället.

Vet ni vad jag kom på idag då? Jo, den första Januari är verkligen en helt värdelös dag. Jag menar, först sover man ju bort halva och sen är man så trött resten av dagen att man inte orkar göra någonting. Jag hoppas att den där kaffe latten gör att jag blir lite pigg så att jag orkar plugga lite matte nu iallafall. Någon som vill byta? Jag gör det gärna.
Nej, nu ska jag ta mig i kragen och faktiskt räkna lite.

Pusshej och godnatt!