malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

tolfte september tjugohundraelva

Kategori: Au Pair

Tjenare tjenare nu är jag här igen!

Vet ni vad jag vaknade med idag? Träningsvärk i sätesmusklerna. Det måste ju komma av alla snabba vändningar jag gjorde igår när jag jagade fem barn runt hela gården. Men det bästa av allt var att jag vaknade utan varken halsont eller en täppt näsa. Det betyder att jag får tacka den som bad någon av flyttfåglarna att stanna till och ta med sig det. :)

Näej, men nu tänkte jag berätta vad jag har gjort idag. Jag gick upp tjugo över sju och var uppe i köket, färdigklädd och klar, 07.32. Jag förstår inte riktigt hur jag hann med allt eftersom jag tog det lugnt, tog en dusch, borstade tänder, letade efter kläder... Måste vara något fel på en av klockorna. Vad gjorde jag efter frukosten då? Jo, jag stannade hemma med Ronja så Marcus skjutsade Leo till Kindergarten. Eller stannade hemma, vi åkte ganska snart till affären och handlade en massa mat och när vi kom hem igen gjorde jag iordning matsäck som vi skulle ha med oss på våran cykeltur som vi hade bestämt att vi skulle göra. Detta eftersom jag ville cykla till stallet igen. Det tog lite mindre än en timme att cykla till ridskolan och väl där pratade jag lite med ägaren/chefen innan Ronja och jag gick runt och kollade på hästarna. Men det värsta är att de alla är så tunna, smala, det känns verkligen som att de saknar muskler för tumporna är kantiga och på några ser man ryggraden och revbenen. Och en häst, det är så hemskt, hon är mager. Tänk er liksom ett skelett och sedan en hud på det, så ser hon ut. Jag tror dock att hästarna får mat men jag tror nog att de skulle behöva mer, eller åtminstone gräs. Nej, nu ska jag inte klaga nå mer på det där för det har jag redan gjort så mycket. 
Efter att vi gått runt och klappat på hästarna satte vi oss i gräset utanför stallet på baksidan till och årvår matsäck. En salad och skink-smörgås och en citronjoghurt(så sjukt god) till mig och en peanut butter-smörgås och en mjölkris med kokosnöt och chokladsmak till Ronja. Utöver detta hade jag skurit upp några äpplen som vi åt upp riktigt fort eftersom de verkligen var perfekta. Åh, så goda de var!

Efter picknicken cyklade vi tillbaka hemåt men innan vi åkte hem stannade vi till i centrum och gick in på müller där de har otroligt mycket! Ska man köpa smink ska man gå dit, samma sak med parfym. Det är sjukt, den foundation som jag använder kostar 149 kr hemma och här kostar den 8.91 Euro. Och den parfymen jag vill ha är sjuttio kronor billigare här än hemma i sverige. Efter detta besök gick vi till glasscafét på torget och köpte en varsin glass. Glassen här är god men den är inet som svensk glass eftersom den svenska glassen är mycket fastare och den här känns lite mer som isglass.

Sedan bar det äntligen av hemåt och jag hann knappt kliva innanför dörren innan jag var tvungen att gå och hämta Leo på dagis. Den busen kom springandes fram till mig och kramade om mig när jag kom och när vi kom  hem hade Sophie kommit på besök. Hon är en god vän till Ronja. Detta betydde att jag hade tre styckern att hålla koll på och cdet lättaste sättet var att lägga sig ute i solstolen och sola lite grann i värmen. Men efter en stund ville barnen att jag skulle leka med dem och det hela slutade med att de band fast mig innan de hade en cirkusuppvisning. 

Middagen åts halv sju och bestod av Pias kantarellsås, pasta och sockerbönor. Gott.

Dagens bästa är iallafall samtalet hem till sverige där jag pratade med hela min familj. Åh, vad det var skönt att få höra deras röster. Många stora pussar och kramar till er <3

Näej, nu kan jag inte skriva något mer. Jag kan knappt hålla ögonen öppna så jag tänker gå och lägga mig.

Kram

Kommentarer


Kommentera inlägget här: