malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

nittonde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

morgontrött och barnvakt på två sekunder

ja, vad ska man säga? Jag hade svårt att somna igår kväll och det fick jag betala för denna morgon då jag stängde av det ena av mina två alarm utan att jag vaknade tillräckligt för att komma ihåg det. Detta betyder att när jag stängde av alarmet, som jag trodde var det första, var klockan redan 07:22 vilket i sin tur betydde att jag hade försovit mig. När jag kom upp hade Ronja, som självklart hade vaknat tidigare just idag, dukat frukost.

När leo var avlämnad på dagis blev det en promenad innan jag gick hem, stoppade in tvätt i tvättmaskinen, pratade med mamma i telefon samtidigt som jag förgäves sprang runt och letade efter mina långkalsonger. Tillslut gav jag upp och struntade i dem.

Väl i stallet körde jag lite longering/horsemanship/lek inne i ridhuset med Mascara eftersom hon var lite halt idag igen. Hon var väldigt duktig och förstod ganska bra vad jag ville att hon skulle göra. Men min älskade vän Soldier där hemma är mycket dujtigare på detta. Kan ju i och för sig bero på att han har lärt sig vad jag vill när jag gör vissa saker.

När jag och barnen ätit mellis stack vi ut på en cykeltur och eftersom Marcus tidigare hade ringt och frågat om jag kunde lägga barnen ikväll så hade vi inte lika bråttom hem.. väl hemma igen lagade jag mat, potatismos med köttbullar, brunsås ála malin och lingonsylt och därefter pratade vi lite dalmål innan det blev dags för dem att sätta på sig pyjamas. Precis som förra gången blev läste jag Bröderna Lejonhjärta för dem båda i Ronjas säng.

Och ja, nu sitter jag här nere i soffan i vardagsrummet och tittar på supernatural. Eller ja, det är reklam just nu men.. Marcus kom precis hem förresten så nu ska jg väl snart gå ner, typ om jag orkar ställa mig upp ur denna sköna soffa.

Vi hörs imorgon!

Puss och kram

artonde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

snö, joggingtur och snö på riktigt

Denna dag har jag faktiskt inte gjort så mycket. Jag var ut och sprang/powerwalkade/jag vet inte vad. Det började med powerewalk men jag kände sedan att jag ahde så mycket energi att det gick över till jogging och jag stannade till några gånger och gjorde utfall, indianhopp, tåhävningar, några magövningar som vi gör på zumban(jättejobbiga om man gör dem rätt och då känns det verkligen som situps fast man står upp. Otroligt ltta att göra är de egentligen också). Väl tillbaka blev det en snabbdusch eftersom maten var färdig och därefter cyklade vi till stallet. Barnen tyckte dock att det var jobbigt att stå och vänta på att julshowen skulle börja (jag klandrar dem inte eftersom den började 30 minuter efter utsatt tid) så de gick till lekplatsen med marcus och Pia och jag stannade kvar och tittade. Därefter gick jag och pratade med Karin och så fick jag träffa hennes två döttrar som faktiskt nästan är i min ålder. De är två och tre år yngre tror jag.

Ja, sen har jag faktiskt inte gjort så himla mycke mer. När jag cyklade hem hade det precis börjat snöa så då blev jag på ett otroligt bra humör, dock tror jag inte att denna snö kommer att ligga kvar speciellt länge. :( Men vi kan ju hoppas på att det blir minusgrader nu för då kommer det att ligga kvar. :D

Till kvällsmat gjorde Pia idag pastasås på fläskfile och tomatsås som var riktigt god och så åt vi spaghetti till det.

Just det, det kom jag ju på nu också. Jag köpte ett par skor här i veckan men jag kommer inte ihåg vilken dag det var på. H&M hade rea så det blev en lila bh, två stickade mössor och en lila topp också. Såhär ser sorna ut och jag måste fråga, var det sådana du hade köpt/fått Tove?




Näej, nu tänker jag gå och lägga mig för det är sent och jag har en riktigt hektisk vecka framför mig. :)

Jag kom just på en sak! Det är ju fjärde advent idag! :) Glad fjärde advent allihop! (Jag vet inte om man säger det men jag är på så bra humör nu så det spelar ingen roll.)

Pussar och kramar

sjuttonde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

mästerkatten i stövlar och crepes

Hallå!

idag vaknade jag och hade bara lite ont i halsen vilket gjorde mig på väldigt bra humör men jag var väldigt trött. Vill ni veta något konstigt angående det förresten? Jag vaknar antingen på mage eller rygg, oftast på mage men jag kan inte somna om jag ligger på mage. Men om jag lägger mig på mage så somnar jag om hur fort som helst. Finns det någon förklaring till detta? Eller är det bara jag och mina funderingar igen?

Nej, men iallafall så åkte jag till stallet direkt när jag hade vaknat och det blev ett litet skrittpass med en massa mjukgörande övningar och även lite trav. Hon har ju varit halt i veckan men Karin sade att hon hade kännts bra dagen innan och det var nog sant.

Efter lunchen, jag rpovade faktiskt weiswurst idag men jag kan inte säga att jag tyckte att det var speciellt gott. eller jo, fast egentligen inte heller, konsistensen var alldeles för konstig för min smak. Strunt samma, efter lunchen åkte jag, Pia och barnen på bio i erlangen. Det blev mästerkatten i stövlar i 3D. Den var faktiskt riktigt roligt och jag tänkte på det efteråt och även lite grann under filmen. Är deet en barnfilm eller en vuxenfilm? Både och skulle jag vilja säga.

Därefter blev det en sväng in på ett café där vi åt lite grann. Jag tog en crepes med vilda bär och en varm choklad. 

 

Det var förresten riktigt mysigt där inne och dessa stod på borden, då fick jag ännu mer julkänsla.



Därefter gick vi runt i lite affärer och åkte därefter hem. Jag gick ner till mig och hittade en film på tv som jag faktiskt tyckte om. Det går förresten ganska bra filmer på tv just nu, riktigt juliga.  Denna hette Mrs. Miracle- någonting.

Just det jag chattade lite med min kära zandra också innan jag gick och lade mig och sov.

Pusshej

sextonde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Regn, vind och julbord

Today vaknade jag och kände mig faktiskt ganska utvilad, eller ja. Egentligen inte förrän jag väl hade tagit mig upp ur sängen, klätt på mig och stod uppe i köket och gjorde frukost men ändå.
Efter att Leo hade lämnats på dagis gick jag hem, slängde in tvätt i tvättmaskinen, tog sedan en halvrask promenad i nästan en timme och svängde in på apoteket på vägen. Det blev ett paket halstabletter till min onda hals och när jag sedan kom hem slängde jag in tvätten i torktumlaren och åt frukost framför tv:n.

Ett par timmar senare och ett långt besök inne på adidas outlet hämtade jag barnen på fritids respektive dagis. Efter mellis åkte Pia och Leo till svenska skolan medan jag och Ronja satt och pusslade och spelade Uno. När klockan sedan blivit fem klädde vi på oss för att åka sparkcykel till svenska skolan. Det var nämligen julfest med julbord och lucia. Och apropå undertiteln så regnade det skapligt(!) mycket och det blåste som tusan. Med andra ord var det inte speciellt roligt att åka sparkcykel och när vi kom fram till svenska skolan var vi alldeles dyngsura så våra kläder hängdes upp lite varstans det fanns element. Där blev det sedan glögg, luciatåg, svenskt julbord, svenskt julgodis, en massa prat , trevligt sällskap, mycket skratt… Riktigt trevligt med andra ord.



Hem åkte jag med pia, eller ja, jag körde och hon åkte , eftersom Marcus och barnen åkte hem tidigare.
Jag tittade på en film när jag hade gått ner till mig, The Eye tror jag att den hette. Jag är lite osäker, men det var Jessica Alba som hade huvudrollen. Hon spelade en blind violinist som genomgår en ögontransplantation och när hon sedan kan se, ser hon döda människor och självaste döden. Typ. Bra var den i alla fall, det jag såg.

Nej, nu blir det sängen.

Pusshej

femtonde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

En snygg kille och regn

Vaknade med halsont så det blev en aspirin plus c och en kopp honungsvatten för min del innan jag lämnade Leo på dagis, gick hem, sov i cirkus en timme innan jag åt frukost. När Alvina sedan hade kommit gjorde jag en köttfärssås samtidigt som jag pratade med henne  och därefter åkte jag till stallet där Mascara väntade. Eftersom hon tidigare i veckan trampade snett har hon varit svullen och haltat lite, kunde jag inte rida idag. Vilket inte gjorde mig så mycket egentligen. Hon var inte speciellt svullen i benet idag och hon haltade inte, dock tror jag att hon var lite öm. En massa energi hade hon i vilket fall som helst, upptäckte jag när jag longerade henne. Duktig var  hon på sitt sätt men jag tycker mer om att longera min älskade Soldier där hemma. Jag tycker om att rida storhäst, men gud vad jag saknar min Solle!



Ronja hämtades  klockan ett direkt efter stallet och ett mellanmål/lunch och en dusch senare cyklade vi till hennes turnen som börjar klockan två och där jag träffade Timo. Han är inte bara snygg utan väldigt trevlig också! A good combination i think. Sedan var det leos tur att hämtas. Så då blev det att åka hem igen, ge Leo mellis och sedan klä på honom och hämta Ronja igen klockan tre.

Därefter blev det en cykeltur ner på stan, en sväng inne på Müller och därefter en sväng till Mascara eftersom Leo unbedingt ville träffa henne igen.
Anyway, när vi skulle åka därifrån fick jag något skrattanfall när jag såg bilarna i det stora ”parkeringshuset” som hör till Inna Schaeffler. Det är är sju våningar och femton olika plan högt  och jag räknade ut att man måste åka typ 16 .varv för att komma ner/upp. Runt, runt, runt, runt, runt, runt… hahaha. Gud vad jag skrattade åt detta.

Middagen bestod av spaghetti och köttfärssås och  jag var faktiskt nöjd.
Precis nu har jag förresten tittat på Frauen tausch och jag höll på att bli tokig, ”det finns inga bevis för att rökning gör så att man dör tidigare”, ”Det här är färsk och nyttig mat”(om salamipizzan).. det finns inget att säga.

Nej nu ska jag sova för jag kan inte ens hålla ögonen öppna. :o
Pusshej

fjortonde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

soffpotatis och Ben&Jerrys

Morgonen var som vanligt förutom att jag kände mig sjuk och därför passade jag på att ligga i soffan, sova, titta på film och käka Ben&Jerrys Chocolate Fudge Brownie typ hela förmiddagen.

Så när jag hämtade Ronja hade jag iallafall lite energi. Vi åt mellis och åkte sedan till tennisen där jag satt och läste lite i Mrs Zjivago och hennes hemliga liv, en av böckerna jag fick av mamma. Än så länge känns det som en bok jag kommer att tycka om. :)
Just det, jag pratade en hel del med mamman från australien också, jag kommer inte ihåg hennes namn och det är så pinsamt att jag inte vågar fråga om det nu. De ska åka till australien över jul och herregud vad jag blir sugen på att åka dit när hon pratar om det. Hm, kanske ska ta mig dit eftersom jag fortfarande inte vet vad jag vill plugga?

Anyway, efter maten som bestod av spätzlepfanne tog jag mig till tyskakursen där vi pratade om körkort, trafikregler coh hur det är att bo i tyskland och de olika länderna vi kommer ifrån. Gud vad jag kände mig dum när de frågade mig hur det är i sverige. "Hur går det till när man ska köpe ett hus eller hyra en lägenhet i Svergie? Vilket är vanligast att bo i, lägenhet eller hus? Är det vanligare att köpa än att hyra? " 
Mitt svar var " Helt ärligt så vet jag inte riktigt men jag tror att..." Då tittade de på mig och en man, från Dubai, skrattade och frågade mig var jag bor någonstans. Jag svarade att jag fortfarande bor hemma och att det är första gången jag bor någon annanstans nu här i Tyskland. 
Gud vad jag kände mig dum.. Men egentligen, varför ska jag behöva känna mig dum över det? Hur många av mina kompisar är det inte som är i samma situation? Okej, de kanske inte bor i Tysklans just för tillfället men ni förstår vad jag menar, Och apropå det, jag tog ju faktiskt studenten i våras och det fanns ju egentligen ingen anledning för mig att flytta innan det heller.
Det skulle jag ha sagt.. hm...


Jag gick iallafall och lade mig så fort jag om hem. och somnade typ samtidigt som jag lade huvudet på kudden.

pusshej

trettonde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

feber och sömn

eftersom jag vaknade med feber, hosta, snuva och halsont denna morgon så struntade jag i zumban och tog det lugnt istället.  Jag hade även Leo hemma.
Leo hade otroligt mycket energi denna dag och det gick inte alls ihop med mig som inte hade någon energi alls. Vi åkte till stallet och hälsade på Mascara och jag pratade lite med Karin, hon berättade att Mascara var halt efter ridningen dagen innan och hon trodde att hon hade trampat lite snett.

Därefter handlade jag coh Leo lite grann innan vi åkte hem och åt tomatsoppa till lunch. När soppan var uppäten var det dags för Leo att sova en liten stund och eftersom jag var så himla trött gick jag också och lade mig. Dock sov jag från ett till tjugo över tre så då var det bara att springa upp och väcka Leo innan vi fort som tusan åkte och hämtade Ronja. Vi åkte då till edeka för att köpa ingredienser att använda till våra pepparkakor. jag sprang runt och letade förgäves i tjugo minuter då jag gav upp och vi åkte hem igen .

Efter en massa pysslande kom Marcus hem och hämtade leo och de åkte iväg på en middag med marcus jobb. Ronja ville vara hemma med mig och vi gjorde pepparkakshuset som jag köpte på ikea igår. Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag öppnade förpackingen och såg att det fanns en beskrivning typisk för ikea. haha





När Marcus sedan kom hem sov redan Ronja och jag gick ner och lade mig och sov efter att jag tittat på luciafirande i svt på svtplay. Det är helt stört att det bara fungerar ibland. :s

Pusshej

tolfte december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

förkylning och ett sjukt barn

Efter de vanliga morgonrutinerna  och en promenad tog jag bilen och åkte jag till ikea och gick runt och letade efter pepparkaksdeg i evigheter tills jag bestämde mig för att fråga om de hade det, vilket de inte hade och då blev jag lite sur. Men jag inhandlade lite doftljus och en stråbock att julpynta nere hos mig med. 
Lunch blevd et på ikea också. Köttvullar med potatismos. Alltid lika gott på ikea!! :)



 

Väl hemma tänkte jag bara lägga in laxen och lite annat jag köpt på ikea i frysen innan jag skulle åka och hämta barnen men, precis när jag tar bilnycklarna från bänken så öppnas dörren och in kommer Marcus med båda barnen. jag måste ha sett ut som ett frågetecken för Marcus fnissade åt mig och sedan berättade han att de hade försökt ringa från Leos dagis eftersom han inte mådde speciellt bra. Tillslut hade de fått tag i Pia i London och då hade hon ringt till Marcus som sedan hämtade barnen och kom hem med dem.

Marcus åkte tillbaka till jobbet och jag stannade hemma med Leo som fick ligga i soffan och titta på törnrosa medan jag och Ronja pysslade.

När vi sedan hade ätit, vi åt soppa, gick barnen och lade sig och Leo hade nu väldigt mycket energi! Själv satte jag mig i köket och skypade med min underbara familj innan jag gick och lade mig.

Pusshej

elfte december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Oh my god.!

Jag sov inte jättebra inatt måste jag säga. När jag inte vaknade av att min näsa var så täppt att jag inte kunde andas så vaknade jag av att Leo hade rullat upp så han låg på min kudde. Så antingen var jag tvungen att gå upp och snyta mig eller sätta mig upp och flytta på Leo. Men det dröjde inte länge förrän han återigen hade rullat upp på min kudde och jag vaknade igen. Detta repeterades ett antal gånger tills han vaknade till lite och började tjata om att han ville ha en mjölkflaska. Men eftersom jag var så sjukt trött och verkligen inte ville stiga upp ur sängen, gå ner för trappan, in i köket, öppna kylskåpet, hälla upp mjölk i en flaska och sedan gå upp för trappan igen. Så först låtsades jag som att jag inte hörde honom men fyrtio minuter senare var jag skapligt trött på tjatet så jag sa nej ett antal gånger innan jag gav upp helt och gick ner och hämtade en åt honom iallafall.
 Jag har nu kommit fram till att mina barn inte ska få sova i min säng!

Ja, en frukost, cykeltur till lekplatsen och ett spel senare om Pia och Marcus hem.
Runt fyra gick vi över till Titti och Micke eftersom de hade glöggparty. Riktigt, riktigt trevligt var det och jag fick verkligen julkänsla när jag stod inne i deras kök, drack glögg, åt pepparkakor och kände lukten av äpple och kanel- doftljusen. Jag pratade men väldigt många trevliga mäniskor också. Så det blev väldigt mycket prat på både tyska, svenska och engelska.

När vi sedan kom hem åt vi lite joghurt och därefter gick jag och lade mig och sov eftersom jag var skapligt trött efter natten och pga av min förkylninng. Just det, Pia åkte till London på kvällen också.

Pusshej

Tionde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Lördag, lördag, lördag.

Jag kan inte direkt säga att jag vaknade på morgonen eftersom jag inte vaknade förrän halv tolv och då kände jag mig faktiskt riktigt pigg och jag var riktigt sugen på att sticka ut och springa. Så jag satte på mig mina nya träningsbyxor, ett par lila adidas som jag köpte i torsdags. Jag undrar om jag skrev det då? Det tror jag inte.

Iallafall försvann all springlust lite senare när jag sagt godmorgon till tre väldigt ovälkomna bekantskaper... Nämligen halsont, hosta och en täppt näsa. Hungrig var jag inte heller så det kändes helt fel när jag stod där i köket och gjorde iordning en fruktsallad med joghurt. Tro inte att jag ens orkade äta hälften av det. Vad gjorde sen var att läsa tidningen och titta på längdskidor på tvn.

Efter lunchen som bestod av makaroner och köttfärssås, gjord av pia och riktigt god, packade pia och marcus klart och åkte sedan till nürnberg för en kväll ensamma. Det roliga var att de egentligen skulle ha åkt till stuttgart för att titta på fotboll med pias jobb men när den resan av någon anledning blev inställd bestämde sig pia för att överraska marcus. Och han trodde in i det sista att de skulle på fotboll och så blev det massage m.m. Istället. Detta betydde att jag fick barnen och vi gick ut och hoppade hage ett tag innan vi åkte för att köpa dip. De har inte det i tyskland! Hur klarar de sig?
Lek i lekplatsen blev det också innan vi åkte hem och av fiskpinnar, ärtor och potatismos. Mums! Senare blev det dip, glass och film. Pettson och Findus- Glömligheter. En film senare sov bada barnen så det var bara att bara upp leo och att väcka ronja. Sedan gick jag ner och tittade på valentines day innan jag sedan gick upp och sov hos leo.

Pusshej

nionde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Nu är det dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör!

Denna dag blev en dag som jag tog det riktigt lugnt på tills jag hämtade barnen. Jag hade nästan ingen ork alls och hade både huvudvärk och halsont. Därför blev det en dag i soffan med en film rullandes på tv.
 
När barnen hade hämtats och vi satt och åt mellis höll jag på att somna så Ronja ropade på mig flera gånger haha.

Det blev middag hos Marianne tillsammans med Titti, Micke och Alma denna kväll. Jag skriver hos Marianne eftersom det är en restaurang och jag vet inte vad den heter, bara att det jobbar en svenska som heter Marianne där.
Det är de som har så otroligt goda pizzor och jag lovar er att det inte är något fel på deras pasta heller. Jag tog denna kväll en ravioli ala någonting. Det var iallafall ravioli, skinksås, spenat och paprika. Supergott måste jag säga att det var,även om det kanske inte låter så gott när jag skrev det.
 
 

Efter att vi ätit blev det en tur till Lisa och Jan eftersom de hade party och jag måste säga att det var väldigt trevligt och jag pratde väldigt mycket både tyska, svenska och engelska. Det var en man där som försökte gissa min ålder och då blev jag helt plötsligt sexton-sjutton igen. haha.
Men ja, riktigt trevligt att få träffa och prata med alla jag pratade med. Just ja, jag drack glögg ur denna söta mugg och provade även sushi också. Jag måste dock säga att jag inte var speciellt förtjust i det. Synd eftersom jag vill tycka att det ät gott. Men det är mest bara för att folk i filmer alltid säger att det är så gott tror jag. hahaha töönt!



När vi sedan kom hem runt tolv på natten var jag helt slut och somnade så fort jag lade huvudet på kudden.  :)
Pusshej

åttonde december tjuguhundraelva

Kategori: Au Pair

jag lyckades blanda ihop denna dag med gårdagen så här är det riktiga inlägget.

 
Det blev ett dressyrpass på en riktigt bitchig tant idag, men efter en halvtimmes lirkande lyckades jag övertala henne och det gick som smort. Den hästen må vara stel i början av passen men hon har verkligen en grymt härlig galopp när hon väl trampar under sig.

Efter en snabblunch, ett snabbt samtal med mamma och sedan en snabbdusch bar det sedan iväg till Ronjas skola där jag möttes av en sur liten dam.  Det var början på mitt farande idag. Jag hämtade alltså Ronja klockan ett, cylade hem, gav Ronja lite att äta, cykla till hennes "sport efter skolan" tillsammans med henne klockan två, cyklade hem igen, tog bilen till adidas outlet, hämtade Leo kvart i tre, cyklade och hämtade Ronja tillsammans med Leo strax efter tre och därefter åkte vi hem igen. Åh, jag träffade Ronjas snygga turnen-lärare också. Timo heter han förresten. :D

På kvällen hade jag barnen eftersom våde Marcus och Pia hade någonting med jobbet. Efter att vi ätit chicken nuggets, som både jag och leo upprepande kallade för fiskpinnar av någon anledning, lete vi lite blindbock innan det var dags för dem att ta sig upp i badrummet och duscha och bada. Därefter blev det sagoläsning inne i Ronjas säng. Och gissa vilken.? Bröderna Lejonhjärta såklart. Det bästa som finns.
Båda barnen somnade sedan i princip samtidigt och då tyckte jag att Leo kunde få ligga kvar och sova i Ronjas säng denna natt. :)

När Marcus om hem halv tio frågade han mig hur jag gör för att lyckas få båda barnen att sova före halv nio. Ja.. vad svarar man på det när man inte vet vilket knep man använder? Jag tycker det är lite roligt hur de tackar mig efter att jag har lagt dem iallafall.  De ser verkligen tacksamma ut och, jag vet inte hur jag ska beskriva det, men det är liksom ett tacksamt-glatt-uppriktigt-lite blygt- tack. Äh, jag ger upp. Jag kan inte förklara det men jag tycker det är kul att få höra iallafall. (:

gott och blandat

Kategori: Au Pair

hejsan!
Jag vet att jag har varit dålig att uppdatera på sistone men jag har både haft problem med internet och med lathet.
dock har jag just insett att jag blandat ihop lite på den sjunde och den åttonde december så ni får nog läsa om mittendelen från den sjunde. :)

ursäkta. :)

pusshej

sjunde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

sol och teletubbies

denna dag började med en liten försovning men blev ändå riktigt bra. Dock hade jag väldigt ont i halsen när jag vaknade så när jag pratade lät det inte speciellt bra. Jag lät mer som en kraxanade kråka än mig själv. haha
Men soooooolen sken och det var jätefint väder ute! :D

Det blev en tvättdag typ. Jag tvättade otroligt mycket av min tvätt, jag vek en massa tvätt och bäddade nytt i barnens sängar. Efter att jag hämtat barnen och åkt hem med dem blev det en massa lek tills Jessica kom. Ronja ar nämligen inte på sin tennis idag eftersom hon stukade foten igår. Jag passade då på att springa ner till mig och ta en dusch innan jag ställde mig och gjorde mat.

På kvällen blev det sedan tyskalektion och den var faktiskt ganska trevlig denna gång. Vi skrattade och hade allmänt trevligt när vi pratade om julen och de olika sätt vi firar jul på. Jag fick bland annat veta att i Ukraina firar man inte jul förrän den 16 januari och i Syd korea firar man inte direkt jul. Hye Won sa att det är en dag då alla går ut och festar och dricker så det är alltid fullt överallt den 24 december.
Lite konstigt tycker jag.
Efter lektionen följde Hye Won mig till bilen och vi hann prat om en massa saker innan vi var framme vid min bil, det kan ju bero på att vi pratade otroligt fort och gick väldigt sakta. Vi pratade iallafall bland annat om Teletubbies haha. Är det någon som kommer ihåg vad de heter på svenska? Alltså vad de olika teletubbisarna heter.:P

Pusshej

sjätte december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Tisdag!
Trött som en dåre var jag när jag vaknade. Ovanligt att jag skriver det va? Jag är egentligen trött alla morgnar, men det beror vbara på att jag går och lägger mig alldeles för sent. Jag måste verkligen börja lägga mig tidigare.

Idag blev det iallafall zumba och jag hittade en bättre parkering idag. I ett parkeringshus. Och det blev lite billigare också. Nice vet ni.
 Zumban var riktigt rolig men jobbig och därefter pratade jag med dansläraren en stund.  Senare blev det en tur på julmarknaden och sedan på stan och jag inhandlade faktiskt en del julklappar. Såhär fint och juligt är det förresten inne i Arcaden, köpcentret inne i Erlangen centrum.


Tillsammans med barnen blev det först lite lek i trädgården och senare klockan fem åkte vi till Tennisklubbens lilla julfest. Där blev det bowling, men jag lovar er, det var riktigt svårt. Vi körde något som heter "Der Weihnachtsbaum" (julgranen). Poängtavlan ser ut såhär och det lag som först har strukit alla siffror har vunnit. Man ska alltså få ner fyra äglor för att få stryka en fyra. ;)

           9
          88
        7777
      666666
    55555555
  4444444444
333333333333
         222
         111

När barnen hade spelat så var det föräldrar och barn som spelade mot varandra i blandade lag. Jag var inte direkt den bästa i mitt lag men jag lyckades iallafall få ner käglor så jag kunde stryka både nian och båda åttorna. Men det var i princip det enda jag lyckades med. haha

Till middag blev det iallafall chili con carne och därefter bakade jag och Ronja apelsinmuffins som faktiskt blev riktigt goda. :) Enkla var de också.

Näej, nu får det räcka för denna gång.

pusshej

femte december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Måndag, måndag, måndag.

Denna dag måste verkligen vara den svåraste dagen att komma upp ur sängen på. Eller är det bara jag som tycker det? Jag menar, när man har kunnat sova lite längre två dagar och så måste man sedan gå upp tidigt. Det suger! Anyway, jag lyckades ta mig upp även denna morgon men jag måste erkänna att jag först jag och funderade på att ligga kvar i sängen och fortsätta drömma min mysiga dröm.

Efter att jag cyklat till kindergarten med leo åkte jag till stallet och red lite på mascara. Snacka om att hon var stel och hade träningsvärk denna dag, inte så konstigt med tanke på att karin ridit ett två timmar långt pass dagen innan. Iallafall blev det en massa mjukgörande övningar i en halvtimme tills hon var mjuk. När jag senare hade hämtat barnen blev det ett snabbt mellanmål och sedan bar det av till lekparken en stund innan vi åkte hen och pysslade lite innan maten. Apropå maten så blev det soppa och det var bara till mig, barnen och pia eftersom marcus är i münchen sedan imorse och han kommer inte hem förrän på onsdag kväll.

Ja, det var min måndag.
Pusshej

fjärde december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Sovmorgon och Lucia!


det blev inte direkt en sovmorgon för mig eftersom jag vaknade vid nio och inte kunde somna om. Däremot blev det en sovmorgon för Marcus och Pia stack ut och sprang efter en banan och en kopp kaffe. Opa hade åkt till golfplatsen så det blev jag och barnen plus Janik som åt frukost tillsammans. .
När sedan Marcus kom ner blev satt vi och tittade på längdskidor på tv en stund.

Anyway efter att vi ätit lunch, som bestod av en soppa som jag gjorde, åkte vi till Nürnberg och gick luciatåg med svenska skolan. Ronja var tärna, Leo var stjärngosse med självpysslad stjärngossestrut med en elefant på bl.a. och Pia var tärna hon med.
Jag måste säga att de var jätteduktiga men jag fick tyvärr inga bra bilder eftersom jag satt ganska långt bak. Dock har jag en på lucian och jag tycker att det visar ganska bra hur fint de lyste upp kyrkan. :)


När vi kom hem senare på kvällen blev det skypedate med min familj och Leo och Ronja ville också vara med och prata lite.
Trevligt, trevligt måste jag säga att det var. :)
Det var min söndag...
nej just ja, det regnade asmycket förresten och det var så mycket vatten på vägarna att jag var rädd att vi skulle få vattenplanig, men vi klarade oss som tur var. ;)

pusshej

tredje december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

halli hallå!

Förmiddagen denna lördag spenderades i stallet hos Mascara eftersom jag gick upp vid nio, åt frukost och var i stallet till tio. Det blev ett dressyrpass inne i ridhuset och hon var riktiggt mjuk och fin så det var riktigt roligt. (:

När jag kom hem strax efter ett blev det lunch i form av rester från gårdagen, alltså gulasch och spätzle. Yummie.

Vad hände sedan? Jo, just det jag gick ner till mig och duschade och därefter gick jag, Pia, Leo och Ronja ner på stan och tittade på julkalendern på torget. Därefter blev det korv med bröd. Fast det är inte vanlig korv med bröd. För det första är det en fralla istället för korvbröd och så är det bratwürstle istället för vanlig korv.
Ser gott ut va? ;)

Dålig bild jag vet, och förlåt.

Vi träffade iallafall Sophie och hennes föräldrar där så det blev en sväng in på en leksaksaffär också och just det, Leo gick upp på scenen och fik godis av tomten som satt där. :)
Efter en massa tittandes i stånden gick vi hem igen och väl hemma gjorde jag en laxsås och kokade spaghetti till kvällsmat och Pia och Marcus gjorde sig iordning eftersom de skulle iväg på en fest. Så strax före åtta blev det middag och jag fick mycket beröm av både Janik och Opa. När jag sedan hade lagt Ronja, (jag somnade faktiskt där en liten stund eftersom jag lade mig hos henne en stund) apropå det. Vi lyssnade på Pelle Svanslös och snacka om att det väckte minnen i Malins huvud! :D

Anyway, efter att hon hade somnat gick jag ner och tittade på The Hangover innan jag gick och lade mig och sov.
ja, det var min lördag det.

Pusshej

andra december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

"last friday night"

denna dag vaknade jag faktiskt före klockan. Kände mig pigg men efter en stund blev jag jättetrött.. Dock var det otroligt fint väder ute och det gav mg både energi och gjorde mig på bra humör. Därför blev det en powerwalk innan jag satte mig vid datorn en stund.


När jag hade hämtat barnen åt vi mellis och cyklade sedan till svensa skolan. denna dag tränade vi bara på lucia sånger och när vi hade cyklat hem igen kom barnens farfar och deras kusin Janik.
Så ja, efter en massa prat, spelandes och läxläsning värmde jag maten som Opa Peter hade med sig hemifrån. Spätzle och gulasch. Seriöst, ni anar inte vad gott det var med gulasch!
Ja, och på kvällen var Marcus borta och åt middag hos en gammal kompis och Pia var och hälsade på sin mamma och syster i Schweiz. Det betydde att det var Opa som skulle lägga barnen och men det blev så att han lade Leo och jag  Ronja. Därefter satt jag och Janik och pratade en massa, kollade på roliga klipp på youtube och sedan blev det en hel del chattande för min del. Jag hade ju dock kunnat skrivit detta inlägg men det orkade jag inte göra så därför kommer det upp nu. :)

Pusshej

första december tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

första luckorna i julkalendrarna! Dock helt utan snö.

Ronja och leo var otroligt glada över att äntligen få öppna en lucka. Leo ville dock öppna fler luckor än bara en så har öppnade två till.

Klockan tio åkte jag till stallet och red på Mascara och det gick riktigt bra. Hon var mycket mjukare idag än sist jag red och då kunde man verkligen känna att det är en välutbildad häst. Det är ju dock inte så att man bara kan åka med utan man måste verkligen rida och det är lite skillnad på att rida en häst på runt 1,70 och på en häst med 148 cm i mankhöjd. Men vi kommer, än så länge, väldigt bra överens så det fungerar bra. Jag fick även mycket beröm av Karin, hon som äger Mascara, och även av en annan kvinna som var där och tittade när jag red. Vet inte vem hon var. Jag måste säga att det är riktgt roligt att höra :)


Lite oproportionerlig tycker jag att hon ser ut på denna bild men shit the same.

Efter ridningen blev det lite inhandlande av mat innan jag åkte hem och åt och fick ett paket på posten! Jag hittar inte bilden just nu, men eftersom den finns på fejjan så låter jag det vara. Det innehöll iallafall fyra fem paket, tre till mig och ett varsitt till Leo och Ronja, tre adventskalendrar (en till mig, en till Ronja och en till Leo), ett brev och där fanns även tre påsar skumtomtar som uppskattades väldigt mycket av barnen. Chokladkalendrarna och de små tomtarna de fick i paketen gick också hem. Jag är så glad över att få sådana paket av min familj måste jag lugnt säga. Bästa Mamma, Pappa, Lillasyster och Lilla Lillasyster! <3
Efter att jag ätit och förberett allt till lasagnen åkte jag och hämtade Leo och Ronja men vi fick sitta och vänta på Ronja i tjugo minuter eftersom hon inte var klar med sina läxor. Tjugo i fyra var vi hemma iallafall och då fick de dricka en varsin drickjoghurt, öppna paketen och sedan bar det av ner på stan där vi tittade på lucköppningen på torget. De öppnar nämligen en lucka uppe på scenen varje dag fram till julafton och då spelar de även en pjäs på cirkus trettio minuter också. Riktigt trevligt, mysigt och roligt tycker jag.  
 

Ja, efter en snabbvisit hos Mascara blev det lasagne till middag inna jag hoppade in i bilen och tog mig till Erlangen där jag mötte Hye Won. Vi gick sedan till en träff med internationella studenter(våran tyskalärare är med och anordnar det så hon frågade oss igår om vi ville komma). Där blev det en massa julbak och otroligt mycket tyskapratande. Mycket trevligt folk och riktigt goda kakor var det. Hem om jag strax före tolv och då gick jag raka vägen till sängen och somnade.


Denna bild får avsluta detta inlägg.
Puss

P.s. Nu har jag lite julkänsla iallafall! :)

trettionde november tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Okej. Alltså, det här känns bara fel. Det är första december imorgon och det är inte ens kallt ute. Ingen snö har setts till och det är inte ens minusgrader. Det är någonting som måste ändras säger jag bara. Man kan ju inte öppna adventskalendrar utan julkänsla och jag har vekligen ingen julkänsla what so ever. Jag måste fixa det lite julmysigt nere hos mig!

Anyway, denna dag spenderade jag till hälften i Nürnberg och sedan delades resterande tid upp mellan Erlangen och Herzo. I Nürnberg hade jag bestämt mig för att köpa ett par skor men när jag väl hade hittat skobutiken så fanns de inte låängre några kvar. Snacka om att det fick mig på dåligt humör!

Det var väl i princip det enda som verkligen är värt att skriva om angående min tripp dit. Eller nja, jag kan ju även berätta att jag är riktigt trött på rödlysen. Man åker typ 50 meter och så måste man stanna vid ett rödljus, åker en liten bit igen och sedan rödljus. om och om igen. I really don't like it. Men jag har iallafall insett att  om man lär sig att läsa trafiken här så är det ju inga problem alls i sverige sen. Haha jag som tyckte det var läskigt att köra i sthlm kör nu i Nürnberg. Unglaublich.

Anyway, efter att jag hämtat Ronja ringde jag min kära mor en snabbis och pratade lite med henne medan jag väntade på att Ronja skulle äta upp sitt mellanmål. fem i halv fyra hämtade vi Emma och åkte sedan till tennisen. Och vet ni vad? Den där snygga killen var där och tränade idag igen och haha han kände sig nog lite uttittad av mig för han vände sig om och tittade på mig stup i kvarten, men det gjorde ju inte mig någonting. Men seriöst, han är verkligen SNYGG!

Hemma blev det fiskpinnar till middag och efter att jag ätit stack jag till min tyskakurs. den var riktigt rolig denna dag och jag bytte faktiskt nummer med en Hye Won, hon som kommer från sydkorea,  innan jag satte mig i bilen och åkte hem igen.
Hemma lade jag mig i sängen och somnade på en gång!
Pusshej