malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

hiss

Kategori: hissa och dissa

min hiss är: LMFAO.  Det finns inte så mycket mer att säga än att ni får titta själva. Jag älskar hans videor- EN lite konstig association är dock att jag tänker på Johan som gick i min gymnasieklass när jag ser honom. ?






Det blir ingen diss idag för jag är på så bra humör av dessa videor. :P
Ciao!

jugoåttonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

jag försov mig idag igen! jag blir tokig på det här. Jag måste verkligen sluta snooza. Alltså jag har ju inte försovit mig så att jag har blivit mer sen är någon minut men så sent att jag måste stressa.

Anyway, idag fick jag och Leo skjuts till Kindergarten av Pia och efter att jag lämnat honom gick jag hem och slängde in mina lakan i tvätten innan jag gick ut på en av mina daglia promenader. Därefter hängde jag upp tvätten för att torka i solen och jag hängde även ut min kudde och mitt täcke för att lufta dem.
Men sedan hörni, jag ade slängt in lite rött i tvättmaskinen och sen var jag så rastlös så ni anar inte. Jag visste inte vad jag skulle göra så jag gick runt, runt, runt i huset och försökte komma på något att göra. Det slutade med att jag hoppade på cykeln och åkte till bageriet och köpte bröd innan jag cykladetill edeka och köpte mjölk och joghurt.
hemma igen hängde jag tvätten och lagade mat, eller värmde snarare. Jag åt upp lite av potatisen från igår, resterna av brunsåsen, lite brysselkål, ärtor och tomater. MUMS! Riktigt mätt blev jag iallafall.

Vad hände sen? jo, jag tog mig en liten tupplur på en halvtimme eftersom jag har sovit alldeles för lite några dagar nu.
Klockan går så fort på eftermiddagarna och innan jag visste ordet av var klockan två och det var dags att hämta Leo och Ronja. När vi kom hem åt vi lite joghurt och glass och sedan lekte vi i trädgården tills Jessica kom. När hon kom åkte vi till ett stall där de har en massa ponnyer. Det var typ en ridskola, men inte riktigt. Jag var lite förvånad över att de hade så många hingstar. Jag tror de hade fyra hingstar. Jag tror även att de sysslade lite med "avel" för de hade flera hästar som de fött upp själva. Efter att Ronja och Leo fått skritta lite på varsin häst åkte vi till Lindenhof igen. Ni vet det där stället jag pratade om tidigare som har åsno, strutsar, tvättbjörnar, hästar, getter, kor, lamor, får, kaniner... Vi matade djuren och efter att båda två  fått rda än en gång var det dags att åka hem igen eftersom jag skulle på ridning klockan sju.
Jag slängde i princip bara på mig ridkläderna sa hej till Marcus och stack. Jag fick låna hans bil och jag måste säga att den är riktigt skön att köra!

Väl i stallet fick jag låna en hjälm av en av tjejerna som var där och så sa gubben i lådan att jag skulle få rida på macho. En mörkbrun valack på 174 cm i mankhöjd. Han sa även att det var den lataste och trögaste hästen i stallet, vilket betydde att jag helst skulle rida med både sporrar och spö. Men sporrar struntade jag i, vilket i sin tur betydde att jag var dyngsur i svett efter en timmes dressyr på Macho. Men! Hon som vi red för tittade efter lektionen på mig och sa förvånat: "Du fick fart på honom!?"  Haha jag kunde inte låta bli att skratta och hon sa att hon tyckte att jag red mycket bra.  :)

Nej, nu ska jag springa upp och äta för jag är hungrig.
Kram

tjugosjunde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Servus! (Hej på dialekt)

Idag var det en skrik- och gråtmorgon här hemma. Leo vaknade sent vilket betydde att Marcus var tvungen att skjutsa Ronja nästan direkt när han kom ner(när Leo kom ner alltså). Så fort Marcus sa hejdå till Leo började han skrika och gråta och sa(snarare skrek) att ”nein, du sollst hier bleiben! ” (du ska stanna här). Det hela slutade i alla fall med att Marcus skjutsade Ronja och kom sedan tillbaka och skjutsade mig och Leo till Kindergarten. Men, tror ni att Leo sa ”hejdå” till sin pappa utan att gråta och sedan snällt och glatt gick in till de andra barnen? Nej, inte direkt va. Han började skrika och gråta som satan. Men efter en stund slutade han och jag fick både en hejdå-kram och en puss.
Jag skyndade mig hem, satte på datorn och kollade så att min anmälan hade gått iväg och städade i köket innan jag satte mig i bilen och åkte till Erlangen för min första Zumba-lektion.  Jag är lite imponerad av mig själv att jag faktiskt hittad. Ja ja, jag hade en GPS men ändå. Det värsta var dock att hitta parkeringsplats och när jag väl hittade en var jag tvungen att hitta tillbaka till dansstudion så jag frågade en kvinna på stan om hon visste var den låg. Hon sa att hon inte var säker men hon visste att det fanns en dansstudio inte långt därifrån. Jag följde beskrivningen som jag fick av henne och efter en stund hittade jag rätt.
Väl inne i studion fick jag skriva upp mig på deltagarlistan eftersom mitt namn inte stod med, kan bero på att jag anmälde mig igår kväll. Riktigt, riktigt roligt måste jag säga att det var! Musiken var  sådan som jag blir alldeles sprallig av så det passade ju perfekt. Det jag tyckte var lite konstigt var att jag inte direkt blev trött eller tyckte att det var jobbigt, men jag svettades som en gris! När timmen var slut kunde jag först inte tro att det redan hade gått en timme och en kvart.
Anyway därefter åt jag ett äpple och gick sedan ut i den varma solen och letade mig tillbaka till bilen. Jag hade egentligen velat vara kvar i Erlangen men jag var så svettig så det kändes inte sådär jättefräscht.



Väl hemma åt jag lunch, tvättade, hängde tvätt, vek tvätt och därefter cyklade jag iväg på en cykeltur. Jag bestämde mig för att hitta Lidl och vet ni vad? Jag Hittade det på en gång fastän jag förgäves letade som en tok förra gången. Väl där köpte jag vaniljglass av en riktigt creepy expedit. Han tittade så konstigt på mig och han slutade inte heller. Honom träffar jag helst inte igen.

När jag kom hem igen gjorde jag en fruktsallad innan jag hoppade på cykeln igen och hämtade Ronja och Leo. Fruktsalladen och glassen fick bli lite mellanmål innan vi gick ut i trädgården och spelade fotboll, hoppade hopprep, lekte tatten och hoppade studsmatta. Jo, Leo hjälpte mig att hänga upp min tvätt också.

Till kvällsmat blev det kokt potatis, några av köttbullarna som jag och Pia gjorde, brunsås och sallad. Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med såsen.
Ja det var min dag det.
Nej, just det. Jag ringde och grattade farmor som fyller år idag också! Det gjorde jag efter maten och det var så kul att få prata med henne, synd bara att farfar inte var där. Jag hade gärna växlat några ord med honom också. Det jag ville ha sagt här var i alla fall att farmor fyller 70 år.





Kram kram nu ska jag hoppa i säng

det blir ett väldigt annorlunda hissa och dissa idag

Kategori: hissa och dissa

Jag fick en liten idé. Vilket intro är bäst?
Och nu måste ni faktiskt kommentera också. Jag skulle tycka att det var så kul att få veta, det kanske inte ens är något av dessa?



tjugosjätte september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hallå!

Det är är helt ofattbart, enligt termometern var det idag 44 grader varmt i solen! Jag hittar inte min usb-kabel till datorn just nu, så jag kan inte visa er någon bild. Jag måste ha städat bort den idag när jag städade här nere. Det är nämligen en av sakerna jag har gjort idag. 
Först försov jag mig, eller jag vaknade 17 minuter över sju och ska vara uppe tjugo över, men det gick fortare än vanligt att göra iordning frukosten och lunchboxarna till Ronja och Leo. Efter att vi ätit upp frukosten skjutsade iallafall Marcus Ronja till skolan, Pia åkte till jobbet och jag blev kvar ensam med Leo. Ärligt talat var jag lite orolig över om han skullebörja skrika efter mamma och pappa eller gråta. Men, det gick riktigt bra och jag vet inet varför jag var orolig. När han var påklädd ville han bestämma vad jag skulle ha på mig och det blev mina skor som har lite lila på sig, såklart, (hans älsklingsfärg är lila) och så skulle jag ha min lila jacka. Sen tog jag cykeln med han bak i vagnen eftersom det var det han ville.
Innan jag gick hem igen fick jag en kram och en puss av Leo och när jag kom hem igen satte jag igång och städade nere i min lilla lägenhet. Jag har nämligen bestämt mig för att göra måndagen till städdag och även tvättdag men någon tvätt blev det inte idag. Jag vet inte riktigt varför egentligen men jag orkade bara inte.

Halv tio kom det två män som skulle sätta upp en ny "insektsdörr", ni vet en sån som sittar utanför dörren och är ett skydd så det inte komer in flugor och mygg. Eftersom jag hade städat klart vid den tiden satte jag mig och läste lite i mina tyska skvallertidningar. Men jag måste säga att jag var riktigt rastlös där jag satt. Till slut gick jag ut och hoppade lite hopprep en stund och därefter satte jag mig ute i solstolen och fortsatte att läsa. Sen var det dags för lunch och det blev lite rester från i fredags. Spaghetti och en tomat-skinksås som Pia gjorde då när hon kom hem. Gott var det. Efter lunchen bestämde jag mig för att gå ut och lägga mig i solen och läsa igen. elt stört att kunna ligga i shorts och linne och svettas i slutet av september. :s
Efter något som verkligen kändes som en evighet åkte (äntligen) de två männen tjugo över ett och jag tog mig snabbt ner på stan för att äta en glass med Lora.
Men vänta nu, jag måste berätta det här för er. En av männen, eller han var snarare gubbe, frågade mig varifrån jag kommer och då sa jag sverige. Då frågade han vart det låg. Jag blev helt paff och sa att det låg ovanför Danmark. Då frågade han, ja men vilken riktning? Ligger det nära Stuttgart?
Oc så frågade han gång på gång han frågade om Munchen, Frankfurt,... Tillslut sa jag att det låg i riktningen mot Berlin typ och då sa han "åh, så du är från Berlin?"  "nej, jag kommer inte från tyskland. Jag kommer från sverige, det är ett annat land."  Tillslut lyckades jag få honom att förstå att jag kom från sverige iallafall. Hur kan man inte veta var sverige ligger?
Anyway, jag och Lora åt en glass och sedan åkte jag och hämtade Leo och Ronja. Leo släppte alla saker och kom springandes fram till mig idag igen. Både en puss och en kram fick jag innan han började babbla på som en tok om vad han hade gjort och han frågade vad vi skulle göra nu. Vi sa hejdå till fröknarna och sprang sedan in och hämtade väskan eftersom han höll mig i handen och tydligen ville springa.

Ronja däremot var inte lika ivrig att åka hem eftersom hon att och spelade spel med en av fröknarna på hennes fritids. Efter en stund kom hon iallafall och vi cyklade hem, åt lite mellanmål och tog sedan bilen till en lekplats lite längre bort. Riktigt rolig var den måste jag säga. De hade väldigt många olika sorters klätterställningar, en linbana, gungor, sandlåda, gungbräda... Vivar där i nästan en och halv timme och efter ungefär en timme kom Pia och med sig hade hon en varsin liten ben&jerrys till oss. Coconutterly fair. Mums!

Sedan åkte jag hem och stoppade in maten i ugnen och kokade riset medan Pia åkte och köpte skor till Ronja och Leo. Kvällsmaten blev färsk torsk på tomat-och lökbädd med ris och grönsallad. Detta var något vi kokade ihop själva och det var faktiskt riktigt gott!

Efter maten tog vi hand om disken och sedan, efter att Leo och Ronja gått och lagt sig, satt resterande vid en varsin dator. Otroligt socialt eller hur?
Sedan gick jag ner och ja, här sitter jag nu och skriver med introt till räddningspatrullen i mina öron, chattar med Evelina och Zandra och gäspar lite då och då..

Nej godnatt. Kram kram

tjugofemte september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

hallå där hemma i stugorna!

Jag tänkte börja säga att jag tycker det är lite tråkigt att ni inte kommenterar mer. Det är ju i princip bara pappa som gör det..

Och nu tänkte jag forsätta det här inlägget genom att berätta att jag vaknade halv nio idag, gick upp och tog en dusch innan jag satte mig vid datorn för att skriva ett inlägg om gårdagen. Därefter klädde jag på mig, fixade till håret lite, sminkade mig och gick sedan upp för att äta frukost. Fruktsallad med joghurt och olivbröd med smörgåskorv. Ett glas äppeljuice till det också. Jag måste säga att det var otroligt gott med fruktsallad. Det är verkligen underskattat, fruktsallad med naturell joghurt menar jag. Fruktansvärt gott verkligen.

Efter att jag ätit min riktigt goda frukost borstade jag tänderna innan jag hoppade på cykeln och cyklade över till Lora. Ni vet, den andra Au Pairen jag pratade om förut. Vi sattoch pratade en stund ute i trädgården innan vi gick in till centrum och köpte en glass på Eis Cafe Carlo. De har verkligen god glass här i tyskland men jag måste säga att den här glassen är mer som isglass. Har jag sagt det här förut? Det känns lite så. Iallafall saknar jag blåbärsglassen. Lite sjukt kanske med tanke på att det finns typ hundra andra sorter att välja på, men jag tycker väldigt mycket om blåbärsglass. Anyway, jag tog en kula twix och en kula joghurtglass med tropiska frukter i en strut. Gott.
Efter att vi ätit glassen gick vi till en av alla lekparker som finns här i staden så Miguel fick leka lite innan vi gick tillbaka hem för att laga mat. Hemma hos Lora och Miguel igen lagade jag och Lora mat. Jag stod för kycklingen och hon för potatisen och riset. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med kycklingen men jag tycker att jag lyckades riktigt bra och både Lora och Miguel tyckte att det var jättegott så då måste jag ju ha lyckats. Jag är faktiskt lite överraskad själv över att jag faktiskt kan laga mat, jag menar, det är ju inte direkt något som jag har gjort jätteofta. Men, men äpplet faller inte långt från trädet.  (:

EFter att vi ätit och städat undan i köket satte vi oss i vardagsrummet och pratade medan Miguel gjorde sina läxor. När Miguel nästan precis var klar med sina läxor kom hans tjugoettårige storebror hem och frågade när det var kvällsmat och han sa även att hans flickvän skulle komma över och äta.
Lora och jag gick ut på en promenad med Trixie(hunden), hon är blind och riktigt söt. Hon ser lite ut som en golden retriver men är korthårig, jag vet inte om det finns korthåriga golden, gör det det? Jag orkar inte söka upp det på nätet just nu..
När vi kom tillbaka hjälpte jag Lora att göra en pastasås innan jag hoppade å cykeln och cyklade hem igen. Väl hemma åt jag lite pyttipanna innan jag och Pia gjorde köttbullar. Goda blev de också. Och sedan, dagens höjdpunkt, precis när jag hade torkat av bänken och lagt ifrån mig trasan ringde mamma. Åh, vad det är tur att det finns telefoner! Jag pratade med mamma, pappa, Fanny och Tove i nästan fyrtio minuter men jag måste säga att jag hade velat prata längre. Men det var så skönt att få höra deras röster och få höra hur det är där hemma.

Och nu har jag suttit här riktigt länge. Så länge att jag har hunnit äta upp mitt plommon för länge sedan och även Beck är slut. Tänka sig att jag hellre tittade på Beck än skrev här, framförallt när det var Beck på tyska. Beck - Lebendig begraben. (levande begravd).

Nej, nu ska jag bara lyssna klart på Time of our lives-Tyrone Wells sen ska jag borsta tänderna och sova.

Kram kram

hissa och dissa

Kategori: hissa och dissa

jaja, här kommer den pappa!

Hiss: det otroligt fina, varma och sköna vädret som är nu fastän det snart är oktober.

Diss: de sjukt stora och äckliga spindlarna som finns i soptunnan ute. Eller de finns i och runt om den. uäk!

tjugofjärde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hejsan!

Igår var jag så himla trött så jag gick och lade mig utan att skriva någonting här på bloggen. Men ta det lugnt för om ni nu fortsätter att läsa så får ni veta vad jag hade för mig på den varma och soliga lördagen.

Jag vaknade ganska sent, tog en dusch och gick sedan upp och åt frukost. Ronja var inte hemma eftersom Marcus hade skjutsat henne till hennes tennisträning, men Leo var hemma och när jag kom upp log han åt mig och sa ”Malin”. Sötnöt. Efter att han gjort några pärlplattor bestämde han sig för att leka häst och eftersom Pia hade satt sig på golvet fick hennes ben agera hinder. Jag vet inte hur många gånger han sprang fram och tillbaka eftersom jag tappade räkningen ganska fort.

Efter frukosten gick jag ner och borstade tänderna och sedan åkte jag och Pia in i centrum för att handla lite. Vi hade nämligen tänkt göra köttbullar senare på dagen.
Pia och jag började vår lilla utflykt med att hälsa på Lisa och hennes familj. De är så trevliga!

Därefter åkte vi till ett grönsaks- och fruktstånd och handlade lite frukt och grönt. Det blev en hel del kassar med plommon, gurka, potatis, brysselkål, sallad, nektariner, tomater… Sedan blev det brödköp inne på bageriet bredvid ståndet innan vi gick till Edeka för att köpa fisk, köttfärs, kyckling, korv…
Det är något jag tycker om med Tyskland. Att de har en köttdisk inne i affären, även en fiskdisk, det finns ju i och för sig inne i affärerna i Sverige också men jag tycker att de i tyskland har större utbud.

När vi kom hem lagade vi mat eftersom det nästan var dags att åka till stallet, Ronja hade ridlektion klockan två. Maten bestod av bratwurst och potatis med gurksallad till . Och jag måste säga att det var gott. Korven smakade verkligen inte som korv, men den såg INTE god ut måste jag däremot erkänna.
När vi hade ätit upp skyndade vi oss som attan för att komma i tid till stallet. Vilket vi också gjorde, turligt nog. Gubben i lådan hälsade på oss och sa sedan att Ronja skulle få rida på Fanny. Fanny är en liten haflinger och medan gubben i lådan stod och gjorde i ordning henne stod jag och klappade henne. Och vet ni? Hon höll på nästan precis som Soldier med mulen. :’) Snacka om att jag saknade min häst då! Och Min syster när Ronja skulle rida på en häst med samma namn som henne.
Ridningen gick väldigt bra och därefter åkte vi hem. Jag ställde mig och gjorde en fruktsallad innan jag gick ut i solen och läste en bok i den sköna solstolen. Pia låg och sov i solsängen, Marcus och Leo vet jag inte riktigt vad de gjorde om jag ska vara ärlig och Ronja och Sophie lekte häst ute på gräsmattan.
Efter att Pia tagit en springtur, Marcus åkt till outleten och Sophie hade åkt hem satte jag barnen framför Tv:n och började rensa kantarellerna vi köpt tidigare samma dag.  När Pia sedan kom hem blev det matlagning. Oxfilé, klyftpotatis med kantarellsås och brysselkål stod på menyn. GOTT!!!
Vad hände sen? Jo, Ronja gick och lade sig och jag gick och gjorde i ordning Leo för sängen. Allting gick jättebra ända tills Marcus kom och sade god natt. Då fick Leo något ryck och började skrika och ville att pappa skulle sova med honom. Men han ropade på mamma?

När Leo hade somnat tittade jag, Pia och Marcus på film. Kill the Irishman. Den var bra men jag var så trött så jag höll på att somna flera gånger. Jag börjar bli som mamma tror jag. :O Jag lyckades i alla fall hålla mig vaken, tror jag, och när filmen var slut gick jag raka vägen ner och lade mig i sängen. Och jag tror att jag somnade på en gång. Haha

Kram på er

tjugotredje september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

guten abend, eller nacht nu egentligen. Anyway, this is what i've done today:

Jag vaknade precis som igår, vilket betyder att jag var jättetrött. Idag tog jag dock en snabbdusch innan jag sprang upp och gjorde iordning frukosten. Jag blev väldigt paff när jag kom upp och Ronja satt där i kökssoffan, påklädd och klar och tittade på Tv. Efter frukosten skjutsade jag Ronja till skolan och Marcus tog Leo.
När jag kom hem igen slängde jag i en massa kläder i tvättmaskinen, gick på en liten promenad och när jag kom tillbaka hängde ja tvätten och laddade en ny maskin. Sedan tog jag och städade lite nere i min lägenhet innan jag satte mi och kollade på vampire diaries på datorn. MUMS!
Därefter en sen lunch som bestod av äggröra och potatismos. (Y)

Vad hände sen? Jo, jag lade mig i soffan för att läsa men somnade nästan på en gång och sov till strax före tre då jag var tvungen att kasta mig ut och up på cykeln för att hämta Leo och Ronja. Hihi, Leo ropade "Malin" sprang fram till mig och kramade mig och när jag lyfte upp honom fick jag en puss, en kram till och så sa han "malin" igen. Sötnöten. När vi hade hämtat Ronja cyklade vi hem, åt lite joghurt och hoppade sedan på cyklarna igen. Den här gången bar det iväg till lekparken vid Leos dagis och Ronjas skola. Här är förresten en bild. Även om den ärdålig.


apropå bilder. Visst är det helt otroligt att det fortfarande är så grönt fast det är den 23/9? Och idag var det så varmt att jag gick i linne och trekvartsbyxor.  I like it!



Sedan hände något som var tur i oturen. Leo ramlade nämligen och skrapade upp sig på armbågen så det började böda, det var ingenting egentligen men vi behövde gå hem så jag drog nytta av den lilla olyckan och sa att vi var tvungna att cykla hem fort och tvätta Leos sår och då frågade Ronja" ramlar den av annars?" "Nein!!!" Skrek Leo och mn kunde se att han blev riktigt rädd. Jag tror dock inte att det tidigare har gått så fort att få med dem hem som idag.
Hemma gjorde vi rent året och satte på ett plåster. Därefter lagade jag och Leo mat medan Ronja bänkade sig framför Tv:n. vad blev det för mat? Räksås med spaghetti. Faktiskt gott.

Sedan blev det Pocahontas 2 för mig och Ronja innan hon somnade vid Tv:n.

was noch? Jo, Pia kom hem nu ikväll också så det blev en hel del prat innan jag gick ner till mig för att skriva det här och sova. Och jag tror nog att det här får räcka för idag för nu kan jag inte hålla ögonen öppna många minuter till.

kram

tjugoandra september tjugoundraelva

Kategori: Au Pair

Halli hallå!

Jag hoppas att allt är bra med er. Själv mår jag bara bra förutom att jag för tillfället är riktigt, riktigt trött dvs.

Men nu ska vi se vad jag har gjort idag då. Vaknade och var sjukt trött så jag låg kvar i sängen så länge jag bara kunde innan jag verkligen var tvungen att gå upp. Då kastade jag på mig kläderna, efter att jag sprungit runt och letat efter mina byxor i något som kändes som en evighet. Efter frukosten var det dags att få iväg Leo till Kindergarten. Men.. Det var inte det lättaste idag. Han skrek och skrek och skrek. Grät och grät och grät. Varför? Han ville titta på tv, ha ville att pappa skulle vara hemma men marcus hade ju redan åkt till jobbet. Det hela slutade i alla fall med att Pia ringde till kindergarten och sa att vi kommer lite senare (de låser nämligen portarna halv nio, så man måste lämna mellan åtta och halv nio) och så fick vi skjuts av henne.

Efter att jag lämnat Leo gick jag en promenad idag igen innan jag gick hem. Det blev ingen lång promenad idag men jag var i alla fall ute i 45 minuter så jag kom hem bara några minuter innan Alvina (städerskan) kom. Vi pratade lite grann innan jag  gick ner och laddade upp bilder och så på bloggen, duschade, klädde på mig, sminkade mig och fixade håret och sedan bar det av in till Erlangen igen. Jag behövde byta mitt skärp som jag köpte i måndags eftersom det var för stort. Smarta Malin testade det inte i butiken. Och vet ni vad jag hittade? H&M! hihi. Så jag som inet hade tänkt köpa något gick ut från H&M med en kasse som innehöll tre linnen, en långärmad tröja och ett blodrött nagellack. Sen gick jag runt, runt och tittade lite i affärerna innan jag köpte en fruktsallad och sedan åkte hem. Det är något jag tycker om med tyskland, det finns små fruktcaféer lite här och där. Vad kan man köpa där då? En bägare med färsk, skivad ananas, kokosnöt, Smoothies, fruktjuice, fruktsallad… Det är inte så att man köper förpackningar eller så utan man får det i en bägare och det är så gott! I fruktsalladen jag tog var det ananas, nektarin, jordgubbar, galiamelon, honungsmelon, äpple, gult plommon och vindruvor (både gröna och blåa). Man kan även beställa så gör de iordning en fruktsallad åt en eftersom de har en disk med skivade frukter. Det ser lite ut som en glassdisk, som det också finns överallt.

Väl hemma igen var det i princip bara att byta skor och sedan åka och hämta Leo och Ronja. När vi kom hem bakade vi tigerkaka , åt mellis och sedan åkte vi till Ronjas tennis. Och idag hittade jag fast det var första gången. ;) Leo och jag tittade på Ronja, lekte med några tennisbollar och tittade lite mer på Ronja. Därefter åkte vi hem och lagade mat. Potatismos och fiskpinnar. Mums. När barnen sedan hade gått och lagt sig tittade jag och Marcus på en film. Pia är nämligen borta och kommer hem imorgon, jobb.
Vi tittade i alla fall på ”season of the witch” på engelska! :D  Jag vet dock inte vad jag tycker om filmen. Den var varken bra eller dålig. Det blev för mycket på slutet och i början fattade jag inte mycket mer än att de brände och dödade häxor och att Nicholas Cage var en tempelriddare.

Apropå ingenting, vilken poster tycker ni känns mest spännande? Eller alltså, vilken poster gör att ni vill se filmen?

Jag tycker inte ens att det känns som samma film.





anyway, Bis Bald!

Kram kram

tjugoförsta september thugohundraelva

Kategori: Au Pair

Nämen tjenare.

idag gick jag ut på en långpromenad efter att jag lämnat Leo på dagis. Två timmar var jag ute och det var så skönt. ovh fint eftersom solen sken så jag tog en massa kort. Här är några av dem. De är väl inte sådär jättebra eftersom jag tog dem med mobilen.


















Efter min promenad gjorde jag en kantarell-och skinksås som skulle ätas till middag. Därefter värmde jag pizza från igår och satte mig ute i solen och åt. Jag måste säga att det känns lite konstigt att kunna sitta ute i solen i linne och shorts och tycka att det är varmt(!) den tjugoförsta september. Vädret är verkligen fantastiskt och vet ni? Det var hela 36 plusgrader i solen! Det betyder också att jag lade mig på solsängen med en bok och solade i fyrtio minuter ungefär innan det var dags att åka och hämta Ronja från fritids. Idag behövde jag nämligen inte hämta Leo eftersom Ronja skulle på Tennismatch och sedan träning. Så det var Jessica som hämtade Leo idag. Jessica är Leo och Ronjas barnvakt, eller hon har varit det de senaste två åren och såna här gånger, när jag måste följa med Ronja så hämtar hon Leo. När pia berättade det för mig tror jag att hon kände sig tvingad att åter säga att de är jätteglada att jag är här och att det inte hade något med mig att göra utan bara att det skulle bli lättare för mig då jag inte behövde hålla reda på Leo samtidigt som Ronja hade match.

Iallafall cyklade vi till tennisplanerna och Ronja spelade sin match som hon vann. Det betyder att hon är bäst i sin åldersgrupp. (: Men sedan blev det lite problematiskt. Ronja skulle ju träna men hennes tränare åkte iväg till en annan plan, där träningen skulle vara, men han sa ingenting innan han åkte. När vi sedan gick och frågade några av mammorna om de visste var han var någonstans sa de att de trodde att han hade åkt till den andra planen. Då försökte de förklara vägen för mig men det var liksom, vid femte trafikljuset svänger du vänster, därefter andra höger, första höger, följ den vägen och ta sedan vänster.. typ. Jag förstod inte riktigt och när Ronja sa att vi hade cykel bestämde sig en av mammorna för att skjutsa oss med bilen eftersom det var en bra bit dit. Riktigt snällt av henne måste jag säga att det var.
Väl framme vid träningen träffade jag Lisa, en av Pias svenska kompisar, som väntade medan två av hennes barn hade träning. Så jag spelade tennis med henne och hennes femåriga son Magnus. Det var förresten de barnen som kom förbi efter picknicken härom veckan. Riktigt, riktigt trevligt var det.

När träningen var slut klockan sex kom emmas mamma och hämtade oss igen och skjutsade oss till cyklarna. Väl hemma var det bara för mig att springa ner och byta om till ridkläder eftersom jag hade ridlektion klockan sju. Det var så skönt att få sätta på sig ridbyxorna! Men haha jag har ju ingen ridhjälm här och det finns ingen att låna på ridskolan heller, så jag lånade Marcus cykelhjälm och red i den. Men det är ju bättre än inget iallafall.
Hästen jag fick rida på heter Jonathan och det är nog en av de stelaste hästar jag ridit. Gubben i lådan, han som äger stallet, sa att det var en svår häst som var oftast var väldigt trög. Jag tycker inte att det var en svår häst att rida förutom att an var ortoligt skumpig och jag hade bara skor och ridstrumpor, inte heller skodda ridbyxor. Så det var bara att klämma med knäna. En annan sak jag tänkte på var att det var väldigt annorlunda mot att rida lektion i sverige för vi skulle rida med mycket längre tyglar, typiskt tysk ridning. Fia brukar ju säga åt mig att korta tyglarna men han sa hela tiden läng tyglarna. haha
det gick bra iallafall och jag fick mycket beröm för min ridning efteråt, både av gubben i lådan och av några av de andra jag red med.

När jag kom hem igen åt jag mat, pratade med Marcus och sedan när Pia kom hem stod vi också och pratade en hel del i köket. Trevligt var det men jag vet inte vad det var med oss för vi var helt knäppa, eller mest jag(ovanligt va?). Efter en stund sa Pia " vi får nog se till att du får rida en gång i veckan så glad som du blev". Och ja, jag blev väldigt glad när jaf fick rida. Haha jag satt med ett fånigt leende på läpparna hela ridlektionen som jag inte förstod så jättemycket av. Han stod ju i mitten och pratade på tyska. Det gick bra när han jag red nära honom och när han var vänd mot mig, men jag förstod ändå inte allt han sa. När han tittade åt ett annat håll förstod jag knappt ett ord så jag tittade vad de andra gjorde och gjorde likadant. Det funkade!  Haha

Nej, nu ska jag lägga mig. Det här kommer upp senare för jag har ingen internetanslutning just nu..
Kram

risa och rosa

Kategori: hissa och dissa

Min hiss idag är en låt. Det finns inte så mycket att säga om den egentligen för jag tycker att den talar för sig själv. Vet inte vad ni tycker men jag kan inte sluta att lyssna på den.




Dissen får bli skrikande barn. Alltså barn som bara skriker för att de vill ha något, inte vill göra något eller som bara skriker för att de vill skrika. Jag förstår inte hur föräldrar står ut... Jag förstår inte hur mina föräldrar har stått ut med mig under alla år. *hjärta*

tjugonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hallo!

jag är trött. verkligen jättetrött. Tänkte börja med att sägadet för det är ju så oerhört intressant att veta eller hur?

Today, today, today. What have i done today?  Jag cyklade med Leo till dagis efter frukost och stannade kvar en stund innan jag gick ut på en långpromenad igen. Det är ju så fruktansvärt skönt och man piggnar verkligen till. Sedan bestämde jag mig för att jag minsann skulle städa min lilla lägenhet. Men ärligt talat hann jag inte så mycket innan jag slutade. Så sjukt tråkigt och jag hade verkligen inte lust att städa när det var så fint väder ute så det blev bara en rengöring av toaletten. 

Jag tg istället cykeln ner på stan en sväng och gick runt där ett tag. Kollade inne på Müller en stund innan jag bestämde mig för att verkligen hitta vykort. Men de finns ju inte! Jag börjar bli riktig tokig på att det inte finns några vykort med bilder härifrån. Det finns bara födelsedagskort osv. Helt sjukt. Jag förstår verkligen inte hur det kan vara så att jag inte har hittat ett enda "turistvykort". Annars är det ju så lätta att hitta?

På väg hem svängde jag i på edeka och köpte mjölk också eftersom den nästan var slut och väl hemma igen åt jag en väldigt sen lunch. Rester från igår. Sedan skulle Ronja hämtas men jag var för tidig så hon var inte klar med läxorna. Vilket betydde att jag satt utanför rummet och väntade samtidigt som jag var social och tränade min tyska med en av fröknarna. I Tyskland är det nämligen så at barnen går mycket kortare i skolan och sedan, om de går till fritids, får de lunch där och de gör även alla sina läxor där. Ronja går till exempel från 8.00 till 11.15 nästan varje dag. Det är bara två dagar som on har långdag. Till 13.00. Långa dagar va? Men jag måste säga att jag tycker att det är bra att de gör läxorna på fritids. Då får de ju hjälp av en fröken också.
En annan sak som är speciell med skolan här, jag vet inte om det är så i hela tyskland men iallafall här, är att barnen inte får cykla själva till och från skolan förrän de går i femte klass(tror jag att det är, jag ska kola upp det) . Därför är det otrligt måga barn som har en roller och de har en extra ingång där de har en massa ställ till dessa rollers. Sjukt många är de när de står där och jag var lite imponerad över att barnen bara gick dit tog sin och gick. Det såg ju liksom inte ut soma att de ens letade och jag som tycker att de flesta ser likadana ut. :s

När Ronja var färdig med läxorna åkte vi hem, åt mellanmål(eller okej, ronja åt mellanmål), spelade lite monopol och sedan var det dags att hämta Leo som idag hade utflykt på dagis och därför inte får hämtas före fyra. Eftersom Ronja skulle på tennis tog jag Pias cykel så jag kunde ta Leo i cykelvagnen och så cyklade vi till tennisen på en gång. Det är inte långt dit men halva vägen är svag nerförsbacke och den andra halvan är en lång brant uppförsbacke. Jag lovar, det var inte roligt att cykla med en påhängsvagn med ett barn i uppför den backen. Det är tur att jag har ridit så mycket och har starka ben, för jag skulle minsann inte gå uppför den. Jag skulle prompt cykla.
Ronja spelade tre matcher och vann dem alla. :D Leo och jag lekte lite i lekparken och när vi hade cyklat hem lagade jag och marcus mat. Eller lagade, det blev pizza med färdig deg så det var bara att skära, lägga på och stoppa in i ugnen. Riktigt gott blev det iallafall och den allra godaste halvan av de fyra var den med tonfisk och lök.

vad hände sen? Jo, jag förundrades över hur länge och högt en treåring kan skrika.. :S Leo ville nämligen inte sova och jag tror nog att hela kvarteret fick reda på det så som han skrek. :s

Näej, nu blir det sängen.
Kram

hissa och dissa

Kategori: hissa och dissa

Diss: hemlängtan och att fira födelsedag utan familjen. Inte roligt något av de.

ss: att ge sig själv presenter och att det var dryga tjugo grader varmt på eftermiddagen i september.
Att skämma bort sig själv är nog viktigare än man tror egentligen.

nittonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

jag tänkte börja med att svara på pappas fråga. Därför att engelska är väldigt bra att kunna vilket också är en av anledningarna till att man läser det i skolan.

Imorse när jag vaknade var jag verkligen inte på bra humör. Jag saknade mamma och pappa, Tove och Fanny, Sodier, Tori.. Jag tror nog att det beror på att jag fyller år idag. Jag satte iallafall på mig ett par mjukisbyxor och en tröja och jag blev i princip på e gång på mycket bättre humör. Pia och Marcus hade nämligen fixat jättefint i köket. Det var dukat, ballonger och girlanger på bordet, en girlang på väggen där det stod "Happy Birthday". . Det kommer en bild imorgon för jag orkar inte leta rätt på mobilkabeln till datorn.
 Ett stort kuvert låg det på min plats också och i det fanns ett jättesött kort! Det kommer en bild på det också imorgon.
När de andra kom ner och alla hade satt sig vid bordet sjöng de "Happy Birthday" för mig. Töntigt kanske men jag blev verkligen jätteglad.
Därefter bar det av till dagis med Leo där de idag skulle fira hans födelsedag så han fick en lila krans runt huvudet nästan på en gång.  En sak jag tyckte var lite gulligt var att när en av fröknarna frågade vem som hade födelsedag idag så sa några av barnen "Leo", men Leo sa, "Nej, Malin". Det tyckte jag var lite gulligt. Efter en stund gick jag därifrån, hem och stoppade in tvätt i tvättmaskinen och sedan gick jag ut på en rask promenad i femtio minuter. När jag sedan kom tillbaka tog jag en dusch, klädde på mig och tog sedan bilen till Erlangen.
Jag känner mig lite stolt över att jag lyckades ta mig dit alldeles själv och utan att köra fel eller se till så polisen tog mig. Väl i erlangen hittade jag faktiskt en parkeringsplats på en gång fastän det var så mycket bilar överallt. Det tråkigaste med parkeringarna här är att man måste betala för att parkera. Det finns liksom P-automater överallt, enligt mig.

Efter att jag köpt en parkeringsbiljett tog jag mig in i arkaden och där köpte jag mig ett skärp, en klocka och en lila platttång. Födelsedagspresent till mig själv alltså. Tiden gick dock väldigt fort och jag var tvungen att åka därifrån, efter vad som kändes som tio minuter men i själva verket var två timmar. Jag stannade till på McDonalds och åt lunch eftersom klockan var så pass mycket att jag inte skulle hinna göra lunch innan Ronja skulle hämtas. 
 
För att hämta Ronja tog jag en roller och efter att jag hämtat henne åkte vi och hämtade leo. De tvåfick en varsin joghurt när vi kom hem igen och därefter tog vi påsen med gammalt brd och åkte till rådjuren. Leo på sin "laufrad", Ronja på sin cykel och jag på en roller. Trevligt, trevligt.

En timme senare stod jag i köket och gjorde korvgryta. Den blev faktiskt god fast jag inte visste hur jag skulle göra. Marcus, Ronja, Leo och jag åkte sedan till Adidas Outlet och jag hittade en massa saker som jag vill ha. Bland annat ett par hellånga löpartights, två tröjor, en väst och en väska.  Leo sprang dock runt som en tok så både jag och Marcus hade fullt sjå att hålla ett öga på honom samtidigt som Ronja ville ha hjälp. det löste sig iallafall och vi åkte lika många som vi kom dit. ;)

Vad hände sen? Jo , vi kom hem, Marcus gick upp för att lägga barnen och jag fick en så sjuk hemlängtan att jag började gråta. När Marcus kom ner(jag satt i köket och försökte lösa ett korsord) försökte jag fort torka tårarna eftersom jag tyckte att det var lite töntigt att sitta där uppe och gråta. Och stackars Marcus verkade riktigt besvärad när han upptäckte mina försök att torka dem. Efter en liten stnd ringde iallafall min älskade familj och sjöng "Ja må du leva" för mig. Jag blev så himla glad och jag vet inte riktigt, men jag tror att det var en blandning av glädje och saknad som gjorde att jag började gråta i luren. Det blev ett ganska långt samtal och det var så skönt att få höra deras röster. Det gjorde iallafall att jag mådde mycket bättre.
Och nu har jag suttit här vid datorn och skrivit tack till flera som har skrivit grattis på fejjan. De tog tid måste jag säga, fastän jag inte skrev till ens hälften.. 
Ni är så söta, mina vänner!

Nej, nu blir det sängen.
Kram

hissa och dissa

Kategori: hissa och dissa

Höja och sänka. Uppåt och nedåt. Älska och hata. Risa och rosa. Smeka och piska. Hissa och dissa.
Jag tror att jag srkev lite fel men det är den lilla trudelutten som spelas i mitt huvud när jag säger, skriver, läser eler hör hissa och dissa. Lite roligt? kanske, kanske inte.

Idag tänker jag iallfall hissa något så enkelt och simpelt som vindruvor. Gröna vindruvor närmare bestämt. De är goda, nyttigare än godis, känns exotiska och återigen, de smakar supergott. :)

Vad dissar jag idag då? Jo, jag kan dissa vädret. Att det har regnat så mycket. Ja, det tänker jag dissa. (tänk er ett diss-ljud). 

artonde september tjuhogundraelva

Kategori: Au Pair

Idag.. har det regnat kan jag lova er.  Det regnade när jag vaknade och gick på toa klockan halv två på morgonen, det regnade när jag vaknade till av någon anledning, det regnade när jag vaknade kvart över nio och det regnade fortfarande när vi åkte från lägenheten runt ett. Det var inte lite heller. Stora droppar.
Ja, okej, nu vet ni det. Efter frukosten städade vi och plockade ihop alla saker som skulle med hem och när Marcus kom tillbaka från Heidi, han hade klippt sig, packade vi in oss i bilen och åkte. Det var dock ordentliga bilköer på autobahn så vi åkte lite mindre vägar där det gick. Ronja och Leo somnade återigen nästan på en gång men den här gången somnade Pia före mig. ;) Jag själv kände mig faktiskt riktigt pigg men tillslut somnade även jag och efter att jag vaknat till och ätit en banan somnade jag igen. När jag sedan vaknade satt jag och gäspade hela tiden, precis som nu.

Men vet ni ? Jag har endast sett två hästar på hela helgen. Och ändå har vi åkt förbi åkrar, hagar, stora gårdar… Jag har dock sett säkert tusentals kor. De finns ju överallt! På berget fanns det jättemånga och ja, överallt fanns det hagar med kossor men inte en enda liten häst. Eller jo, det fanns en shettis uppe på berget i en hage med två getter och en åsna.

När vi väl kom hem igen var alla trötta men det första alla gjorde var att springa till toaletten. Jag och Pia lagade middag eftersom vi inte ätit någon lunch, makaroner med laxsås. Gott gotti gott gott. Sedan tog jag en rask promenad på femtio minuter i kvällssolen och jag måste säga att det var otroligt skönt att få komma ut och röra på sig efter den långa bilresan.  Och ja, därefter gick jag ner till mig och tittade på ”What happens in Vegas” (på tyska såklart).
 
Den var riktigt bra men jag måste erkänna att jag inte förstod precis allt de sa. Varför kan inte tyskarna ha kvar det engelska talet och bara sätta dit en undertext? På det sättet lär de sig ju även engelska och den kan de flesta tyskar inte speciellt bra.. Inte konstigt alls enligt mig.  Nej, nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis och sedan ska jag sova.

Kram kram

blåbär i joghurt och blöt rumpa

Kategori: hissa och dissa

Ska vi börja med dissen idag kanske?

En blöt och smutsig rumpa är inte så roligt att gå runt med, eller rättare sagt blöta och smutsiga byxor. Speciellt inte när man blir blöt och skitig ända in på trosorna.

Och så hissen som idag är blåbär i joghurt. Sjukt gott till efterrätt. Frisk smak och nyttigt är det också. Det ska jag äte fler gånger, bestimmt!

sjuttonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Leos födelsedag.
Jag vaknade runt nio, tog en dusch och gick sedan och satte mig och åt frukost med Oma Heidi, Marcus, Pia, Leo och Ronja. Nybakat bröd från bageriet och marmorkuchen(tigerkaka). Därefter öppnade Leo en massa presenter som bestod av bland annat en liten skateboard, ett tennisracket, tennisbollar, en riddare och kläder.. Jag däremot, smart som jag är, glömde min present som är en leksaksgitarr. Den ska han få imorgon när vi kommer hem.
Just det, Marcus syster Andrea kom förbi en stund också. Riktigt trevlig.

Efter frukosten tog vi bilen upp bland bergen och därifrån åkte vi lift upp på toppen. Vi promenerade en stund och kom till slut fram till en klätterbana. Det var en sån där man klättrar i träden på. Så det var just vad jag, Marcus och Ronja gjorde. På med klätterselen och sedan bar det iväg. Så sjukt roligt måste jag säga att det är. Men det var mycket läskigare i Sala eftersom de träden var smalare och så blåste det mer den dagen vi klättrade. Det var riktigt roligt i alla fall men i en av linbanorna landade jag på rumpan istället för på fötterna så jag blev alldeles brun och blöt i rumpan. Det såg precis ut som att jag skitit på mig. Kul va?
Efter, ja jag vet inte riktigt hur länge vi klättrade, gick vi i alla fall och åt på en av alla restauranger som finns uppe bland bergen. Riktigt fin utsikt var det måste jag säga och maten var riktigt god. Det enda negativa var att vi fick sitta och vänta så länge innan den kom. Jag tog i alla fall en Lasagne och den var jätte god, men mammas är godare, Pia tog en stor sallad, Ronja och Leo tog spaghetti med köttfärssås och Marcus tog en gulaschsoppa.

Efter att vi ätit tog jag och Pia en promenad nerför berget medan Marcus och barnen åkte lift. Riktigt skönt och trevligt var det att gå ner, dock kände jag av mina smalben, eller rättare sagt musklerna där.  Sedan åkte vi till lägenheten en stund innan vi åkte till Oma och Opa (Heidi och Peter)  och åt mat. Spätzle med lök. Jag vet inte riktigt vad det är men det ser ut som pasta fast det är hemmagjort och innehåller väldigt mycket ost. Riktigt gott var det i alla fall så jag förstår att det är Marcus och Ronjas älsklingsmat. Det enda negativa var att jag inte var så jättehungrig när vi kom dit eftersom vi åt ganska sen lunch. Till efterrätt fick vi blåbär blandat med joghurt. MUMS! Det var så sjukt gott!

Vad hände sen? Jo, vi åkte tillbaka till lägenheten Ronja och Leo fick lägga sig och sova och Marcus och Pia gick ut en sväng. Själv satte jag mig vid Tv:n en stund och tittade på ett Tv-program som heter Schlag den Raab. Riktigt roligt var det och lite likt ”under minuten” eller vad det heter. Och ja, sen gick jag och lade mig i soffan inne i barnens rum och somnade i princip så fort jag lade huvudet på kudden.

Kram kram

promenader i solen och spya i bilen

Kategori: hissa och dissa

Här kommer hissen och dissen igen. :P

Hiss: Långpromenader i solsken underförmiddagen. Jag kommer nu inte ihåg om jag skrev att jag tig en promenad efter frukost idag (sextonde september). Skönt som attan var det iallafall

Diss: spyor i bilen. Det finns inte så mycket att säga här för jag tycker att det talar för sig själv. Det luktar riktigt äckligt långt efter att man fått bort det också..

sextonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

So, endlich dürfen sie wissen was ich gemacht habe.

Jag sitter just nu här i vardagsrummet I Pia och Marcus lägenhet och tittar på Das Super Talent ( tyska versionen av america´s got talent, jag kommer liksom inte ihåg vad det programmet heter på svenska). Och jag som är så blödig har tårar i ögonen. Det var precis en man som sjöng två låtar, Can you feel the love tonight och you raise me up. Så sjukt duktig oc grymt fin röst. Han berättade bland annat att han blivit mobbad hela sitt liv. Det ska jag säga också, alla ställde sig upp och applåderade åt honom redan efter andra meningen.

Efter frukosten imorse, som idag bestod av hallon, nektarin och mjölk för min del, gick jag ut på en långpromenad på drygt en timme. SÅ SKÖNT! Därefter packade jag lite kläder innan jag gick till Ronjas skola och hämtade henne. Jag var helt säker på att jag hade gått fel och stod och väntade på fel ställe men precis när jag skulle gå kom det en liten Ronja och ropade ”Malin!”. Jag upptäckte även att alla, nästan alla, hade samma typ av skolväska. Nämligen denna:


När vi kom hem var det i princip bara att lämna sakerna, packa bilen och sedan bar det iväg . Jag måste dock säga att jag kände mig lite inklämd där i baksätet med två barnstolar. Det gick bra och det var verkligen ingenting som gjorde ont men hade vi åkt längre än tre timmar så hade jag nog fått ont ryggen eftersom jag satt lite snett.  Ronja och Leo somnade efter typ tjugo-trettio minuters bilfärd och det dröjde inte länge förrän jag också sov.  När jag sedan vaknade till sov alla förutom Marcus, som tur var eftersom han körde bilen. Men en sak jag tänkte p var hur stor skillnad det var från att åka med min familj. Visst fyra av fem sov ett tag men även när alla var vakna var det väldigt tyst. Det var skönt men när jag åker med min familj tycker jag att det är mer prat. Det är också skönt så jag kan egentligen inte säga vilket som var bäst. Jag hade mycket att titta på i alla fall, fastän vi åkte på autobahn och jag satt på vänster sida. Bland annat var det en bilkö i motsatt färdriktning och den var inte kort kan jag lova. Jag började efter en stund räkna hur många lastbilar som stod i den och jag kom fram till att det var mer än 97 stycken. Och då stod de ju inte direkt bakom varandra utan det var ju en massa personbilar och minilastbilar mellan också.
Efter ett tag stannade vi vid McDonalds och vet ni? De har inte McFeast i tyskland, inte heller garlic-dip. Hur klarar de sig? Anyway hann vi inte åka långt förrän Ronja spydde i bilen och vi var tvungna att stanna. Jag kände mig dum men jag blev riktigt illamående bara av lukten..

Sedan kom vi äntligen fram och jag måste säga att naturen är superfin! Berg, kullar, dalar…  Vi åkte till Heidi och Hans-Peter där jag och barnen gick till en lekpark medan Pia och Marcus åkte på något möte. Efter lek i lekparken gick vi hem till Heidi och Hans-Peter(farmor och farfar) och åt mat, lekte med tåg och tågbana, läste sagor, tittade på kort och sedan kom Pia och Marcus igen. Då åkte vi till lägenheten, Det är en mysig trea med stora rum och högt i tak. Två sovrum, ett vardagsrum, kök och badrum. Jag sover inne hos Ronja och Leo så jag tänket alldeles strax lägga mig och sova eftersom både Leo och Ronja kan vakna tidigt.

Kram kram

ett kortisinlägg

Kategori: malinjennybirgitta

Vi åker till barnens farmor och farfar idag så jag kommer inte att ha något internet förrän på söndag kväll. Det kommer då att bli en inläggsbomb här så se till att ha tid att läsa på måndag. ;)

Ha det så bra och jag hoppas att ni får en riktigt bra helg! :)

Kramar

citronjoghurt och jordnötssmör

Kategori: hissa och dissa

eftersom jag inte kan lyssna på rixfm nu så får jag ha ett eget hissa och dissa. Jag ska försöka att skriva ett inlägg varje dag eftersom jag verkligen saknar Rixmorronzoos kommentarer.

Hiss: Almighurt Joghurt med citronsmak. Det smakar precis som Cornetto Citron gjorde och det var verkligen en glass jag tyckte om. Denna jogurt äter jag allra helst som mellanmål men jag skulle seriöst kunna äta den istället för godis. MUMS!

Diss: Peanut Butter. Är det ens gott? Det luktar fruktansvärt äckligt och bara lukten gör att det nästan vänder sig i magen på mig. Jag vet inet varför egentligen. Och konsistensen och färgen... Uuuääk!

vad tycker ni? Tycker ni att jordnötssmör är gott?

femtonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Två övertrötta barn som vill något de inte får är inte det roligaste jag vet. Speciellt inte när de heter Ronja och Leo och skriker och gråter om vartannat.

återigen en solig och varm dag hemma med Leo. Men idag har jag inte haft så speciellt mycket för mig och dagen tog slut hur fort som helst. Den började med att jag vaknade och var otroligt trött så jag tog en kall dusch för att vakna till. (gör inte det på morgonen... Det är väldigt effektivt men inet skönt på något vis.) Efter min dusch, som var förvånansvärt snabb(eller kanske inte så förvånande), gick jag upp och fixade frukost och lunchbox till Ronja. Idag blev det fullkornsbröd med peanut butter och äpple i skivor i hennes box och till frukost det vanliga. Varm mjölk med havregryn och nesquik för Ronja, naturell joghurt med frukt i(vanligtvis nektarin, banan eller äpple)  och en cappuccino åt mig, joghurt, havregryn, müsli, mjälk och kaffe till Marcus och Pia och en joghurt åt Leo. Dock låg Leo men vaknade en stund efter att i ätit frukost och eftersom Pia precis hade kommit tillbaka från sin joggingtur duschade hon Leo så fick jag klä på honom framför Tv:n.

Efter att vi tittat på en film kom Alvina, hon är städerska, och då ville Leo hjälpa henne på övervåningen så det gjorde han medan jag plockade undan på nedervåningen och därefter gick jag och Leo ut på gården och hoppade studsmatta, spelade fotboll och blåste såpbubblor. Sedan blev det lunch fem i tolv. Wienerle(korv) och makaroner till Leo och resten av lasagnen och morötter åt mig.

Vad hände sen, jo, Leo skulle sova middag och när han hade somnat gick jag ut och lade mig i en av solstolarna för att läsa lite men jag slocknade på en gång och vaknade inte förrän kvart över två. Då var det bara att springa upp och väcka Leo, klä på honom, sätta honom i cykelvagnen och cykla till Ronjas fritids och hämta henne. Fröknarna där är riktigt trevliga för övrigt och jag stod och pratade med den ena av dem en stund innan jag gick in och hämtade Ronja som blev jätteglad och sprang fram och kramade mig riktigt hårt när hon såg mig. Så gullig tjej, när hon inte är trött eller hungrig. Eftersom jag hade lovat Leo att åka till en lekpark cyklade vi först hem och åt mellanmål som bestod av en joghurt innan vi tog cyklarna ner på stan och lekte i en av parkerna där. Vi lekte bland annat kull¨så jag var tvungen att springa runt och jaga dem och klättra i några av klätterställningarna. Det låter verkligen som något man måste tvinga mig till va? ;)
En timme senare cyklade vi till Müller där jag köpte en födelsedagspresent till Leo, det är en leksaksgitarr som han blev väldigt förtjust i inne på affären. Jo, jag köpte ett par hörlurar till mig också.
Och just det, vet ni vad Malin big-ass gjorde utanför på cykelparkeringen? Jo, jag missbedömde avståndet lite så jag lyckades komma åt en cykel som ramlade på en annan som ramlade på ytterliggare än och det slutade med att fem cyklar låg på marken. Skapligt pinsamt eftersom det var väldigt mycket folk i rörelse just på den gatan...hi-hi

Hemma var vi igen kvart över fem och då satte jag laxen i ugnen och kokade potatisen . Laxen, som Pia hade köpt färdigkryddad från Lidl var dock ingen hit mer än att den luktade gott. Ja, det var väl min dag i stort sett. Nej just det, jag skrev ju i början att det inte är roligt med två övertrötta barn. De ville nämligen inte gå och lägga sig utan de ville leka istället och när Marcus sa nej blev det ett himla liv.  
Ett himla liv blir det oftast på barnen när Pia och Marcus kommer hem. Med mig är de mycket lugnare och snällare(turligt nog). De frågar inte heller efter nintendot eller ipoden när de är med mig, utan de sparar allt tills deras föräldrar kommer hem. Men det är väl vanligt att det är så antar jag?

Kramar

fjortonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Ja ni, idag har jag inte haft en lugn minut eftersom Leo var hemma idag pga dålig mage och Ronja hämtades på fritids redan kvart i tolv. Leo ade egentligen kunnat gå till kindergarten idag, om fröknarna kunde byta blöja dvs. De byter nämligen aldrig blöjor på de få barn som har blöja och Leo har fått haft det nu eftersom det i princip bara rinner igenom honom, jag hoppas att ni inte satt och åt någonting. I så fall ber jag om ursäkt.
Det här betyder att när jag hade vaknat i morse gikc jag in i duschen, tog en snabbdusch och gick upp för att göra Ronjas och Leos lunchboxar. Jag hade precis blivit klar med bådas och ställt dem lite fint på köksbänken när Pia kom ner och sa att Leo skulle stanna hemma idag. Åhhhh, var det första jag tänkte eftersom jag hade tänkt gå en promenad och sedan gå och lägga mig och sova en stund efter att jag ämnat Leo på Kindergarten. Jag diggar det namnet förresten, Kindergarten, Barngård. haha.
Ja, ja, vi tog iallafall en cykeltur ner till rådjuren och gav dem lite gammalt bröd. Eller cykeltur blev det inte, jag åkte roller och Leo "Laufrad". En sådan som är på bilden nedan.

Därefter bestämde jag mig för att vi skulle åka till Lidl, Pia visade mig nämligen igår vart det ligger. Jag packade in Leo i bilen och så åkte vi iväg åt rätt håll. Jag var inte helt säker på vägen men näst intill, trodde jag. Det slutade med att vi hamnade på vägen till Erlangen och jag kunde inte vända förrän vi var i just Erlangen där jag vände illa kvickt. Dock hade Leo somnat där bak i baksätet och eftersom jag har varit så sjukt sugen på McFlurry riktigt länge nu, åkte vi förbi McDonalds där jag köpte mig en. Mums! Äntligen något som smakar precis som Sverige tänkte jag.
Slutligen såg jag att klockan redan var fem över elva så vi åkte hem och jag gav Leo lite lasagne innan jag satte honom i cykelvagnen och cyklade till Ronjas fritids och hämtade henne. Vi åkte till ett av alla tusen små bagerier och köpte bröd innan vi cyklade hem, stoppade Leo i sängen och sedan var det dags för mig och Ronja att äta Lasagne. Ronja och jag satt och spelade lite spel medan Leo  sov och när han vaknade cyklade vi in till en lekpark som ligger nästan i centrum. Jag och Ronja på en varsin cykel och Leo i vagnen bakom min. Det är mycket jobbigare än man tror att cykla med ett barn bakom sig i en vagn eftersom den hoppar och rycker i alla gupp.
I lekplatsen stannade vi i ungefär en timme innan vi åkte till Müller, idag igen, och tittade lite. Nu har jag iallafall hittat en parfym, en lotion, ett par örhängen och en ring som jag funderar på att köpa men vi får se.

Efter en stund inne på Müller cyklade vi hem igen och väl hemma blåste vi såpbubblor, lekte häst och sedan satte jag mig i en av solstolarna och läste lite. Det var dock ingen bra idé etftersom Leo och Ronja fick för sog att de skulle binda fast mig.. Sen fick Ronja nog och började frisera mig istället medan Leo band fast mina fötter.

Jag är otroligt trött och har huvudvärk, vilket kanske märks på sättet det här inlägget är skrivet. Därför tror jag nog att jag ska ta och lägga mig och sova nu. Apropå ont, jag har fortfarande ont i min ringtå. Jag kan gå och så utan att det gör ont, utan skor men med skor gör det lite ont. Böja går också men så fort jag nuddar den gör det sjukt ont. Någon som ar någon aning om vad det kan bara?

Förresten, en sista sak innan jag säger hejdå. Jag anmälde mig till en tyskakurs nu ikväll och det betyder att jag från och med den 19:e oktober kommer att ha en språkkurs i veckan mellan 19.45-21.15. Det är en kurs som går ut på att prata och det är, som jag har förstått det, det enda vi kommer att göra. Vara muntliga och lära oss på det viset. (:

Nej, nu säger jag godnatt.
Kram!

trettonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Imorse när jag vaknade var jag så sugen på att springa och satte därför på mig springkläder inan jag gick upp och hjälpte till med frukosten och Leos och Ronjas lunchboxar. Ronja började nämligen skolan idag och Pia följde henne till skolan så de åkte redan tjugo i åtta medan jag och Leo fick skjuts av Marcus kvart över åtta. Inne på Kindergarten ville Leo att jag skulle vara kvar på morgen-kreis men jag tyckte att han kunde vara med på den utan mig plus att jag ville ut och springa. Iallafall lyckades jag övertyga Leo att gå och leka med några av barnen innan morgonsamlingen och när han satt och lekte med dem passade jag på att gå. Jag ploppade in hörlurarna i öronen och kände att jag var riktigt pigg och verkligen ville springa. Men, efter att jag gått ut genom grindarna och började jag jogga. Dock hann jag inte många steg förrän jag var tvungen att sakta ner och gå istället. Fasen vad ont det gjorde i mina tår. Det gjorde att jag helt tappade humöret men jag bestämde mig för att gå en sväng iallafall fast det gjorde ont. Men tro inte att jag hann långt förrän det började regna istället. Då beslutade jag mig för att gå hem, starta tvättmaskinen och sedan stoppa i en av Pias Yoga-skivor och testa lite yoga. Visst, jag hann stoppa i skivan och klicka på play innan telefonen ringde. Det var från Leos Kindergarten. "Leo mår inte så bra. Han har kräkts. Skulle du kunna hämta honom?" ...
Åh, vad glad jag blev. Visst, jag tycker väldigt mycket om Leo och Ronja med för den delen, men tanken på att ta hand om ett barn som kräks när man själv precis har blivit frisk är inte ett dugg lockande måste jag säga. Dessutom var det ju så mycket jag hade planerat att göra idag. Men, men jag tog bilen till Kindergarten och hämtade Leo som inte alls verkade må dåligt så mycket energi som han hade, han blev iallfall glad över att se mig och kom springades.
När jag pratade med en av fröknarna sa hon också att det var ett till barn som hade kräks idag och egentligen tycker jag inet att det är så konstigt med tanke på att det var en pojke som spydde tre gånger under morgonsamlingen igår.
Leo hämtades i vilket fall som helst och när vi kom hem fick han leka i sitt rm medan jag fixade med tvätten och därefter bestämde jag mig för att släpa med mig Leo till affären och handla. Och tro det eller ej, men han körde en liten kundvagn och höll sig lugn hela Besöket. Skapligt skönt att jag slapp springa efter honom för att kunna fånga in honom och sedan försöka få honom att gå snällt bredvid mig. Nej, det där låter som att han alltid är jobbig men det är han inte. Han går oftast där bredvid mig och håller mig i handen men ibland får han nå ryck och springer iväg som vilken treåring som helst antar jag.

Hemma igen gjorde jag en stor laddning köttfärssås eftersom vi skulle äta lasagne till kvällsmat och jag tänkte att det var smart att förbereda lite. Det gjorde även att Leo och jag fick Spaghetti med köttfärssås till lunch. Och den rackaren var då inte magsjuk så mycket som han åt. Han åt för sjutton mer än mig. Sedan blev det dags för Leo att sova middag och jag laddade åter igen tvättmaskinen och tog sedan en dusch innan jag lade mig i soffan och läste en bok.

Tjugo över tre hämtade vi Ronja på fritids och hon kom springandes till mig och ropade "Malin!". Vi åkte hem en snabb sväng och styrde sedan kosan in till centrum för att köpa skolböcker till Ronja. Dock visste jag inte vad det var för speciella häften hon skulle ha så jag frågade en expedit om hon kunde hjälpa mig. Hon tog då lappen som Ronja hade fått av sin lärare och kom sedan tillbaka med rätt saker.(På lappen stod mänligen exakt vilka häften som behövdes, vilka färger och antal. Nu tänker ni säkert "och det klarade hon inte av att hitta själv?" Nej, tänk för att jag inte gjorde det. Det finns ju för tusan hur många olika sorters häften och block som helst och att sedan hitta rätt block mitt bland alla andra föräldrar som också fått en sådan lapp plu en treåring och en sjuåring att hålla reda på. ) Därefter gick vi runt och kollade bland alla leksaker och hela trippen slutade med att jag köpte ett par örhängen till Ronja och megastora såpbubblor till Leo.

Väl hemma igen var vi när klockan var tjugo över fem så då var det bara att fort som ögat göra iordning Lasagnen. Därför satte jag barnen framför Tv:n och Ronja somnade efter bara fem minuter. När Pia kom hem åt vi och jag måste säga att det var riktigt gott. Och om jag får säga det själv så tycker jag att jag faktiskt är en riktigt bra kock. (: Efter maten åkte vi till ett stall och nu ärdet bestämt att jag ska rida nästa onsdag! :D Dock ar jag ett ganska stort problem. Jag har ingen ridhjälm och det finns ingen jag kan låna där heller eftersom de rider utan hjälm och det är jag inet alls sugen på att göra!

Nej, nu tänker jag faktiskt gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon bitti.

Kram

tolfte september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Tjenare tjenare nu är jag här igen!

Vet ni vad jag vaknade med idag? Träningsvärk i sätesmusklerna. Det måste ju komma av alla snabba vändningar jag gjorde igår när jag jagade fem barn runt hela gården. Men det bästa av allt var att jag vaknade utan varken halsont eller en täppt näsa. Det betyder att jag får tacka den som bad någon av flyttfåglarna att stanna till och ta med sig det. :)

Näej, men nu tänkte jag berätta vad jag har gjort idag. Jag gick upp tjugo över sju och var uppe i köket, färdigklädd och klar, 07.32. Jag förstår inte riktigt hur jag hann med allt eftersom jag tog det lugnt, tog en dusch, borstade tänder, letade efter kläder... Måste vara något fel på en av klockorna. Vad gjorde jag efter frukosten då? Jo, jag stannade hemma med Ronja så Marcus skjutsade Leo till Kindergarten. Eller stannade hemma, vi åkte ganska snart till affären och handlade en massa mat och när vi kom hem igen gjorde jag iordning matsäck som vi skulle ha med oss på våran cykeltur som vi hade bestämt att vi skulle göra. Detta eftersom jag ville cykla till stallet igen. Det tog lite mindre än en timme att cykla till ridskolan och väl där pratade jag lite med ägaren/chefen innan Ronja och jag gick runt och kollade på hästarna. Men det värsta är att de alla är så tunna, smala, det känns verkligen som att de saknar muskler för tumporna är kantiga och på några ser man ryggraden och revbenen. Och en häst, det är så hemskt, hon är mager. Tänk er liksom ett skelett och sedan en hud på det, så ser hon ut. Jag tror dock att hästarna får mat men jag tror nog att de skulle behöva mer, eller åtminstone gräs. Nej, nu ska jag inte klaga nå mer på det där för det har jag redan gjort så mycket. 
Efter att vi gått runt och klappat på hästarna satte vi oss i gräset utanför stallet på baksidan till och årvår matsäck. En salad och skink-smörgås och en citronjoghurt(så sjukt god) till mig och en peanut butter-smörgås och en mjölkris med kokosnöt och chokladsmak till Ronja. Utöver detta hade jag skurit upp några äpplen som vi åt upp riktigt fort eftersom de verkligen var perfekta. Åh, så goda de var!

Efter picknicken cyklade vi tillbaka hemåt men innan vi åkte hem stannade vi till i centrum och gick in på müller där de har otroligt mycket! Ska man köpa smink ska man gå dit, samma sak med parfym. Det är sjukt, den foundation som jag använder kostar 149 kr hemma och här kostar den 8.91 Euro. Och den parfymen jag vill ha är sjuttio kronor billigare här än hemma i sverige. Efter detta besök gick vi till glasscafét på torget och köpte en varsin glass. Glassen här är god men den är inet som svensk glass eftersom den svenska glassen är mycket fastare och den här känns lite mer som isglass.

Sedan bar det äntligen av hemåt och jag hann knappt kliva innanför dörren innan jag var tvungen att gå och hämta Leo på dagis. Den busen kom springandes fram till mig och kramade om mig när jag kom och när vi kom  hem hade Sophie kommit på besök. Hon är en god vän till Ronja. Detta betydde att jag hade tre styckern att hålla koll på och cdet lättaste sättet var att lägga sig ute i solstolen och sola lite grann i värmen. Men efter en stund ville barnen att jag skulle leka med dem och det hela slutade med att de band fast mig innan de hade en cirkusuppvisning. 

Middagen åts halv sju och bestod av Pias kantarellsås, pasta och sockerbönor. Gott.

Dagens bästa är iallafall samtalet hem till sverige där jag pratade med hela min familj. Åh, vad det var skönt att få höra deras röster. Många stora pussar och kramar till er <3

Näej, nu kan jag inte skriva något mer. Jag kan knappt hålla ögonen öppna så jag tänker gå och lägga mig.

Kram

elfte september tjugohundraelva

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan på er!

Jag hoppas att ni har haft en lika trevlig dag som jag har haft. Dock hade jag nog kunnat vara utan några av de 32 plusgraderna med stekande sol hela dagen.

Idag vaknade jag och gick upp vid halv tio, åt frukost med Marcus och skar sedan upp några äpplen och bredde några mackor innan vi allihop satte oss i bilen som var fullpackad med mat, filtar, bollar, rockringar och sedan också folk. Vi skulle nämligen på en picknick med svenska skolans förening som Pia är med i. Därför tog vi bilen och åkte till ett ställe ungefär tjugo minuter hemifrån. Riktigt fint var det eftersom det var ute på landet precis bredvid en sjö. Dock fick man inte bada i sjön eftersom det var algblomning och tydligen berodde den på någon läcka i avlopps-systemet . I alla fall var det otroligt varmt så vi bestämde oss för att lägga ut filtarna i skuggan och när alla hade kommit och hälsat på varandra började vi spela brännboll. Både barn och vuxna, riktigt roligt. Dock förlorade mitt lag några poäng på att de hade mig som brännare. Jag tyckte i vilket fall att det kändes som den bästa läsningen för mig eftersom det gjorde riktigt ont i foten av att bara gå så jag kunde ju bara tänka mig hur det skulle vara att springa. Men när det var vår tur att vara innelag tog jag av mig skorna och då gjorde det inte lika ont att gå/springa vilket också var det jag gjorde när jag hade slagit. Efter att vi hade spelat två gånger tio minuter var det dags att äta och jag måste säga att det var otroligt mysigt men fruktansvärt varmt att sitta där i gräset och ha picknick. Och alla var så trevliga. Skönt, eller skönt och skönt, var att alla var svenskar eller kunde prata svenska, det var bara Marcus som inte kunde prata svenska. En av männen som var där sa att hans kusin kommer, jag tror att det var i helgen eller om det var nästa vecka, till dem och så frågade han hur gammal jag är. VI kom i alla fall fram till att jag är lika gammal som hans kusin så han sa det att jag skulle få ta hand om honom(kusinen) och via honom runt. Pia stack då emellan och påpekade att jag har körkort.  Jag måste säga att om Thomas kusin har någorlunda liknande gener så skulle jag inte tveka en sekund, om ni förstår vad jag menar. :P Anyhow, satt vi där och pratade bra länge innan vi packade ihop och åkte hem. (Bilder kommer kanske sen för de gick inte att ladda upp)

Väl hemma sprang alla som var vakna raka vägen in i köket, tog fram ett stort glas och drack sedan ur det lika fort som det fylldes på. Därefter stack Marcus ut på en cykeltur, Pia tog en tupplur, Leo sov middag, Ronja fick besök av tre av barnen som var med på picknicken och jag gick ut och lade mig med en bok, bikini och ett stort glas vatten på solsängen. Det blev dock inte så mycket läsning eftersom jag var tvungen att hålla ett öga på fyra barn mellan 5-7 som sprang runt och levde rövare. När Pia och Leo sedan vaknade blev det, utan att jag förstår hur det kunde vara möjligt, ännu mer fart och ännu mer livat.
Det slutade i alla fall med att jag sprang runt och jagade dem allihop eftersom de ville leka tatten. När deras mamma Lisa kom sprang alla tre (Evelina, Freja och Magnus) fram och kramade om mig innan de åkte. Söta ungar måste jag säga och jag tyckte det var så roligt att se dem eftersom Freja, som är mittenbarnet på 6 år, är riktigt lik min syster Tove som också är mellanbarn och Magnus, lillebror på 5 år, var riktigt lik Fanny som också är yngst. Det var inte ett dugg lika till utseendet men sättet. Call me crazy if you want.
Det positiva med den här dagens alla lekar är att jag verkligen inte behövde oroa mig för att jag fick för lite motion, dock har min fot nu blivit blå-lila ända upp till fotknölen. Det gör i alla fall inte like ont som igår så det är ju riktigt bra men jag ska inte säga att det inte gör ont.

Sedan var det så dags för middag och efter at jag tagit en snabbdusch kom Marcus hem med pizza. Gott gott var det, men Pizzorna hemma är faktiskt godare. Dock är jag osäker på om Hawaii:in inte är godare här .?

Och nu till det mest häpnadsväckande idag. Efter maten började det plötsligt åska och blixtra och jag fick för mig att jag skulle föröka fånga en blixt på bild och medan jag höll på med det som allra bäst blåste det på bara några minuter upp till en riktig storm där saker flög omkring, det regnade horisontellt istället för uppifrån och ned och det blixtrade och mullrade så fönstren skakade. Lite scary men samtidigt otroligt häftigt att det kunde ske på bara några minuter. Jag var riktigt fascinerad. Här är i alla fall den bästa bilden jag lyckades få. Viktigt att nämna är att himlen var mörkgrå, nästan svart en halv sekund innan fotot togs.



Nej, nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon.

Kramar

fotos, fotos und mehr fotos

Kategori: Au Pair

här kommer de utlovade bilderna:

 

          

           

         

         

         

tionde september tjugoundraelva

Kategori: malinjennybirgitta

Jag har två lila tår!!

Idag vaknade jag kvart över tio, tog en snabbdusch, klädde på mig och gick upp och åt frukost. Där uppe var det full fart, eller full fart var det inte riktigt, alla var vakna och så iallafall. Medan jag stod och gjorde iordning min joghurt kom Ronja in i köket och när hon såg mig ropade hon "Maliiiin!" och sprang fram och kramade mig. (: Söt unge. 
Efter frukosten cyklade jag, Pia, Ronja och Leo in till centrum och köpte skolgrejer till Ronja, en massa frukt och grönsaker i två olika stånd som fanns på torget. Därefter gick vi till ett glasscafé och åt. Jag tog en Joghurt fit som består av fruktsalad (jordgubbar, kiwi, äpple, melon, apelsin och något mer men jag kommer inte på vad det var), Pia, Leo och Ronja tog en varsin våffla (ni vet sådana man kan köpa på lidl, fast större) med glass och fruktsalad. Jättegott måste jag säga att det var.
Just det, kedjan hoppade på min cykel också men det fixade jag såklart. ;)
Sen, vad hände sen...? Jo, jag och Leo väntade medan Ronja och Pia gick in i en affär så jag knäppte en massa kort på husen och så som finns på huvudgatan som går mitt genom centrum men de bilderna laddar jag upp imorgon om jag får lite tid över.

Därefter åkte vi hem eftersom Pia skulle på något RedBull-event och Ronja och jag skulle ju in till Elangen med Belén(inte Belinda, jag hade hört helt fel) och Lora(inte Laura som jag hade skrivit) men eftersom det återigen var en trettio grader plus-dag så ville inte Belén åka till Erlangen. Därför bestämde vi att vi skulle träffas på Eis Cafe Carlo och äta glass. Men innan jag åkte spelade jag, Ronja och Marcus lite fotboll och det är nu jag kommer till mina lila tår. Marcus var nämligen på väg att skjuta i mål och eftersom jag och Ronja var i samma lag tänkte jag ta av honom bollen och passa till Ronja. Problemet var bara att vi sparkade samtidigt och han träffade min fot istället för bollen. (jag fick iväg min passning till Ronja som gjorde mål) Till en början tänkte jag inte så mycket mer på det förutom att det gjorde ont men efter en liten stund gjorde det så fruktansvärt ont att jag satte mig ner och undersökte tårna. Det tog dock inte lång tid för mig att inse att jag behövde in och tvätta rent dem och sedan sätta på plåster för det var riktigt blodigt, både på översidan och undersidan runt lilltån och "ringtån". Jag upptäckte även att jag inte kände någonting i någon av de två tårna och jag kunde inte böja "ringtån". Iallafall så tänkte jag att det kanske bara berodde på att det nästan precis hade hänt och tvättade därför foten och satte på ett plåster. Sen satte jag på mig mina converse(dumt val) och satte mig på cykeln. Jag kunde dock inte gå på foten eftersom det gjorde så fruktansvärt ont men men. På Eis Cafe Carlo träffade jag Belén och Lora och vi satt faktiskt där i en och en halv timme och pratade och åt glass. Jag tog en jordgubbs och vaniljglass med tropisk fruktsalad, grädde och jordgubbssås.  Också det var riktigt gott.

Vad gjorde jag sen? Jo, jag cyklade hem och lade mig ute i solen med ett glass isvatten i den ena handen och en bok i den andra. Jag knäppte även en massa bilder och några av dessa laddar jag också upp imorgon.

En timme senare kom Marcus och barnen hem tillsammans med två av Marcus kollegor så då blev det grillning och en massa, massa prat. Riktigt trevliga var de. Anna kommer från tyskland och Andy från england så vi pratade mest engelska. och vilken härlig dialekt båda hade när de pratade engelska!

Det är väl i princip allt jag gjort idag. Eller tittat på Tarzan ar jag också gjort och jag insåg då när jag satt i soffan att mina tår hade blivit alldeles lila och att de var riktigt svullna. Och jag tycker nästan lite synd om Marcus som går runt och säger förlåt till mig hela tiden men, alltså, det var ju en olycka och besides, i'm pretty van vid tår som gör lite ont eftersom jag har en häst som gång på gång lyckas kliva på dem. Nu kan jag iallafall röra ringtån men det gör ont som satan och att gå på foten gör riktigt, riktigt ont, men men. Det är bara att bita ihop.

Vet ni förresten vad jag alladeles nyss såg på tv? Ett helt sjukt program med Johnny Knoxville och före det såg jag någonting som var helt fel för mig. Det var en reklam för "Beck" och tror ni inte att det var dubbat? Att dubba beck är inte okej men att dubba gunvald, det är definitivt att gå över gränsen. Så gör man inte, det blir ju helt fel då!

Nej, nu måste jag sova för jag såg just att klockan redan är tio över ett! :O

Kramar!

nionde september tjugoundraelva

Kategori: Au Pair

Hallåj!

Skapligt oskönt det är med en kliande hals, rethosta och en täppt näsa. Låter som en kille i målbrottet gör jag också då och då. Men nej, nu har vi klagat färdigt för idag. Det är ju inte direkt av den anledningen som jag skriver dessa inlägg, att klaga menar jag, så därför börjar vi om.

Hallåj!

Här sitter jag nu nyduschad och färdig för att lägga mig nere i sängen i mitt sovrum och lyssnar på Kärlekens matadorer-Den Svenska Björnstammen. Vart jag mig i världen vänder ska ni också lyssna på tycker jag.
Vad har jag haft för mig idag då? Ja du, otroligt mycket och ingenting alls. Jag vaknade helt slut och gick upp, tog en dusch, klädde på mig och gick sedan upp och gjorde frukost. Eller gjorde frukost är egentligen fel uttryck, det enda jag gör är ju att ställa fram lite mjölk, müsli, joghurt... Det kan man ju inte kalla att "göra frukost", men men.
    Därefter var det dags för Leo att gå till dagis men idag gick Pia iväg med honom så stannade jag kvar emma med Ronja. Det blev en hel del pussel lagda och spel spelda innan vi åkte och handlade. Det värsta med tyska affärer är verkligen att kassorna ser ut som på Lidl överallt. Jättestressigt tycker jag att det är och speciellt när man ska handla mycket som Ronja och jag gjorde idag. Man måste liksom skynda sig att packa ner alla saker i sin korg eller kasse innan man betalar för annars blir det ju nästa kunds tur och om de har köpt mycket hamnar ju deras varor också på det otroligt lilla utrymmet efter kassan. Storhandlar aldrig tyskar eller vad är det här för knäppt system? Det gick iallafall bra men vet ni? Att leta efter farinsocker är hopplöst om man inte vet vad det heter på varken engelska eller tyska och det finns ju för sjutton sjuttioelva olika sorter att välja mellan.

Hemma igen lagade jag och Pia spaghetti och köttfärssås. Riktigt gott blev det måste jag säga och efter lunchen gick jag återigen ner till mig och lade mig och sov en stund efter en varm dusch. Det bästa botemedlet mot sjukdom ska ju vara att ta det lugnt och sova, men inte blir det här någe bättre inte...
I vilket fall som helst så åkte vi (Pia, jag, Ronja och Leo) till Belinda (tror jag att hon heter) Hon är spanjorska och är en bekant till Pias vän Lotta. Belinda har också en Au Pair och det var därför vi åkte dit, för att vi skulle få träffas. Laura, Belindas au pair, är 26 år gammal och kommer från Brasilien. Eller som jag förstod det är hon född i Rio de Janeiro och när hennes föräldrar skilde sig gifte sig hennes mamma med en grek så då flyttade hon dit. Hon har även bott i bland annar Paris, Italien och London tror jag att det var. På grund av detta pratar hon spanska, grekiska, portuisiska, engelska och nu vill hon lära sig tyska.
Medan Pia och Belinda satt i köket och pratade gick jag, Ronja, Leo , Laura och Miguel (Belindas sjuårige son) till en sportplats där vi skulle spela fotboll men Leo bestämde sig för att bollen var hans så varenda gång någon av oss andra försökte ta bollen blev han riktigt arg och skrek och grinade. Jag försökte flera gåger säga att han fick dela med sig av bollen(men hur förklarar man det för en treåring egentligen?). Envisa unge!
Därefter gick vi en promenad med Belindas blind hund, jättesöt, och vi gick förbi en lekpark som vi stannade och lekte i en stund innan vi gick tillbaka hem till Belinda.
Nu är det iallafall bestämt att jag ska följa med Laura och Belinda imorgon när de åker till Erlangen på någon träff för tysk- och spansktalande. Det verkar roligt, framförallt spännande och roligt att få göra något. Jo, just det. Belinda visste även någon som ville ha hjälp att rida sin häst så Pia och jag ska ta kontakt med henne. :)

Was noch? Jo, Titti och hennes familj kom över på middag ikväll. Lax och potatis blev det och sen kladdkaka med hallon och vispgrädde till efterrätt. Mums filibabba! Jag var dock tvungen att ringa mamam och fråga om receptet men när jag väl stod där och gjorde kladdkakan tittade jag inet ens på pappret. Det var iallafall otroligt skönt att få prata med mamma och pappa igen. Så roligt att få veta lite vad som händer där hemma också (:
Jo, Titti, det är den svenska familjen som Pia, jag och Leo besökte i fredags. Riktigt trevliga måste jag säga. (:

Så, det var väl min dag. Jag hoppas att ni har haft en bra dag ni också och nu tänker jag lägga mig ner för jag kan seriöst knappt hålla ögonen öppna.

Kramar

åttonde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hola!

Ja, nu tror jag minsann at jag har läst för mycket Dexter. Inatt drömde jag nämligen att jag var en styckmördare. ( Hur skulle du tolka det marre?)  Jag mördade ingen så jag visste det på det sättet utan jag bara visste det, precis som man kan göra i drömmar ibland ni vet. Helt stört var det iallafall och när jag vaknade mådde jag riktigt illa.

Hur mår jag annars idag då? Jo, jag har mått ganska bra men jag har låtit som en kille ända fram tills efter åtta då jag verkade förlora rösten och nu kan jag inte säga mycket eftersom rösten bryts hela tiden.. dumma, dumma hals.

Efter frukosten skulle Leo till Kindergarten men idag var han inte på det bästa humöret och ville först inte alls cykla dit utan pappa men tillslut gick det. Återigen fick jag stanna kvar under "morgen-kreis" och därefter gick jag en liten promenad innan jag gick hem igen. Hemma satte jag mig i soffan med varmt honungsvatten med mjölk i handen och Bambi rullandes i dvd-spelaren. Jag vet att jag bara har tittat på barnfilmer nu men de är ju så söta. Det är inte mycket som slår Disney. Vad gjorde jag sen då tro? Jag har faktiskt inte gjort speciellt mycket alls idag om jag ska vara ärlig. En lie tråkig dag ar det varit och vädret har ju verkligen inte hjälpt till. Regn, mulet, regn, uppehåll, regn, uppehåll. Jag gick iallafall ut på en till promenad före lunchen som bestod av rester från gårdagen.
Efter lunchen var jag så sjukt trött att jag gick och lade mig och jag sov faktiskt i en timme. Riktigt skönt måste jag säga att det var och jag var så pigg direkt när jag vaknade men sen när jag var på väg till Leos kindergarten för att hänta honom gäspade jag hela tiden. Väl på kindergarten låg Leo fortfarande och sov så jag stod och pratade med en av hans fröknar en stund innan jag gick in och väckte honom. Och snacka om att han sov djupt. Men när han väl vaknade till blev han jätteglad för att jag var där. Vi cyklade hem idag igen och vi hann i princip bara innanför dörren innan Ronja och Farfar kom. Ni skulle ha sett Leo och Roja när de såg varandra. De var så söta.
Jag gjorde iallafall lite mellis till dem innan vi började leka. Inte nudda golv med en ballong, häst (jag fick vara hästen), kurragömma och tatten. Därefter började jag laga mat medan Leo och Ronja lekte. Allt gick bra tills Leo snubblade i trappen, slog i hakan och ramlade nerför några trappsteg. Det gick bra med honom förutom att han bet sig i läppen och det såg mycket värre ut än vad det faktiskt var så det var ju tur det iallafall. Efter den incidenten satte jag dem framför Tv:n. Den är så bra när man lagar mat och det är superbra att tv:n står i köket så jag kan hålla ett öga på dem samtidigt som jag lagar mat. Grönsakssoppa med ravioli blev det oc jag är så nöjd med resultatet. Jag har ju aldrig gjort soppa förut, men alla tog en extra portion så då måste det ju ha varit gott (:

Efter maten skjutsade jag Pia till en kompis eftersom hon skulle på kräftskiva och när jag åkte därifrpn insåg jag hur fint det är här.! Mitt drömhus hittade jag också. Så sjuuuuukt fint och stort och stor gård och, och, och... :)

När jag kom hem lade jag barnen och läste en godnattsaga för Leo och en för Ronja. Och nu orkar jag faktiskt inte skriva något mer. Ni får ursäkta att det här inlägget blev så tråkigt men nu vill jag sova

Kram

sjunde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hola Locas!

Hur står det till med er? Själv är jag trött och låter som en kille men annars är det bra. Jag skulle bli otroligt glad om någon kunde be någon av alla flyttfåglar att flyga förbi mig och ta med sig min täppta näsa till något varmt ställe. Jag vill då iallafall inte ha kvar det. ( det täppta alltså.)

Men nu till dagens händelser.. Ja, jag vaknade innan klockan ringde imorse och det är verkligen inget jag brukar göra. Jag brukar inte heller vakna flera gånger under natten men det gjorde jag inatt. Två gånger behövde jag gå på toa och en gång där jag inte har någon aning om varför jag vaknade. Drömde konstigt gjorde jag också, men de tänker jag faktiskt inte skriva här för det är så komplicerat att förklara drömmar. Jag gick iallafall upp till köket halv åtta och fixade frukost, men själv ville jag inte ha någonting förutom varmt vatte med honung. Efter frukosten skulle ju Leo till kindergarten men idag blev det stresigt måste jag säga. Först sa Marcus att han skulle skjutsa mig och Leo, sen skulle Pia göra det men tillslut blev det iallafall Marcus som skutsade oss. Varför det blev så stressigt? Jadu, allting tog längre tid än vad det brukar är väl den enda förklaringen jag kommer på. Jag följde i vilket fall som helst med Leo in och stannade även kvar vid "morgen-kreis" eftersom han ville det. Därefter gick jag förbi bageriet på vägen hem och köpte mig en smörgås, som för övrigt var otroligt god, och väl hemma gjorde jag mig iordning eftersom Marcus skulle komma hem och hämta mig så vi kunde åka till Erlangen. I Erlangen skulle jag göra ett tyskatest men när vi kom dit så sa de att det inte fanns något test. Helt knäppt eftersom Pia hade fått information om det är testet över telefon. Vi väntade där en stund innan han skjutsade hem mig igen och väl hemma gick jag och lade mig och sov en stund för att fösöka få bort den är eländiga förkylningen eller vad det nu är.
När jag vaknade blev det lunch, makaroner och resterna av kycklingwooken från igår. Smarrigt. Därefter blev det lite Dexter-läsning och sen var det dags att hämta Leo vid halv tre.

Leo, den sötisen, kom springandes till mig och gav mig en kram när han såg att jag kom och sen när han cyklade hem stannade han faktiskt själv innan han åkte över vägen plus att han inte körde fort som satan. Bra för mig som inte är frisk som en nötkärna för tillfället. Dock cyklade vi till affären efter en stunds lek hemma och eftersom jag hade Leo i en vagn bakom cykeln var det lite jobbigt att cykla. Inte jobbigt för att det var tungt utan det var jobbigt eftersom den hoppade lite bakom cykeln. Och gissa vem som gick snällt bredvid mig och höll mig i handen hela tiden inne på affären då? Jo, Leo.

Väl hemma igen blev det lek och sedan satte jag honom framför TvV:n, satte på Bambi och började sedan laga mat. Eller laga mat, det var snarare värma mat eftersom det blev potatis, fiskpinnar och spenat. Men jag lovar, svensk spenat är mycket godare för den tyska smakar så... tyskt. Jag vet inte hur jag ska förklara men det är verkligen en smak som känns tysk på något sätt. Efter maten blev det ännu mer lek men nu tillsammans med Leo och Marcus. väldigt mycket fotboll och jag, smart som jag är, sparkade återigen bollen över häcken och in till grannnen. Det är tredje gången nu.. Duktigt va?
Vad hände sen jo, Marcus lyckades kasta ner en sak i stuprännan och när han försökte få ut den öppnade han först rännan men  när inte det gick försökte han att stoppa ner armen i hålet som går nfrån stuprännan, ner i backen och till en brunn. Men eftersom hans arm var för stor fick Pia prova även det utan framgång. Då kom Marcus på den smarta idén at öppna brunnslocket, spola in vatten i sturännan och förhoppningsvis kunna fånga leksaken i den nu öppna brunnen. Men även det utan framgång. Jag hade dock roligt och apropå roligt, jag har kommit på hur kul det är att blåsa såpbubblor! Vilket jag har gjort mest hela tiden med Leo idag.  Jag blåser och han spräcker dem.

Sist men inte minst, jag satt och tittade på ett roligt program med först Marcus och sedan Pia. Det är lite som postkodmiljonären fast tvärtom. De tävlande är i par och man får en miljon euro som man sedan bara får behålla om man svarar rätt på 8 frågor. Vid varje fråga finns det fyra eller tre alternativ och man har en minut på sig. Man svarar genom att lägga pengarna på det svaret man tror är rätt och man kan även splitta så man lägger lite på ett svar och resten på ett annat. Dock går detta bara att göra med två svarsalternativ och man har inga livlinor. Det roligaste paret var iallafall ett par nunnor som faktiskt var riktigt duktiga och de slutade med 175.000 Euro på hand. Jag tror att det var 175.

Nej, nu får det räcka för nu.

Kram

sjätte september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hallå!

Är det någon som har lust att skicka över några paket alvedon till mig? Jag har nämligen lyckats dra på mig halsont och en täppt näsa. Inte roligt måste jag säga.
En annan sak som faktiskt är lite rolig är att jag idag tog en cykeltur efter att jag lämnat Leo på dagis och pratat med mamma i telefon. Jag skulle cykla och handla men jag tyckte att det var en så bra idé att passa på och cykla runt och se mg omkring medan det fortfarande är riktigt fint väder. Så här kommer det några bilder. :)

  

          

         

         

         

Det var iallafall några av de bilder jag tog idag. :)
Efter min cykeltur tog jag en tur till affären och köpte lite grönsaker som jag sedan använde till kvällsmaten men dit har vi inte kommit än. När jag kom hem kokade jag lite makaroner och gjorde en skinsås, idag igen. Så himla gott! Och kolla på den här bilden, ser det inte gott ut? Jag måste säga att jag faktiskt blev riktigt nöjd och jag är nog lite stolt ändå att det blev så gott. Hehe löjligt va?

         

Efter luncen gick jag ut och lade mig på solsängen eftersom det var riktigt varmt och soligt ute. Jag somnade faktiskt och sov i en och en halv timme så när jag vaknade var det bara att rusa till Leos dagis och nu blev det helt knäppt. Jag kom dit tjugo över två och jag skulle hämta honom före alv tre eftersom de skulle ut på en utflykt halv tre, men när jag kom dit så var det låst överallt och det satt en lapp på dörren där det stod att de var ... (en adress som jag inte kommer ihåg) och att de skulle vara tillbaka klockan fyra. Eftersom jag varken visste var de var eller hur jag skulle ta mig dit bestämde jag mig för att gå hem och sedan komma tillbaka och hämta honom vid fyra. Väl hemma satte jag mig ute i solen och läste en tysk dagstidning innan jag beslutade mig för att börja skära upp lite morötter, kyckling och paprika till kvällsmaten. När det var klart gick jag och hämtade Leo som kom springande till mig och kramade mig men sen, när vi hade bytt skor och satt på hjälmen ville han inte åka hem längre. Efter en liten stund ändrade han sig dock och han hoppade på sin rosa cykel och trampade iväg fort som sjutton. Hemma hoppade vi studsmatta, spelade fotboll, blåste såpbubblor och sedan tittade han på Robin Hood medan jag gjorde mat. Kycklingwook och ris. Även det blev riktigt smaskigt och jag fick mycket beröm av både Pia och Marcus.

Vad hände sen? Jo, Marcus försökte fixa  min toalett som jag inte har kunnat spola sedan i förrgår. Och så lilla Leo som hela tiden skulle se vad han höll på med.

Jo, just det, innan jag glömmer det. Vet ni vad jag tänker varenda gång jag är på väg ut på trottoaren från uppfarten till huset? Jag tänker på Desperate Housewives. Det känns liksom som et område som de skulle kunna bo i. Haha, jag ska försöka att ta några bilder imorgon så får vi se vad ni tycker :)

Nej, nu ska jag sova för imorgon ska jag och Marcus åka till Erlangen där jag ska göra ett tyskatest så vi kan boka en kurs som passar mig. :)

Kramar

femte september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Hallå där hemma i stugorna!

Idag är nog första dagen som vädret har varit sådär hela dagen, annars har det ju varit sol och runt 30 plusgrader. Denna dag började med frukost tillsammans med Pia och sen gick jag och Leo till dagis där jag fick sitta med under "morgen-kreis" där fröknarna kollar vilka som är där och barnen får berätta lite kort vad de gjort under helgen till exempel. Efter morgen-kreis gick jag hem med Leos gamla skor och tro det eller ej, satte igång en tvättmaskin och därefter gick jag ut på en promenad. Otroligt skönt måste jag säga att det var, men om någon skulle fråga mig vart jag gick så skulle jag inte kunna säga mer än att jag svängde ut höger på trottoaren utanför huset och att jag kom tillbaka från andra hållet. Jag förstår faktiskt inte riktigt hur jag lyckades hitta tillbaka men det gjorde jag iallafall.
Idag var ju en riktigt tvättdag och jag har tvättat både vitt och svart och färgat. Jag är så stolt över att jag lyckades utan att förstöra varken kläderna eller tvättmaskinen. Hörde du det nu mamma? Jag lyckades!
Mitt emellan tvättarna och lunchen tog jag mig till affären och handlade lite mjölk bland annat och sedan blev det matlagning. Spagetti och skinksås. Mums! Sen var jag tvungen attg gå och hämta Leo som blev väldigt glad när jag kom. Han ropade "Malin!" och sprang fram och kramade mig det första han gjorde. Han är ju så söt och idag har jag fått så många kramar och pussar att det räcker och blir över. :) När vi hade cyklat hem var det dags för Leo att sova middag och jag måste säga att jag var otroligt sugen på att göra detsamma men jag satte mig och läste Dexter istället. 
När Leo sedan vaknade satte vi oss och tittade på bilder i min mobil innan vi målade och pysslade. Leo har nämligen bestämt sig för att han vill ha min häst så han vill se bilder på honom och de andra. Även hunden och katterna är väldigt intressanta, speciellt Tori.  Men jag vet inte ur många gånger han har sagt att han vill åka hem till mig och rida på Soldier. Jag försöker varenda gång förklara att det är väldigt långt hem till mig men det vill han inte lyssna på.
Efter pysslet spelade vi monopol och jag måste säga att instruktionera för barn-monopolet är inte de lättaste att läsa på tyska. :S Ytterliggare lite mer lek hann vi med innan jag satte honom framför Tv:n och Törnrosa så jag kunde laga mat. Pyttipanna blev det och jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet även om det inte är den svåraste maträtten. 

Just det, Marcus kom hem från Sydkorea idag också så han fick också smaka min pytt. Roligt var att allihop tyckte att den var jättegod. Jag måste ha fått dessa skills av mina föräldrar.! 
annars tror jag väl inte att jag har gjort mågot mer.  Kommit på att jag måste köpa en  ny tandkräm har jag iallafall gjort. Jag köpte ju den jag har nu förra veckan men det går bara inte att borsta tänderna med den. Det är den äckligaste tandkrämen jag någonsin använt och det är verkligen så jag får kväljningskänslor när jag borstar tänderna. Jag som brukar tycka så mycket om att borsta dem. :( Aja, nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen.

Kramar

fjärde september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halli hallå!

Viele Liebe Grüsse aus Bayern! Hihi
Today har jag inte gjort sådär otroligt mycket egentligen. Jag vaknade vid halv tio och då ställde jag mig i duschen på en gång innan jag klädde på mig och gick upp, plockade ur diskmaskinen och dukade frukost till mig, Leo och Pia. Därefter cyklade Leo och jag sprang med till rådjuren för att mata dem. Men herregud det var så himla varmt att svetten bara rann om mig fastän jag bara hade ett tunt vitt linne och jeansshorts. I och försig sprang jag ju och vi var i solen nästan hela tiden plus att det var vindstilla. Iallafall stannade var vi os rådjuren ett bra tag innan vi cyklade hem igen. Det gulligaste vid rådjuren tyckte jag var när ett av dem nafsade i Leos finger och han sa "Ajabaja jåjujet".

När vi kom hem igen gjorde jag kantarellstuvning, stekte ägg och rostade bröd. Det blev alltså rostat bröd med stekt ägg och kantarellstuvning och färska, egenodlade tomater till lunch. Otroligt gott tycker jag att det var och Pia sa flera gånger att dte var jättegott så jag tror nog att jag lyckades. Dock tycker jag inte att det slår mammas kantarellstuvning.

På eftermiddagen åkte vi till några stall och kollade hur mycket det kostar och om det finns någon möjlighet för mig att få rida någon häst. Det första stallet vi var till var en ridskola och visst det va fint och ägaren var otroligt trevlig men jag tyckte att hästarna var väldigt magra. Rumporna var liksom inte runda utan de var väldigt kantiga och man kunde se revbenen på flera av hästarna. Visst tror jag nog att hästarna får mat men det verkade inet som att de fick gå ute i någon hage och äta gräs. Det var verkligen något som jag inte gillade speciellt mycket. Men så fort jag kom in i stallet och kände lukten av häst och stall kände jag en känsla av lugn och jag kände hur hela jag lyste upp. Jag var ju glad redan innan men det var något som fick mig att känna mig hemma. JAg vet inte hur jag ska kunna förklara det på något annat sätt.
Vi åkte iallafall till ett annat också och det var jättefint. Dock var det bara ett privat stall men, jag ska sätta upp en lapp på anslagstavlan så får vi hoppas att jg kan få hjälpa till att rida någon av de hästarna för de var verkligen riktigt fina. Ni får hjälpa mig att hålla tummarna :) Och lilla Leo som var med gick runt och tjatade om att han ville rida så efter stallbesöken åkte han och jag till en fritidsgård där de har alla möjliga sorters djur. Lamor, hästar, åsnor, strutsar, grisar, tvättbjörnar, getter, kaniner... Man fick en bägare med pellets och majs när man betalade in sig och där inne fick man klappa alla djuren och mata dem. Både jag och Leo tyckte att det var riktigt roligt men jag tror nog att tvättbjörnen och hästarna var de som var mest intressanta för Leos del. Han fick nämligen rida på en ponny som måste ha varit runt 130 cm och han tyckte att den var så stor, så stor.
Det var iallafall så att man fick betala lite för att få rida ett varv men det var ingen där som ledde hästen utan det fick föräldrarna göra och jag blev väldigt förvånad över att det inte var något krav på att barnen hade en hjälm. Det fanns inte heller några att låna. Jag menar, tänk om någon häst skulle bli rädd och ett barn skulle ramla av och slå i huvudet riktigt hårt eller något.
Allt detta om hästar har verkligen fått mig att längta efter min älskade Soldier. <3


Nej, nu ska jag lägga mig och sova och drömma söta drömmar om min prins på bilden ovan.

Kramar

tredje september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Tjenixen på er allihop!

Jag sitter nu här vid köksbordet med Dumbo på TV:n, vatten i glaset och en sovande Leo på övervåningen, helt slut efter en otroligt varm och solig dag. Att det återigen var varmt är inte bara jobbigt i sig utan det blir ju ännu jobbigare när man hela tiden är ute i den varma solen. Vi vad nämligen in till cetrum och fixade ett tyskt kontantkort till mig idag och ett par nya lila skor till Leo. De är lila med en häst på fram på foten och så glittrar de. Leo blev överförtjust när han såg dem inne på affären. Dock trodde expediten att han var en tjej.
Efter dessa två butiksbesök åkte vi in till Erlangen för att fixa så jag ringer billigare hem till Sverige. Det finns nämligen speciella kort man kan köpa och när man då ska ringa hem får man först slå en kod och därefter en pinkod innan man slår det riktiga numret. Så förstod jag det iallafall och jag är ju inte direkt den mest tekniska personen på jorden så vi får väl se hur det går när jag ska prova första gången.
Vad gjorde vi mer i Erlangen? Jo, vi köpte lila regnbyxor och gummistövlar till Leo. Stövlarna är han också otroligt glad över och han skulle bestämt gå runt i dem när vi kom hem igen. Det blev ju dock väldigt varmt så tillslut sa han att han svettades och tog av sig dem.
Åt lunch gjorde vi också på ett riktigt mysigt ställe. Det enda negativa med platsen vad att det låg precis bredvid vägen så jag tycker nog att de skulle ha haft antingen typ ett plank eller några buskar och träd så det blev lite mer avskärmat och även slapp lite buller.

Nu sitter jag som sagt här och kollar på Dumbo eftersom Pia är hos en vän på fyrtioårsfest. Jag och Leo tittade på Törnrosa, lekte lite med en ballong och därefter gick vi upp för att han skulle lägga sig. Jag läste även idag två sagor, Barbapappa och en om Alfons. Men jag vet inte vem som var tröttast när jag stängde igen böckerna och sade godnatt till honom. Och eftersom han ville att jag skulle ligga kvar och sova en stund med honom så vet jag faktiskt inte om jag lyckades hålla mig vaken hela tiden eller inte. Nu sover han iallafall och jag ska nu titta färdigt på Dumbo innan jag går och lägger mig. Det var så länge sedan jag såg Dumbo och jag har länge velat se den igen så jag blev riktigt  glad när jag såg att de hade den filmen. Haha jag känner mig verkligen som ett litet barn. :P


Jo, det skulle jag säga också. Jag fick en riktigt stor puss av Leo innan vi tittade på törnrosa. Det måste ju också betyda att jag gör någonting rätt, eller hur? Och Pia berömde mig coh sa bland annat att jag är duktig med barnen och att hon inte var ett dugg orolig över att lämna mig ensam med Leo på kvällen. Det kändes riktigt bra att höra måste jag säga. :)

Kram till er alla

andra september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halli hallå!

Wie geht es euch? Jag själv mår bara bra, förutom att jag för tillgället är sjukt trött och egentligen borde ha sovit för länge sedan. Jag är så himla trött att jag inte ens orkar flytta på häcken. Idag har det verkligen varit en lång dag som började strax efter sju. Efter att jag plockat ur diskmaskinen, plockat undan frukosten och satt på Leo hans lila små skor och ryggsäck gick Pia och jag med honom til Kindergarten, typ dagis. Därefter gick jag och Pia bland annat till banken och till Ronjas fritids för att hälsa på fritidsfröken.
Väl hemma igen satte jag mig och läste lite i min Dexter-bok medan Pia var hos frisören. Vad gjorde jag sen? Jo, jag gick och hämtade Leo på dagis. Fast eftersom han hade sin rosa cykel så blev det snarare så att jag gick dit och sprang hem.  Han cyklar verkligen snabbt den lille skitungen. När vi kom hem åt han och jag lunch och sedan gick vi upp för att sova middag. Men först blev det sagostund. Två sagor blev det, Barbapappa och Alfons. Egentligen hade jag tänkt sova lite middag jag också men sen blev det inte så iallafall eftersom vi skulle gå till Pias kompis klockan tre.

Titti, Pias kompis, är också svenska och bor inte alls långt bort från Pia och Marcus. Det är något som verkligen känns jätetbra eftersom hon var(år) otroligt trevlig och riktigt rolig. Hon har tre barn och två hundar. En schäfer och en yorkshire terrier, den sista blev jag väldigt bra vän med och jag hade svår att slita mig från honom. Dock fick jag en sådan otrolig längtan efter lilla Tori.
Alma, Tittis 7-åriga dotter, visade mig runt i huset och medan Leo satt och spelade Tv-spel med Lukas och Pontus, Tittis söner, visade Alma mig hennes målarböcker och och en massa kort. Sen ville hon att vi skulle måla en bild tillsammans så det gjorde vi också innan vi gick ner igen.
Efter en väldigt trevlig eftermiddag cyklade vi sedan hem igen och väl hemma lagade jag och Pia mat. Färsk potatis från Oma Erika, stekta kycklingfiléer och gurksallad. Mums så gott det var. Därefter lekte jag och Leo lite grann i trädgården, spelade fotboll bland annat. Och vet ni vad han har börjat säga? Jag säger ibland "whoopsidaisi" och det har an börjat säga. Så sött. :) Han säger även "Malin ist die busunge" eftersom Pia tidigare frågade honom om jag var busig och om jag var en busunge. Hihi süss.

Vet ni förresten vad jag verkligen stör mig på? Att tyskar alltid ska dubba allt. Jag satt här framför tv:n och zappade fram och tillbaka och vet ni vad jag hittade? Narnia på tyska, Mr Bean på tyska, The Green Mile på tyska allt är på tyska. Ine konstigt att de flesta tyskar är så dåliga på engelska.

Men näej, nu måste jag verkligen sova för jag kan knappt hålla ögonen öppna.

Kram

första september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Halli hallå!

Idag var den första gångens dag. Den första gången är alltid som mest spännanade och det är den man kommer att komma ihåg under många år.
Idag var det iallafall Leos första dag på ett nytt dagis och ni skulle ha sett hur söt han var där han satt på sin rosa cykel med sin pingvinväska på ryggen. Den ser faktiskt ut som en pingvin, med näbb och fötter och allt. :)

Jag åkte även och handlade för första gången i tyskland. Inte helt själv men nästan. Jancik följde med eftersom jag inte hittade till affären själv men jag körde bilen, handlade och frågade var några saker var någonstans. Haha det här låter som världens simplaste grej, men seriöst, testa själva att handla i ett annat land där allt ser annorlunda ut. Dock tror jag att tyskar tycker om blått och gult. Kassan såg nämligen precis ut som på Lidl och det är ju också tyskt. Även när jag var inne på en affär i Osnabrück var kassan gul och blå. Jag säger bara: Go Sweden! Så måste det ju vara, eller hur?  Att de älskar Sverige så mycket att de dagligen måste se den svenska flaggans färger.

Idag har det åter igen varot skinande sol och stekhett. Det är till och med så att jag har blivit brun. Föstår ni? Det är ju helt fantastiskt. Iallafall så gick jag och lade mig ute i solen med min bok när Peter, Heidi, Janick och Ronja hade åkt hem. Superduperskönt måste jag såga att det var och jag tror till och med att jag kyckades få lite färg på mina ben. De blev i vilket fall rosa. När sedan Pia och Leo vaknade efter sin tupplur cyklade vi och badade på "Freibad". Det är ett utomhusbad här i staden med en stor pool och en babypool. De har även en stor rutschkana som man kan åka i. Det var faktiskt riktigt roligt och jag måste säga att Leo trivs som fisken i vattnet. Duktigt på att simma är han också fast han snart bara fyller tre. Jag tog iallafall tillfället i akt att simträna lite så det blev hela 23 simmade längder innan jag gick upp. 575 meter alltså. Det tycker jag var lite duktigt gjort av mig.  Därefter cyklade vi sedan igenom centrum så jag fick se lite mer av staden och jag måste säga att det är en blandning av Visby, Bröderna Lejonhjärta och Karlsson på taket plus lite tysk känsla också såklart. Men det är tydligen en väldigt gammal stad och jag måste säga att jag tycker att den är otroligt mysig. 

Innan kvällsmaten blev det så en biltur förbi ridskolan som vi ska besöka i helgen och sedan lite inhandling på affären. Jag måste dock säga att det inte blev en lugn runda där inne eftersom Leo var på bushumör, busfrö som han är. Så han sprang runt där mellan hyllorna medan jag försökte fånga honom. Tillslut gick det och jag nlev faktiskt väldigt förvånad när han slutade springa runt efter att jag sa åt honom att sluta. Eler inte förvånad heller egentligen. Han är iallafall ett riktigt sött litet busfrö som jag har lekt väldigt mycket med idag. :)

Nej, nu ska jag sova för jag kan knappt hålla ögonen uppe.

Kram