malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

tjugoförsta februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Ja, idag kom jag hem. Tog en taxi från erlangen och när jag kom hem lade jag mig i sängen och soooooov.

jag handlade lite, letade i alla sportaffärer efter täckvästar men det är inte det lättaste att hitta nu ska jag tala om för er..

Promenad tog jag också. Ja,det var typ det jag gjorde denna dag. :)

tillkvällsmat gjorde jag en spaghetti med kantareller och fläskfilé. Yummie! Jag är riktigt duktig på att laga mat. Eheh och så blev det ju en skypedate med min kära familj.

pusshej

nittonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

efter en tågtur där jag både delat säng med kille som faktiskt såg riktigt bra ut och borstat tänderna på U-bahn. det blev inte mycket sömn eftersom det var några byten innan jag strax efter tio kom fram till Castrop Rauxel. :)
Det var så himla roligt att träffa Inga igen. det kändes verkligen inte som att det var två år sedan vi sist sågs. Två år. Det är ju helt sjukt.
Hemma hos Inga blev det frukost och därefter gick vi upp på hennes rum och tittade på bilder, pratade, skrattade... därefter tog jag en tupplur medan hon duschade. .
Senare åkte vi till Bochum med Matti(Ingas pojkvän), Laura, Moritz, Henrik och en till kille osm jag inte kommer ihåg namnet på.

I Bochum drack vi bubble tea. Det är kallt te med kulor i. Jag kan inte förklara vad det är riktigt utan det måste man själv smaka.  Gott var det i vilket  fall. Eller ja, kulorna var inte supergoda efter en stund. De var goda men man behöver inet så många för de är väldigt söta. Jag tog i allafall grönt persikote med litchi- och mango-kulor.

 

Därefter blev det middag på en riktigt mysig restaurang innan vi gick vidare till en bar där vi drack en drink. Mojito, mojito. :) 



Snacka om att jag hade riktigt roligt. När vi sedan kom hem var jag dock så sjukt trött så ni anar inte. Jag vinglade och höll på som om jag vore riktigt full. klockan ett somnade jag sedan som en stock i Ingas otroligt sköna säng. :)

pusshej

tjugonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

café del sol och karneval

efter en liten sovmorgon åt jag, Inga och Marion(Ingas mamma) frukost på café del sol. En riktig hotelfrukost blev det och åh så gott det var.

 

 

yummie yummie.

Efter lite förberedelse blev det sedan faschinsumzug. Vi åkte till en närliggande liten stad och tittade på karnevalen som var. Riktigt roligt måste jag säga att det var och det var å himla mycket folk och alla var utklädda på ett eller annat sätt. Själv hade jag ett hårband med fjädrar och en fjäderboa. Heter det så på svenska?
En massa godis fångade vi iallafall, de kastar nämligen godis, de som åker/går i karnevalståget.
Gud vad jag tycker om att klä ut mig förresten. :D


 

 

Vad mer hände,.. Ja, vi åt kvällsmat som var något typiskt holländskt och sedan spelade vi uno, tittade på film, pratade, sov en studn och sedan var det dags för mig att åter sätta mig på tåget. Denna gång ett snabbare tåg.  Men jag hittade en riktigt snygg kille även denna gång och på tåget från essen till köln blev jag inbjuden i hans hytt. hehe

tågresan gick iallafall bra och jag kom hem strax efter sju tisdag morgon.

pusshej

artonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

denna dag har jag nog skickat fler sms på en dag än under hela tiden jag har varit här i tyskland. Mycket planering men det ledde iallafall till ett beslut. Det betydde att jag satte mig på tåget tio i tolv på natten och åkte upp till Castrop Rauxel.

puss

sjuttonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

tvätt, telefonsamtal och raggmunkar

Jag har mest tvättat och sprungit runt och städat idag. Inte det allra roligaste men det behövdes verligen kan jag berätta för er.
Innan jag hämtade Leo och Ronja ringde jag mamma och pratade med henne en stund. Det blev även lite snack med Tove. Det är verkligen sant som de säger, att man verkligen uppskattar sin familj och systrar när men inte har setts på ett tag och väl ser eller pratar med dem igen. Det gäller ju självklart vänner också..

anyway, efter det telefonsamtalet hämtade jag två väldigt pigga oh glada barn från fritids och dagis och vi åkte på en gång till en lekplats som jag aldrig har varit på förut. Marcus visade mig nämligen var den låg imorse. Riktigt roligt var det och vi stannade ett bra tag innan vi åkte hem igen. Men innan vi kom hem tog vi en sväng in på adidas outlet och så köpte vi glass på donken.

Till kvällsmat blev det sedan raggmunkar och jag måste säga att jag är stolt över mig själv för att jag gjorde dem men mamma gör godare.

pusshej

sextonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Ronjas födelsedag!

Dagen började med att vi sjöng för Ronja och gav henen presenter.  Och självklart ville Leo blåsa ut ljusen när Ronja skulle göra det så han blåste och Ronja blev lite ledsen, vilket betydde att vi fick tända dem igen och sedan hålla bort Leo för att han inte skulle blåsa ut dem igen men då blev det livat . Sedan ville han öppna hennes paket, eftersom det var "hans". Tillslut gick det bra iallafall och Ronja var riktigt glad över sina presenter. Hon fick bland annat ett par inlines, ringar som man får måla själv, kläder, pengar, ett armbandset där man kan göra sina berlocker själv av mig.

 

Jag själv åkte till stallet efter frukost och hämtade sedan Leo på dagis vid två. Ronja var nämligen i Erlangen med pia eftersom de tog en shoppingrunda. :) Leo och jag gick till lekplatsen och när vi sedan kom hem gjorde jag mat. Det blev chicken nuggets och ris. Yummie.

Jao, det var väl det som hände denna torsdag. :)'

pusshej

femtonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

idag var det faschingsfeier i Ronjas skola så när jag hämtade henne var det inte den vanliga Ronja jag hämtade utan det var en katt. :) det var även en katt som jag senare skjutsade till tennislektionen.

och gissa vad jag roade mig med under en timmes tid där inne i tennishallen? Jag måste tillägga att den timmen gick förvånansvärt fort. varför? Därför att jag hade en riktigt snygg kille att titta på. hihi

väl hemma  gick jag och lade mig tidigt eftersom jag sovit alldeles för lite de senaste dagarna.

Pusshej

fjortonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

happy valentines day!



Alla hjärtans dag. Helt ärligt vet jag inte om jag tycker om alla hjärtans dag eller inte. Jag tycker att det är trevligt pga den anledningen att man kanske får ett alla hjärtans dag kort från någon som står en nära. Men all reklam och alla bilder som kommer före alla hjärtans dag gillar jag inte. Hm, det här har en alldeles för negativ ton. let's talk about something else. Like.. att jag åkte pulka med Leo och Ronja idag då det fanns en massa snö. :)

Till middag åt vi minestronesoppa som jag faktiskt blev riktigt nöjd med. Jag är ju faktiskt duktig på att laga mat. :) Stolt!

pusselipuss

trettonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

stall och snöbollskrig

på förmiddagen var jag i stallet och även Karin var där vilket gjorde det hela mycket roligare. då hade jag ju även någon att prata med liksom. Drygt är det ju dock att Mascara fortfarande är halt men vad ska man göra?
Apropå det, Karin berättade att det var en annan tjej i stallet som sökte en medryttare och hon hade frågat Karin om hon visste någon som skulle passa. Hennes häst är tydligen ganska svår. Karin nämnde i vilket fall som helst då mig och då hade den andra tjejen tagt mitt nummer så hon skulle höra av sig. :D i like it!

Barnen och jag var idag på lekplatsen vid Herzo base och eftersom det hade snöat nästan hela dagen hade vi snöbollskrig. De två mot mig. Elakt tycker jag och jag måste säga att jag var otroligt blöt efteråt. Men men.

Vet ni förresten vad snöbollskrig heter på tyska? Schneeballschlacht. Alltså snöbollsslakt. Varför slakt? Det känns så himla... brutalt. I really don't like it. Någon som har någon bra förklaring på varför det heter så?

för övrigt så diggar jag denna reklam.



pusshej

tolfte februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

sovmorgon och promenad

Det blev en lång sovmorgon och och jag tog även en lång promenad i det fina, kalla vädret . Här är några bilder.










kanadagäss!

det får räcka för nu.
Pusshej

elfte februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

party party

jag tänker nu bara berätta om kvällen eftersom det var så himla roligt. Lora fyllde nämligen år och därför hade hon bjudit in några kompisar för att fira.
Det började med en drink och lite smått och gott på en restaurang/bar i Furth. Några som var där var Errikos, Lora, jag, Anderson och fyra andra som jag faktiskt inte kommer ihåg namnen på men det tycer jag inte är sådär konstigt egentligen eftersom de hade så konstiga namn. enligt mig. Anyway efter att vi åkt till Errikos kompis och hämtat upp honom åkte vi sedan till Planet i Nürnberg där vi dansade hela natten lång. Eller iallafall jag. De andra turades i princip om att dansa med mig eftersom jag inte verade bli trött någon gång. Och fy sjutton vad roligt det var! Och snygga killar var det där också. I like it. :)

apropå ingenting. Det här måste verkligen vara den godaste drinken som finns. muuuums!



Ja, i säng hoppade jag sedan halv fem efter att jag borstat tänderna och jag hade knappt hunnit få på mig pyjamasen förrän jag somnade. But i really like it. (:

pusshej

tionde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

en trasig bil och fruktsallad

vad ska jag berätta om idag då? 
Jag kanske kan berätta att jag var ut och sprang på förmiddagen och det var riktigt skönt. På eftermiddagen var det sedan svenska skolan men istället för att sitta där och vänta åkte jag till stallet en sväng eftersom veterinären skulle komma och titta på Mascaras ben. Och ja, hon är halt. Det är någonting med senan i frambenet.

Just ja, Marcus komju hem igår så han åkte idag ner för att hämta Leo. Men han kom inte så långt förrän bilen gick sönder uppe på autobahn. Kul va? Så nu har han en annan hyrbil. Eftersom han åkte ner till Oberstaufen och Pia var i Dortmund var det bara jag och Ronja som åt mat hemma. Det blev myskväll med glass och fruktsallad till efterrätt efter att vi ätit spaghetti och köttfärssås till middag.

ja, det var väl allt intressant som hände denna dag
Pusshej

nionde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

 turnen, en frisörsalong och IST

på förmiddagen blev det en promenad och vid ett hämtades Ronja från skolan som vanligt på torsdagar. Vi gick hem och åt lite ärtsoppa till lunch innan vi åkte till hennes Turnen. Jag stannade kvar och tittade denna gång eftersom vi hade bråttom till frisören direkt efteråt. Ronja skulle nämligen klippa sig. :)
Hennes turnen var faktiskt rolig att titta på, men det allra bästa med den timmen var timo. Han är förresten riktigt rolig har jag nu kommit fram till.

Efter att vi varit hos frisören var vi tvungna att åka förbi grönsaksståndet och köpa frukt innan vi åkte hem och jag lagade mat.

Apropå mat insåg jag precis att jag glömde att berätta att jag lunchade med Hye Won i tisdags. (: och nu tillbaka till torsdagen. strax före sju satte jag mig i bilen och åkte in till Erlangen eftersom det var en internationell studentträff. det var riktigt roligt och jag träffade så många roliga och trevliga människor. Först var det mat, alla hade nämligen tagit med sig något som är typiskt för det land man kommer från. Så en del hade tagit med sig mat och en del hade bilder. Därför tittade vi på bilder efter att vi ätit och sedan blev det dans. Det var nämligen två från USA som visade upp en någon pardans för oss och när det var gjort blev det dans för hela slanten. Jag har några dåliga bilder på det:)








Sjukt roligt var det i vilket fall som helst och inna jag sen åkte hem spelade jag lite biljard med några av de andra. :)

pusshej

åttonde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

autobahn, autobahn, autobahn...

denna dag har i princip bara spenderats i bilen, på autobahn. Fy fan säger jag bara. Jag åkte nämligen och hämtade Marcus bil idag och eftersom den stod nere i Memmingen som ligger 264,6 km härifrån så åkte jag strax efter nio på morgonen och var inte tillbaka förrän strax efter fyra på eftermiddagen. Snacka om att jag var trött på att köra bil då.

Ungefär såhär såg det ut mest hela tiden. (plus några bilar, och det är inte jag som har tagit bilden, den hittade jag på nätet)


och såhär blev det ett antal gånger också. Seriöst, det är sjukt jobbigt att sitta i stau(bilkö) när man är kissnödig!!



Och det är så himla tråkigt att sitta på autobahn och köra och köra och köra. Jag ska absolut INTE bli yrkesförare. Fy bubblan.

Allt gick iallafall bra, även om jag fick stanna ett antal gånger på hemvägen eftersom jag var tvungen att kasta snö på rutan så att den blev ren. Spolarvätskan hade nämligen frysit eftersom Marcus hade blandat med för mycket vatten..


Ronja hämtades på en gång från fritids och vi bestämde oss för att spela lite tennis ute på gatan eftersom hon missade sin träning pga att jag hämtade bilen, och eftersom jag ville vara ute och RÖRA på mig. Hela mig och inte bara fötterna och armarna. typ..

På kvällen var det den sista tyskalektionen och därför bjöd Szilvia oss på krapfen. Det är munkar, men tyskar är inte alls lika duktiga på att göra dem som svenskar är. Men de har nyponsylt i och det var faktiskt riktigt gott.

Pusshej

sjunde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

tisdag.

Även denna dag blev det en sväng ner på stan men denna gång tog vi cyklarna.  Och helt ärligt så har jag inte så mycket att säga om denna dag för det hände egentligen ingenting.

På kvällen åt jag och Ronja grön ärtsoppa som faktiskt blev riktigt god. Den ser ut som någon sorts slajm men det spelar ingen roll. Gott var det. :) Men den slår verkligen inte vanlig ärtsoppa med lite senap i. Mums.

Att Pia inte var hemma berodde på att hon även denna kväll var borta med jobbet.

Såhär såg den otroligt vackra soppan ut. Vacker är den ju inte men ni måste medge att det är en fin färg?



Pusshej 

sjätte februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Denna dag var väldigt lugn. Det är ju bara jag, Pia och Ronja som är hemma nu eftersom att Marcus är i Kina och Leo är hos Oma och Opa denna vecka. Jag hämtade Ronja från fritids efter att jag varit i stallet och efter lite lek hemma i trädgården tog vi oss in till centrum där vi bland annat gick in på Ellwanger, en leksaksaffär. Där provade vi bland annat en massa faschingskläder. Fasching är en stor fest här i Tyskland och då klär man ut sig. Det är typ det jag vet om det och när jag frågar tyskarna själva så säger det samma sak. Det är ingen av dem som vet varför man har det. För att det är kul och tradition är väl den bästa förklaringen kan jag tänka mig.

På kvällen var det bara jag och Ronja eftersom Pia var borta med jobbet så vi hade lite mys innan det var sängdags. :)


Pusshej

femte februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

Åh, vet ni? halva denna dag åkte vi slalom i Hündle och jag tänker faktiskt låta bilderna tala för sig själva för annars kommer jag bara att upprepa mig.













åh, det var så härligt!!

På vägen hem senare samma dag hände något som inte alls var lika härligt. Den började bra och vi kom iväg i bra tid. Men. Sedan hände det ena efter det andra. Det första som hände var att kaffet som stod mellan förarsätet och passagerarsätet vickade och det resulterade i att jag helt plötsligt fick en massa kaffe på benet och rumpan. Mysigt... Not.
Därefter åkte vi och tankade och gjorde rent rutan i fram eftersom spolavätskan hade frysit. Nästan på en gång när vi svängeer ut från macken tycker jag att bilen känns riktigt konstig. det var precis som att jag inte kunde sitta still med foten på gaspedalen men jag satt alldeles still med den. Bilen betedde sig som att den hade ett eget liv. Efter en liten stund började även varvtalet att studsa upp och ned. Vi åkte då av autobahn och nästan på en gång när vi kommit av lade bilen av helt och hållet. Det var ju kul. Vi visste inte var vi var och det var -14 ute. Jippie!
Jag är så glad att jag hade min tjocka jacka och mina täckbyxor bak i min väska.  Efter att ha gått en bra stund knackade vi på hos ett väldigt snällt par som lät oss komma in och därifrån ringde vi bland annat till en taxi. Som tur var kände han någon som kunde bärga bilen och som i sin tur kände någon som vi kunde hyra en bil av . Eller något sådant var det iallafall.
I vilket fall som helst hade vi tur i detta fall eftersom han som hyrde ut bilen sade att det var hans sista uthyrningsbil så han redan hade hyrt ut 38 st tidigare samma dag. Sjukt.

När vi sedan äntligen satt i bilen på väg hem gick allt bra. Ronja somnade nästan på en gång där bak, Pia satt och jobbade och jag själv satt och nynnade för mig själv där jag satt bakom ratten.
Ja, det var väl det och nu får ni alla läsa om det såhär en och en halv vecka senare. Gud vad jag är dålig på att uppdatera denna blogg. :s

pusshej

fjärde februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

skidåkning och kycklingsoppa

denna dag blev sovmorgon till nio då pias massör kom och masserade henne i en timme. Därefter masserade hon även Pias syster som kom dit strax efter tio med sina barn. Under tiden åt jag, Pia, Leo och Ronja frukost och därefter bar det av till Oli's där vi hyrde skidor och pjäxor till mig och Ronja och sedan åkte vi till Imberg och åkte skidor i flera timmar och det var så underbart roligt och härligt. Dock lite kallt åt ansiktet eftersom det var ca. -15 grader.

denna gång hade jag ett par pjäxor som verkligen satt som en smäck på mina fötter och därför unde jag åka mycet bättre än förra gången och herregud, Det var verkligen superroligt!

Senare på kvällen blev det sedan kycklingsoppa som Oma Heidi kom över med. Och den var också riktigt, riktigt god!! Jag måste göra den någon gång snart..

Jo, såhär mysigt hade mina fötter det när jag gick ut idag förresten. :)

 


jag inser att det inte ser så himla gott ut på denna bild men det var det. :)



och såhär mysigt hade vi det när vi åt middag. :)

Pusshej

tredje februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

nya skor, Oberstaufen och fel väg

Min förmiddag bestod av att packa, tvätta och städa hos och åt mig själv. Strax efter ett mötte jag upp Pia vid pumas outlet och när jag gick därifrån var jag ett par vinterskor rikare. Dessa mysiga skor är nu mina och jag lovar er, de är verkligen supersköna! I really love 'em!

 

Och apropå väskan, den vill jag haaaa!! Jag tycker att den är så himla snygg!

därefter hämtade jag barnen, åkte hem och hämtade Pia och sedan åkte vi till Oberstaufen. Jag körde och allt gick jättebra till gps:en lurade in oss på en smal väg som ringlade sig framåt som en orm. Jag vet att vägarna i bergen är slingriga men den där tog verkligen priset. Och sen körde jag ju en bil som inte hade dubbade vinterdäck och det var ju lite vinterväglag på vissa ställen kan man lugnt säga. Men allt gick iallafall bra och tillslut var vi framme i Oberstaufen.

Det blev då lasagne till middag tillsammans med Pias syster och två av hennes barn. Maten bestod av en lasagne som Oma Heidi hade gjort och den var riktigt god måste jag säga.

Ja , det var väl min fredag.
Pusshej

andra februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

torsdaaaaaaaaaaaag

Detta inlägg blir kort för det hände egentligen inte mycket händelserikt denna dag.

Jag åkte till stallet och red på förmiddagen, hämtade Ronja vid skolan klockan ett, skjutsade henne till hennes sportathletik till två, handlade, hämtade Leo tjugo i tre och hämtade sedan Ronja fvi hennes idrott klockan tre.
Därefter blev det en hel del lek på lekplatsen innan vi tog oss hem, jag lagade mat till mig, Ronja och Leo och när de sedan hade somnat satte jag mig nere i soffan i vardagsrummet och väntade på att Pia skulle komma hem.
Hon var nämligen borta med jobbet denna kväll och jag hann somna på soffan innan hon kom.

När hon väl kom hem gick jag i bara ner till mig och somnade på en gång i min säng. Jag orkade inte ens borsta tänderna. eeuw.

pusshej

första februari tjugohundratolv

Kategori: Au Pair

aqua zumba och skype

Jag tror nog att vintern finally har ommit hit för nu är det mycket kallare. Okej, det har än så länge bara varit -8 som kallast under dagen. Natten vet jag inte riktigt.

Denna förmiddag tog jag mig till atlantis och var med på en zumbakurs i poolen. Det var samma instruktör som jag har haft tidigare och jag måste säga att det var väldigt roligt att zumba i vatten men det var inte det allra lättaste. Det gick utan problem så länge man gick åt ett håll men så fort man bytte riktning blev det en annan femma. Men roligt var det iallafall och när kursen var slut satte jag mig i bubbelhörnan i utepoolen. Det var såååå skönt.

Efter lunchen blev det lite siesta, men jag sov inte, och en timme senare hämtade jag Ronja och Leo. Vi åt lite fruktsallad och sedan kom Emmas mamma och hämtade upp Ronja. Hon har ju tennis på onsdagar.

Leo och jag lekte kurragömma och kull tills Ronja kom hem och då åt vi kvällsmat nästan på en gång. :)

Kurragömma är faktiskt riktigt roligt, apropå ingenting. :)


Jo, på kvällen efter min tyskakurs blev det skype med min bästa familj och det är alltid lika roligt . :)

pusshej

trettioförsta januari tjugoundratolv

Kategori: Au Pair

let's zumba med en ny instruktör

ja, idag var det alltså dags för en zumbalektion och eftersom min kurs egentligen är slut så var detta endast en provgång med en ny lärare. Det var riktigt roligt måste jag säga även om jag tyckte att hon gick lite fort fram ibland. Men när jag pratade med henen efteråt så frågade hon vad jag tyckte och ajg sa att jag tyckte att det var riktigt roligt. Då svarade hon att hon hade sett det i mina ögon. 
Det är ju ett bra tecken iallafall. :)

Efter lektionen gick runt en stund på stan men denna gång besökte jag knappt några affärer utan jag kollade mest på byggnader. Självlart insåg jag inte att ag hade kameran med mig förrän jag bestämt mig för att åka hem. det blev en sväng in på mediamarkt innan jag sedan tog en ny väg hem. 

Leo och Ronja hämtades klockan tre och då gick vi till lekparken innan vi gick hem och gjorde en soppa till middag. Och det måste ha varit någonting i maten för efter att vi ätit hade jag två sångfåglar hos mig. Dock var de inte lika sjungvilliga när Pia hade kommit hem. Ingen aning om varför egentligen. 

Innan jag sedan gick och lade mig blev det sagoläsning för Ronja. Lite Bröderna Lejonhjärta såklart. :)

 



Pusshej