malinjennybirgitta

Mitt Au Pair-år i Tyskland.

mardröm

Kategori: malinjennybirgitta

hejsan alla glada!

Just nu sitter jag uppe i klassrummet och väntar på att lektionen ska ta slut. Jag har precis anmält mig och blivit godkänd av Olle (min lärare) att få åka till miljötinget den 30 oktober - 1 november. Så jag har precis klickat ner sidan där man väljer workshops. Trevligt, trevligt!
Idag har det väl inte hänt så himla mycket, men jag bara måste berätta för er om min dröm som jag drömde inatt.

Jag har precis varit ute i stallet och gett hästarna kvällsmaten så jag sitter inne vid köksbordet och pluggar, matte tror jag, och plötsligt känner jag att det luktar bränt och rök. Precis som om det brinner. Jag tittar ut genom fönstret och upp mot stallet och blir genast bländad av de stora gul-orange lågorna som slickar stallväggarna och bildar en enorm svart rökspiral som stiger mot natthimlen. Jag skriker till mamma att hon ska ringa brandkåren och säga att det brinner i stallet, men mamma svarar inte. Inte pappa. Tove eller Fanny heller. De är inte hemma längre, de har gått upp i rök. Jag ringer brandkåren och säger: Stallet brinner! Kom fort! Jag heter Malin Forsberg. Jag hör rösten som säger: "okej, vi kommer." Och sedan springer jag ut för att hjälpa hästarna att komma ut. Men när jag kommer upp dit ser jag att det står en person utanför stalldörren. Hon har ett stort flin på läpparna och jag vet vem det är men kan inte placera ansiktet.
Jag hör hästarna gnägga och försöker att ta mig in, men tjejen (som jag nu har insett är min vän(!?)) ställer sig hela tiden ivägen och hånskrattar. Jag skriker, slår, och ropar lugnande ord till Soldier, men det är såklart i onödan. Jag försöker flera gånger ta mig in men hon låter mig inte komma in och snart har hela stallet brunnit ner, hästarna gnäggar inte, tjejen är borta och det är plötsligt dag.
Jag sätter mig ner i gräset och känner mig alldeles tom. Jag känner tårarna som rinner nerför mina kinder. Det är då han kommer. Han kommer och försöker att trösta mig, försöker krama mig och få mig att lyssna. Men jag bara gråter och skriker om vartannat. Jag ropar på Soldier. Och namnet på tjejen som jag trodde var min vän.

Jag vaknar av klockan och är alldeles blöt av tårar. Men det värsta är att drömmen kändes så verklig och jag är alldeles säker på att det har inträffat i verkligheten. Usch , det har jag inte lyckats få ur huvudet än...

Nej, nu måste jag springa till nästa lektion

                                                                             Vi hörs!

right now

Kategori: malinjennybirgitta

just nu sitter jag uppe i F1 med en chokladboll och en milkshake. väldigt onyttigt, jag vet. Men mm, så gott!
Igår när jag kom hem från jobbet gick jag in i stora huset och satte mig på motionscykeln, cyklade i en och en halvtimme och läste i den sista Twilightboken.  Justja, jag satt och pratade i telefon i tjugo minuter med honom också.  Nej snart börjar naturkunskapen och då ska jag fråga Gohde om jag får hoppa över miljökunskapen idag.
Aja hejs så länge!

the verve

Kategori: musik

Vad tycker ni om min nya layout förresten? Det är min underbara Soffe som har gjort den. :) Jag blev riktigt nöjd, dock var hon ju tvungen att göra lite reklam för sig också... Inte lika uppskattat dock. men men.
Här får ni en kvällslåt iallafall. Kärlek. :)

                                                                                          Sweet dreams!

lite kvällsmode

Kategori: kläder

det blev ett väldigt sent inlägg idag, men jag har inte varit hemma. Först åkte jag mamma och systrarna till Västerås och shoppade lite. Eller ja, shoppade och shoppade. Jag fick mina chaps och lite annat smått och gott inne på Hööks. Bl.a. ett nytt regntäcke till Soldier.
Därefter åkte vi fort som rackan till Hälla, och sprang in på HM där jag köpte ett par jeansleggings och en rouge.

Sedan skyndade vi oss hem för att sedan skynda vidare hem till farmor och farfar för att äta och fira farmor som fyller år idag. Ett stort grattis till henne! :)

För tillfället sitter jag och tittar på en massa snygga byxor och skor, och lyssnar på Arms of the angels-Sarah Maclachlan. Så underbart fin. :)

vad tycks om dessa från H&M?


med de här skorna, från samma, till...


eller vad säger ni om de här byxorna från Gina Tricot? Jag blev väldigt förtjust.




Nej, nu ska jag nog ta och lägga mig och sova lite.

älskade

Kategori: hästar

just ja, tove och jag fixade lite med några bilder igår. Vi gjorde bland annat den här.

Av någon anledning älskar jag den . :)

Goddag!

Kategori: malinjennybirgitta

just nu har jag tagit en liten paus ifrån städningen av rummet. Jag har hållit på sen tio, men då har ag ifs sorterat och hållit på också. Jag lyssnar för tillfället på Erik Grönwall-I dot wanna miss a thing. Han är verkligen grym den killen. Definitivt en av mina favoriter i Idol nu. :)

Nu ska jag dammsuga klart sen ska jag laga mat åt mig och Fanny, sen blire lektion för henne på åkern, en springtur med Soldier som sällskap och sen ikväll kommer mina tjejer hit. Riktigt , riktigt trevligt kan jag lova!

Imorgon ska jag och mamma åka och shoppa, men jag har inte bestämt mig för västerås eller valbo än. Det var en av mina födelsedagspresenter iallfall. :)


                                                                                       ha det!

helt jävla obegripligt

Kategori: malinjennybirgitta

Det är helt otroligt! Jag fattar knappt att det här kan hända mig! Aaaaaah! Jag har bara lust att skrika!
För någon timme sedan ringde min mattelärare och sa att hon hade min plånbok. Någon hade hittat den i ljusgår'n och lämnat in den på lärar-rummet. Det är bara det att jag inte har tagit den till ljusgår'n. Den har legat i mitt skåp hela dagen, men eftersom att ingenting fattas så kan ju ingen ha brutit sig in i mitt skåp för att ta den. Det är ju helt absurdt.
Och det är ju inte första gången som jag har lyckats med någonting i den här stilen. Jag fattar inte vad det är som har tagit åt mig nu på sistone. Jag måste verkligen skärpa mig! Annars kommer detta inte att sluta bra.
Nu ska jag ut i stallet och rida iallafall. Pappa åkte in till Inger och hämtade plånboken så den får jag senare.

                                                                                      Kram så länge!

wanna look like

Kategori: celebrities

hello!

Jag sitter just nu på miljölektionen och gör ingenting, som vanligt. Riktigt segt för tillfället, så jag passade på att kolla lite på posh24.se. lite skvaller är alltid roligt. hehe :P Medan jag satt och läste om Hayden Panettiere så kände jag att jag är ytgungen att skriva det här. Hon är verkligen jättefin! Jag skulle ge mycket för att se ut som henne. Visst hon är kort, men hon är sjukt söt, men på ett alldagligt sätt, hon har perfekta kurvor... ja henne skulle jag vilja se ut som.




aja, nu slutar vi om några minuter  och då får vi springa till svenskan.

Pusshej!

kvällslåten

Kategori: musik

vill inte bli vuxen och presenterna

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan!

Nu har jag äntligen nått min efterlängtade drömålder! Men ska jag vara ärlig så känns det inte ett dugg annorlunda, förutom att jag har kommit på att nu är det bara 363 dagar kvar tills jag fyller arton. Vilket innebär körkort, jag blir myndig, jag får gå på krogen m.m. Men ingenting av det låter speciellt lockande just nu. Jag vill verkligen inte bli vuxen, men samtidigt så vill jag det. Det är verkligen en knasig känsla jag har fått. Hm... Jag blev kallad för "Fröken" av mina teorielever idag. Egentligen är det ingenting, men det kändes så konstigt. SOm om att jag var så mycket äldre helt plötsligt. Så jag kan inte riktigt säga att jag tyckte om det. Men men.

Just ja! Av min farmor, farfar, min faster Linda och hennes kille fick jag 8 st svarta tallrikar med ett vitt löv (tror jag att det är) och två djupa frukostskålar i samma serie. Riktigt fina! Av Malin fick jag två naturvita stora muggar med vita blad och té. Marre gav mig en röd och vit-prickig kopp size maxi och tillhörande tefat. Av mina kusiner fick jag ett presentkort på H&M och mamma, pappa, Fanny och Tove gav mig en riktigt, riktigt fin klocka, ett par jeansleggings och en t-shirt. Och på söndag ska vi åka till Hööks och så ska jag få ett par mya chaps. :) Nu tror jag inte att jag glömde någon present, men är inte säker. Jag har iallafall fått höra att det inte är allt, jag ska få fler presenter av mina kompisar tydligen. Inte mig emot ;) Bilder kommer senare förresten.

Nu ska jag alldeles strax gå ner och borsta tänderna, därefter ska jag gå upp och lägga mig och läsa lite.

Puss på er och jag hoppas att ni hade en riktigt trevlig helg, för det hade iallafall jag!

                                                                                              iCiao!

090917

Kategori: malinjennybirgitta

Hellu!

Vad har jag gjort idag då? Jo dagen började med sovmorgon men jag sov lite för länge så jag kom lite sent till engelskan. Jag måste verkligen lära mig att gå upp på en gång när klockan ringer. Efter engelskan var det dags för spanska och därefter lunch. Pannkakor. Sen var det idrott och jag var ute och joggade i 52 minuter. Shit vad skönt det var. Men efteråt trodde jag att jag skulle vara trött men då hade jag värsta adrenalinkicken och var jättepigg. Haha, jag förstår mig verkligen inte på mig själv ibland. Sen var det fysik som typ alla kom försent till så den blev mycket kortare än den skulle ha varit.
:)

Just nu sitter jag och lyssnar på kevlarsjäl med Kent. Ruskigt bra.

just ja! Det tänkte jag ju berätta. Jag har blivit lovad en ny säng, en som är 1,20. Det är bara det att den tar upp halva mitt rum så jag måste plocka bort en massa saker, men det tycker jag att det är värt. Väggen ska målas om också och jag funderade på naturvit eller lite mer creme-färgat och vinröda eller blodröda blommor, eller något mönster iallafall. Vad tror ni? Skulle det bli snyggt?

Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen för imorn ska jag upp och rida innan skolan, ifs så börjar jag halv elva, men jag hinner inte rida efter skolan eftersom att farmor, farfar, min faster, min fasters kille och Malin kommer och grattar mig.

                                                                              puss och godnatt!

vampyrfeber

Kategori: malinjennybirgitta

Jag glömde ju helt bort att det är onsdag idag, när jag skrev det tidigare inlägget. Så ikväll är det ju mitt älskade True Blood! :D
Jag måste ha kommit in i något vampyrstimm. Jag läser ju twilight-böckerna och är helt såld och jag följer True Blood näst intill slaviskt. Aja, det var typ det enda just nu. Jag ska ut och rida om några minuter så just nu sitter jag i mina blåa ridbyxor, ett par grönsvarta-strumpor, ett mörkgrönt linne och en blå hoodtröja utanpå. :) Mysigt!

Nej, vi hörs senare. 

                                                                                                 Puss!

090916

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan!

Just nu sitter jag på en miljöknuskapslektion och gör i princip ingenting. Vi ska läsa på om vilka olika slags vattenverk det finns, fakta om vattenverk och exakt vad man gör där. Tråkigt..
För några minuter sedan satt jag och pluggade lite till svenskaprovet som vi har nästa lektion, men jag tröttnade när det inte alls fungerade. Usch, jag fattade nästan allt förra veckan och igår när jag pluggade gick det jättebra. Men nu fattar jag inte ett dugg. Eller jo jag kan urskilja subjekt och predikat, men resten är bara en massa ord som borde vara en satsdel men min hjärna lyckas verkligen ingte lista ut vilken. Skriver jag att det är ett ackusativobjekt så är det ett adverbial och skriver jag adverbial ar det ett attribut.  Nej nu ska jag inte skriva något mer om det där. Det blir så himla tråkigt..

När jag kommer hem från skolan idag så ska jag ut i stallet och rida. Det blir nog en uteritt med inslag av klättring och lite koordination. Därefter funderar jag på om jag inte skulle ta och smörja min dressyrsadel eller så tar jag och rycker manen på honom. Den är väldigt lång för tillfället. Och efter det ska jag plugga lite tråkig matte, sitta vid datorn en liten stund och sedan ska jag lägga mig i sängen och läsa den underbara boken Ljudet av ditt hjärta av Stefanie Meyer. Helt sjukt vad jag längtar!

Ja, det var väl det jag hade att säga för tillfället. Ha en fortsatt trevlig dag så skriver jag igen ikväll. :)
 
                                                                                                Kram!

decode

Kategori: musik

just nu spelas denna på repeat. :)



godnatt :)

tisdag

Kategori: hästar

hejsan!

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att vara i skolan, tittat på min lillasyster och hennes klass när de sprang 60 meter och hoppade höjdhopp, sen har jag ridit min underbaring till ponny. Det blev ett dressyrpass hemma på volten och ja, det gick ruskigt bra ända tils vi skulle galoppera. Det gick väl egentligen inte dåligt då heller men, sämre iallafall. Men han måste bli lite mer musklad i bakdelen så att han orkar trampa under sig och sänka huvudet även i galoppen. Men det kommer. :) Den som väntar på något gott liksom.

Just nu har jag tagit en tillfällig liten paus från svenskapluggandet. Jag håller på att plocka ut satsdelar eftersom att vi har prov på just det imorgon. Usch, det kommer inte att gå galant. Men ni får verkligen hålla tummarna för mig. :)

Nej nu ska jag strax fortsätta med satsdelarna och sedan blr det sängen.. :)

new moon trailer

Kategori: celebrities

ååh, jag såg just den nya trailern till New Moon. Jag ryser. Fy fan vad jag vill se filmen nu! Den är ju så grymt mycket bättre än de tidigare trailers som har släppts.
Det är lite sjukt egentligen men jag är verkligen fullständigt förälskad i twilightserien. Näst intill besatt. Beroende iallafall... hmm... här får ni den iallfall. titta, njut, längta.



 

något fattas

Kategori: malinjennybirgitta

aaaaaah!

Jag blir galen. Det är något som fattas, jag saknar det så oerhört. Jag behöver det verkligen just nu. Jag måste få känna den där känslan igen, den som fattas. Om det nu är en känsla. Jag har faktiskt ingen aning, jag vetbara att det är något som fattas. Något som i sin brist på närvaro har börjat äta mig inifrån. Om jag inte kämpade så för att inte börja hyperventilera eller få panik just nu så vet jag inte vad jag skulle göra. Jag känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken, men jag vet inte varför. 
Den där dumma känslan av ensamhet och tomhet kommer krypande, men samtidigt kan jag inte jämföra den här känslan med tomhet och ensamhet... Jag hatar verkligen det här just nu.
Men det värsta är att jag inte har en ingen aning om vad det är som fattas.

ingen morgonmänniska

Kategori: hästar

tja!!

Idag har jag varit och tävlat.
Det resulterade i en förstaplats och en sjunde efter en förarglig slarrivning av min slarvpelle till häst. Haha nej, men han var faktiskt väldigt slarvig med sina bakben och det resulterade i en rivning på det sista hindret i omhoppningen. Men jag är verkligen  grymt nöjd med dagen. Soldier har varit jättefin hela tiden så det finns verkligen inte mycket att klaga på. Eller jo, att jag var tvungen att gå upp klockan fyra för att jag skulle hinna bli klar tills vi skulle åka kl. 5 !! Jag är verkligen inte en morgonmänniska och just nu har jag riktiga probem med att inte se suddigt. ..

ni kan ju försöka ha överseende med min sits och att bilden är lite störd överhuvudtaget:P




puss för nu!

en favorit

Kategori: musik


oooh så bra

090912

Kategori: malinjennybirgitta

Hello.

Idag är det exakt sju dagar tills jag fyller 17. Skapligt härligt. Jag har så länge jag kan minnas längtat till min sjuttonde födelsedag. Varför vet jag inte. Men när jag var liten och lekte med barbies, med dockor eller om jag lekte med någon kompis, så skulle jag eller min barbie alltid vara 17 år gammal. Kanske beror det på att jag ser 17 som mitt turnummer. Men jag vet som sagt inte...
Men nu vill jag inte bli sjutton längre, nu vill jag bli arton på en gång. Men samtidigt vill jag inte bli sjutton ens. Hm, vad är det för fel på mig? Jag känner mig verkligen väldigt konstig och förstår mig inte alls på mig själv för tillfället.

Idag sov jag til elva iallafall och sen åkte vi in till stan en sväng: jag, mamma, tove och fanny. JAg köpte enparfym, en mössa och ett pannband. Jag letade även efter ett par joggingskor men jag hittade inga till ett vettigt pris och med specialen som mina knän behöver.
JAg skulle egentligen ha varit ute i pellbo på teambuildning just nu men igår hade jag så jäkla ont i huvudet att jag trodde att jag skulle spy plus att jag hade feber så jag orkade verkligen inte åka dit idag, men febern har nästan gått ner helt nu iallafall.

Nej, nu ska jag läsa lite i andra twilightboken När jag hör din röst och sen ska jag ut till Soldier.

Puss på er och ha det bäst!

090909

Kategori: malinjennybirgitta

Hejsan!

Just nu sitter jag uppe i F1 i skolan och har miljökunskap. Fast så mycket pluggar jag ju inte som ni kanske förstår eftersom att jag nu, i skrivande stund, sitter och just det. Skriver.
Dagen har väl inte varit så värst händelserik förutom att vi tog skolfoto idag och det blev helt stört. Och vad tror ni att jag satt och gjorde på kemin om inte läste om jag kunde drömma. Fy, det är verkligen vansinne hur bra den är. Oooh, jag ryser. 

Iallafall så tror jag väl inte att ni vill sitta och läsa när jag babblar på om boken , men ärligt talat så har jag inte mycket annat i tankarna just nu. Jag ska försöka hinna blogga lite när jag kommer hem så då har jag nog något mycket intressantare att skriva om än mitt obetydelsefulla och innehållslösa babbel som just nu.


Puss

090908

Kategori: malinjennybirgitta

HEEEEJ!

Jag vet att jag inte har skrivit på ett bra tag nu men jag har verkligen inte haft tid.
I helgen har jag haft en tysk utbytesstudent hemma hos mig och shit vad roligt vi hade! Hon är så oerhört härlig och lite smått galen precis som jag.
I onsdags åkte vi till Gotland och stannade där till i fredags då vi åkte hem igen och på lördagen red vi och senare på kvällen vare fest ute i Lerbäcken. Trevligt, trevligt! I söndags sov vi halva dagen, gick ner till sjön och åkte sedan hem till Soffe där vi åt köttbullar och potatis med gräddsås och lingonsylt. Sen såg vi på Twilight. Och fy fan vilken film alltså! Jag är verkligen helt jävla såld! Helt förälskad är jag. Usch vad bra den är.
Jag fick även låna den första boken av Soffe så nu har jag typ läst hela tiden och det enda jag kan tänka på om dagarna är Bella och Edward. Sjukt eller hur!?
Haha, på naturkunskapen idag hade jag boken med mig och eftersom att jag inte orkade läsa en massa artiklar i någon tidning och sedan svara på frågor om dem så satt jag och läste Om jag kunde drömma hela tiden.

Nej nu borde jag återgå till miljökunskapen.

Pusshej ha det bäst!

090901

Kategori: malinjennybirgitta

Gomorron!

vaknade för en 40 minuter sedan så jag har ätit frukost och lagt in musik på toves mp3 som jag ska låna idag. Men nu ska jag byta om och fixa håret sen drar jag till skolan. Riktigt trökigt men man måste ju. Iallafall så tänkte jag lägga upp en bild från igår kväll.

 jag vet att jag håller handen konstigt men annars sätter hon klorna i min arm.

                                                                                            Ciao!